Kortklippt och nyfärgat!

Resultat!

     

I fredags  satte jag mig äntligen i frisörstolen för att ändra om frisyren! Jag har gått och spanat efter var och varannan tjej på stan som gått runt i snygga kortklippta pagefrisyrer och tänkt att en sån frisyr ska jag minsann också skaffa mig! Långa hårtaffsar åkte ner på golvet i frisörsalongen och efter c.a en timme promenarade jag hem i mina nya converseskor och min nya fräsha pagefrisyr! Jag och mamma hade ägnat hela eftermiddagen åt att strosa runt på stan och efter en hel dag i nya skor så var jag jättetrött i fötterna.... Men det blev en toppenfredag med världens bästa mamma!

I lördags åkte jag, Jonte, Kalle& Emma på en mysig tripp till Kista centrum och Barkarby där vi shoppade lite. Vi kom iväg redan vid 10.30 och spenderade hela dagen där. Jag köpte en hårtoning och en randig tröja från Cubus som kommer passa perfekt till min nya frisyr :) Efter några timmars shoppning blir man fikasugen så vi tog ett break med goda muffins och diverse varma drycker på ett cafe'. Det tog ett tag att välja rätt ställe som skulle passa alla i smaken. Det måste ju finnas gott om smaskiga bakelser för att det ska klassas som cafe :) Vi var hemma i Uppsala igen vid 15.30 och jag åkte vidare till stallet för att hoppa Chili lite. Travde lite bommar först och hoppade en 5,5:a och han hoppade fint! Kvällen spenderade vi också tillsammans med Kalle och Emma hemma hos dom i Tuna backar. Herrarna kollade på fotboll och Emma färgade mitt hår. Medans toningen satt i vann jag överlägset över henne i yatzy!! Håret blev superbra och nu känns det extra uppiffat när det är både nyklippt och nyfärgat!

Idag har vi inte gjort mycket av värde. Vi passade på att sova ut och äta sen frukost, mysigt! Jonte har åkt iväg på innebandymatch och jag ska bege mig till stallet. Det har varit en mysig helg med mycket fika. Hösten börjar smyga sig på och det kommer bli ännu mera varm choklad med vispgrädde i höstrusket ;)

KRÄFTSKIVA!

Vi hade en galet rolig kväll här hemma igår då vi hade en liten kräftskiva  tillsammans med Linnea, Malin, Sanna, Kalle& Emma. Vi fixade iläggsskivan till köksbordet som gjorde att det blev dubbelt så stort och alla fick gott om plats. Servetter, kräfthattar och nubbevisor var på plats och kräftkalaset kunde börja! Vi skalade kräftor och räkor  för fulla muggar och smaskade på bröd, vindruvor och massa tilltugg och när alla hade blivit varma i kläderna var det såklart dags för snaps och snapsvisor! Det blev "tjejernas" kväll eftersom Jonte och Kalle skulle spela match på söndagen så efter sisådär 5-6 snaps var vi en aning rund under fötterna och kräftskivan slutade med blåbärspaj och en raggarbilstur ner på stan :)
Det var nämligen så att Löken, Robban och Mackan var ute och åkte och svängde förbi här för att säga hej. Sanna hade dragit vidare på en annan fest men vi övriga tjejer hoppade in i vrålåket och fick oss en tur ner på stan! Vi hamnade sen på BJ där vi shakade loss ordentligt tills vi inte orkade mera. Det var nog ett tag sen man blev såhär på lyset måste jag erkänna men fan va roligt vi hade!

Imorse kände man sig lite tung i huvudet och det tog ett tag att komma igång, men efter en sväng till stallet och hem till mamma och pappa för att äta lite äppelpaj med vaniljsås så mådde man genast lite bättre. Baksmälla kallas det... Jag longerade Chili på ridbanan och han passade på att bocka och bralla rejält i galoppen när inte jag satt på. Det var väl hans sätt att visa hur skönt han tyckte det var att springa fritt utan ryttare! Det är kul att han är pigg iallafall! Imorgon börjar en ny vecka och nya äventyr och vi ska ha möte på jobbet, skönt att ha det överstökat sen... Min söndagsångest är enorm...
                           <3

Jonte och jag är taggade!




