Intensiv dag

Det har varit en intensiv dag på jobbet så nu är jag trött! Det är ju 1:a december imorgon och vart är min chokladkalender?? Får väl köpa mig en själv då :/ Jag har varit i stallet på kvällen, red ett lösgörande pass c:a 30 minuter med graman och Chili kändes fin. Men nu är det sådär kallt igen... 17- är alldeles på tok för kallt..... Både Jontes mamma och min mamma har varit gulliga och bakat lussebullar till oss så nu har vi i frysen så att vi klarar oss över jul :) Ska faktiskt ta en nu tillsammans med lite varm choklad medans jag väntar på att Jonte kommer hem...
                                    

Snögalopp+Måndagsmys

Jag har haft en härligt skön måndag precis som vanligt! Jag hämtade upp mamma efter jobbet och tillsammans åkte vi ut till stallet vid tvåtiden. Solen har faktiskt lyst upp tillvaron några timmar idag men det är fortfarande riktigt kallt.... Jag och Chili tog en sväng på vallen i snön, han travade på med härligt höga framben, vi avslutade med en härlig snögalopp och såg ut som paret Frost när vi kom tillbaka till stallet! Det smakade supergott med köttfärsås och spaghetti tillsammans med Jonte när jag kom hem igen och nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och invänta mina tv-serier som jag ska se ikväll :)

  Dagens snögalopp! (Något suddig bild)

 

Sår i baken....

Hagunda (Jontes lag) förlorade matchen på Fyrishov idag :( Men han var duktig ändå! Jag åkte till stallet när matchen var slut och tog faktiskt en barbackaritt på Chili i ridhuset för att hålla mig någorlunda varm eftersom det var så kallt. Termotetern visade 17- ute i Viksta, lite väl häftigt tycker jag... Måste nog säga att Chili var mjukare om ryggen förra året för nu har jag skavsår mellan skinkorna som gör grymt ont! Efter ridturen värmde vi upp oss med glögg och skratt inne hos Familjen Höglund och därefter blev det pizza hos mamma och pappa där jag också tittade på sista avsnittet av Ensam mamma söker, riktigt mysig söndagkväll.

 Här är vårat fina ridhus!!!


Lördagspartaj!

Första advent och jag är bakis.... Vi var hemma hos Robban på födelsedagsfest igår och jag hade PartyEmma med mig :) Det blev en väldigt trevlig kväll tillsammans med roligt folk. Jag och Emma rundade av kvällen på "Hyllan". Idag ska jag, mamma och pappa til Fyrishov kl.14 och titta när Jonte spelar innebandymatch. Hagunda firar 50 år och har därför 50-årsjubileum med gratis inträde och massa annat skoj så klart vi ska dit och heja :) Innan dess ska jag försöka ta mig i kragen och dammsuga men först ska jag kika på Globen horse show på tv!











           

Mys och Bus i snön :)

Jag och Ninna har varit ute och ridit i snön på eftermiddagen! Det är ju för mysigt med snö när allt kommer omkring!

 Chili letar "mat" under snön i hagen!


 Ninna och Wille har täten!


 


 Carina och Ricken tog sig också en sväng i snön!

Adventsfint!

Jag öppnade på jobbet imorse vilket också innebär att jag har kort dag och slutade kl 13, stort manfall på jobbet bland både barn och personal då magsjukan härjar så dagen har varit jättelugn :) Jag passade på att ta fram adventssaker och byta gardiner när jag hade dagen fri så nu är det fint i fönstren! Ska göra ett besök på plantagen i helgen ev och komplettera med lite fina julstjärnor också tänkte jag. Jag är anmäld till Tomas Hammarkurs på Tuthammaren idag och imorgon men vägarna ute i Viksta är typ igensnöade och svinhala så vi vågar inte ge oss iväg :( JÄTTETRÅKIGT och en stor besvikelse men vad gör man?.... Eventuellt kanske det ser bättre ut imorgon, det återstår att se. Jag får försöka att ha en bra helg iallafall.


                               

Hallå vädret???

