Julstämning!

Det har varit en hektisk vecka.. Det började i måndags med snökaos, många i Uppsala var insnöade och kunde inte ens ta sig till jobbet, bussar var inställda och tågen försenade. Jag tog mig ner till tågstationen på måndagmorgon och tog mig till Vattholma med tåg, sedan fick man pulsa i meterhöga drivor till jobbet, det tog sin tid och jag kom c:a 1 timme försent... till råga på allt så hade jag stängningen den dagen och var hemma vid 19.30.. kunde inte ens ta mig till stallet.. *suck*
Likdant väder var det på tisdagen och vägarna var fortfarande igensnöade... Men i mitten på veckan så hade dom iallafall börjat ploga och det var lättare att ta sig fram.. Tittar man ut genom fönstret nu så ser man is,slask,vatten och asfalt som börjat titta fram, varför ska det komma en massa snö som bara ställer till problem och som sen ändå inte tänker ligga kvar utan smälta bort två dagara senare? Det kan man ju fråga sig...

Jag har plockat fram adventstakarna, hängt upp julstjärnorna, röda julduken ligger på plats och dom röda panelgardinerna hänger uppe, så nu är det julfint här hemma och jag känner julstämning i hela kroppen! Jag tycker faktiskt att det är mysigt med julen och förberedelserna innan. Nu är det bara lite glögg och pepperkakor som fattas till imorgon när det är första advent!

Igår tränade jag dressyr för dressyrtränaren Sussi. Ett riktigt björnpass, jag trodde aldrig att hon skulle ge sig.. kändes som att man red i två timmar.. och nu har jag blåsor på fingrarna... Men Chili var duktig och kändes riktigt fin! Men den busen hoppade ut från hagen igår.. hur han nu lyckats med det stillastående då han går i en liten hage med trästaket som är 140 högt.. men hoppa högt kan han det vet jag... men han kan ju låta bli att hoppa ut från hagen.. tur att han inte skadat sig iallafall..

Jonte är på match i Hedemora idag och jag är hemma och pysslar, ska väl snart bege mig till stallet.


                          

SNÖ

Det har snöat riktigt ordentligt i några dagar och nu har det kommit en hel del, riktig pudersnö, och det blev vinter-jättefort.. vet inte vad jag tycker egentligen.. men det blev till att släpa hem vinterjackan som hängt hemma hos mamma och pappa och även en del annat smått och gott som kommer att behövas. Allting går så fort när det helt plötsligt blir vinter och då står man där-lika oförberedd varje år! Jag har röjt ordentligt här hemma i eftermiddag, tror t.o.m att jag har ganska bra koll på vart vi har gömt undan ljusstakar och julsaker som ska plockas fram i veckan, det är ju första advent nästa söndag,Jösses vad tiden går fort! Hur ska man hinna med allt?

Igår (lördag 22/11) var vi på dop av Sofias Samuel som döptes i Helga Trefaldiga kyrka. Det var riktigt stämningsfullt och mysigt att vara i kyrkan! Hur mycket vuxenpoäng får man inte nu då när man gått på dop o allt :) Efteråt bar vi vidare till Ekeby för dopfika i Jonathans volvo som fortfarande bar sommardäck i detta vinterväglag!! men det gick det med fast slirigt var det! Linnea, Sanna, Mickis och hennes kille var också närvarande så det var roligt att träffa alla igen. Jag och Linnea hade köpt den klockrenaste doppresenten, ett par ljusblåa små canada snow tofflor på Scorette, hur söta som helst! Observera att vi verkligen var ute i sista minuten och köpte dom en halvtimme innan dopet!



Idag (söndag) skulle jag egentligen tävlat årets sista tävling i Heby men vi valde att skippa den.. Jag har ju legat hemma i feber i flera dagar och detta snöväder har övergått i snöstorm så förutsättningarna var inte så bra direkt.. Men det känns ändå skönt att vi tog beslutet att stanna hemma för det är inte värt att åka på tävling i snö och flera minusgrader och så ska hästen stå och bli kall i trailern mellan klasserna medans man själv fryser som en gris en hel dag.. nej ush det kändes skönt att vi valde att stanna hemma. Så sista tävlingen för i år blev på UVFK förra helgen och det kändes ändå som ett helt okej avslut på året. Nu är det bara att samla nya krafter inför 2009 och kolla in nya tävlingar.

