JUL -08

Efter att ha återhämtat mig efter den fruktansvärda vinterkräksjukan så blev det äntligen JUL!!

Julafton började hemma på Hällbygatan tillsammans med Jonathan, vi åt julfrukost och böt julklappar! Sen fortsatte dagen att firas i Björklinge tillsammans med mamma, pappa, Emil, mormor, Cattis&Christer med familj, en riktigt mysig jul med släkten.

Mamma och pappa tog emot oss iklädda i tomteluvar, jättesöta :)


Julmaten serverades och vi åt och åt.. Det är synd att man blir mätt så fort på julmat, det är ju så gott!
Kvällen bjöd sen på glögg och snaps och en jättegod juldessert! Emil hade bakat en underbart god princesstårta och Cattis och min kusin Jennie hade gjort en smarrig kladdkaka med fikon på (det hade jag aldrig listat ut att det var om dom inte hade avslöjat det, har aldrig i hela mitt liv ätit ett fikon!)



Tiden rann iväg och klockan hade hunnit bli 19, dags för pappa att klä ut sig till Tomte och kila över till grannen för att dela ut julklappar till deras barn (något han gör varje år!) Pappa som hade hunnit få lite snaps under västen var lite smålullig och vi skojade om att supa tomten under bordet, men det vore ingen bra ide' att pappa kom inramlandes full till grannarna så vi gav upp ide'n.. men det hade vart bra roligt! Pappa är verkligen den exemplariska tomten, kudden under magen finns liksom redan inbyggd och så gillar han att bjuda på sig själv!

Finns det några snälla barn här?


Senare var det dags för familjen Aronsson att dela ut sina julklappar! Jag satte på mig tomteluvan och tog fram stora säcken :)



Man fick en massa fina saker som vanligt! Julaftonskvällen led mot sitt slut och släkten åkte hem vid 23 tiden. Jag och Emil sov kvar.

Tiger gillade sitt hus som han fick i julklapp!


Juldagen började ju då i Björklinge där man vaknade upp i pappas säng.. åt frukost tillsammans allihopa som vi alltid gjorde förut när alla bodde hemma,mysigt! Sen åkte vi till stallet och fixade, jag och mamma tog en promenad med Chili eftersom han har sin julvila, tror att han njuter och tycker att det är ganska mysigt. Senare mot eftermiddagen åkte jag och Emil hem till stan igen, dags att börja förfesta inför kvällens utgång. Det har ju blivit en tradtition att gå ut på juldagen och det var ju så jag och Jonathan träffades (på sätt och vis) för 2 år sedan så vi gav oss ut även i år.
Ett helt gäng kom till oss och förfestade först. Sandra, Sanna och några kompisar till dom. Sen var även Jontes brorsor och övriga Vängegänget här. Kvällen blev trevlig och rolig och det blev utgång till Platina sen, väldigt mycket folk ute och en del bekanta som man stötte på.

Förfest!


Och så var det Annandagen.. Vi sov länge och sen har vi varit duktiga och städat och fixat i lägenheten, det blir ju tyvär en del att städa när man haft fest... Senare på eftermiddagen masade jag och Jonte oss iväg till Gränby centrum och slängde massa flaskor och annat och jag köpte presenter till två födelsedags "barn". Vi avslutade med att äta på Forno Romano, det smakade gott med en fet pizza när man var lite småbakis. Sen på kvällen kom Hasse och hjälpte oss att sätta ihop sängen, och nu står den där, den helt underba sängen!! Den är såå fin och vi kommer sova som gudar inatt! Jag älskar den redan!
Vår fina säng!


Imorgon 27/12 fyller Sanna år och det är dags för den årliga festen i lokalen i Gottsunda. Det är mycket aktiviteter såhär i mellandagarna, det må jag säga!

Varför just jag??

När man äntligen blivit julledig så åker man på den där förbaskade vinterkräksjukan.. Varför just jag,kunde jag inte få slippa att bli smittad? Nejdå.. I lördagskväll när jag skulle ha tjejerna här på partaj på kvällen så började jag känna mig svullen i magen och illamående och sen var det hela i full gång... Det blev ingen utgång som vi hade planerat,verkligen skittråkigt.. Vi får ta igen det i jul istället.
Jag tror inte att jag har spytt så mycket i hela mitt liv. Nu är jag så fruktansvärt trött på spyor och allt annat som har med sjukdomar att göra, känns som att jag har åkt på allt man kan få den här terminen. Ibland undrar man varför man jobbar på dagis, har starka planer på att göra någonting annat snart....

Känner mig lite bättre idag och har tagit mig kraft att skurat lägenheten och slagit in julklappar. Jag hoppas att jag är pigg nog att gå ut och fixa lite imorgon, det är liksom dagen innan julafton och man känner sig en aning stressad när man är sjuk då... Nu ska jag nog vila lite och försöka få i mig lite soppa sen.. Det var väl tur i oturen att man inte blev magsjuk på julafton iallafall,jag som älskar julmat!

