Isskrapa....

Imorse var det is på bilrutan när jag skulle åka till jobbet och tror ni att man hade någon isskrapa i bilen eller?? Jag köpte ju bilen i våras så jag har ju inte ens kört den på vintern så man tager vad man haver, i det här fallet ett cdfodral :) Gick hur bra som helst! Men nu blir det till att utrusta bilen med isskrapa och annat välbehövligt inför vintertiden..... För övrigt så har familjen Höglund åkt till Tyskland för att provrida hästar så vi ska hjälpa till med stallet i några dagar. Jag och Ninna tog en härlig ridtur i höstsolen idag, jätteskönt!

Fixat!!

Jag och Emil har varit på stan efter jobbet (då båda slutade tidigt idag) och uträttat ett mycket viktigt ärende! Mamma fyller ju år om precis en vecka så det började bli lite panik, men nu är allt klappat och klart in i minsta detalj, kommer bli superbra :) Vi unnade oss en fika på bästa Cafe Linne' också, mys! Det är underbart höstväder ute och ikväll är det hoppträning på Tuthammaren för Linda Eriksson som vi ska prova då Christine ska åka till Tyskland och jobba igen. En liten powernap innan man åker iväg kanske?

Måndag

Jag har haft en väldigt skön start på veckan. Jobbade sådär lagom länge, åkte hem lite småfryssen och drack en kopp te framför datorn, tog en skön powernap i soffan och åkte till stallet vid 16.30.  Jag och Ninna tog en lång härlig ridtur ut i naturen, blev lite av en upptäcktsfärd då vi hittade en ny ridväg som ledde in i skogen där hästarna fick lyfta på fötterna och gå i backar. Det är ju i skritt som hästarna bygger muskler. Vi var ute i över en timme och trots att höstsolen sken på oss så var vi lite fryssna när vi kom hem till stallet. Chili och Wille har verkligen blivit kompisar! Efter stallet gjorde jag hamburgare med pasta och tittade på Idol. Nu ska jag hoppa in i duschen!
                                 Gammal höstbild
                           

Bra helg!

Det har varit en tävlingsfri helg så jag har passat på att göra lite annat, det behövs ibland. I förmiddags städade jag lägenheten så nu är det rent och fint här hemma. Sen åkte jag hem till mamma och pappa för fika med Emil och hans Elinor, första gången vi träffades hela familjen men det gick så bra så :) Kul att Emil äntligen har funnit kärleken, det är han värd! Vi lyxade med både äppelpaj och tårta :) Därefter åkte jag, mamma och pappa till stallet och medans jag och mamma red och fixade i stallet så gav sig pappa och Micke ut i skogen för att plocka svamp och efter en timme kom dom hem med två fulla korgar kantareller :) Blir spännande att smaka när det är rensat! Pappa är ju nämligen ingen "svampplockare" direkt.... Jag och Jonte har käkat pizza och tittat på "Ensam mamma söker", söndagsmys på högsta nivå alltså! Imorgon börjar en ny vecka och det börjar dra ihop sig rejält till mammas 50årsdag som innebär en vecka på Kanarieöarna med familjen, den 6 oktober bär det av och jag har redan resfeber!!!

MAIA!

Jag har efterlyst min förra häst Maia och nu har jag hittat familjen som har henne nu! Det är en familj med två döttrar på 14 och 16 år som bor i Åkersberga. Jag har varit i kontakt med familjen och sett bilder på Maia och vi har även pratat om att vi ska åka och hälsa på någon gång! Hon ser jättefin och välmående ut och verkar ha det toppen så det känns jättekul! Vi ägde henne i 3 år och hade en fantastisk tid tillsammans, så nu känns det skönt i hjärtat att veta att hon får den uppmärksamhet och kärlek som vi en gång gav henne, det är hon värd fina Maia!






Mysdag med mamma!

Jag har tillbringat förmiddagen på stan tillsammans med mamma idag, mest varit smakråd faktiskt men har även spanat in en hel del höstsnyggt till mig själv som jag ska köpa när lönen har kommit! Vi avslutade med mysig lunch/fika på Storken! Om en stund ska jag hämta upp mamma hos mormor och så ska vi åka ut till Björklinge och stallet så småningom.

                      Den här snygga höstmössan fick jag av mamma idag!
                

