Relax!

Idag kände jag att jag behövde varva ner och dra ner på tempot lite. Som ni säkert vet så är jag en ganska stressad person som har svårt att coola ner och ta det lugnt.. Det är jag alldeles för rastlös för. Men för att man ska orka med livet och den mörka tiden som är på ingång så behöver alla människor lite relax ibland! Jag åkte hem till Sanna efter jobbet och blev bjuden på te och kanelbulle under tiden som vi uppdaterade oss med senaste nytt. Jag fick nästan skämmas när jag fick tänka till vilket nummer hon bodde på för att jag inte hade varit där sen i maj :( Efter fikastunden kom Jonte förbi och hämtade upp mig och vi åkte vidare till Gränby centrum för att handla lite drickbart inför helgen och lite mat. Det vankas fest hos Sandra på lördag och den här gången var jag ute i god tid med att köpa alkohol! Väl hemma igen så fyllde vi badkaret fullt med varmt vatten och massa badskum och hoppade i, otroligt skönt och avkopplande och något vi borde göra mycket oftare! Sen har vi ätit soppa och pannkakor som numera har blivit en onsdagstradition istället för en torsdagstradition men vi gillar att ligga steget före och inte göra som alla andra! Mamma fick äran att rida Chili idag medans jag har haft det mysigt och tagit hand om kropp och själv-Välbehövligt!
Chili fick massage av Emelie i söndags och han har känts mycket bättre nu i veckan. Hösten är ju inte hans bästa period som jag minns sen tidigare år, så man får smöra och pyssla om honom lite extra!

Mys+Höstshopping!

Löningshelg och tidig fredag, kan det bli så mycket bättre? Det var välbehövligt och inte en dag försent med en fet lön :) Jag och brorsan tog en fika efter jobbet i fredags och uppdaterade oss med "senaste nytt"! När jag kommit hem möter Jonte mig i dörren och frågar om jag har något svart smink som han kan låna för att måla sig i ansiktet med, jag skrattar och frågar vad han ska ha det till och då blir jag upplyst om att han och några ur innebandylaget ska till Fullerö för att spela paintball, så jag gräver fram en svart kajalpenna som han gör en snygg krigsmålning med, och jag bara måste dela med mig av en denna fantastiska bild på min farliga kille!
Vill också tillägga att han åkte iväg till Konsum för att ta ut pengar ur en automat när han såg ut såhär! Folk måste ha trott att han var en rånare eller nåt.



Senare på kvällen unnade vi oss riktigt fredasmys med att äta god middag+efterrätt och hyra film. Vi såg Johan Falk-Gruppen för särskilda insatser och det var riktigt bra svensk action! Nu måste vi hyra tvåan också!

Idag  har jag och mamma sprungit på stan i massa affärer för att hitta lite höstnytt att ha på oss!
Efter att ha irrat runt ett tag så bestämde jag mig för en svart längre kofta med hängkrage och ett par svarta lackiga leggings! Dom ser ju lite porriga ut sånna där svarta, blanka saker och jag hade för några veckor sen svårt att se mig själv i ett par sånna men nu har jag köpt mig ett par jag också! Jag inhandlade även ett par skinnhandskar och en doftpåse till badrummet! Man blir trött av att springa på stan i affärer och trängas bland massa folk som också var sugna på att bränna pengar så jag och mamma hälsade på mormor en stund och sen brummade vi till Björklinge för att åka till stallet. Chili har känts lite seg och inte riktigt i form i veckan så jag bestämde mig för att stryka mig till tävlingen i Enköping i helgen och unna honom lite massage då hans muskler på rumpan känns väldigt spända, så jag ska höra med Emelie om han har möjlighet att komma ut och massera honom. Det är bättre att ta det säkra före det osäkra, och han har ju satt muskler och förändrats lite i kroppen sen jag började träna dressyr så det är nog på sin plats att gå igenom honom ordentligt. Idag kändes han iallafall riktigt bra när jag red så det känns bra. Jag red en sväng nere vid gräset med mamma som sällskap.
Jonte har varit i Gävle och spelat bortamatch men kom hem och var ledsen för att dom hade förlorat :( Jag muntrade upp och bjöd på pizza som vi nyss har mumsat i oss, känner mig riktigt generös den här helgen när jag kan unna mig massa gott och det har blivit en hel del sånt såhär långt..... Imorgon ska jag träffa Linnea och höra ALTT om hennes lägenhet som hon har köpt! Nästan så att man är lite avis...


