Lite pirrig...

Det har varit en skön och bra helg. Igårkväll var jag på bio med Linnea, vi såg I rymden finns inga känslor, riktigt härlig film faktiskt! Vi satt kvar i biosalongen och snackade länge efter att filmen var slut och alla gått därifrån :) Sen blev det ett glas cider på Terassen också innan vi skildes åt, riktigt bra kväll. Idag har jag tillbringat dagen tillsammans med mamma och pappa, varit på Hööks och shoppat lite och därefter varit i stallet tillsammans. Vi avslutade dagen med lite god mat hemma hos mamma och pappa då även storebror dök upp! Jag har precis tittat på Ensam mamma söker och ska avrunda kvällen med en dusch och lite fix inför morgondagen. Det är ju första arbetsdagen på nya jobbet imorgon och jag är faktiskt ganska pirrig.... Håll tummarna för mig!

Nytt stalltäcke!

Jag har varit till Hööks och köpt nytt stalltäcke till Chili idag. Det kommer han bli fin i!


               

Nya höstkängor!

Kängorna jag tittat ut på Skoaugust fanns kvar, så jag köpte dom och är supernöjd! Köpte en snygg löpare till kösbordet också. Nu ska jag åka till Björklinge, ridning och smörgåstårta hemma hos mamma oh pappa väntar :) Ikväll blir det bio med Linnea!

 Mina nya höstkängor!

Ball frisyr!


  Hur snygg är inte IdolElin i håret?? Ge mig frisyren!



Uppe tidigt....

Kl 9 vaknade jag imorse, och kunde inte somna om.. hur ofta händer det en lördag liksom?? Jonte åkte till Umeå kl 3 inatt och blir borta till imorgonkväll, blir tomt hemma den här helgen... Vi pratade om att vi skulle gå ut och käka igår Jonte och jag men det slutade med att vi köpte hem mcdonaldsmat som vi åt i soffan till Idol... kände oss lata och trötta... Det är riktigt gråväder ute och inatt är det dags att ställa om klockorna till vintertid, JAG VILL INTE. Det kommer ju bli mörkt jättetidigt :( Nej, nu ska jag rycka upp mig. Funderar på att göra mig iordning och ta mig ner på stan för att leta höstkängor, här kan jag inte sitta och ruttna en lördag!

   <3 Saknar min innebandykille...

Varmt bad och speghetti med köttfärsås!

Dom ringde från (gamla) jobbet kl 8 imorse och behövde hjälp hela dagen p.g.a sjuk personal så jag gjorde mig iordning och kastade i mig lite frukost och har jobbat till 16.30. Hade en stor kasse med mig till jobbet som nu är fullproppad med vinterkängor, termobrallor och övrigt, ska tvättas och tas vidare till nya jobbet på måndag... Bjöd även på lite choklad som tack för min tid och till mig hade dom köpt ett jättefint fruktfat, blev nästan rörd när jag tog emot det :( Om det känns vemodigt idag, hur ska det då kännas imorgon när det är ALLRA sista dagen på jobbet? Hua, avsked är det värsta som finns.... När jag kom hem från jobbet var jag lite fryssen så jag och Jonte tog ett varmt skumbad tillsammans, därefter lagade vi middag, spaghetti med köttfärsås! Jonte har åkt på träning och jag är stallfri, ja då får man vika tvätt och dona med annat här hemma!

Piggare!

Halsen känns bättre nu, var lite orolig ett tag att det var halsfluss som var på gång eftersom jag har haft det så många gånger och vet precis symtomen, då hade jag varit tvungen att uppsöka läkare för att få penicillin i 10 dagar och det hade jag verkligen INTE haft tid med! Men hursomhelst så känner jag mig piggare nu och ska jobba imorgon och på fredag. Har lite kläder och skor att ta hem från jobbet och sen ska jag ta asvked från mina kollegor och bjuda på lite trevligheter imorgon som tack för min tid där.. kommer nog bli lite sorgligt :( I eftermiddags åkte jag ut till stallet vid 4 och red med Matilda på vallen, satte på gramanen på Chili idag så att han inte skulle bli så stark i galoppen och hans kändes fin. Nu ska jag och Jonte ner i tvättstugan och hämta upp all tvätt som vi så duktigt har tvättat idag- välbehövligt med rena kläder!

Chili Pepper!