Nu har det stormat två dagar i rad och ute snöar det för fullt, förstår inte vad som har hänt med vädret den här veckan :( Vintern har precis börjat och jag är redan less. Är lite nervös över att det ska vara hur mycket snö som helst ute imorgonbitti när jag vickar på persiennerna, vill inte... Jag tog mig hem från jobbet ordentligt iallafall, känner mig ganka trött efter en lång dag så ikväll kurar jag och Jonte inne och glor på tv och håller tummarna att stormen är över snart.

Middag på stan!

Gissa vad jag har gjort ikväll? Jag åkte ner på stan och käkade middag på Terassen tillsammans med Malin som jag inte träffat på evigheter, och vi hade jättetrevligt! Vem har sagt att man inte kan ta sig sånna här friheter en kväll mitt i veckan? Det borde man unna sig mycket oftare, speciellt nu när vinterdepressionen är som värst! Nu känner jag mig mycket gladare!

Tack Malin! Du förgyllde verkligen min kväll!

Tråkigt...

Det blåser så att man tror att hela huset ska blåsa sönder.... Och i Björklinge var det ingen ström sa pappa, så det blev ingen ridning för mig ikväll :( Man får lov att släppa på ambitionen den här årstiden när vädret är som värst, även fast jag klättrar på väggarna och har grymt tråkigt hemma när jag inte kan åka till stallet.... Jag hatar det här vädret... Men det hjälper inte att klaga, bara att härda ut. Jag får roa mig hemma bäst jag kan ikväll. Hur livar ni upp tillvaron så här års?


MÅNDAG!

Måndagar har blivit lite av en "favoritdag". Det är skönt att starta veckan med en kort dag på jobbet för att då kunna åka till stallet medans det fortfarande är ljust. Sen är det ju så mycket bra på tv:n som jag vill se också, Våra Vänners Liv går ju absolut inte att missa, och ikväll är det även final av Biggest looser Sverige, så kvällen är fullspäckad! Jag har tillbringat även den här måndagseftermiddagen ute i stallet, tog en ridtur ut med Ninna idag eftersom Chili skulle ta det lite lugnt dagen efter massagen. Blev mössa under ridhjälmen idag.... Nu är jag hemma igen och har tagit en härligt varm dusch och ätit köttbullar i brunsås tillsammans med Jonte. Måndagkvällen kan börja :)

           Våra Vänners liv-Bästa tvserien just nu!
 

Hästmassage

Idag har jag tillbringat hela eftermiddagen i stallet. Var ute och galopperade i snön först och hade det jättemysigt. Efter det värmde vi oss en stund inne hos Familjen Höglund och fick glögg och pepparkakor. Kl 16 kom Emelie ut och gav Chili en riktig spabehandling, d.v.s massage+stretch, och han njöt verkligen! Kände att jag ville unna honom det nu när tävlingssäongen är över och för att mjuka upp hans muskler lite. Det bästa till den bästa :) Efter en heldag ute i stallet blir man lite fryssen så jag tog ett vamt skumbad när jag kom hem och nu är Jonte och hämtar kvällsmaten, blir pizza i soffan till Ensam mamma söker ikväll :) Me like!

Chili och jag i Heby nov-08. Tävlingssäongen är nu slut för
 i år och jag är jättenöjd!

Lördagsmys för mig själv

Är lite sorgsen över att Andreas Weise åkte ur Idol igår :( Tyckte faktiskt att han var bra och förtjänade att vara kvar och spela lite pajas, menmen.... Jag och Jonte hade trots allt en grymt mysig fredagkväll tillsammans. Idag har jag varit och handlat med mamma och pappa på dagen, lite hästfoderköp och annat har handlats. Sen åt jag årets första lussebulle hemma hos mormor, gott! Eftermiddagen har tillbringats i stallet där jag red övergångar på Chili i ridhuset, väldigt nyttigt men jobbigt... Vi lär nöta vidare på det i veckan. Ikväll styr jag lördagsmys för mig själv då Jonte är med grabbarna och dricker öl, kände att det passade mig bäst att stanna hemma vid tv:n. Känner faktiskt inte för någonting annat än att mysa inne i värmen ikväll.