Mina nya höstiga inköp!


20 sept-Raderad!

Söndagen den 20/9 har jag nu raderat ur mitt liv och efter mycket om och men lagt bakom mig... Jag har aldrig någonsin ridit så dåligt på en tävling men det är svårt att förklara för den som inte är drabbad och insatt hur det känns när man får riktig prestationsångest. Ibland blir det bara för mycket på samma gång och då låser sig allt mentalt och det blir bara pannkaka av alltihop, och efteråt känns det bara som att man vill skjuta sig själv eller nåt... Men efter regn kommer solsken, Och vi tar nya tag inför kommande helg!

Ikväll har jag ridit i skogen med Lisa och det var precis vad jag behövde, rensa tankarna och bli den där glada Ida igen. 

-Ta vara på alla bra dagar då allt känns fantastiskt, för ibland kommer dagar man bara vill radera och snabbt glömma bort-

För övrigt så har helgen varit bra och "Flickan som lekte med elden" som vi såg på Bio i fredags var riktigt spännande och jag är så grymt imponerad av Noomi Rapace som spelar huvudrollen i filmen, hon är så jäkla häftig! Nu är det väl bara för mig att sätta igång och läsa den extremt tjocka boken "Luftslottet som sprängdes" som är den sista innan filmen kommer på bio!


FREDAG <3

- Det är dags för fredagsmys, om det så är det sista jag gör, nu är det fredagsmys, hoppas inte föräldrarna stör. Nu är det slut på veckan och det är dags för fredagsmyyyyys-


Jag hade min tidiga fredag på jobbet den här veckan och slutade kl 13 idag, så jag åkte hem i lugn och ro för att sätta mig här och blogga lite! Ikväll ska jag, Jonte, Emma och Kalle gå på premiären av "Flickan som lekte med elden" och det ska bli såå spännande att se den. Jag har förfäntansfullt ända sen jag såg "Män som hatar kvinnor" väntat på att få se film nummer 2 så Emma bokade biljetter till oss redan i måndags! Jag håller på att läsa boken "Flickan som lekte med elden" och har några sidor kvar innan den är utläst så jag ska ägna eftermiddagen åt att ligga i sängen och läsa klart den! Vi ska träffa Emma och Kalle nere på stan runt 19 för att käka lite mat tillsammans innan bion, ska bli såå mysigt!

Igår var det Tomas Hammar träning på Jälla och det gick så himla bra!!! Chili var helt fantastisk och fick sånnadär språng som man bara älskar (känner det i min rygg idag...) Vi hoppade en ganska teknisk och svår bana och efter att jag hade hoppat banan färdigt fick jag sitta och rulla över ett räcke som var c:a 135 för att Chili skulle få jobba och ta i lite extra och han kändes superfin! Jag hoppas han förstår hur mycket jag älskar honom!

Du är en klippa Chili!
            <3

         


Namnsdag ;)


                          


Idag den 14 september är det Ida och min namnsdag! Mamma och mormor är lika gulliga varje år och köper namnsdagspresent åt mig fast jag är 23 år! Fick jättesöta Hello Kittytrosor med matchande strumpor, när ska jag växa upp och bli stor? Jonte är sjuk och har varit hemma från jobbet idag med influensliknande symtom så jag hoppas för allt i världen inte att det är svininfluensan han har dragit hem... Det är ju svårt att hålla sig borta och inte krama och pussa på varandra när man bor ihop så om jag blir smittad så borde jag blivit det nu. Jag hade iallafall inga förhoppningar att han skulle komma ihåg min namnsdag men förvarnade sådär lite lagom dagen före och idag när jag kom hem från jobbet så hade han dukat fram Grodbakelser och köpt en jättefin växt från Spira! Då blir man alldeles rörd! Jag har även fått några sms från vänner som kommit ihåg mig, vill bara säga att ni är supersöta! <3

Tacokväll!