Fredagsmys <3


        

Mitt och Jontes fredagsmys pågår för fullt! Jag fick en bukett röda rosor av honom när han kom hem, hur gulligt är inte det då? Vi har precis ätit tacos och inväntar nu Idol som börjar om en stund. Efter två långa arbetsdagar i sträck så är jag faktiskt värd det här :) Kvällen har bara börjat! Imorgon står shopping med mamma på stan som punkt nummer ett på dagens schema, har dock hört att det inte ska va så roligt väder, men vi får se hur det blir!


Onsdag

Den enda dagen i veckan som Jonte är träningsledig är onsdagar och den här onsdagen hade inte jag heller träning så vad passade inte bättre än att spendera eftermiddagen och kvällen tillsammans när vi för en gångs skull kan! Det gäller att planera för att få vardagen och "sambolivet" att gå ihop utan att bli tråkigt och enformigt. Vi slängde i några tvättar när vi kom hem från jobbet och sen åkte vi ut till Chili tillsammans, hur mysigt som helst :) Jag red lite lösgörande på vallen medans Jonte tog en löprunda, perfekt tajmat! När vi var färdiga i stallet åkte vi hemåt för att brassa på middagen, Pasta carbonara! Därefter har jag goffat x antal punchrullar..  (får man skylla sötbegäret på att man har mens..?) och följt idol! Nu ska jag hoppa in i duschen för att försöka komma i säng i hyffsad tid, börjar tidigt imorgon....
                                                                               
                                        

Tisdagsfika!

Jag har haft Emma och hennes lilla Elias här på fika på eftermiddagen, superroligt! Elias var nyfiken och skulle utforska ALLT i lägenheten :) Slängde ihop en kladdkaka när jag kom hem efter jobbet som jag bjöd på och den uppskattades! På kvällen har jag varit ute och ridit med tjejerna i stallet, Matilda och Ninna, och hästarna älskade att få vara ute och galoppera och busa tillsammans. Den här veckan blir en vecka utan träningar och tävlingar och med mycket skogsturer, bus och galopp. Kan vara skönt och välbehövligt ibland. Väl hemma i stan igen så blev det lite rostade mackor och kladdkaka till Idol. Känner mig riktigt stolt över mig själv att jag lyckats pricka in att vara hemma runt 8 flera dagar nu för att hinna se Idol :)





      

Fina Fina Chili Pepper <3

Inomhussäsongen har börjat och idag anordnade Aros regional hopptävling på Jälla. Chili var superfin i 110:n, hoppade som en katt och omhoppningssvängarna satt perfekt så det räckte till en tredjeplats! Fina, fina Chili! Det skilde bara en sekund och hundradelar mellan ettan, tvåan och mig. I 120:n blev det några pet och vi slutade på 12 fel men vi löste och genomförde banan bra så jag är nöjd med honom och har verkligen haft en kanondag! Eftermiddagen avslutades hemma hos mamma och pappa med Spaghetti och köttfärssås och mammas äppelpaj med vaniljsås efter mina önskemål! Strax är det dags att ta plats i soffan för "Ensam mamma söker"!

 På prisutdelningen!



 Glad tredjeplatspristagare!



 Duktiga Chili!

Väderdeppig...

Ush vad jag är otaggad på allt just nu, blir så himla väderdeprimerad när det bara regnar hela tiden :( Nu får det sluta så att jag kan åka ut och rida! Kvällen igår blev trevlig tillsammans med mina bästa, vi åt god mat och flummade oss som bara vi kan! Jag fick många fina komplimanger för min nya frisyr så det känns kul, även om jag inte riktigt vant mig vid att det är så kort än, men det kommer spara otroligt mycket tid när jag slipper platta det varje morgon :) Jag och Jonte tog sovmorgon imorse och slappade halva förmiddagen tills vi gjorde oss iordning vid 13tiden och gav oss iväg till Gränby centrum och Ikea, passade bra en regning dag som denna... Köpte på oss lite doftljus inför hösten och fikade och åt korv på Ikea, mysigt. Snart ska jag bege mig ut till Björklinge är det tänkt...

                             After work premiär!





Min nya frilla!


                                                      Resultat!


                

                            Kort, men grymt häftigt om jag får säga det själv :)

Nu ska jag cykla ner på stan och träffa tjejerna för att gå på premiären av Flustrets After work!

Förväntansfull...