Min underbart fina häst ligger ju mig väldigt varmt om hjärtat som ni alla vet. För ett år sedan blev han damm/kvalsterallergisk och var så pass dålig att vi var tvugna att byta ut allt och ställa honom i utebox, och imorgon ska han få sin sista allergispruta. Vi har varit i kontakt med veterinär Anna som tror att hans immunförsvar har stärkts så pass mycket att han efter den här perioden ska klara sig utan. Han verkar trivas och klara miljön i nya stallet otroligt bra så förhoppningsvis mår han så pass bra av att bo där att det inte kommer uppstå någon mer allergi, och om det mot förmodan pluppar upp knölar så får vi väl höra av oss och be om nytt cerum då. Jag är så otroligt tacksam för den hjälp vi fick för att få Chili frisk igen, och nu klarar han till och med av att stå i vanligt stall!

                                Fina Chili <3





Stolt!

Febern har gått ner så nu är det endast halsen jag fajtas med.. Men jag ska väl försöka kurera mig på bästa sätt den här veckan så att jag är fräsch tills på måndag när jag börjar på nya jobbet! Jag var ju där imorse och skrev anställningsavtal, fick schema och fyllde i lite andra papper. Fick reda på att det var över 100 sökande till tjänsten och det var just jag som fick den!! Känner mig lite stolt faktiskt :) I eftermiddag blir det iallafall en sväng till stallet! Saknar min Chili...

Sjuk....

Det blev inge jobb för mig idag då jag fortfarande har feber och sjukt ont i halsmandlarna :( Så jag har tillbringat dagen i sängen och framför tv:n... börjar bli ganska tråkigt nu... hatar att vara sjuk... Jag har inte kunnat ta mig ut till stallet på 2 dagar heller, abstinens... men idag har snälla Matilda ridit Chili så då fick han komma ut en sväng iallafall. Idag ringde dom från nya jobbet och imorgonbitti ska jag dit och skriva papper, spännande! Hoppas att jag känner mig lite bättre då iallafall. Jonte har åkt på innebandyträning så jag får väl inta soffläge igen och försöka få i mig en kopp te.

Feber?

Det får bli ett snabbt inlägg då jag mest klarar av att vara sängliggandes :( Vaknade av extrem huvudvärk som för visso är självförvållad men att känna sig febrig och mör i hela kroppen är väl för f*n ingen baksmälla? Ush, för att må så här.... Kvällen igår blev iallafall superlyckad och asrolig! Vi har haft Löken sovandes på soffan och nu är grabbarna på annat håll och tittar på Formel1 så jag får väl återgå till sängen och tycka synd om mig själv :( Ute regnar det så det gör väl att jag inte får lika dåligt samvete för att jag inte kan ta mig ut till stallet....
Bjuder på några bilder från hur roligt vi hade igår:




 Emil imiterar en arab från Tunisien :)


        Emma och Elinore hänger i "baren"
     

 DJ Jonte fixar bra musik!


 Gratis bussresa ner på stan :)



Partajförberedelser

Gårdagskvällen blev lugn, jag och Jonte åkte till Gränby centrum när han hade kommit hem från utbildningen i Ludvika och köpte lite fredagsgott. Vi körde säkra kort och gjorde tacos och tittade på Idol, nu funkar tv:n igen, jippie :) Kände oss lite trötta båda två så det var skönt med en hemmakväll! Idag åkte jag ut till Björklinge direkt på förmiddagen för att få hjälp att byta till vinterdäck på bilen, gick väldigt smidigt och det enda jag behövde göra var att titta på! När dubbdäcken satts på så åkte jag och pappa vidare till stallet där jag red på vallen tillsammans med Matilda och Elin, alla hästarna jobbade på riktigt bra idag. Just nu sörjer jag med familjen Höglund som tvingats lämna tillbaka sin fina häst som dom kommit hem med för två dagar sen... men det är bara att ta nya tag och leta vidare! Själv sitter jag nyduschad i morgonrock och laddar inför kvällens partaj hemma hos brorsan i Nyby. Jag ska möta upp Linnea på stan vid halv 8 och därefter kan kvällen börja :) Ser fram emot en förhoppningsvis rolig och fartfylld kväll tillsammans med nära och kära :) Trevlig helg lovers!


Glada besked!

Jag har valt att vara lite hemlighetsfull i några dagar innan allt blev bestämt och idag fick jag besked! Jag har blivit erbjuden en ny barnskötartjänst!!!!! Så här ligger det till: När jag var på Kanarieöarna så ringde dom från en förskola där jag sökt jobb och frågade om jag kunde komma på intervju, jag berättade att jag var utomlands för tillfället och blev erbjuden att komma Måndagen den 18/10 så i måndags var jag där på intervju och även i tisdags för att se verksamheten lite mer och idag ringde dom och berättade att jag fått jobbet! Gissa om jag är överlycklig!!! Det är nämligen en tillsvidaretjänst som så småningom kommer att bli en fast tjänst, Wiieee! Förskolan ligger i Börje vilket innebär mindre än 10 minuters bilfärd för mig och cykelsavstånd på sommaren eftersom jag bor precis åt rätt håll, kan faktiskt inte bli så mycket bättre! Så nästa vecka ska jag börja packa ihop mina saker och ta avsked av gamla trevliga kollegor....
                              Skål för det glada beskedet :)
              

Godissugen....