... likaså jag och Linnea!


Skalning pågår!


I raggarbilen!


Mot stan!!!

Träna, träna!

Igår drog Tomas Hammarträningarna på Jälla igång igen och vi var laddade inför en ny termin!
Det kändes som att både Tomas och vi som red var inspirerade och sporrade att börja träna igen för det blev en riktig kanonträning! Tomas höll en lång och noggrann framridning där vi tränade att öka och samla i trav och galopp. Chili kändes superfin, mjuk och uppmärksam och efter en tuff framridning var man svettig och törstig och så var det dags att börja hoppa också! Vi travhoppade en serie först som sedan bands ihop till en liten bana med flera hinder i följd. Vi hoppade sen serpentiner där det även ingick att sakta av till trav emellan och trav in i serien på slutet vilket inte var helt lätt... Chili var iallafall jätteduktig och det är så kul att komma igång och träna igen! Jag känner mig peppad och laddad som aldrig förr, nu är vi på G! Tomas kommer med så bra saker och har så bra övningar så det är verkligen värt såå mycket att träna för honom varannan vecka! En av tjejerna i gruppen red på en häst som hon har lånat och den var E:Landlord precis som Chili så det var jättekul. Ett brunt sto med bläs, riktigt fin och hoppa kunde hon såklart, precis som Landlordhästarna :) Så Chili har nu fått en halvsyrra i gruppen ett tag framöver!
När jag ändå är i fullt trim med träningar så passade jag på att dressyrträna för Sussie idag när hon kom till Sandbro.
Det blev en genomkörare idag med och Chili gick fint! Jag känner mig fakstikt riktigt duktig efter två intensiva träningspass!

Jag avslutade veckan med att sluta tidigt från jobbet och åkte ner på stan för att handla kräftor och räkor inför morgondagens kräftskiva. Jag hörde rykten att det tar 24 timmar för skiten att tina så då fick jag lite bråttom att handla!
Jag har ju gått och spanat in ett par converseskor ett tag nu och gled in på Nilsons när jag ändå var nere på stan och prövade ett par, naturligtvis kunde jag inte gå därifrån när jag kärat ner mig i dom så jag köpte dojorna fast jag egentligen inte riktigt hade råd... Hur köpet egentligen gick till ska jag inte gå in på så noga men jag kan avslöja att jag gjorde en riktig fräckis! Jag har inte stulit något eller på något sätt gjort något olagligt men det är inte likt mig att göra såhär! Nu står iallafall skorna hemma i min garderob och är bara MINA! Kräftorna och räkorna ligger i kylen på tining och jag och Jonte har kollat på film och ätit godis! 

                         Nu är dom äntligen mina!

                     


- Man behöver inte alltid tänka på vad andra tycker och tänker. Ibland gör man precis som man känner just för stunden. Det blev jättebra ur en självisk situation, sen får man säga vad man vill om Etik och Moral! -

Jobb och rutiner igen

.... En hel vecka har passerat! Dags att uppdatera lite!


I måndags började jag på nya jobbet och dagarna har rullat på och hela veckan har gått som på räls! Man kommer fort in i nya rutiner och efter bara några dagar kände jag mig hemma där. Det blir en vana att åka åt andra hållet och man vänjer sig ganska snabbt att åka till Sunnersta istället för till Vattholma. I onsdags var det planeringsdag och även den gick bra.
Dom nya kollegorna är jättegoa och tar väl hand om mig och mitt schema är perfekt så allt känns bra, det var en väldig tur att jag lyckades få det här jobbet utan att egentligen göra så mycket!