JULLEDIG!

Man har räknat ner dagarna den här veckan och bara väntat på att det skulle bli fredag. Nu är jag julledig i hela 2 veckor och det känns helt underbart skönt! Min näsa är täppt IGEN(Jag har inte en klädnypa i näsan jag lovar..) men börjar faktiskt undra vad det är för fel på mej..är alldeles öm i axlar och rygg också  så jag känner verkligen att jag behöver vara ledig och få vila upp kropp och själ. Det är inte dags att ligga sjuk i jul... Julen närmar sig med stormsteg och jag bara längtar massor efter julmat, julklappar, godis och allt som hör till :) Vi ska fira jul hemma hos mamma och pappa med släkten från mammas sida i år så det ska bli jättemysigt med en julafton med mycket folk. Det gillar jag :)
Ska fixa det sista med julklapparna imorgon hade jag tänkt och sen blir det lite partaj på kvällen för att fira att man är ledig ett tag!

Även Chiliponken ska få lite jullov. Han ska få vila lite från julafton och c:a en vecka hade jag tänkt. Jag har ju trimmat på så duktigt nu så han förtjänar gott och väl lite julvila han också! Kommer bli skönt för mig också.
Idag rider mamma, pappa ringde precis och berättade att han satt i ridhuset och tittade och att det såg bra ut!
Dom är guld värda som ställer upp så mycket för mig!! Jag skulle nog aldrig klara mig utan dom.. Det är så roligt att vi delar hästintresset tillsammans och jag hoppas att det kan fortsätta så. Man känner sig ju lite bortskämd ibland med två hästskötare som hjälper en.. men dom gör det faktiskt för att dom tycker det är kul. Pappa skulle bli galen om han inte fick åka till stallet och mocka..

Ni är bäst mammis och pappis!


Ikväll ska jag bara vila upp mig, eventuellt snygga till i lägenheten lite om jag orkar. Det är Göta Kanal 2 och Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö på tv ikväll, jag har sett båda men vill ändå se dom igen,vilken ska man välja..?! Har fått en massa chokladaskar och annat smått och gått från jobbet så det kan nog bli en ganska mysig kväll!

Rött!

Vinterkräksjukan har härjat fritt på dagis i veckan, så man har torkat spyor under toner av julmusik hela veckan då vi har haft julpyssel mellan avdelningarna... Jag har ju haft min släng av vinterkräksjuka redan så jag har känt mig ganska lugn medans andra har varit hysteriska att dom ska insjukna lagom till jul... ush och blä! Skönt att det bara är en vecka kvar nu innan man får julledigt!

I torsdagskväll fikade jag på Storken med Sanna i sällskap av Sandra J, Sandra.P och Linn,väldigt trevligt att träffa allihopa!

I fredags slutade jag tidigt och passade på att börja julhandla då jag inte handlat en julklapp än... Jag har känt mig lite omotiverad till julklappar i år och har brist på fantasi, känns ju som att man köper samma saker varje år. Julkaoset hade brytit ut på stan och massa folk sprang omkring överallt som yra höns. Men jag klarade stressen riktigt bra och hittade faktiskt det jag skulle+ lite till! Mötte Jonte på stan när han hade slutat och följde med som smakråd när han skulle köpa jeans. Det blev ett par snygga Diesel på carlings till slut efter att ha prövat många par... Efter c:a 4 timmars julshopping åkte jag trött hem med mina kassar och märker till min stora förvåning att det regnat in i lägenheten när jag öppnar dörren.. Ringer arg som ett bi till Jonathan ( som är på träning) och gormar i telefonen att han måste komma hem. Under tiden ställer jag en hink i trappan som skydd.... Jonathan kommer hem lite senare i sällskap med hyresvärden som han plingat på på vägen in som lovar att han ska gå upp på taket dagen efter när det är ljust och titta vartifrån det kommer. Nu verkar det iallafall vara åtgärdat och tur var det! Fredagkvällen bjöd på hembakat pizza av mig och Idolfinal. Kevin vann som jag hade trott men Alice var jätteduktig hon med! Vad ska man nu titta på på fredagkvällarna?
Det har varit så fullt upp i veckan att jag har missat varenda avsnitt av Andra avenyn :(