Idag åkte jag till stallet direkt efter jobbet vid 15tiden för att hinna rida innan det blev mörkt och innan den ev snön skulle komma. Jag och Ninna gjorde sällskap ut på en mysig ridtur och nyklippta Chili var pigg och glad efter att ha blivit av med lite päls igår! Påvägen hem var jag både hungrig och extremt godissugen så jag stannade till på Ica vid Torbjörnstorg där det ALLTID är kö för att få en parkeringsplats. Jag väntade ivrigt i säkert 10 minuter på en ledig plats för att gå in och köpa en j****a godispåse... och då trängde sig två bilar före mig och snodde varsin parkeringsplats, hur oförskämd får man vara? Är det inte kösystem som gäller på parkeringar egentligen?? *grr* men jag fick min parkeringsplats till slut för att gå in och handla en påse lösviktsgodis för 45 kr :/ Men vad gör man när man har mens och är i stort behov av något sött för att inte avlida... Jag och Jonte har ätit middag tillsammans, för första gången på hela veckan och eftersom parabolen fortfarande är trasig så ska vi kolla på en film på playstationet tänkte vi. Imorgon kl 7.30 ska det komma några tvgubbar och äntligen laga våran tv och jag som har sovmorgon har ringt till mormor för att cykla över till henne på frukost så att jag slipper gå runt här som ett mähä när dom ska laga tv:n... Dom hade ju kunnat valt en trevligare tidpunkt att komma på.. menmen huvudsaken att tv fan blir lagad!

Höstdeppig...

Jag flagnar som en leopard över hela kroppen och ute har det regnat och varit gråväder precis hela dagen, och imorgon sägs det att det kan komma blötsnö, inte konstigt att man känner sig höstdeprimerad :( För att göra den mörka och kommande tiden lite lättare för mig själv så ska jag försöka att minska lite på mina krav och vara lite mindre ambitiös. Ikväll har Chili iallafall blivit klippt, vi får ta dit Anna som ger honom lugnande så det är ett litet projekt men känns skönt nu när det är gjort! Jag slängde ihop en kladdkaka i eftermiddags som jag och Jonte har mumsat på tillsammans, kanske får höstdepressionen att ge med sig lite... Imorgon ska jag upp tidigt och jobba så jag ska nog försöka bege mig i säng nu. Natti natti!

 Fina Chili blev av med pälsen idag!


Lugn helg

Jag har haft en väldigt lugn och skön helg för omväxlings skull och faktiskt tillbringat mycket tid tillsammans med Jonte, känns bra att vara hemma hos honom igen då vi på något konstigt sätt sprungit "om" varandra väldigt mycket den senaste tiden... Igår var jag, mamma och pappa hembjudna till familjen Höglund på middag på kvällen då pappa hjälpt Micke med ridhusbelysningen hela dagen, gudomligt gott med kött i kantarellsås och klyftpoatis, mums! När jag kom hem blev det skumbad tillsammans med Jonte i badkaret, mys! Idag har jag söndagsfikat med Linnea på stan, jättemysigt och välbehövligt att få skvallra av sig och uppdatera om allt nytt som hänt i våra liv sen vi träffades sist. Därefter kikade vi i lite skoaffärer men jag ska försöka hålla mig tills lönen kommer även fast suget efter ett par nya höstkängor är grymt stort... Efter fikadejten brummade jag iväg till stallet och tog en härligt uppfriskande ridtur i eftermiddagssolen tillsammans med Matilda och Ricken. Jag har varit mätt sen jag fikade mitt på dagen så det blev en majskolv, lite tortilla chips med smältostdipp och vindruvor till middag medans jag tittade på Ensam mamma söker :) Ska förbereda mig lite inför morgondagen nu, lite nervös.. wish me luck!


Fredag och trasig parabol...

