Meeting i Mariefred!

Det har varit en varm och svettig tävlingshelg i Mariefred! Temperaturen har legat runt 29 grader hela helgen och vi har svalkat oss i skuggan så gott vi kunnat mellan klasserna! Chili har skött sig jättebra och hoppat kanon hela helgen, han är så lätt att ha med sig när man är borta sådär! Vi har haft ett pet i omhoppningarna vilket känts lite surt då jag skulle varit placerad annars :/ så turen var inte riktigt på min sida med bommarna den här helgen, men nästa gång ligger dom förhoppningsvis på plats så att det blir en dubbelnolla! Jag är iallafall nöjd med min ridning och att Chili har hoppat så bra. Det har varit en jättemysig och trevlig helg som har spenderats ihop med hästar, hästfolk, mamma och pappa, kan inte bli så mycket bättre! Det är verkligen något alldeles speciellt med att åka på meetings på somrarna! I love it!

När vi tävlat klart för dagen i lördags åkte vi in till mysiga lilla Mariefred för att äta lite middag. Det blev samma restaurang som förra året och jag och mamma slog till med File' Oskar, otroligt gott! Mamma och pappa hade dagen till ära sin 28-åriga bröllopsdag så den firade vi med god mat och mys tillsammans! Senare på kvällen blev det kvällspromenad med hästarna tillsammans med Therese, så mysigt! Vi fick bo i ett jättehäftigt hus en liten bit ifrån tävlingsplatsen så där dushade vi, satt ute en stund för att senare däcka i säng, det tar på krafterna att tävla och hålla igång en hel dag i värmen! Jag sov riktigt bra trots att det inte var min egen säng och vi gick upp runt 6.30 på söndagen för att äta frukost och kolla till Chili. Sen var tävlingsdag nummer 2 igång! Jag red första klassen för dagen som startnummer 2 och det kändes rutinerat gjort av mig då det ännu inte hunnit bli så varmt och att vi sen kunde slapnna av och bara titta resten av dagen. Jag slängde så fort jag bara kunde av mig svettiga ridkläder för att sätta på mig shorts och linne och bättra på brännan lite :) Efter lite grillade hamburgare, jordgubbar och annat smaskens så packade vi ihop och tackade för oss, Hej då Mariefred vi ses nästa år!


Stallet som Chili fick bo i


Han tittar nyfiket ut genom boxdörren!


Mina söta föräldrar som varit gifta i 28 år!


Det häftiga huset som vi bodde i!


Vi laddar (och svalkar) oss inför helgens
sista klass!

R.I.P Michael Jackson

Poplegenden Michael Jackson är död. Jag fick höra det imorse kl 6 när jag satte mig i bilen för att åka till jobbet, blev lite smått chockad och var tvungen att byta över till nästa radiokanal där dom även där berättade den tragiska nyheten...
Det var kanske inte jätteoväntat med tanke på vilket liv han har levt men i en ålder av 50 år hade han gått kunnat leva några år till! Han har gjort otroligt bra musik som man har många minnen till så vila i frid! Jag kommer iallafall att minnas hans låtar.


Äntligen Sommar!

Solen har hittat tillbaka och lyst över oss hela veckan, underbart!! Äntligen är det sommar! Dagisgården på jobbet har fått duga som solställe och mina axlar har nu förvandlats till två röda tomater :( Dom har varit två utsatta punkter när solen stått som högst mitt på dagen och då solskyddsfaktor aldrig riktigt varit min grej så får man skylla sig själv när det svider och gör ont sen, jag jobbar på med after sun! Eftersom det är stallet som gäller när man slutat jobba för dagen så har det inte blivit något sol& bad men igår kom jag på den brilljanta ide'n att jag och Jonte skulle ta med oss filt och picknick och lägga oss i stadsparken på eftermiddagen och det krävs så lite för att det ska bli så mysigt! Solen värmde alldeles lagom sådär vid 19tiden och vi låg på filten omringade av folk som spelade kubb, krocket och drack diverse alkohol, då gick det upp för oss att många faktiskt har sommarlov och semester redan... Men vi jobbar på ett tag till i värmen!

I veckan har jag både hunnit med att dressyr- och hopptränat så Chili har fått jobba på ordentligt i värmen även han! Han var jättetaggad på hoppträningen i måndags och drog iväg efter hinderna vilket inte riktigt är likt honom, då kom jag på att dom nya sporrarna jag hade på mig faktiskt gav effekt, YES! Igår fick han lite vila och idag tänkte jag trimma på lite igen. På lördagmorgon ger vi oss av till Mariefred på meeting och blir borta hela helgen, ska bli så kul att åka dit igen och det känns bra att Chili är pigg och fräsh!