Jag sov kvar hos mamma och pappa till idag och vi for iväg till stallet redan på morgonen. Jag och pappa hjälptes åt att brodda och sen red jag ut och pulsade i snön med Chili! Det är riktigt mysigt att rida ute när det har kommit en massa nysnö! Tyvär så hade ju Chili inga snösulor så det vart styltor fort... Vi gjorde allting klart i stallet och åkte hem igen för att dusha och fara iväg till stan. Mamma och pappa håller på att måla om i köket och vi kikade runt efter nytt matbord+stolar. Efter att åkt runt ett tag hamnade vi som vanligt på Gränby centrum där vi först var in på Åhlens som hade öppnat där. Det var riktigt stort! Jag fyndade en ny matta till köket och två förvaringskorgar till badrummet :)
Jag lyckades också äntligen hitta ett par rejäla vinterskor som jag kan ha på jobbet, dom var inte alltför dyra heller, så nu känner jag mig nöjd med mina köp! Vi åt god mat på Forno Romano innan vi åkte hem.
Väl hemma i lägenheten igen så har jag städat och plockat undan gamla kläder och fejat, så nu känner jag mig faktiskt riktigt duktig, med tanke på att jag faktiskt varit sjuk i flera dagar.... Nu känner jag mig bättre igen och imorgon ska man jobba.. om man lyckas ta sig till jobbet överhuvudtaget, det är riktigt snöoväder ute *burr* Snart kommer Jonte hem från match i Västerås och det blir mys resten av kvällen.


Några vinterbilder


Lita får ha stickad kofta när det är snö, annars blir det kallt om magen!


Chili tycker att det är mysigt med snön

Soran nästan lika bra som Björn

videoklipp Kolla in det här! Soran Ismail är så jäkla rolig!



Jag är fortfarande sjuk, nu har jag fått feber också så jag vettesjutton vad det är för skit jag har åkt på... Jag blir så rastlös av att bara vara hemma och inte orka göra nånting.. går bara runt som en zombie i min lila morgonrock.. Jag har inte varit hos Chili sen i onsdags så man börjar känna sig en aning stressad. Jag som har årets sista tävling på söndag, snälla låt mig bli frisk!

Jag kollar på Doktorn kan komma och Mannen som kan tala med hundar om dagarna,Jippi liksom... det finns inte så mycket annat att göra och jag har ingen kraft att göra så mycket annat heller..
Men ikväll är det iallafall Idol och jag och Jonathan har planerat att göra hemlagad pizza. Det kanske gör susen för nu vill jag inte vara sjuk längre..... kanske orkar åka med och handla en sväng också om man vågar visa sig bland folk...



Inte dags....

Jag är hemma från jobbet idag och är magsjuk- det är inte alls dags för MIG att åka på det...... Det går magsjuka på jobbet så det är väl med största sannolikhet därifrån jag har fått det :/
Jag red precis som vanligt igårkväll och kände ingenting då men sen på kvällen när jag skulle gå och lägga mig så började det... så sen har jag sprungit fram och tillbaka på toaletten och inte fått en blund i ögonen... känner mig en aning matt nu.. Somnade när Jonathan åkte till jobbet och vaknade för en stund sen och nu verkar det värsta vara över..
Vill bara vara hemma hos mamma när jag är sjuk så att hon kan pyssla om en precis som hon gjorde när man var liten.. Det är bara hon som vet hur man botar sjukdomar på bästa sätt. Det är tråkigt att vara ensam...

Jag tänker åka och hoppträna ikväll iallafall,envis som man är! Blir rastlös av att vara hemma för länge....

Läskigt...

Idag på jobbet fick jag höra att Kvarnen i Uppsala hade blivit bombhotat och att alla som befann sig där inne var tvugna att utrymma stället fort. Man tror ju inte att sånna där saker kan hända i sin egen stad, det händer ju liksom bara på film.. så man blev faktiskt lite rädd. Såhär stog det på UNT:s hemsida:

Kvarnen utrymdes efter bombhot
Kl. 13.20 ringer det en man till polisen och säger att inom en halvtimme smäller en bomb på kvarnen.
Många butiksägare på kvarnen reagerade med obehag efter beskedet om bombhotet.
-Det kändes skitläkskigt när polisen kom och sa att vi skulle skynda oss ut,  vi hade inte hört något i högtalarna. En del fick inte ens med sig jackan ut säger Helena, chef på Oil and Vinegar.



