Lång och hektisk dag!

Jag är äntligen hemma efter en lång dag med jobb+stall. Jobbade till 17 idag och har varit på två ställen i huset, åkte direkt till stallet där jag hoppades att Chili skulle stå nyskodd så att jag bara kunde ut och rida men hovslagaren var försenad och kom inte förrän 18.30.... så det fick bli en sen uteritt tillsammans med Matilda och Ricken. Jag var trött och hungrig så det blev en riktigt flummig ridtur där vi mest skrattade :) För några veckor sen så FICK jag en sprillans ny bilstereo av Matildas storebror som han inte hade någon använding av, hur lyxigt är inte det då?? Och idag fick jag koden till den, så jag har poppat musik som aldrig förr och spelat cdskivor på högsta volym! Känner mig faktiskt på grymt bra humör just nu!!!! Wieeee :)

Såg en tv-kändis :)

Jag har ju glömt att berätta att jag såg en tv-kändis när jag och Emma var på Gränby centrum igår! Jag, som många andra följde tv-serien "Familjen Annorlunda" om familjer med många barn och den här  familjen var ju från Uppsala och mitt framför mig står mamman i familjen med en barnvagn och några barn runtomkring sig! Då får man ju faktiskt glo lite extra :) Hon såg dock lite yngre och smalare ut i verkligheten!
                                 

Nya tag

Idag var första dagen med lite nya arbetsuppgifter och det gick som smort och tiden bara flög iväg :) Bara att hoppas att det fortsätter rulla på nu. Känns skönt att vara kvar på samma ställe iallafall. Var grymt trött när jag kom hem efter allt nytt så jag slumrade i soffan en stund på eftermiddagen som jag brukar göra på måndagar! På kvällen trimmade jag ett dressyrpass på Chili, utan stigbyglar för att träna sitsen och nu har jag skavsår mellan skinkorna :( Men Chili kändes riktigt fin så då får man pina sig själv lite ibland! Efter stallet blev det toast till "Fångarna på Fortet" och nu är det väl bara att krypa i säng.

                      

Söndag

Efter en väldigt lyckad och trevlig middag hemma hos mamma och pappa med Familjen Höglund igår så sov jag kvar i Björklinge då jag tog ett glas vin till maten. Vi var i stallet i förmiddags hela familjen och jag byggde fram en studsserie och ett räcke på ridbanan som jag hoppade på Chili. Han kändes väldigt bra, avslappnad och fin och gjorde studsen väldigt okomplicerat. Efter stallet tog jag en dusch hemma hos mamma och pappa innan jag åkte hem till stan för att pussa lite på en bakfull Jonte. På eftermiddagen har jag och Emma strosat runt på Gränby centrum på jakt efter ett par svarta jeansleggings, det slutade med att jag kom hem med äppelpaj och vaniljvisp istället ;) Det var iallafall jättekul att prata av sig med Emma igen då det var ett bra tag sen vi sågs. Nu är helgen till ända och jag ska börja ladda inför lite nya arbetsuppgifter imorgon, wish me luck!

                             


God morgon!

Vi var som sagt på bio igårkväll Jonte och jag, vi såg "Bröderna Karlsson" och den var riktigt rolig, kan jag varmt rekommendera! Däremot var det svinkallt att cykla till och från stan... Det känns att sommarvärmen tackat för sig nu :( Jag vaknade inatt och hade världens huvudvärk och var igentäppt i näsan, gick upp och tog en ipren och somnade om igen men känner mig fortfarande lite småskum.. hoppas det inte blir värre än såhär. Jonte har redan åkt iväg på lagfest och blir borta hela dagen så jag ska väl passa på att städa lägenheten... Sen blir det stallet och ikväll är det middag hemma hos mamma och pappa med familjen Höglund, blir trevligt!

Ny ridhjälm :)

Jag har varit med pappa och köpt ny ridhjälm efter jobbet idag. Det blev en ny nummerlapp också då den gamla har säckat ihop. Nu ska jag åka iväg till affären och handla lite för ikväll blir det tacos och bio med Jonte, ska bli jättemysigt att äntligen få en hel kväll att umgås.


                            Den här ridhjälmen blev det!
                      Riktigt snygg om jag får säga det själv :)

                        

Lite vemodigt...