Veckan har rullat på bra och imorgon är det fredag igen! Jag kommer sluta kl 14 och efter jobbet är det klippning av Elinore som gäller, hur kul blir inte det då? Hon har ju varit mammaledig ett tag men nu återgått till arbetet igen så imorgon ska hon få sätta saxen i mitt hår för förändring! Är sjukt taggad på att ändra om frisyren lite så vi får se vad det blir! Förväntansfull är jag iallafall! Det är även premiär för After work på Flustret imorgon så jag och tjejerna tänkte gå dit en sväng. Det blir en härlig och fullspäckad fredag att se fram emot! Lite trist att missa Idol bara... Idag har jag varit och ridit efter jobbet, blev en genomkörare på vallen så att både jag och Chili blev svettiga! Hann hem precis lagom till Idol började, mös ner mig i soffan med en kopp varm choklad. Nu är det en dusch som återstår!

Namnsdag idag :)

                                   GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN TILL MIG!
                                 

Idag är det IDA, min namnsdag. Hade totalt glömt bort det tills en kollega på jobbet kom fram och sa grattis och jag stod som ett frågetecken tills hon berättade att jag hade namnsdag! Sen har jag såklart fått fina trosor och strumpor i ett litet paket av mamma som vanligt :) Ute är det höstrusk, regnar och blåser så jag tog hemmakväll ikväll. Chili fick vilodag och jag stallfri dag. Har precis stekt pannkakor som jag har ätit och nu inväntar jag Jonte som snart kommer hem från träning, då blir det Idol och mys i soffan tillsammans, Me like! Har han med sig någon namnsdagspresent tro??

Måndag

En ny vecka har börjat och jag går på schema för en tjej som har semester hela veckan, så det är heltid som gäller, känns bra! Började veckan med att jobba till 17 och åka direkt till stallet efteråt. Blev en uteritt med Matilda och Ricken idag. Imorse kom jag att tänka på mitt gamla gags som har hängt i garaget hemma hos mamma och pappa så det betslade jag om till idag och Chili kändes riktigt fin faktiskt så det ska jag nog testa att rida med i några dagar. Det är ju alltid bra att byta bett ibland, och om det ger en positiv effekt så är det ju bara bra! Mamma följde med och mockade och gjorde mat medans vi red, snälla mamsen! Nu har jag precis ätit en Billys pizza (ganska gott ibland faktiskt) och ska ta en dusch nu. Sen är det väl dags att gå och sova om man ska orka med en 17dag imorgon igen...

Dödstrött...

Det blir en liten snabb uppdatering då jag är så trött så att jag nästan inte orkar hålla ögonen öppna... Klockan ringde 05.30 imorse för att åka till Märsta och tävla. I 110:n lyckades vi kamma hem ännu en placering :) Red dubbelnolla och kom 8:a! I 120:n fick jag inte till det lika bra idag. Chili har känts så himla lång och svår att få ihop, så då blir han tyvär lite jobbig att rida vilket gjorde att jag blev spänd och inte fick till ridningen. Han är aldrig dum på något sätt utan har ju gått som tåget hela sommaren så då blir det ett litet bakslag ibland. Ska fundera på att byta lite bett kanske och så blir det graman några dagar så att jag orkar få med bakdelen och skapa tryck i galoppen. Nu ska jag och Jonte laga korvstroganoff och så ska jag se "Ensam mamma söker" som börjar ikväll :)

             Det blev iallafall en till rosett och plakett till samlingen!
         

Bästa fredagen!

Åhh vilket fredagsmys vi har haft, Jonte och jag! Jag jobbade en lagom lång dag på jobbet (till 14.30) och efter det tog jag med mig Jonte ut till stallet där jag mockade och fixade åt Chili som fick sin vilodag idag. Efter stallet åkte vi till Willys för att storhandla och det åkte ner en hel massa gott i kundvagnen kan jag säga! B.l.a fläskfile och potatisgratäng som vi lyxade med till fredagsmiddag, gudomligt gott! Efter en god och mysig middag med tända ljus slängde vi oss i soffan för att se Idol följt av komedin "Offside" och en påse grillchips. Jag lovar att det var det bästa fredagsmyset på länge och en välbehövlig Ida&Jontekväll :) Imorgon står städning och fika på stan som två av punkterna på dagens schema!
                                                      <3

             

Ensam igen...