I eftermiddag blir det en sväng till Hööks för att inhandla ett par nya vita tävlingsridbyxor och lite annat som behövs inför meetinget. Jag ska även hinna med att styra upp mig själv lite (måla tånaglar, raka ben m.m) Det blir en fixareftermiddag som avslutas i stallet när det blivit lite svalare ute!

Midsommar -09!

Midsommar- är för mig den mysigaste traditionen att fira. Midsommarfirandet börjar nu lida mott sitt slut och har varit väldigt lyckat även i år! Det var som tidigare år oplanerat och oklart vad vi skulle göra men planerna började klarna mot torsdagkvällen då vi träffade på Mackan och Linda på Willys som även detta år bjöd över oss på en liten tillställning i Gränby på midsommarfton, och eftersom vi ändå inte hade nånting planerat så tackade vi ja till erbjudandet!

Och så blev det midsommarfton och jag åkte som tidigare år iväg till sandbro mitt på dagen för lite traditionellt midsommarfirande tillsammans med mamma och pappa och andra bekanta stallvänner. Vi reste midsommarstången, dansade och åt grillad korv och jordgubbstårta. Sen fyllde Daniel 35 år och kom i sällskap av Wille från bonde söker fru och firade tillsammans med oss! Så nu har man artigt tagit i hand på en iallafall ganska så känd tv-kändis :)
Efter korv och tårtätandet så blev det den årliga 3-kampen! Sen fick jag och Lisa för oss att vi skulle rida ut i skogen så jag gick o svidade om till ridkläder, tog in Chili och så red vi iväg till skogs, riktigt mysigt!


Dans kring midsommarstången!


Bästa pappsen agerar grillmästare!


Mamma var duktig på 3-kampen!

Timmarna tickar på fort när man har roligt och jag for hem vid 6tiden för att hinna prata ihop mig med Jonte innan vi skulle iväg till nästa ställe! Jag hade även bestämt med Malin att vi skulle ägna kvällen tillsammans och då hon numera bor på Ringgatan bara en bit härifrån så kom hon över vid halv 8 för att hänga med på kvällens fest! Jag agerade fullechaffis och körde mig och herrskapet till Gränby! Vi som trodde att vi skulle till ett lägenhetsområde hade tydligen helt fel så en kille från festen fick komma och visa oss vägen, jag körde efter och vi kom till en villa med partytält ungefär vid 4h-gården! Där bekantade vi oss med två tvillingar "Roy och Roger" som bodde där, som tidigare gått på samma skola som mig och Malin! Vi åt grillat, sjöng snapsvisor och mös i partytältet! Eftersom det var ganska kallt så blev det jeans, en varm kofta och jacka istället för en blommig midsommarklänning... lite tråkigt men vad gör man när midsommarn i Sverige oftast är kall och ruggig! Mot kvällen lånade jag och Malin ett täcke som vi svepte in oss i! Vi lyckades också sitta sönder en träsoffa,trots att vi var de minst berusade på festen!!! Den var redan innan vi satte oss i den lite halvranglig och vi skulle vara med på kort, såg glada ut och lutade oss lite bakåt i soffan, vilket vi INTE skulle ha gjort då det plötsligt sa BRAAAK och hela soffan rasade samman i tusen bitar och där satt jag och Malin på marken och gapskrattade och undrade hur sjutton det kunde bli såhär!!! Alla kallade oss tjockisar medans vi bar ut soffans olika delar!
När några i vanlig ordning lyckats däcka och dom började spela "Tears in heaven" så tyckte vi att det var dags att ringa och beställa taxi så saaben fick stå kvar medans vi åkte taxi hem! Det blev en väldigt rolig och lagom kväll som även detta år blev lyckad trots att det blev helt oplanerat! Vi var hemma vid 2 och somnade direkt! Jättekul att Malin ville hänga på och ännu roligare att vi bor nära varann ett tag framöver! Äntligen en kompis i Luthagen :)


Malin läser in snapsvisorna!


Jag och Malin i den halvrangliga träsoffan


BRAAAK så rasade hela soffan samman!!