Jag har precis kommit hem från stallet (eller jag mellanlandade i Björklinge för köttsoppa och räkoststoast hos mamma och pappa!) Det blev en tur på vallen med Matilda och Aleks ikväll. Chili var duktig som vanligt! Imorgon är det sista dagen på mitt vikariat så det känns lite vemodigt men som tur är har chefen ordnat så att jag får vara kvar ändå och fungera som en "poolvikarie" i huset så det känns toppenbra och kommer nog passa mig galant en tid framöver! Så imorgon får jag ta avsked av ett års arbete tillsammans med trevliga kollegor och ta nya tag och börja ett nytt "arbetsliv" på måndag, det blir nog bra. Nu måste jag ha något sött känner jag... en riktig sötsaksvecka har det varit...


Kavli Räkost är min nya favorit,
grymt god på rostad macka ;)


Slappar

Vädret är jättekonstigt idag, ena stunden skiner solen och andra stunden ösregnar det... Jag cyklade iallafall ner på stan och tog en fika på Barista med Sanna efter jobbet, väldigt trevligt. Nu är klockan snart 6 och det blev en stallfri dag och vilodag för Chili idag, kan både han och jag behöva. Igår hade jag Emil här på fika på eftermiddagen. Bjöd på min fantastiska hallonpaj med vaniljvisp, svår att motstå kan jag lova! Frågade såklart ut honom om hans "stora kärlek" som han mer än gärna delade med sig av, roligt att han äntligen träffat någon :) Här hemma skulle det egentligen behöva dammsugas lite men jag ska nog bara ligga i soffan och slappa ikväll! Jonte kommer hem från träningen om någon timme så vi kanske glor på "Fångarna på Fortet" som har börjat igen.

Supertävlingsdag i Högbo!

Vilken fantastisk tävlingsdag jag hade i Högbo igår! Jag var felfri och placerad i bägge klasserna så gissa om det var värt att gå upp kl 5 och puttra iväg med bil och trailer mot Sandviken halv 7 :) Det här kan jag leva länge på! I 110:n var jag dubbelnolla och placerad 7:a och i 120:n som var en A:0 var jag också felfri men fick 1 fel för tid vilket kändes lite surt, trodde inte att det skulle räcka till placering men när vi hade åkt en bit så ringde Ingrid Von Knorring och berättade att jag var placerad och lovade att ta hem priset till mig, superkul och första placeringen i 120! Gissa om vi är på gång nu! Det känns som att vi är redo för större uppgifter snart! Fina Fina Chili Pepper <3  Han är verkligen en klippa!

Tove Eriksson tog en massa fina bilder på oss:














        
         

           Kolla frambenen :)
           


JAAA!

Hösten är räddad! Den 12 september börjar Ensam mamma söker.




                       

Ledig!

Igår var det dags för terminens första hoppträning för Christine Fältström på Tuthammarens fina anläggning. Vi fick göra mycket roligt. Började träningen med galoppbommar som vi varierade med olika antal galoppsprång emellan (något jag måste träna vidare på hemma) Sen hoppade vi en studsserie i båda varven och avslutade med en bana som kändes riktigt bra. Det märks hur mitt självförtroende har förbättras och hur säker jag är på distanser o.s.v nu, jätteroligt! Fick mycket beröm av Christine också att jag hade utvecklats och att Chili såg fräsch ut, bara att träna vidare :) Jag stannde faktiskt kvar i Björklinge över natten eftersom vi kom hem ganska sent igår och då blev min plan att åka till stallet på morgonen eftersom jag har haft ledigt idag p.g.a planeringsdagar inom jobbet, jätteskönt! Så jag och Matilda har ridit tillsammans på ridbanan idag och tog en skrittsväng ut efteråt. Därefter blev det mockning och fix i stallet innan jag puttrade hemåt igen. Nu ska jag ta igen mig en stund, äta lite carbonara innan jag ska ner på stan för fika med Linnea! 

                                                       FINA CHILI <3
                        

Tapper!

Man känner sig väldigt ambitiös efter att ha trimmat ett markarbetspass på ridbanan i regnet.... Men Chili kändes fin och verkade inte bry sig nämnvärt om att bli lite blöt så vi körde på! Det blev dock lite blöta och smutsiga grejer att ta hand om efter ridpasset.... Jag stannade och käkade middag hemma hos mamma och pappa idag men efter ett ridpass i regnet så var det grymt gott med varm choklad i soffan framför tv:n när man kom hem :) Ush fick just en hemsk tanke om att hösten snart är här.....