Tur att det aldrig var någon bomb som sprängdes.. men läskigt ändå.

Helgen har varit jättebra! Fredagen firade jag och Jonathan med pizza och Idol, kunde inte bli bättre :) Vi fastnade sen framför datorn där vi tittade på en massa roliga saker på youtube, jag har t.o.m skaffat ett eget konto där nu!
Lördagförmiddag tillbringades på gränby centrum där vi strosade runt utan att vara stressade för en gångs skull. Vi köpte en fotoram på gallerix och ramade in ett jättefint kort på Jonathan och mig. Jag hittade även en svart kjol med hög midja på Gina som jag slog till på. Efter den lilla shoppingrundan mötte jag upp mamma och pappa som också var där och handlade, åkte tillsammans med dom till Björklinge där jag tillbringade resten av kvällen.

På söndagen var det dags för tävling på UVFK och det blev till att gå upp tidigt eftersom jag skulle rida första klassen. Det är ioförsig ganska skönt att komma hem lite tidigare ibland och vara på plats redan när det börjar. Jag-klantarslet själv gkömde ett hinder i första klassen, något man inte får göra på tävling.. men tyvr så hände det... Jag hade väl för mycket att tänka på samtidigt och missade det bruna hindret som helt smällte ihop med underlaget... jaja sånt händer.. I andra klassen 115 kändes det bättre fast han är fortfarande stark och det känns som att det är väldigt mycket häst. Chili var lite spänd och tittig och det brukar han inte vara så han protesterade genom att ställa sig på bakbenen när jag skulle visa honom kombinationen vid läktaren.. det tyckte han inte om. men det är annat när han reser sig än när Dundrum min gamla ponny gjorde det.. sånna dumheter vill jag inte veta av. Menmen jag är väl ganska nöjd iallafall och får fortsätta att träna vidare på mina småsaker. Som mamma brukar säga: Svårigheter är till för att övervinnas.
Mammor är kloka dom. Mamma berättade att hon skulle på en kurs i mental träning om positivt tänkande genom jobbet, den skulle jag behövt gå på.. :/
Vi var hemma hyffsat tidigt från tävlingen, lite småfryssna efter en dag med snöblandat regn.... Mamma och pappa bjöd mig och Jonathan på middag på kvällen så Jonte kom ut och vi åt tillsammans, riktigt mysigt.

Åkte direkt hem efter jobbet idag och nu tror jag att jag ska däcka på soffan...
 


Guru Josh Project- Infinity 2008

videoklipp


Mysvecka?

Helgen susade förbi som vanligt och jag har varit extremt trött... Det känns så tråkigt att man inte har någon kraft kvar när det äntligen blir helg... men förra veckan var ganska tuff faktiskt så det var väl inte så konstigt att man kände sig slapp och seg. I lördags fixade jag iallafall lite saker på stan och sen åkte jag och pappa till Sporren och köpte två fina täcken åt Chili, ett lite varmare utetäcke med halvhals och ett ridtäcke i ull (mörkblått med guldkant) precis som jag velat ha länge. Sen blev det lite Blue lotion och pälsglans också så nu blir han fin! Efter det åkte vi vidare till stallet där jag red ut en sväng och bara tog det lugnt. Sen stannade jag kvar i Björklinge och sällskapade pappa eftersom mamma jobbade hela helgen och blev serverad en underbart god middag som pappa lagade, Lövbiff med pommes frites och bearnaisesås,mmm så gott det var! Det är inte ofta pappa står vid spisen men när han väl lagar mat så är det riktigt gott!
Åkte vidare hem till stan sen med ordentlig matkoma.... På kvällen hyrde jag och Jonte en film med Adam Sandler som var asdålig så jag somnade efter halva...Jiddra inte med Zohan hette den..

söndagen var det fars dag och jag och Jonte åkte till gränby centrum för att trängas med alla andra som var ute i sista minuten för att köpa fars dag present, vill då poängtera att jag redan hade köpt min present men skulle fylla ut den med lite till! Tiden rann iväg och jag och Jonathan fick dela på oss för att vi inte hann åka till flera ställen på samma dag... så jag begav mig till Björklinge för att fira lilla pappa och han till Vänge för att fira sin. Emil kom också en stund på kvällen med en låda öl och jordnötter (från ålandsbåten) till farsgubben,det gillar han :) Både jag och pappa hade lyckats köpa varsin kanelbullslängd så det blev bullar för hela slanten! Klockan blev 23 innan jag var hemma i stan igen och då var det bara att hoppa i säng...

