Tävling Älvkarleby+Dressyrträning

Det blev en riktig hästig helg den här helgen. Jag har praktiskt taget bott i stallet sen i fredags känns det som, men är man hästnörd så är man, Jag gör ju det för att jag tycker att det är så roligt :)

I lördags packade jag och pappa bil och trailer och for till Älvkarleby i strålande solsken för att tävla. Denna gång på deras grusbana. Förra året jag var där gjorde jag en fantastisk vurpa när tävlingarna gick på gräs,hade för bråttom i omhoppningen och landade på bakhuvudet men klarade mig bra! Bättre lycka denna gång, förutom att Chilis lädergrimma gick sönder på vägen dit, den var lite halvrasslig redan innan så nu var den bara att slänga... Som tur var träffade jag systrarna Tiger där och Emma var snäll och lånade ut Taggens grimma till Chili som vi ska lämna tillbaka nästa helg när vi ses i Tierp.

Vi avklarade säsongens första utetävling med bra resulat, Chili var taggad och jag fick t.o.m hålla tillbaka honom lite inne på banan.

1,05: dubbelnolla och placerad,10:a. Bra flyt hela banan!
110: 2 ner. Fick hålla upp tempot lite mer än i första klassen, fick korsgalopp och kom tokigt in i kombinationen som gjorde att bommarna föll, men annars en helt okej runda.

Efter en varm och svettig dag så lämnade vi Älvkarleby nöjda med en rosett med hem även denna tävling! Chili skötte sig jättebra och fick en välförtjänt dush när vi kom hem till stallet. Jag och pappa hamnade på Robinas med varsin kebabtallrik som vanligt efter tävling :) Jonte kom och hämtade mig sen på kvällen för att stolt visa upp nya bilen för pappa! När vi kommit hem till lägenheten drabbades jag av extrem trötthet efter en tävlingsdag i sommarvärme så jag däckade redan 21.30 :( Kände mig jättetaskig mot Jonte som jag inte hade träffat sen i fredagsmorse... men vad gör man?

I morse gick man återigen upp vid 8 för att åka ut till stallet och dressyrträna kl 10, ambitiös som man är! Chili var säkert lite trött från gårdagen men gick fint hela passet och jag avslöjade för DressyrSussie om min dressyrtävlingsplan den 21 maj, får se hur allt känns fram tills dess. Efter två heldagar i stallet känner man sig en aning mör så jag åkte hem till stan igen för att hinna umgås lite med min kära sambo också. Vi har varit iväg till Gränby centrum och glott lite i affärer och handlat lite mat inför veckan.

Nu ska jag piffa till mig lite och åka iväg till Sanna för lite tjejsnack. Sen hoppas jag att Viktor kommer hem med min bil snart som han har lånat över helgen så att jag slipper ta bussen till jobbet imorn. Man blir lite lat och bekväm när man har tillgång till bil!

Första skutten ute, wihoo!

Nu är ridhustiden förbi och utesäsongen börjar- Härligt!! Man får så mycket mer gratis ute än när man rider inne! Alla stall sandbro tjejer (+ Daniel och pappa) hjälptes åt att bära ner hinder till ridbanan ikväll så att vi kan börja hoppa ute, och idag tog jag mitt första markarbete/ hoppass utomhus! Chili taggade till ordentligt när han förstod att han skulle få hoppa och det blev en del bus och brall men under markarbetet var han riktigt lydig och fin faktiskt. Det är en alldeles speciell känsla när man tar det första språnget utomhus, när man känner att hästen spetsar öronen framåt och nästan stampar på stället av vilja att bara ge sig av :)

Det var lite samma känsla som på den här bilden
i somras när Chili inte hade hoppat på c:a 2 månader!



På jobbet har det varit stressigt idag, jag som är ganska stresstålig kände mig idag faktiskt en aning uppjagad över allt som hände på en och samma gång, tur att man är ung och klarar av att ha många bollar i luften samtidigt!