Mjukstart

Och så var det måndag igen då... Veckorna går så himla fort. Jag har haft en väldigt mysig dag faktiskt, jobbade sådär lagom länge, åkte hem och smaskade en massa äppelpaj&vaniljsås som blev kvar från kräftskivan, vek lite tvätt och sov en stund på soffan. Sen blev klockan 17 och jag åkte ut till stallet och red en mysig sväng ut med Carina. Vad skulle jag göra utan häst?? Det finns väl inget bättre än att rida ut i naturen en dag med någon och bara snacka skit från hästryggen :) Nu är jag hemma igen och har avnjutit otroligt god köttfärsås och spaghetti tillsammans med Jonte. En dusch väntar innan det är dags att krypa i säng.

                                                          Finaste <3
                       

Kräftskiva 2010!

Igår gick Hällbygatans årliga kräftskiva av stapeln, och den här gången ute i vår trädgård :) Det var en oerhört varm och fuktig dag igår så vi kunde helt enkelt inte vistas inne. Vi blev c:a 10 personer som mumsade kräftor, räkor, ost&kex och annat gott tillsammans. Vi spelade lite roliga spel och samtliga avrundade kvällen på Saluhallen. Tack för att ni kom allihopa! Efter att ha röjt upp efter gårdagens kalas här på förmiddagen så är jag en aning less på skaldjursdoft nu..... Ska väl dra fram dammsugaren istället.... Känner mig faktiskt inte alls så bakis idag!




















Fredag

Det kändes som lördag när jag satte mig i bilen och åkte till jobbet imorse, och på lördagar är ju förskolan stängd och jag är ledig så allt kändes skitskumt bara för att jag var ledig i igår, tävlade och drack vin på kvällen... har därför haft lite huvudvärk och känt mig seg idag, men som man bäddar får man ligga :) Det var hög mysfaktor på min och Sadafs vinkväll här hemma igår! Det blir det mer av framöver. Jonte har jobbat till 21 ikväll och jag har handlat kräftor och räkor inför morgondagen som ligger på tining. Har också hunnit med att vara i stallet en sväng och målat tånaglarna i mörkrött, och när Jonte kom hem käkade vi grillad kyckling och tittade på film. Nu ska jag gå och sova, ser fram emot varma baguetter till frukost imorgon och en lördag fylld av härligheter :)

Kråkhoppet i Tierp!

Jag tog ju ledigt från jobbet idag för att kunna åka till Tierp och vara med en dag på kråkhoppet. Det är ju så bra tävlingar där! Och jäklar vad värt det var! I 110:n var Chili mest runtomkring och överallt hela banan, slog bakut och var allmänt ofokuserad mellan hinderna vilket gjorde att vi fick ett pet. Men i 120:n var vi felfria i grunden och hade ett pet i omhoppningen, hur kul var inte det då???? Jag blev så nervös när jag kom till omhoppning att jag inte visste vart jag skulle ta vägen men Chili hoppade som aldrig förr och jag kände mig som en vinnare när jag red i mål, riktigt härlig känsla med en felfri grundomgång i 120 och den bästa rundan på länge :) Nu är vi verkligen på g! Fina Chili <3 Jag tror att han tycker att livet är en lek just nu och visar det genom att göra glädjeskutt när han får visa upp sig på tävlingsbanan! Jag, mamma och pappa stannade självklart på Robinas i Björklinge på hemvägen och firade dagens goda resultat med varsin hamburgare! På kvällen har Sadaf varit här på lite vinmys, grymt trevligt! Men nu är det dags att hoppa i säng om man ska orka ta sig upp till jobbet imorgon, Vin en vardagkväll hör ju inte till vanligheten precis....



                       Pappa och Chili
                    


                         På framridningen
                     


                        Innan start.....
                     