I lördags for jag till stallet redan vid 11 för att dressyrträna för Sussi. Gick bra den här gången också och hon säger att Chili redan har fått en massa fina muskler på halsen! Fina Chili ponken. Efter dressyrpasset åkte jag med mamma och pappa in till stan för att handla lite till, blev ett kärt besök på Gränby C igen! Åkte sen och hälsade på lilla mormor, var jättelängesen jag träffade henne så det var mysigt. Tillbringade resten av kvällen och natten i Björklinge hos mamma och pappa. Jonte var på lagfest och jag ville inte sova själv. Vi tittade på en trött amerikansk kärleks komedi (P.s I love you). Pappa tröttnade efter en kvart och jag slumrade till efter halva så det var bara stackars mamma som satt kvar och tittade på hela och tyckte att den var jättebra. Hennes kommentar efter filmens slut: Ja, det var ju roligt att titta på film med er två... Men tyvär så är det så med mig, Är filmen seg och utan budskap redan från start så somnar jag.. har hänt ett par gånger med Jonathan också,,

Idag söndag var vi i stallet och fixade på förmiddagen. Longerade i ridhuset eftersom det var alldeles för halt för att rida ut. La fram lite bommar som han fick jobba över och han var riktigt fin. Det är kul att longeringen börjar funka så bra nu, i början ville han knappt röra sig alls..! Har haft honom i lina två gånger den här veckan.
När vi kommit hem så hjälpte mamma mig att tona håret, köpte en röd toning igår på gränby. Ganska vågat faktiskt för den såg riktigt röd ut på förpackningen. Det blev inte fullt så rött på mig men det blev fint. Allt ska gå i rött nu när det snart är jul, Rött är julens färg!!

Såhär blev resultatet av mitt hår:



Nu är jag hemma i stan igen och jag och Jonte har handlat en massa mat på Willys, jag har ställt fram massa söta tomtar och nu ska jag nog goffa lite glass i soffan!

Bio och chips med dipp!

Jaha då var det dags att uppdatera lite igen då! Jag har återigen tagit mig igenom en ganska tung vecka på jobbet.. Min näsa har varit täppt av någon anledning och jag har haft huvudvärk flera dagar.. fortfarande något som inte är helt bra i kroppen.. suck.. man blir bara så trött på att gå runt och vara småsjuk hela tiden.. Det har varit föräldrafika med julpyssel och Skogsutflykt med korvgrillning i veckan, det livade upp lite faktiskt :) Och nu är det bara 2 veckor kvar, sen är det julledigt, Hallelulia vad skönt!

I fredags bokade Jonte biljetter till premiären av "Vi hade iallafall tur med vädret igen". Den filmen är ju så klockren och jag vet inte hur många gånger jag har sett ettan, tillräckligt många för att kunna replikerna utantill!! Filmen visades på Spegeln kl 22 så jag hann till stallet en sväng efter jobbet och hem igen och äta och göra mig iordning.
Filmen bjöd på många skratt men den var ändå inte lika bra som ettan, men så är det ju oftast.

Vi hade i alla fall tur med vädret - igen          
Ett litet smakprov! Kolla in det här!


Igår hade jag dressyrträning för Sussi igen. Återigen en riktig genomkörare! Hon var nästan lyrisk och sa att Chili såg ut som en helt annan häst och att det verkligen märktes skillnad på att vi har trimmat flitigt så det kändes jättekul att höra och vi fick mycket beröm! Nu börjat det hända grejer! Den här veckan har jag både hopptränat, tömkört och dressyrtränat, känner mig riktigt nöjd! Tömkörningen i torsdags gick bra, fick hjälp av Daniel som fick honom riktigt fin på slutet och även jag fick pröva, jäklar vad jobbigt det var och vilken kondition man måste ha för att orka gå runt sådär i en timme, jag var andfådd efter 2 varv :(
Åkte hem till mamma och pappa och fikade efter dressyrpasset igår, glufsade i mig en hel massa pepparkakor, det är ju så gott! Sen på kvällen kom Linnea hem till mig, vi pratade jättejättemycket och åt en massa chips med dipp! Hade en jättemysig kväll tillsammans bara hon och jag. Det är så skönt att få prata av sig sådär ibland.

Imorse eller snarare i förmiddags vaknade jag av att telefonen ringde.. trodde att klockan var sju på morgonen så jag lät det ringa.. När jag sen tittade på klockan visade den sig vara 12 så jag for upp som ett skott! Det var mamma som hade ringt och funderat om jag skulle komma till stallet. Jag får lite lätt panik när jag sover sådär länge och det känns som att hela dagen har gått. Jag åt frukost och åkte iväg till stallet direkt. Jag och Lisa tog en skön skrittur ut och det var uppiggande och mysigt! Det blev lite kallt om tårna efter ett tag bara... Tog ett härligt varmt bad när jag kom hem med en massa badskum! Det har varit en riktig myshelg såhär långt! Det är så skönt att bara få koppla av och ta dagen som den kommer. Ikväll ska vi hem till Jonathans föräldrar i Vänge och äta lite mat, blir mysigt.

Puss på er alla!

RSS 2.0