Lyxar lite!


   Det blir marängsvish till efterätt ikväll! Gott va?!

Fredag

Jag erkänner att jag är en extremt känslig människa som är inne i någon "jobbig och motig" period just nu, mycket beror på årstiden så jag hoppas att det vänder snart.... Idag är det iallafall fredag så då känns ju allt lite lättare! Jag har haft en otroligt lugn och skön dag på jobbet, fick gå hem lite tidigare så nu ska jag och Jonte bege oss mot Gränby centrum och gå där en sväng, känns som att det var längesen. Ikväll ska vi rå om varandra, äta tacos och titta på Idol! Känner verkligen att det är just det jag behöver.



Besiktat bilen :)

Pappa ringde mig igårkväll och sa att "det har uppstått ett litet problem"... Min bil skulle ha besiktats den sista oktober och vi har inte fått några papper om det vilket innebär att det är körförbud med bilen tills man besiktat den, PANIK! Hur som helst så löste sig det hela ganska bra eftersom pappa lyckades få en avbokad tid i Librobäck åt mig idag kl. 11.20! Jag smet ifrån jobbet en stund och nu är jag grymt stolt över mig själv som har besiktat bilen alldeles själv för första gången i mitt liv, fan vad jag är VUXEN :) Självklart gick den igenom utan anmärkning! På eftermiddagen har vi haft planering på jobbet och njutit av mina chokladmuffins, dom blev riktigt goda om jag får säga det själv. Jonte är träningsledig idag så vi ska passa på att umgås ikväll. Jag är ganska trött efter en lång dag med både öppning och stängning på samma dag...

Bakat

Att ställa sig och baka kl 21.30 en vardagkväll är väl inget jag gör om jag inte måste kanske men imorgon är det nämligen min tur att baka till planeringsfikat på jobbet så jag har precis gjort en dubbelsats chokladmuffins och hoppas att det går hem imorgon! Kvällen har jag annars tillbringat i stallet och Chili kändes ännu finare att rida idag, jättehärligt! Imorgon blir det lite vila för honom då jag inte är hemma förrän vid 6. Vad händer annars då? Jo, det kryllar av små möss ute, äckligt! Ikväll var det en som irrade runt i ridhuset och när jag körde hem så var den ute och sprang framför min bil också, räcker det inte med den jag körde över igår? Imorgon har jag öppning på jobbet så dags att stoppa ner muffinsarna i påsar nu och gå och lägga sig, en lång morgondag väntar....

                                  

Novemberväder....

Fy vilket väder det har varit idag, regn hela dagen som övergått i snöblandat regn nu :( Men jag vägde upp det dåliga vädret med att ha en kort och skön dag på jobbet! Jag har varit i stallet med mamma på eftermiddagen och Chili kändes riktigt fin att rida idag :) Det kanske gjorde susen med lite uteritt i helgen för att vila musklerna lite! Jag tackar gudarna för att vi har ridhus sånna här dagar. Nu ska jag hålla mig inne och torka resten av kvällen! Har precis ätit Jontes goda korvstroganoff och ska hoppa in i duschen nu. Sen väntar en tvkväll med Ung och bortskämd följt av Våra Vänners liv. I love Mondays :) Jag körde föresten över en söt liten mus påvägen hem, Förlåt :(

Duktiga!