Igår styrde vi brudar lite tacokväll hemma hos Emma! Mysigt att passa på att umgås med sina tjejkompisar ibland och prata om sånt där som bara tjejer kan :) Jag och Emma åkte till Gränby centrum på eftermiddagen för att inhandla det vi behövde inför kvällen vilket blev en massa tacogrejer, chips, dip och godis.
Sen dukade vi upp i vardagsrummet och tog fram en flaska vin som jag och Emma delade på, vuxenpoäng för mig! Linnea och Malin dök upp under kvällen och vi spelade ett jätteroligt spel och drack mer vin tillsammans!
Jag har även prövat på "Guitar Hero" vilket inte var helt lätt, jag hade fullt sjå att hålla rätt på vilka knappar på gittaren jag skulle trycka på. Vi kom fram till att kulturantten som ägde rum denna kväll inte var något att se och ingen hade varken ork eller lust att åka ner på stan för att trängas bland fulla tonåringar så var och en gick hem till sitt efter en jättemysig tjejkväll! Jag somnade på stört trots att det var tomt i sängen utan Jonte ooch vaknade kl 12 idag av ett sms från honom som berättade att dom redan var påväg hem! Jag for upp och började städa och byta gardiner som jag hade planerat! Nu ligger älsklingen utslagen i soffan efter en innabandyhelg i "En annan del av Köping" hehe :) Mamma ringde nyss och berättade att det vankades nybakad kladdkaka i Björklinge så jag ska bege mig dit och fika lite och sen åka till stallet och hoppa lite med Chili. Ska tänka ut någon bra övning jag kan göra. Han borde vara lösgjord och fin efter gårdagens nyttiga dressyrträning.


Mysig kväll med tjejerna!





Mycket att göra

En dag i veckan brukar jag låta Chili få vila och den här veckan blev det torsdag som min trogna pappa fick åka till stallet och utföra diverse stallsysslor och ta hand om Chili. Jag har istället försökt att hinna med allt som jag inte hinner göra annars i veckorna vilket idag blev att hämta upp och vika all tvätt från tvättstugan, laga soppa och pannkakor som jag och Jonte åt till middag innan han åkte iväg på träning för att sen ta en kvällspriomenad med Emma. Det kanske inte låter som jättemycket saker men det är ändå en del som ska hinnas med när man har en hästfri dag. Jag och Emma tog oss bort till Röbo där vi samtidigt som vi promenerade planerade in lördagen då vi ska ha lite tjejmiddag eftersom "karlarna" är borta. Jonte åker med innebandylaget till Köping imorgon och blir borta hela helgen så vi får väl ha söndagsmys istället för fredagsmys. Jag ska tillbringa fredagkvällen hemma hos mamma och pappa och eftersom vi ska släppa ut hästar på lördagmorgon så sover jag över där. Jag ska även träna dressyr på lördag kl 11 så det blir ingen sovmorgon då inte....

Idag har vi haft fotografering med alla barnen på jobbet och man fick piffa upp sig lite extra dagen till ära så att man skulle fastna på bild! Vi har även haft föräldrafika så efter en fullspäckad dag och kväll är det skönt med fredag och en hel helg framför sig!

  Kommer sakna dig älskling...

                                       <3

-
Dagens roligaste kommentar var när en kollega kallade en utländsk vikarie för "Sjaltjottarfräs"-

Andra Avenyn!

Jag tittar sällan på tv och är verkligen ingen dokusåpatjej men Andra Avenyn MÅSTE jag se! Jag hörde av en slump igår när tv:n var på att det ska börja sändas igen så varje tisdag kl 21 sittar jag bänkad i soffan framför tv:n. Imorgon är det dags!!!



Fina och duktiga Chili!