Nu är jag trött och måste omdelbart i säng om jag ska ha en rimlig chans att orka upp och öppna på jobbet imorrn.....


Ny bil!!

Jonte har lessnat på sina år med gamla volvon även kallad "Röda Faran" så igår kom han hembrummandes med en ny bil som han köpt och vi tog första åkturen tillsammans, Hej va det gick! Det var lite andra hästkrafter och drag än i volvon om man säger så och jag kan erkänna att jag tyckte det var en aning läskigt att sitta i fram när det gick i 160 km/h på landsvägen ut till Vänge...

Jonte är numera  stolt ägare till en Sabb 93,aero och jag får överta gamla Bettan som får hålla ett tag till! Inte dumt att få en bil bara sådär :)



Det har varit en ganska mysig dag på jobbet med sådär lagom mycket saker att göra. Jag har fått en bunt med interna lediga jobb inom förskoleverksamheten av chefen som jag har suttit med större delav av dagen. Det fanns en hel del tjänster att söka till hösten så jag hoppas det löser sig. Efter jobbet åkte jag till stallet och pysslade och donade i min egna takt. Jag red ut på fältet för att konditionsträna lite och Chili var pigg som bara den! Han älskar verkligen att få ösa fram över fälten och et är så härligt att rida ute i det fria! Det är skönt att han börjar bli mer stabil ute också, ett och annat bocksprång kan jag bjuda på :)

Nu ska jag och Jonte göra köttfärsås och spaghetti som vi är så duktiga på och ikväll bänkar jag mig framför tv.n till Andra Avenyn såklart, mitt ständiga tisdagsnöje!


Shopping och pizza+film!

Jag sover inte alls lika bra när jag är ensam hemma som när Jonte ligger brevid, vaknade till flera gånger igårnatt och tittade på klockan och om Jonte av någon konstig anledning skulle ligga där... Nu har vi inte träffats sen i fredagsmorse (när jag knappt var vaken) så jag längtar sjukt mycket efter min älskling nu! Jag vill att du ska komma hem nu på stört!!

Jag älskar dig av hela mitt hjärta <3



Igår åkte jag iallafall ner på stan och träffade mamma på dagen. Vi tog en sväng till Hemtex först där jag fick hjälp att välja våriga gardiner. Köpte till både vardagsrummet och sovrummet! Sen hittade jag en snygg klänning och äntligen ett par chinos som satt snyggt som jag köpte.





Mycket nöjd med mina våriga inköp denna dag :)

Jag och mamma avslutade shoppingen på Storken där mamma bjöd på gott fika. Mätta och belåtna tog vi sen en promenad hem till mig för att hämta bilen och åka vidare till Björklinge.

Jag red Chili på ridbanan igår, det är så skönt nu när man kan rida ute även om det just igår blåste lite väl kallt... Han kändes mjuk och fin. När jag ridit klart hade klockan hunnit bli 19 och jag fick brumma fort hemåt för att kasta mig i dushen för att hinna möta brorsan på stan kl 20. Jag hann snabbt göra mig iordning och tog bilen igen och hämtade upp Emil på stan. Han var ju tvungen att teståka med sin kära syster som nu haft körkort i hela 3 månader! Vi gick upp till stan och Emil bjöd på pizza på en kvarterskrog,mysigt! Sen körde vi vidare till Statoil för att hyra film som vi sen skulle mysa ner oss i varsin filt och se hemma hos Emil. Det blev en svensk vampyrfilm som kanske inte var den bästa film jag hade sett men ändå helt okej. Kan villigt erkänna att jag tittade både en och två gånger under sängen innan jag gick o la mig!

Idag vaknade jag vid 9.30 och kände mig ganska pigg men ställde mig genast frågan: jaha, vad ska man hitta på idag då? Det får nog bli en sväng ut till mamma och pappa på dagen och så ska ju Chili tas hand om och i eftermiddag kommer ju Jonte hem,Äntligen!! Så förhoppningsvis slipper jag sitta sysslolös även idag. Nu ska jag äta lite frulle!