Så var det måndag igen och jag har avklarat min längsta dag på veckan. Det blir en ganska mysig vecka då jag har öppning på fredag, vilket innebär att jag slutar 1 två dagar i rad! Det blir skönt! Mamma red Chili idag och jag träffade Sanna på stan efter jobbet för att ta en fika. Var in på Gallerix först för att köpa ett grattiskort som jag ska skicka till Pontus som fyller 2 år på torsdag! Det får jag bara inte glömma, den gulliga lilla pojken som jag var barnflicka åt har blivit så stor! Jag tänker på det ibland och hur mysigt  vi hade det om dagarna!


Grattis Pontus 2 år 13/11

Jag och Sanna hamnade på cafe Linne' där vi satt och pratade och mös i värmen, jag med min varma choklad och grodbakelse och hon med sin latte som smakade jul! Det var riktigt skönt att ta en fika sådär och koppla av efter en lång dag på jobbet, det kände jag mig förtjänt av! Det borde man unna sig oftare.

Nu väntar åter ett avsnitt av Prison break.

Nöjd!

Jag jobbade till 16 idag och åkte direkt till stallet efter jobbet för att vara med på dressyrträning. Jag-dressyrträning?Ojoj nu börjar det satsas :) Det är en dressyrtränare som heter Sussi som har börjat komma till sandbro varje fredag för att hålla dressyrträning och så blev jag tillfrågad att vara med och eftersom jag tyckte att vi behövde det så hakade jag på! Jag har varit lite skeptisk till att träna dressyr, har velat lägga pengarna på hoppträningar eftersom det är en hopphäst jag har! Dressyr är ju till för tanter som inte vågar hoppa *skämt* Men jäklar vad nyttigt det är.. jag vet ju mycket väl att man behöver rida mycket dressyr och ha en lydig och lösgjord häst för att lyckas i hoppningen men jag har ju inte lagt ner så mycket tid på att rida för någon dressyrtränare. Det gick iallafall över förväntan bra idag, Chili var hur fin som helst och jag var nästan chockad över hur bra allt kändes! Nu kanske det har släppt! Vi red förvänd galopp, minskade volter och ställde och böjde och red SAMLAT, det var man ju inte riktigt van vid.. men hästen var superfin och det kommer nog bli fler dressyrträningar för mig för det var ju riktigt roligt!

Åkte hem efter träningen och var hemma hyffsat tidigt för en gångs skull! Vi lagade mat och tittade på Idol! Mysigt :) Bakade en kladdkaka igår som redan är slut.. :( Men man får faktiskt gotta sig lite när det är fredag!

Jag köpte mössa,tjocka handskar och raggsockor igår på stan som jag måste utrusta mig med på jobbet om jag ska klara vintern, man är ju ute en hel del när man jobbar på dagis och när man är lite fryssen som jag så är det lika bra att gardera sig! Jag hittade dessvärre inga varma skor som jag hade tänkt... så jag får väl titta vidare. Jag är ju ingen mössmänniska men mössan jag hittade var riktigt snygg så den kan nog åka på även annars!

Imorgon ska jag ner på stan en sväng på förmiddagen och hämta ut mina stövlar som är omklackade. Sen ska jag titta efter farsdagspresent åt pappsen. Sen ska jag träffa pappa och köra med honom inne i stan. Efter det ska vi kolla efter täcke till Chili, han behöver något mellanting mellan regn- och vintertäcke, kanske med hals också.  Jonathan åker till sandviken och spelar match så vi ses igen på kvällen.