Trots att jag var ledig i fredags och fick lite längre helg så är det redan söndagkväll.... Läskigt vad fort det går. Jag och Jonte fick ett ryck i förmiddags och åkte iväg till sopstationen för att slänga vår gamla tjocktv som stått och samlat damm sen i maj... Nu är vi äntligen av med den! Vi passade också på att slänga gamla tidningar, flaskor och annat som stått när vi ändå var i farten. Sen hamnade vi på Biltema där Jonte skulle köpa nya torkarblad till bilen och till sist fyndade vi lite nya växter på Plantagen, Vuxenpoäng till oss :) Eftermiddagen har jag tillbringat ute i stallet, blev en tur ut med Ninna idag och lite galopp i snön, mysigt! Nu är jag redo att trimma på i veckan igen i hopp om att högersidan i galoppen ska kännas lite mjukare. Jonte är borta och spelar match så jag får tillbringa söndagkvällen ensam... har precis ätit lite glass och tittat på reprisen av Bonde söker fru, kl 20 sitter jag bänkad till Ensam mamma söker. Låter som att jag inte gör annat än att titta på tv när jag är hemma men vissa saker går bara inte att missa!

 Fina Chili gillar att varva arbetet med mysiga ridturer ute!

Pappa dag!

Jag hade en härlig förmiddag ute i stallet. Red ut en sväng med Elin och Wille och hästarna tyckte att det var skönt att få komma ut, speciellt bra för både Chili och mig att vila musklerna lite innan vi trimmar vidare nästa vecka. Har bokat in Emelie på hästmassage nästa söndag. Väl färdig med pysslet i stallet så åkte jag hem till pappa där jag och Emil har firat honom på Fars dag. Vi åt pappas goda hembakade pizza och fikade efteråt, jättemysigt. Mamma jobbade och kunde tyvär inte delta :( Nu är jag hemma i stan igen och väntar på att Jonte ska komma hem så att vi kan åka och hyra film och ha filmmys ikväll.

 Jag tycker om min pappa väldigt mycket <3



After work!

Igår blev det inget hemmamys till Idol som vanligt på fredagar utan jag valde istället att tillbringa kvällen på Flustrets After work tillsammans med en massa roliga människor, väldigt trevligt :) Har fått höra att det är flera som läser min blogg dagligen, jätteroligt, fortsätt så :) Jag var hemma efter 12 någon gång och då hade Jonte ett grabbgäng här hemma som satt och spelade spel och drack rödvin, därav rödvinsfläckar på våra vita kösstolar och salt på hela köksgolvet *grrr*  Det får han ta tag i när han har kvicknat till! Själv så ska jag äta lite frukost nu för att sen bege mig ut till stallet. På eftermiddagen ska jag och Emil fira pappa på Fars dag en dag för tidigt, myyys!

 After workgänget är samlat!


 Jag, brorsan och Linnea!



Nyklippt!


                               Korthårig igen och nya clips i öronen :)
                             

Idag fick duktiga Elinore sätta saxen i mitt hår igen så nu är jag kortklippt och fin! När jag var klar där så mötte jag upp mamma på stan och så tog vi en runda tillsammans med avslutning på cafe' Storken :) Jag har köpt mascara, svart hårtoning, en halsduk utan ändar och clipsörhängen att dölja min fula förstörda örsnibbar med :/ Nu är jag hemma igen och ska ta igen mig lite innan det är dags för After work på Flustret tillsammans med ett gäng, ska bli väldigt trevligt! Underbara lediga Fredag :)

GODIIIIS!

Tur att det finns godis som man kan stilla sötbegäret med! Jag har vräkt i mig punchpraliner sen jag kom hem från stallet.... Jag är inne i någon "känslig" period just nu... Ridningen har varit lite jobbig dom senaste dagarna så imorgon blir det lite vila och i helgen tar vi det lite lugnt, funderar på om jag ska unna Chili lite massage så att han blir mjuk i kroppen. Hur som helst så har jag jobbat färdigt för den här veckan och har ledig fredag imorgon, hur skönt är inte det?? Jag ska utnyttja min lediga fredag till max och börja dagen med att klippa håret! Blir kul :)
                                                     Mitt favoritgodis!
                                 

Pyttipanna!