Du är bäst min Klippa <3


Chili och jag i Fagersta

Bowling+mat!

Det känns alldeles lagom med en 4 dagars arbetsvecka! Det har rullat på som vanligt och nu är det fredag igen!
Jonte är i Göteborg för att spela det årliga postsm:et så jag blir själv hemma hela helgen... känns väl sådär :( Det blir tomt i sängen i natt... men jag har ägnat fredagkvällen åt bowling på fyrishov med jobbet, riktigt trevligt! Själva bowlingen gick väl sisådär, jag hade behövt Jonte där som kunde ge lite goda tips men klotet gick framåt iallafall och det är jäkligt kul när man kommer igång :) När våran bokade timme var över drog vi vidare till restaurang Troja för att äta middag. Måste då poängtera att det var jag som rekommenderat rerstaurangen då jag och Jonte nästan börjar bli stammisar där! Jag åt en stor portion fläskfile med bearnaiesås och kunde inte motstå grupptrycket för efterätt på maten så det blev en bananasplit också och mina kollegor förstod inte hur all mat kunde få plats i min lilla mage! Men jag svarade glatt att det går i mer än vad man tror, då jag kan äta som en häst utan att det syns *tummen upp* Vi praktiskt taget "rullade" ut från restaurangen hela högen och efter att jag tackat för en trevlig kväll tog jag en promenad hem till Hällbygatan för att låta maten sjunka... Kollegerna var mycket nöjda med valet av restaurang!

Gårdagens Tomas Hammar träning gick fantastiskt bra och det känns som att allt jobb och slit börjar släppa och ge resultat för igår gick Chili som tåget! Tomas satt upp en bana på 120 och några enstaka 130 hinder och det gick galant och jag är så stolt över min fina underbara häst som har tagit mig dit! Tomas visste knappt vad han skulle säga på slutet mer än att vi utvecklats otroligt mycket och det var precis det här jag behövde! Nu stärkte man genast självförtroendet en smula! Dessvärre så blev filmkameran kvar hemma.... 

Imorgon ska jag och mamma ta en sväng på stan på dagen, tänkte ta lite "gardinhjälp" av någon som är haj på det och då passar lilla mamma alldeles perfekt! 

Tävling i Fagersta-Vildmarksafari?

Alarmet ringde 03.35 imorse,ahhhh!! Alltså mitt i natten och alldeles på tok för tidigt att gå upp på en ledig dag, men är det tävling så är det! Vi lastade Chili och brummade iväg med trailern i tät dimma mot Fagersta. Klockan hade hunnit bli 5... Sikten var dålig och vägen mot Fagersta var kringelikrokig. Mellan Heby och Sala kliver det ut en stor älg på vägen mitt framför bilen och jag som sitter i framsätet skriker i ren förskräckelse att pappa ska stanna! Älgen lunkar in i skogen igen och jag pustar ut.. satt sen resten av resan på helspänn och hade span i skogen efter mera älg :/ Det var första gången jag såg en älg på så nära håll, hjälp vilket stort djur! När vi kört ut från Sala hade dom som tur var satt upp viltstängsel och jag kunde känna mig lugn.. men istället körde vi förbi både grävling och tranor, jag tror bestämt att familjen Aronsson var ute på Vildmarksafari!! P.g.a den täta dimman så fick pappa köra lugnt och försiktigt och vi hamnade efter i tidsshemat :( När vi äntligen kommit fram till Fagersta hade jag endast en halvtimme på mig att visa papper, gå banan, veterinärbesikta och rida fram,STRESS! Men jag hann!
För att summera dagen så har jag och Chili gjort 2 kanonbra rundor och Chili var sitt rätta jag igen och skötte sig utmärkt! (precis som som han brukar) Då kunde även matte rida avspänt :)

1m: 0+0 och 9:a, lite seg till en början men kom igång bra på slutet
110: 0+4 (ett pet i omhoppn) placerad,rosett och premier! Jättefina språng och han kändes pigg och fräsh!