Man uppskattar verkligen helgerna på ett helt annat sätt när man börjat jobba igen så den här helgen har varit stora myshelgen för mig och Jonte :) I fredags kväll gjorde vi pizza och hyrde film och i lördags var vi ut och åt på Troja, deras mat är helt gudomlig! Efter den mysiga middagen åkte vi hem till Robban där det var lite fest. Jag drack ett glas vin men annars var det väldigt lugnt. Idag har vi ägnat förmiddagen åt städning och tvättning, riktigt nödvändigt "söndagsgöra" och det är sååå skönt när det är gjort! När det var klart cyklade i stormen ner på stan för att träffa Linnea. Vi tog en fika och hade massor att prata om som vanligt! Vi spikade b.l.a in en kräftskiva här hemma nästa lördag, hoppas att det är många som är sugna så att vi blir ett litet gäng! Jag har också varit i stallet och ridit och tagit hand om min älskade Chili på kvällen. Vi har ridit i skogen, galopperat på gräset och haft det mysigt i helgen! Man behöver lite omväxling ibland. Vi har ju tävlat så mycket nu i sommar och jag har varit borta nästan varje helg så nu blir det lugnt med tävlingar fram till september. På torsdag är det första Tomasträningen och då ska jag rådfråga lite!

JAG VILL:

* Klippa håret kort i någon snygg frisyr ( är otroligt less på mitt hår förtillfället...)
* Köpa converse skor
* Köpa en röd tävlingskavaj

Åh vad jag vill ha!!!


                                              

  

Bra fredag!

Nu har jag äntligen haft lite flyt! I torsdags ringde dom från en förskola i Sunnersta och hade fått reda på att jag sökte jobb till hösten så dom ville träffa mig redan på fredagmorgon! Jag åkte dit och pratade med chefen där som visade runt och berättade om verksamheten, det var ett jättemysigt ställe som låg precis inpå skogen och alla verkade jättegoa. Dom lovade att höra av sig så fort dom kunde och redan efter en timme ringde dom och berättade att jag hade fått jobbet!!! Snacka om flyt! Jag börjar redan på måndag så allt har gått väldigt fort. Det är lite pirrigt men ska samtidigt bli spännande att börja på ett helt nytt ställe. Nu är min semester slut för i år....

Jag blev på strålande humör resten av dagen och Jonte bjöd på smaskiga bakelser för att fira!
På kvällen käkade jag middag på Flustret tillsammans med Sanna, Linnea, Malin och en tjej som heter Sonja.
Timmarna går fort när man har roligt och vi blev kvar där till 2 någon gång, satt ute så länge vi kunde och jag som alltid har varit lite "emot" rosevin med fanta drack igår två glas till maten, det var ju riktigt gott! Det blev en mysig och trevlig kväll tillsammans med bästa tjejerna!

    

Kråkhoppet i Tierp!

Jag har nu kommit hem till stan igen och är helt slut efter en vansinnigt varm och svettig dag som jag, mamma och pappa har tillbringat på tävling i Tierp. Varför det skulle vara såhär varmt just idag när man ska sitta till häst kan man ju fråga sig men väder kan man ju inte välja tyvär, så antingen är det lerbad eller zaharaöknen som gäller! Bara att välja!

Värmen verkade dock inte bekymra Chili särskilt mycket för han har skött sig jättebra och vi fick till två jättebra rundor idag! I 110:n var han lite slingrig och tyckte nog att det var ovant att hoppa på en så stor utebana med hinder överallt men vi tog oss runt på 4 fel (ett pet på hinder nummer 5) I 120:n var han riktigt fin och hoppade som en gud men blir ibland lite nonchalant och lyfter inte ordenligt på benen så det blev 2 skitpet.. Men jag är klart nöjd med dagen då värmen verkligen sög musten ur en... Nu är det bara att ladda om inför Roslagen på söndag!

Kärlek<3

          

För tillfället så känner jag mig mer död än levande och tror att jag ska försöka komma isäng hyffsat tidigt ikväll. Jonte är påväg hem och anländer Hällbygatan inatt någon gång *längtar*

Ensam hemma...

Tidigt imorse åkte Jonte iväg mot Östersund för att Fjällvandra i några dagar tillsammans med sin familj så jag har tillbringat dagen i min ensamhet... ägnade förmiddagen åt att städa och göra fint i lägenheten och sen cyklade jag ner på stan för att träffa Arina som jag jobbat som personlig assistent åt tidigare. Egtersom hösten i nulöget är ganska oplanerad så ska jag jobba lite hos henne igen med start nästa vecka, så det blir till att ändra på dessa fula vanor jag skaffat mig under semestern som att sitta uppe så här länge på nätterna, äta på konstiga tider, sova halva förmiddagen och bara låta dagarna gå. Det börjar nog bli dags att komma in i bra rutiner igen.