DU ÄR BÄST <3

              


Vi har varit i Märsta och tävlat idag och eftersom jag startade bland dom sista i 110:n så åkte vi lite senare och när vi kommer fram så är det redan nummer 20 på banan och jag irrar iväg för att anmäla mig och lära mig banan från staketet för att sen ta ut hästen, veterinärbesikta och rida fram direkt, stress, stress. Men det gick bra det med och jag rider en felfri grundomgång men får totalt hjärnsläpp i omhoppningen och är påväg mot hinder nummer 11 när jag ska hoppa hinder nummer 10! Jag kommer på mig själv och svär något fult ord och gör en volt och rider an på muren! Det blev en total miss från min sida då jag inte hade gått banan innan och det får jag ta på mig helt själv för Chili hoppade toppen och det var en jättebra runda annars och som en bekant sa: Det där har Helena Lundbäck gjort många gånger så det händer även den bästa! Resultatet blev alltså 0+4.  När jag gormat färdigt på mig själv för att jag klantat mig så mycket så åt jag en kanelbulle och laddade om inför 120:n. Där fick vi till en jättebra runda men rev sista hindret, höjden av otur! Vi var ju sååå nära att sätta den där förbaskade nollan. Men jag var nöjd med 4 fel och det känns så kul när allt stämmer såhär bra, då är det värt all tid i världen som det tar att ha egen häst och vara i stallet varje dag! Dagen gick fort och vi åkte ifrån tävlingsplatsen redan 13.30 så jag hann sova middag i över en timme när jag kom hem till mamma och pappa, det var jag värd efter den här dagen! Vi klarade hela dagen utan regn- Fantastiskt!

Jag måste ha legat konstigt inatt för jag har jätteont i ena skulderbladet och är stel som en pinne :( Mamma har masserat in zon men det verkar inte hjälpa... Jag hoppas det går över till imorgon. Helgen har som vanligt susat förbi i rasande fart och jag har hunnit med lite av varje. Nu ska jag vara lite social och umgås med min sambo innan det är dags att få söndagsångest och gå och lägga sig.



Bästa pappsen är nöjd efter en lyckad 
  tävlingsdag
!


Höstkänslor...

... Och så var det september då och hösten börjar smyga sig på mer och mer...fick nästan en chock av hur mörkt det blir på kvällarna.. Bikinin får man väl stoppa undan för i år och börja gräva fram fingervantar och stickade tröjor istället. Hösten har väl sina mysiga stunder på sätt och vis med tända ljus, varm choklad och massa mys inomhus men det känns ändå tragiskt att sommaren är slut och att det är ett helt år innan man får semester nästa gång....

Gårdagens Tomas Hammarträning på Jälla gick bra. Chili gick jättefint på framridningen/framhoppningen tills det satte sig ett fnittrande tjejgäng med diverse frisyrer på läktaren som gjorde honom skräckslagen när jag red förbi. Han kastade sig och for åt alla håll och kanter vilket gjorde att jag såklart blev ofokuserad och spänd när vi sen skulle hoppa banan på slutet. Men som Tomas säger så får han klara sånt när han ska vara tävlingshäst, och även jag måste koppla bort allt runtomkring. Men hur lätt är det på en skala?
Han coolade ner sig efter ett tag men hoppade inte lika bra som i början av träningen... Jag fick bra tips på övningar jag kan göra hemma samt att linimenta hans rygg efter träningar då han ju är ganska lång i kroppen min långeman! Jag fick även bekräftat av Tomas att jag måste rida 100% noggrant och fokuserat på tävling för att få till felfria ritter och det är ju inte världens lättaste när man blir spänd och nervös själv. Men med mycket träning och att jag jobbar vidare med mina mentala svagheter så kommer det nog snart att gå! Jag är i stort behov av en bok om mental träning som kan hjälpa mig på traven!!

Idag jobbade jag till 15.45 och sen åkte jag direkt ner på stan för att träffa Emma. Vi satte oss på cafe Linne' och käkade lite och pratade om ditt och datt. Sen tog vi en liten runda på stan och avslutade med att hämta en av hennes systrar på tågstationen. Jag hann bara vara hemma i c:a en timme innan Jonte och jag åkte ner på stan (igen) för att gå på bio. Vi såg Beck- I stormens öga, riktigt bra, smaskade popcorn och hade det mysigt! Nu ska jag skynda mig att läsa ut "Flickan som lekte med elden" innan den har premiär 18/9, ska bli så spännande att se den! På hösten är det mycket bio som gäller!

En skön helg är på intågande! Lördagen blir nog lugn och kvällen tillbringas hemma hos mamma och pappa då det är tävlingsdags på Söndag! Det var drygt en månad sen sist så nu är vi tävlingssugna igen, hoppas på hyffsat väder bara.

Stormtrivs i min
 nya frilla :)



RSS 2.0