Eftersom det var så få dubbelnollor så stannade vi kvar och väntade tills klassen var slut för att hämta ut priset som vi gjort oss förtjänt av :) Även om vi väntat i 2 timmar... Mamma och jag har kommit fram till att det är mycket mer lättsam stämning på tävlingar uppåt i landet än mot Stockholm, kan ligga nåt i det faktiskt!

Nu är påskledigheten slut och man har goffat färdigt av påskmat och godis och det är dags att jobba imorgon igen, pust och stön. Känns iallafall skönt att jag slapp min stängningsdag den här veckan!

Efter att ha varit upp sen halv 4 imorse känner jag mig nu en aning sömning så ska däcka i säng nu....

Jag är Kär...

.... i dressyrSussies underbara dressyrsadel som jag fick låna och rida dressyr i igår på dressyrträningen!
Den kostade dock lite mer än vad jag hade tänkt så vi får se vad vi kan göra åt saken. Hon har lovat att inte sätta ut den på annons än iallafall. Det var en Wellington som man satt hur skönt som helst i och Chili verkade gilla den för även han gick som en klocka! Vi red öppnor, slutor och förvänd galopp som ingenting! Det är så roligt när det känns så här bra! 

Du är så duktig Chili <3


Igår åkte jag och Jonte till Gränby centrum för att påskshoppa lite efter dressyrträningen, kom hem och gjorde vårfint hemma. Kvällen spenderades sen i soffan med chips och godis från porslinshönan som jag letat fram.

Idag vaknade man av att solen tittade fram genom persiennerna och jag ska försöka få med Jonte på en promenad ner på stan och sätta oss på nåt cafe kanske. Senare ikväll vankas det påskmiddag hos mamma och pappa :)

GLAD PÅSK!!!

PÅSKLEDIG!

Det känns underbart att vara ledig några dagar nu, känns välbehövligt faktiskt! Påsken innebär ju en massa godisätande, god mat och en massa mys och sånt gillar ju jag :) Har varit godissugen i flera dagar nu men tänkte faktiskt försöka spara mig tills på lördag när det är påskafton och hoppas på att påskharen kommer med ett riktigt stort påskägg fullt med godis i!!

 Ida=godisråtta!

Jag jobbade bara halvdag idag och träffade brorsan på stan och käkade lunch, mycket trevligt! Såg en massa söta påskkärringar på stan oh Emil började prata om hur mysigt det vore att ha barn, men det kanske är dags att börja leta någon att göra barn med först :) När hans "bussrast" var slut begav jag mig hemåt och fick genast lite ångest när jag klivit innanför dörren  att jag inte har gjort påskfint hemma än, d.v.s bytt gardiner, ställt fram påskris, lagt på vårduk eller tvättat... Men jag ska ta tag i det imorgoneftermiddag tänkte jag, det är ju ändå "långfredagen" då.. som jag ska inleda med dressyrträning kl.12. Ikväll ska Jonte på lagfest ute i Storvreta och jag tänkte tillbringa natten i Björklinge så att jag slipper sova ensam. Ska bege mig dit snart tänkte jag...
 Eftersom det inte är någon hoppträning den här veckan hoppade jag lite själv i ridhuset igår, ställde upp en 5,5:a på diagonalen och Chili kändes bra. Tränade på att trava på framåt när jag red fram och Chili verkar ha hajjat vad det är frågan om för han längde fint! Idag tänkte jag bara rida ut en sväng, synd att det inte är någon sol bara...


Vårshopping i Stockholm!

Pang bom så blev det vår! Nuförtiden kommer inte våren speciellt smygande utan när det väl blir varmt så blir det jättevarmt på en gång! Hoppas det håller i sig!