På kvällen hade jag saaben till förfogande och brummade iväg till stallet med stereon på högsta volym! Viktor brände en massa bra skivor till oss innan vi åkte på Roadtrip :) Jag och mina trogna medhjälpare mamma och pappa byggde hinder och jag hoppade lite. Chili var lite väl taggad och inte så jättelydig i själva hoppningen men det är väl kul att han är pigg ioförsig. Jag hade en långsida med galoppbommar och oxer och där var han riktigt fin, sen hade jag ett räcke med vattenmatta under. Imorgon blir det nog lite lätt trimning på gräset inför torsdagens tävling i Tierp.
Senare på kvällen kom Malin förbi och vi uppdaterade och ventilerade det senaste som hänt. Jag åt trötta brända falukorvar med makaroner och ser fram emot middag i Björklinge imorgon då jag verkligen är värdelös på att laga mat.
Och nu sitter jag här, Ensam, och kommer inte i säng.....

Semester-09

Lycka  är att dela alla roliga minnen och stunder man har tillsammans med någon man älskar såhär mycket!
Jonte är min sambo, själsfrände och allra bästa vän!

Kärlek <3

      

Vi har haft en otroligt rolig semester tillsammans med saaben genom Sverige! Första stopp blev Göteborg där vi besökte Liseberg tillsammans med tusentals andra människor som också var där samtidigt som oss och trängdes i långa köer..... Vi köpte Lisebergshäftet och åkte Flumride och Colorado! Efter några timmar där var vi ganska nöjda och åkte vidare till ett vandrarhem mellan Göteborg och Varberg som vi övernattade på, riktigt mysigt och med egen tv på rummet till och med! På torsdagen åkte vi vidare för att göra ett besök på Ullared. Även där tillsammans med tusentals människor som också var shoppningsugna, och det var c:a 500 m kö bara för att ta sig in till entren, helt sjukt! Kärringarna for fram som galningar med sina kundvagnar där inne och man fick vara glad om man kom ut med hälarna i behåll! Vi var inte på jakt efter något speciellt men det blev lite krimskrams, chokladkakor och cocosbollar b.l.a! Så nu har vi sett det också, vilken upplevelse... Efter några timmar på Scandinaviums största varuhus så var vi ganska trötta så vi åkte mot nästa destination som var Halmstad! Där stannade vi 2 nätter på ett vandrarhem som inte var lika fräsht som det första men det funkade. Vi kikade igenom stan och åt middag på en trevlig restaurang första kvällen och andra dagen hälsade vi på Jontes mormor&morfar som bor i Halmstad, där blev det middag och fika och vi träffade Lisa som bott hemma hos dom en vecka. Vi tog med oss henne och åkte till Leffes Lounch på kvällen för att spela äventyrsgolf och sitta i lounchen, jättemysig kväll. Nästa dag var det äntligen lite sol och vi passade på att avnjuta några timmar på underbara Tylösand och känna doften av havet! Jättelång och fin sandstrand och ett riktigt stekarställe måste jag säga! Senare på lördageftermiddag var det dags att åka hemåt igen och Lisa hade paxat en plats i baksätet påvägen hem. Vi sjöng och var allmänt jobbiga på hemresan tyckte Jonte, stackarn.... Vi stannande i Linköping hungriga som vargar och goffade pizza.

Det är jätteskönt och välbehövligt att  komma borta några dagar och se något annat och trots att det blev en väldigt oplanerad semester så blev den såå bra! Underbara mamma och pappa har tagit hand om Chili när jag varit borta och idag åkte jag ut till Björklinge på eftermiddagen och kramade hårt på allihopa! Tog en liten ridtur till travbanan också. Imorrn väntar dressyrträning som antagligen kommer bli ganska jobbig då jag inte dressyrtränat på hela sommaren...


På Liseberg!


Den enorma kön in till Ullared!


Fina Tylösand!


Det blåser vid havet!


Lisa och jag spelar golf!


Myspys på Leffes lounch!

RSS 2.0