Sång och dans i partytältet!
midsommardagen for vi runt som yra höns på förmiddagen för att dusha, äta och göra oss iordning, att det alltid ska bli kalabalik och stress när två personer ska göra sig iordning! Vi skulle ut till Björklinge för att se dragkampen kl 14.30 på Björkvallen! Malin kom över även idag för att åka med och Linnea hämtade vi upp på Brantingstorg! Sen gick det i raketfart ut mot Björklinge! Malin hoppade av hemma hos sina föräldrar för att käka lite mat och jag, Jonte, Linnea och pappa gjorde sällskap till Björkvallen. Solen sken och det var mycket folk! Dragkampen var showig och rolig och man fick se både det ena och det när fulla människor var med och bjöd på sig själva! Unga killar i bar överkropp som visar hela paketet är en liten ledtråd på vad publiken fick se! Vi skrattade och visste inte om vi vågade titta! Vi satt i gräset och njöt av solen och hade det riktigt mysigt! När dragkampen var slut drog vi oss hemåt igen och jag och Jonte åkte iväg och goffade lite hamburgare från Robinas och tog in Chili påvägen hem! Jag hade lite småplaner på att åka tillbaka till Björkis på kvällen med Linnea och Malin som var kvar i Björklinge men efter att jag sovit middag i 2 timmar och klockan blev så mycket så blev jag så seg så det blev en långpromenad med Jonte runt Stabbyskogen itsället. Jag pallade helt enkelt inte dricka två dagar i rad och vill gärna må hyffsat om jag ska iväg och träna dressyr imorgonförmiddag!
sammanfattningsvis så har årets midsommar bjudit på mycket roligt, vädret har varit helt okej och vi har sluppit regn,helt fantastiskt egentligen! Det är så mysigt att få umgås med nära och kära och bara vara när det är midsommar! Jag är dock lite besviken över att jag inte ätit någon sill&potatis.....

Födelsedagsfirande!

Nästan hela helgen har gått åt till att fira min födelsedag fast jag egentligen inte fyller år förrän imorgon (15/6).
Vi började redan i fredags med födelsedagsfest här hemma för inbjudna kompisar! Trots regnigt väder så blev det en jättelyckad kväll som jag verkligen kommer minnas! Jag och Jonte hade gjort bål med jordgubbar och kiwi som vi tillsammans med tårta och snacks bjöd gästerna på, och många blev glada i hatten och det sa bara svish så var skålarna tomma, det tolkar vi som att det smakade bra :) Vi spelade frågesportsspel tjejerna mot killarna och som tur var hade vi förvaranat grannarna under att vi skulle ha lite festligheter denna kväll och det var smart gjort då ljudnivån blev ganska hög! Vi umgicks och hade trevligt och klockan hann bli 1 innan vi begav oss i taxi ner mot stan för att fortsätta kvällen på BJ! Vi höll ihop gänget riktigt bra i folkmassan där inne och gick t.o.m därifrån tillsammans mot MR.sandwish för att fylleäta kebab efteråt! Sen blev det svarttaxi hem tillsammans med Kalle och hans tjej Emma!
Jag vill tacka alla som kom för fina och roliga presenter och att ni gjorde kvällen så bra, det blev verkligen en superlyckad födelsedagsfest som jag sent kommer glömma, däremot kände man sig som ett lik dagen efter och var inte människa förrän till kvällen!

Lite bilder från festen!


Våran goda bål!


Av Robban och Löken fick jag en haklapp och
en barnmatsburk :)


Jonte är lekledare och frågesporten kan börja!


Sandra är lagledare för tjejerna!


Partybild från BJ!

Det har regnat oavbrutet sen i fredagseftermiddag och nu varnar SMHI för översvämning i Uppland, detta är helt sjukt!!! Nu får det räcka! Vi fick ställa in tävlingen i Märsta idag p.g.a vädret, kändes inte värt att åka och hoppa två klasser i ösregn med gjyttjebad till framridning, nej det kommer fler tävlingar! Blev longering i ridhuset idag istället, ridhus är en väldigt bra uppfinning faktiskt! Nu hoppas jag på bättre väder tills meetinget i Mariefred! Chili gick föresten asbra på Tomasträningen i torsdags, vi hoppade bana på 125 och det kändes jättebra inombords, en riktig superrunda att avsluta terminen med! Tomas tyckte att det hade hänt jättemycket i min ridning under terminen och att Chili musklat på sig i bak, det är alltid kul att höra!
Ikväll har familjen och mormor+Jontes familj varit här och firat mig (också en dag för tidigt.) Jag fick massa fina presenter b.la snygga jeansridbyxor och sporrar som jag önskat mig! Vi åt smarrig jordgubbstårta och pratade lite sommarplaner och annat. Nu känner jag mig ganska seg och inte alls pigg på att åka och jobba till stängning imorgon på min födelsedag... Det har trots det här skitvädret varit en jättebra helg!

Svensk sommar...

Man blir en aning matt och less på det konstanta regnandet... Det är en vecka kvar till midsommar, jag och Jonathan har inga midsommarplaner alls än så länge och det förvånar mig inte ett dugg om den svenska sommaren håller i sig. Så här års ska man känna sig pigg, glad och full av energi men det känns precis tvärtom och jag bara längtar tills jag får SEMESTER! Jag har tagit åt mig att jobba hela vecka 27 fast jag egentligen bara skulle jobba måndan och tisdan den veckan, men det är alltid bra till semestern med lite extra klirr i kassan, så jag kämpar på ett tag till!