Jag avslutade arbetsveckan helt perfekt med att sluta tidigt denna underbara fredag! Solen värmde under de timmar som jag stog ute på jobbet med en kopp te och bara njöt! Inte särskilt ansträngande alls att sluta vid lunch en fredag som denna :) Jag brummade hem och käkade lite lunch för att sen ta mig ner på stan och ta en fika med Sanna på någon trevlig uteservering, åh vad man blir glad när det är sånt här väder! Folk är dessvärre lika övertända varje år med att gå barbenta i shorts,korta kjolar och glassa i solbrillor... Bryggan vid fyrisån är iallafall ett tydligt vårtecken här i Uppsala, den är överfull av "ungdomar" som solar och goffar pizza.. Nu börjar jag nästan låta lite gammal och gnällig men tycker bara att det blir lite för mycket.. Jag och Sanna hamnade iallafall på cafe 018 där vi satt och solade, tittade på folk och pratade gamla minnen,trevligt! Synd bara att jag inte kunde få några marshmallows i min choklad, enligt kassörskan var dom "stenhårda"...

Som en tradtiton brukar jag och Jonte alltid ta en vårtripp till Stckholm såhär i början på April för att handla lite nya vårkläder och igår tog vi tåget dit för att följa upp traditionen! 10tåget som vi hade tänkt ta var inställt så vi köpte biljetter och gick till Storken där vi handlade frukost som vi tog med oss på tåget. Deras osfrallor är läskigt goda! Sen bar vi av med 11tåget istället. Vi valde ju verkligen rätt dag att åka för solen sken och det var kalasväder även idag! Vi strosade runt överallt utan att stressshoppa den här gången. Vi gick lugnt från affär till affär och kikade i lugn och ro. Stannade och solade lite ibland :) Jonte köpte snygga chinos som satt perfekt och en snygg vårjacka och jag slog till på ett par snygga tygskor. Längtar tills det blir ännu lite varmare så att jag får snöra på mig dom!



Dagen avslutades enligt tradition med middag på Jensens, den bästa restaurangen i Stockholm! jag och Jonte listade ut att vi har blivit placerade vid samma bord varje gång vi har ätit där, lite lustigt! Jag åt kyckling på grillspett med klyftpotatis, grillade grönsaker och deras underbart goda sås och Jonte åt fläskfile med råstekt potatis. Tröck även i mig en banana split till efterätt,en klassiker! Mätta och belåtna tajmade vi in 18tåget tillbaka till Uppsala. Vi hann bara hem och packa in kassarna och svida om lite för att sticka iväg igen på diverse fester. Jag drog först hem till Sanna och därifrån till en kompis till Sofia för att fira hennes födelsedag i förväg. Hade missat att det var en studentlägenhet i korridor vi skulle till så det kom lite annat folk dit också men det blev en trevligt kväll! Slutade tyvär med att stackars Sofia fick Sannas enorma klack genom sin fot när vi skulle gå/cykla ner på stan, såg inte så bra ut så jag hoppas att det inte var så farligt som det såg ut... Det var ju självklart en olyckshändelse men fötterna ska man hädanefter hålla långt borta från Sannas livsfarliga skor! Eftersom jag skulle köra bil tidigt dagen efter blev det nyktert för mig och jag åkte hem runt 12. Var ganska mör efter en heldag i Stockholm med födelsedagsparty direkt på det...

Det var en trött Ida som gick upp denna söndagmorgon för att köra bil till Björklinge och träna dressyr. Inte nog med det så har jag haft träningsvärk i varenda kroppsdel sen Tomasträningen i torsdags men jag bet ihop och red dressyrpasset fullt ut! Tveksamt om jag kommer ur sängen imorgon för jäklar vad jobbigt det var men Chili blev riktigt fin och avslappnad på slutet. Sussi lovade att ta med en dressyrsadel som jag ska pröva till nästa gång,ligger den bra så slår jag till för ett bra pris! Behöver något som jag kan sitta ordentligt i nu när han börjar få sånt himla steg.
På eftermiddagen har jag farit runt med dammsugare och skurmopp i lägenheten så nu är jag för att vara riktigt ärlig HELT SLUT! Jag och Jonte ska laga till något gott att äta nu och mysa till en film ikväll, det blir skönt!

RSS 2.0