Jonte har åkt iväg från mej igen :( Den här gången till Göteborg med jobbet så jag får sova ensam hemma en natt. Imorgonkväll kommer han hem igen! Jag har inte hunnit känna av så mycket av "ensamheten" än då jag har jobbat hela dagen och åkte direkt ut till stallet efter jobbet. Red lite lösgörande på Chili idag och han kändes fin. Efter stallet åkte jag hem till mamma och pappa där jag blev bjuden på Chili con carne med ris,mums! Sen blev det Idoltittande och lite fika innan jag åkte hem igen. Nu har jag precis varit och handlat lite och ska sakta men säkert bege mig in i duschen så att jag orkar upp till en ny arbetsdag imorgon. Jag har hakat på Marcus Westergren träning på Jälla imorgonkväll, i hopp om en bättre organiserad träning.... Så först blir det jobb till 16 innan vi drar iväg. Natti natti!

                                                     <3 Miss you...
                         

Idoldags!

Sitter och kikar på tv4.se på en massa Idolklipp. Idol 2010 drar ju igång ikväll. Nackdelen är bara att det visas kl 20.00 och då befinner jag mig oftast i stallet så kommer antagligen att missa en del :( Men jag får väl försöka hålla mig uppdaterad på nätet! Jag kom hem från jobbet för en stund sen, har käkat lite mat och ska lite senare bege mig till stallet. Ridhusbygget håller på för fullt ute i Viksta nu, kommer bli grymt fint!

Girls night!

Satan i gatan vilken trevlig kväll jag hade med mina tjejer igår! Vi var hemma hos Emma i Svartbäcken där hon hade dukat upp med ostbricka och gjort det supermysigt! Där satt vi och drack och gottade till livets läckerheter, spelade spel, lyssnade på Björn Rosenström och skvallrade sexhistorier. Finns väl inget roligare än en förfest med bara tjejer ibland! Därefter sattes jag på en pakethållare med Therese som chaufför och så trampades det ner på stan för att skaka loss på Flurran :) Tack för en grym kväll tjejer! Idag blir det återhämtning i form av något mys tillsammans med Emma.












Pizzafredag!

Jaha då var man ensam hemma då... Jonte har åkt till Karlstad med laget på innebandycup så jag får sova ensam tills på söndag :( Jag jobbade till 16 idag och har frysit som en gris hela dagen :( Det blir till att leta fram vantar till på måndag.. 3 september och hösten smyger sig på, hua... Jag åkte iallfall ut till Björklinge efter jobbet för lite ridning och pizza tillsammans med mamma och pappa, mysigt. Vi tittade på någon gala på tv:n där "Solsidan" röstades fram som årets bästa tvprogram, hur bra var inte det då?? Längtar ihjäl mig tills dom nyinspelade avsnitten visas! Nu ska jag breda ut mig i dubbelsängen och imorgonförmiddag väntar Gränby centrum med Emma där b.l.a alkoholhaltig dryck ska inhandlas!
                    
                                                   Bästa tv-serien!
                     

Bumpy ride

Måste dela med mig av den här fantastiska låten som jag hörde på radion i bilen påväg hem från stallet häromkvällen. Hur bra är den inte??


http://www.youtube.com/watch?v=ASjuaRhLcT8

Pannkaksdag!

Måste börja med att berömma mig själv för hur jag har tagit åt mig jobb den här veckan, har jobbat till 17 nästan varje dag *klapp på huvudet*  Hoppträningen på Tuthammaren igår fungerade tyvär inte alls lika bra som första gången och jag var helt frustrerad över träningens upplägg när jag satt av hästen. Jag fick mest vänta på min tur och när det äntligen var dags för mig (som var sist ut) att hoppa bana så säger någon i stil med att tiden är ute, så det kändes tyvär som att jag kastade pengarna i sjön igår när jag ändå inte fick "min" tid av träningen... Chili som alltid gör sitt jobb kan jag absolut inte klandra för nånting utan det är jag själv som inte klarar av att rida under stress och tidspress, så därför blev det bara pannkaka av allting igår, men jag försöker glömma och hoppas att det kommer bättre dagar. Idag har jag iallafall njutit av soppa och pannkakor tillsammans med Jonte efter jobbet, härkligt med en torsdagsfavorit! Nu är Jonte på träning och Chili fick hänga med ut på en tur med Matilda på ryggen imorse så jag är hästledig och ska väl roa mig bäst jag kan här hemma!


                        


RSS 2.0