I måndags började bromsarna på volvon att låta ännu mer illa än vad dom tidigare gjort så jag åkte med gråten i halsen direkt till Emil och lämnade bilen...Även fast det inte är jag som har kört slut på den så känns det så.. men den ska lämnas in på service nästa vecka så jag hoppas den blir fit for fight efter det igen, så att jag kan få tillbaka "att ha egen bil känslan"! Jonte är för underbar och har erbjudit sig att låna ut saaben ibland så den har jag redan lagt beslag på :)

Idag har jag slutat tidigt och ägnat eftermiddagen åt att feja och göra fint hemma. När Jonte kommer hem från jobbet ska vi direkt iväg till Gränby centrum för att handla inför morgondagens kalas! Jag ska tillsammans med inbjudna vänner fira min födelsedag här hemma imorgonkväll (3 dagar för tidigt) och har bjudit till födelsedagsfest! Även om vädret inte kommer vara det bästa så hoppas jag på en rolig kväll! Det är Tomas träning ikväll också, sista gången för terminen på Jälla så torsdagen är fullspäckad! Jag ska rida det bästa jag kan!

Nationaldagshoppning i Lurbo




Igår var vi för tredje året i rad på Nationaldagshoppning i Lurbo. Då deras bana är ganska liten och trång så bestämde jag mig för att bara rida 120:n i år då Chili förra året blev ganska trött. Jag var lite extra spänd över att rida 120 som första klass men det är som vanligt med mig- allt är psykiskt och sitter i huvudet! Banan var ganska snäll men mycket svängar och vi tog oss runt på 8 fel och det var en helt okej runda. Jag hade gått runt på 4 fel om jag inte hade tagit tillbaka honom till sista hindret så att han rev.. Men det blir bara bättre och bättre och det känns som att vi är på god väg och att jag egentligen vet precis hur jag ska rida för att vi ska få till det, bara att nerverna är där och förstör.. Men vi trimmar vidare så kommer vi nog vara felfria snart :)

Eftersom Lurbotävlingen var en eftermiddagstävling var vi inte hemma förrän vid 17.30 så jag stannade hos mamma och pappa och käkade tacos och kollade på film. Jonte var i Storvreta och kollade på Sverige-danmarkfotbollsmatchen.

Idag har Chili fått bli utsläppt i sin sommarhage och han galopperade glatt iväg av lycka att få äta färskt gräs! Det är verkligen sommarkänslor när hästarna får gå ut på gräs! Nu går han ju inte ute dygnet runt och blir smällfet men han får ändå njuta av att gå ute lite längre på dagarna och äta och röra sig som han vill! Det är han värd min fina Chiliponke!
Jag tränade dressyr på förmiddagen och fick träna på att få fram honom ordentligt för skänkeln, precis där min och hans svaghet sitter! Och jäklar vilken skillnad det blev i galoppen, nu vet jag hur jag ska rida fram innan tävling,och jag får inte vara för snäll mot honom hur gärna jag än vill!

Helgen har gått fort och det är måndag imorgon igen, bara att kämpa på för det finns mycket att se fram emot dom kommande veckorna!

Regnig vecka...

Min långvariga förkylning vägrar ge med sig och jag har hes och hostig tagit mig igenom veckan iallafall.. Barnen på jobbet har ständigt kommit med frågan varför jag pratar så konstigt, dom är så söta :)
Det fina sommarvädret verkar ha tagit semester för det har regnat precis hela veckan och idag har det regnat och blåst hela dagen och man kan tro att det är påväg att bli höst istället för sommar... Jag har frysit som en gris idag och var tvungen att slänga på mig morgonrock och duntofflor när jag kom hem från jobbet. När jag fått upp värmen lite tog jag bussen ner på stan för att luncha tillsammans med bror min. Vi hade som vanligt en hel del att prata och skvallra om.
Det blev en kort sväng in på apoteket innan jag åkte hem igen, det blev en kort visit idag p.g.a det dåliga vädret...

När jag insett att det antagligen aldrig skulle sluta regna så satte jag mig i bilen för att hämta upp mamma och åka till stallet. Vi mockade och pysslade i stallet, värmde upp Chili i ett mysigt fleecetäcke så att han skulle bli torr. Jag skippade ridningen idag för att det var så regnigt och ägnade mig åt att trimma man och svans och bara mysa istället, ganska skönt faktiskt. Ridbanan har förvandlats till ett gyttjebad och jag hoppas den torkar upp lite till imorgon så att jag kan hoppa nåt språng där innan tävlingen på lördag. Jag handlade med mig lite smått och gott hem från affären i Björklinge och åkte hem och la mig i ett varmt bad för att äntligen tina upp kroppen lite! Det var underbart!

Imorgon är det fredag och en ganska lagom lång arbetsdag på jobbet att avsluta veckan med.

RSS 2.0