Hoppning Jälla

Jag var grymt väderdeprimerad när jag kom hem från jobbet idag så jag bakade en kladdkaka och smällde i mig halva... kan det bara sluta regna hela tiden??? Sen kollade jag och Jonte på "Stockholm Boogie" på playstationet och blev lika paffa båda två när vi såg en av sångarna i Hoffmaestro i huvudrollen, coolt :) Den filmen är ju ändå typ 5 år gammal. På kvällen har vi varit iväg till Jälla och hoppat lite, behövde en ordentlig genomkörare Chili och jag och det fick vi verkligen! Han var jättepigg och drog nästintill järnet efter hinderna när jag hoppade bana på slutet- positivt att han bjuder och tycker att det är så kul iallafall, desto jobbigare för piloten att orka hålla i... Nu måste jag hoppa in i duschen så att jag kommer i säng någon gång.


                                              <3  Fina Chili
                   

Lånat playstation

Jonte har lånat Viktors playstation i 2 veckor då Viktor är bortrest och vi är redan beroende! Vi kan kolla på hur mycket filmer som helst, Jonte kan spela tvspel och vi kan pumpa musik i vardagsrummet, hur bra som helst!!!! Det blir prefekt till våran lilla kräftskiva nästa lördag! Idag har vi städat hela lägenheten och betat av 2 avsnitt av Solsidan. Perfekt att Viktor har laddat ner alla avsnitt så att man kan se allt man har missat! Det finns inte så mycket annat att roa sig med när sveriges sommarväder är grått och trist...

Grillkväll

Igårkväll var jag och Jonte hemma hos Robban i svartbäcken på grillfest. En väldigt trevlig och lagom tillställning sådär en ljumm fredagkväll! Idag vaknade vi pigga redan vid 10, låg och drog oss till 10.30 och sen gick vi upp och åt plättar med sylt och glass till frukost, hur gott?? Jonte ska iväg och spela träningsmatch på fyrishov snart och själv så har jag inga planer alls... kan bli en sväng till mormor om ett tag. Annars väntar stallet och ridning som vanligt :)








Fika+ filmmys!

Det har regnat hela dagen idag, sååå värdelöst.... Chili fick vilodag och jag åkte ner på stan efter jobbet för fika med tjejerna! Jag, Linnea, Malin, Sanna och Sandra kurade in oss i värmen på cafe Årummet där vi åt och drack av diverse godsaker, myyys! För min del blev det hallonpaj med vaniljsås och en stor kopp varm choklad, det får man unna sig ibland :) Efter det tog jag en promenad hem och ikväll ska jag och Jonte hyra film och ha mys tillsammans hemma (den enda dagen på veckan han inte har någon innebandyträning..) Innan dess ska blommor vattnas i brorsans lägenhet så att han ser att jag skött mitt jobb som blomvakt när han kommer hem från Bulgarien ikväll. Så bäst att sätta fart!


                                           <3


Mysdagar!

Jag har det hur mysigt som helst på jobbet, vi har jättelite barn den här veckan så det är bara att njuta så länge man kan :) På kvällarna är jag i stallet och trimmar Chili, har varit riktigt duktig och trimmat på nu 3 dagar i rad, han ska minsann bli riktigt fin! Idag hoppade jag lite småhinder med graman för att öva lite styrka och rytm, kändes riktigt bra! Annars så händer det inte så mycket i mitt rutinmässiga liv.... Har planerat in en fika med Linnea imorgon för att bryta av vardagen lite!





Söndagsfix!

Idag har jag varit riktigt pysslig: Bakat hallonmuffins, bäddat rent i sängen, varit till Gränby centrum och storhandlat, vattnat blommorna i Emils lägenhet och påvägen hem åkte jag och Jonte ut till Ulva och kikade på bakluckeloppis :) Så nu har man gjort det också! Efter det åkte jag ut till stallet och idag blev det lite hoppning efter c:a 3 veckors hopp uppehåll! Det kändes att man inte hade hoppat på ett tag så i veckan blir det nog lite småhinder med graman för att få tillbaka spänst och rytm på långeman igen som gärna blir lite lång... Vi måste ju trimma på nu så att vi ligger i fas tills det är tävlingsdags igen. Han fick en välförtjänt dusch efter hoppningen och sen åkte jag hem till stan. Imorgon är det dags för jobb igen (första veckan efter semestern för Jonte och andra för mig), inte lika mycket jobbångest den här gången då det är mitt vanliga ställe jag ska tillbaka till, känns bra.
Nu ska jag krypa ner i en nybäddad säng med doft av tvättmedel, ljuvligt :) Natti natti!


    (Gammal markarbetsbild)

RSS 2.0