Ovädret har dragit förbi men lämnat en massa snö och slask efter sig... Det var ingen jättehit att köra bil till jobbet imorse men jag tog mig fram trots moddet... Idag har jag varit i stallet på kvällen, pappa fick köra! Jag lånade Ninnas dressyrsadel för att komma åt Chili lite bättre och jag satt som i en fotölj, jätteskönt! Han jobbade på bra men är fortfarande lite stel åt höger i galoppen, får jag trimma på lite till så ska det förhoppningsvis lossna. När jag kom hem möttes jag av duktiga Jonte som hade varit på Willys och storhandlat! Vi hjälptes åt att packa upp och gissa vad vi lagade till middag? Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor! Hur ofta äter jag det hemma liksom, ALDRIG! Men det var faktiskt riktigt gott och med lite grillkrydda på så smakade det ännu bättre! Nu har jag tagit en varm dusch och ska slappa i soffan ett tag tills det är dags för sängen.
                                  

SLUTA SNÖA!

Jaha så blev det vinter över en dag... Känns som att det mesta gått emot mig dom senaste dagarna... Vid lunchtid föll dom första snöflingorna och sen har det snöat HELA dagen och blåst storm. Jag fullkomligt HATAR sånt här väder..... Det får gärna vara lite snö ute men det behöver inte vara snöstorm och komma flera dm på en gång :( Jag körde försiktigt och kom hem ordentligt iallafall men jag fattar inte hur vissa fortfarande vågar köra med sommardäck, vansinnigt... Jag har ett önsketänkande om att snön är borta imorgnbitti när jag vaknar! Nog tjajat om det... Jag har hållt mig inne sen jag kom hem från jobbet, lagat lite mat och tittat på tv. Lyssnar nu på Rihanna-Eminems- Love the way you lie i hopp om att bli lite gladare...


Minusgrader....

Jag trodde att det var fel på termometern imorse när jag tittade och till min förskräckelse såg att den visade 9- ... Det ryktas även om att det är snö på ingång imorgon vilket jag INTE känner mig redo för..... Man kan ju hoppas att den hamnar någon annanstans. Jag har iallafall haft en bra start på veckan, slutade tidigt från jobbet och tog en promenad med Emma ner på stan och fikade på cafe Linne', riktigt mysigt. På kvällen har jag varit i stallet, tur att man har hellånga chaps nu när det börjar bli kallt! Jag red ett svettigt ridpass på Chili i ridhuset och det känns att det är en del att jobba igenom, speciellt i galoppen. Påvägen hem så hämtade jag min bil på verkstaden som nu är vinterservad, härligt! Nu ska jag äta lite varm soppa och titta på tv!


Söndag igen...

Helgen blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig..... Har känt mig både frustrerad, ledsen och omotiverad och lyckats göra mig osams med nära i min omgivning:( Ingen höjdarhelg med endra ord... Däremot blev gårdagskvällen väldigt lyvkad då Linnea kom hem till mig och käkade pizza, drack Ginotonic och snackade massa skit hela kvällen, det gjorde mig verkligen på gott humör igen! Vad gör man inte utan sina vänner?? Idag har jag städat hela lägenheten på förmiddagen och efter det så åkte jag ut till stallet med mamma. Vi ställde fram några småhinder i ridhuset som jag hoppade på volt med Chili. Jag njuter varenda dag som jag får rida därinne :) Nu jäklar ska vi trimma på under vintern! Chili var precis som vanligt idag så det var skönt. Nu har jag precis duschat och ikväll blir det soffmys och "Ensam mamma söker" kl 20! Imorgon ska min bil på service i Björklinge så jag har ställt kvar den utanför verktsaden där idag och så var pappa snäll och skjutsade hem mig. Ska hämta den där imorgon igen.
 
 Lycka är att ha bra vänner!

Typiskt....

Chili blev antagligen angripen av en älglus när jag skulle göra iordning honom inför tävlingen idag. Han sparkade omkring sig och var jätteorolig så vi fick ställa in dagens klass på Lurbo :( Vi longerade och rörde på honom i ridhuset och sen gick det över och han blev lugn igen så egentligen vet vi inte vad det var som irriterade honom, men vi ville inte lasta in honom i trailern och åka på tävling när han varit orolig så vi tog det säkra före det osäkra. Känns lite tråkigt att dagen inte blev som planerat bara.. men jag har tagit ett varmt bad nu och ikväll ska jag träffa Linnea, så nu när Chili mår bra och det inte var någon fara med honom så känner jag mig på bättre humör! Men frågan är varför alla j**** älglusar ska angripa just min häst???