Min barndomskompis Emma har fått en pojke som föddes 2 november,grattisgrattis,jättekul! Hoppas bara att man får träffa henne någon gång... vi har ju tyvär inte setts på väldigt länge... Men jag hoppas att allt går bra. Det är väl för gulligt med små bebisar. Det blir nog min tur också-så smånigom!




Tiger, mamma och pappas mysiga katt som älskar mat!!

Update

Dags att uppdatera lite....

Det rullar på i mitt tämligen inrutade liv.....

Nästan all min energi har gått åt till hästen dom senaste 2 veckorna, han har varit asjobbig att rida vilket har resulterat i att jag har fått ganska ont i kroppen. Chili är kanske höstdeprimerad inte vet jag.... Jag har iallafall fått slita som ett djur för att få honom lösgjord och i helgen tog orken slut så i måndags tog jag kontakt med Daniel i stallet som fick hjälpa mig att rida igenom honom och känna på honom. Min rygg gjorde väldigt ont och jag kunde knappt vrida på huvudet i söndags. Daniel klämde ihop honom bra i måndags och det var en sjöblöt häst som fått jobbat på ordentligt när Daniel var färdig med honom. Han fick igenom en del men vi ska försöka tömköra i helgen och trimma på ännu mera så att det lossnar, det är det ända man kan göra när det känns såhär.. så det är väl bara att bita i det sura äpplet och trimma vidare. Jag har väl lite för stora krav på mig själv ibland och det är inte alltid så bra när det tar emot ibland... Jag får väl försöka att minska lite på kraven och ta saker lite mera med ro...fast jag vet att det inte kommer att gå.. men hästar är ju individer dom med och kanske inte alltid har dom bästa dagarna och det här är ju inte den lättaste tiden att ha häst heller... man får tänka så.

Igår på hoppträningen så var han faktiskt riktigt fin och det kändes sååå skönt att åka därifrån och känna sig nöjd! Jag kände för en gångs skull att det var JAG som hade makten och att jag orkade få igenom honom! Christines kommenatar efter träningen: Han må ha varit trälig ett tag men jävlar vad han hoppar! Och så är det verkligen, hoppningen funkar jättebra, han hoppar hur fint som helst! Så nu ser det lite ljusare ut iallafall. Idag ska han få en välförtjänt vilodag för hur vi har kämpat dom senaste dagarna..... *pust*

Det har varit mycket på jobbet i veckan och jag har inte varit hemma förrän vid 9 då jag varit klar i stallet varje kväll. Jonte och jag har bara träffats en stund på kvällen och en stund på morgonen, sen är man ju på jobbet hela dagen igen och så rullar det på hela tiden, så därför känns mitt liv ganska inrutat just nu. Men hästar är ju mitt stora intresse och jag brinner verkligen för det så därför är det värt att det tar mycket tid... men jag har ju en underbar pojkvän också som jag absolut inte vill ska tröttna helt på mig och mina hästar! Därför måste vi försöka få lite mer tid tillsammans! Fast samtidigt är det bra att man inte är med varandra 24 timmar om dygnet, då hinner man ju aldrig sakna varandra!

Idag ska iallafall jag och Jonathan ta en shoppingrunda på stan tillsammans, det är vi värda :) Jag ska möta upp honom när han har slutat jobba vid 15.30, ska bli riktigt mysigt! Det var år och dar sen jag gick på stan, man har oftast aldrig tid eller ork i veckorna och på helgerna har det varit så mycket annat men nu har jag en hel del som behöver köpas, b.l.a ska jag klacka om ett par stövlar som snart inte har någon klack kvar, Sen avslutar vi nog med en god middag någonstans!

Min rygg är iallafall mycket bättre nu efter att Lotta, Jontes mamma fick massera mig i söndags när vi var där och hälsade på, så det känns skönt.

Imorgon är det fredag och jag hoppas att det kan bli en lugn och skön dag på jobbet. Sen är det helg och då kan man pusta ut! Det känns knappt som att jag hunnit göra det den här veckan.. men jag hoppas att det lägger sig, funkar det med hästen så kommer det andra runtomkring också att funka. Det är tur att man är stark och orkar kämpa på när det är motigt och att man har folk omkring sig som orkar med en!

Nej,nu ska jag fixa till mig lite och bege mig ner på stan!


RSS 2.0