Jag och Jonte har tillbringat fredagkvällen framför datorn och tv4play med lite god mat, en påse lösviktsgodis och lite tända ljus :) Varför då?? Jo, för att parabolen för viasat har gått sönder och inte kommer lagas förrän i veckan :( Så jag tackar gud för att tv4play finns så att jag kunde följa Idol när jag missade förra fredagsfinalen :) För övrigt så har jag jobbat idag och sett dom första SNÖFLINGORNA falla... känns inte okej när man för några dagar sedan var på Kanarieöarna och stekte i 28 grader.... Men brun och fin är man fortfarande :) Efter jobbet åkte jag ut till stallet tillsammans med mamma och pysslade om fina Chili. Han har gått och blivit lite lurvig när jag var borta så jag ska försöka styra upp honom nästa vecka! Imorgon ska vi försöka ta ett rejält ridpass! Nu- diska och kolla röstningen av Idol!
                                            

Hemma!!!!

Nu är jag hemma igen efter att ha förlängt sommaren lite! Gud vilken härligt avkopplande vecka jag har haft med en massa sol, bad, god mat och drinkar tillsammans med min familj :) Temperaturen har legat kring 27,28 grader varje dag vilket nog var lite varmare än vi trodde så efter första dagen var vi genomgrillade hela familjen och jag  lyckades bränna mina öron... Då Puerto Rico låg som på en höjd så har vi besegrat X antal trappsteg under veckan och säkert fått sjuka ben och rumpmuskler :) Mammas 50årsdag blev en kanondag som vi alla sent kommer glömma och hela veckan har faktiskt varit fantastisk! Hotellet var superfint och kändes nästan lite lyxigt då bara balkongen var minst 20 kvm! Hela familjen har umgåtts och haft roligt och jag och Emil som har delat rum har kommit fram till att vi inte behöver se varandra på ett bra tag framöver.. :) Nu är det dags att återgå till vardagslivet igen och inte ligga vid poolen och dricka sangria mitt på dagen. Idag ska jag ägna dagen åt att lägga upp bilder från resan, packa upp och åka till stallet och träffa Chili!!!! Imorgon är det jobb som väntar igen...

Bjuder på några bilder från veckan att njuta och titta tillbaka till i kylan!
            Puerto Rico 2010, Mamma 50 år!




























Ahhh resfeber!!!!

IMORGON drar jag till varmare breddgrader! Jag och familjen ska ju tillbringa en vecka på Kanarieöarna, Puerto Rico för att fira bästa mamma som fyller 50 år på torsdag den 7 oktober. Kl. 5 imorgonbitti ska jag möta familjen på centralstationen för att ta upptåget mot Arlanda och vid 7.30 lyfter planet, så jag har en del att stå i innan jag kan gå och lägga mig... Vi har ju aldrig rest bort såhär på hösten förut så det känns lite konstigt mitt uppe i jobb och vardag att dra fram sommarkläderna, raka ben, måla tånaglar, växla pengar och leta fram passet igen.. men bara man får sätta sig på flyget och andas ut så ska det nog gå bra. Det är nog välbehövligt för oss allihopa att få komma bort en vecka och GRYMT skönt med lite sommarvärme nu när det börjar bli så kallt och ruggigt här hemma, det tackar jag absolut inte nej till! Det ska enligt nätet och tidningar vara 25grader och sol där nere så det ser jag fram emot :) Chili har vi tryggt överlåtit till Familjen Höglund den här veckan även fast min separationsångest var enorm idag... Matilda ska rida honom lite när jag är borta och jag vet att han kommer bli omhändertagen sååå bra medans vi är borta! Jonte kommer jag ju också sakna massor förståss... men nu ska jag försöka se fram emot en vecka att koppla av, sola, bada, äta en massa god mat och parta lite med brorsan såklart :) Ta hand om er här hemma nu så är jag tillbaka den 13 oktober förhoppningsvis brun och full av en massa ny energi!


Break

Jag ska ta ett litet break nu då jag vill för mycket med saker och ting i mitt liv just nu. Passar nog bra att resa bort en vecka och få vila tankarna på något annat.... Igår var jag i Stäket och tävlade, nollade 110:n som kändes bra men på framridningen till 120 så blev Chili sparkad av en annan häst. Det var en otroligt rörig och oorganiserad framridning där folk, hästar och bilar samsades på samma yta vilket inte alls är bra så då hände det som inte får hända, en spark på MIN häst. Som tur var så träffade spraken högt upp på Chilis baklår så han är inte halt men hela händelsen gör mig oerhört frustrerad. Vi kylde direkt när vi kom hem så förhoppningsvis är han okej! Men ibland undrar man vad man håller på med och varför allt ska hända just mig? Även fast jag har mycket i tankarna just nu så har jag försökt att påbörja lite pakcning inför onsdagen och sen blir det en promenad och fika med Emma, hoppas att hon kan muntra upp mig lite...

Min olycksfågel igen...

RSS 2.0