Ridhuspremiär :)

Idag har jag premiärridit i "vårat" fina ridhus!!!! Äntligen! Det känns jättehärligt! Det är lite smådetaljer kvar att fixa som dörrar och sarg men annars är det i stort sett färdigt och klart för ridning! Känns riktigt lyxigt med ett eget ridhus på en gård med 5 hästar :) Lovar att visa bilder på det snart, det är superfint :) Efter ridpasset putsade jag och mamma alla grejer eftersom jag ska till Lurbo och tävla en klass imorgon. Chili ska duschas och göras fin imorgon eftersom vi inte ska åka förrän mitt på dagen. Fredagen annars har varit hur soft som helst, det var jättelugnt på jobbet så vi grillade korv på förskolans gård och har haft en riktig mysdag! Ikväll blir det Idol och fredagsmys hemma som vanligt! Väntar på att Jonte ska komma hem med något gott att äta.....

                                             <3

Hästeftermiddag

Dagarna rullar på och jag har snart jobbat en hel vecka på nya jobbet! Känner att jag kommer in i det mer och mer för varje dag och det känns skönt. Idag har det varit jättelite barn och imorgon blir det ännu mindre, så det är nästan överflöd på personal istället :) Jag hade tidig dag idag och åkte ut till stallet stallet direkt efter jobbet, mockade och gjorde iordning mat först och sen red jag ut tillsammans med Ninna, riktigt mysigt att vara där tillsammans när man kan, och guld värt att kunna rida när det fortfarande är ljust! Jonte är hemma igen och vi har ätit soppa och pannkakor tillsammans. Nu blir det tvtittande resten av kvällen. Imorgon väntar en lugn dag på jobbet och stallet efter det innan det blir någon form av fredagsmys.


Mys onsdag

Igår var jag iväg och hopptränade för Maria Norlin, riktigt bra träning och Chili var jätteduktig och pigg som bara den, hoppade mig nästan ur sadeln flera gånger ;) Maria har tränat Chili tidigare när han var unghäst så han fick beröm och vi fick bra tips vad vi ska träna vidare på. Hoppas att jag kan fortsätta träna för Maria! Idag hade vi planering på jobbet så Chili fick vilodag då jag inte var hemma förrän vid 18. Jonte är på utbildning i Västerås så jag får sova ensam inatt :( Som tur var så kom Emma. P över på kvällen och gjorde mig sällskap! Hon hade köpt med sig vindruvor och en massa godis som vi har smällt i oss samtidigt som vi har snackat en massa skit, jättemysigt! Nu är jag trött och ska förbereda mig för sängen! Natti natti!

 Emma och jag i somras, vi gillar att muppa oss när
 vi umgås :)

1:a November

Jag tror att jag kommer minnas den 1:a november som en ganska bra dag, första dagen på nya jobbet och starten på någonting nytt! Det har varit en bra dag idag och en väldigt skön mjukstart eftersom det är höstlov och inte lika mycket barn vilket gör att jag kan ta in alla nya intryck i min egen takt när det är lite lugnare. Men det är såklart mycket nytt såhär i början så jag kommer nog vara ganska trött ändå när veckan är slut. Jag hann åka ut till stallet direkt efter jobbet och rida en sväng med Ninna innan det blev mörkt, det är perfekt underlag på grusvägarna nu så det blev en liten travrunda för grabbarna C och W idag :) Mockade och fixade i stallet när vi kom tillbaka och var klar redan vid 17. Åkte hem och mös lite med Jonte innan han åkte iväg på träning. Nu har jag ätit lite middag och tagit ett varmt bad. Kl 21 ska jag se "Våra Vänners liv", en riktigt bra svensk serie som har startat :)
                     
                    Min sötnos förgyller min vardag <3


                                                    

RSS 2.0