Immunförsvar??

Veckan började med sol precis som jag hade hoppats och det var underbart att stå ute på jobbet i bara tröja och känna solen värma! Dock höll det fina vädret bara i sig i en dag...
I tisdags började jag känna mig snorig och trött och förstod vad som var på gång-Höstens första förkylning... :(
Jag hann inte ens jobba i två veckor förrän det var dags. Men det är ju svårt att undvika att bli förkyld när man jobbar på dagis och allra helst i början på terminen när man träffar en massa nya barn som man är nära hela tiden. Det är väl bara att gilla läget antar jag.. någon gång måste man ju för sjutton bli immun! Jag tycker att jag ständigt är täppt i näsan.... I slutet på veckan var det som att jag gick runt inne i en kupa. När man har lock för båda öronen, är täppt i näsan och snoret bara rinner är det svårt att uppfatta saker och ting som man gör normalt... Med nässpray och snorpapper i fickan klarade jag iallafall av veckan. I fredags hade vi planeringsdag hela dagen så det var inte så ansträngande. Jag såg helgen som ett par lediga dagar att vila upp och kurera mig på.

I fredagskväll var jag och Mamma och såg Mamma Mia på bio, den var verkligen uppiggande och rolig och en film man vart glad av, absolut sevärd!
Mamma bjöd på pizza innan så det var verkligen en mysig kväll som passade mig (och min förkylning) perfekt!




Igår städade jag och gjorde fint i lägenheten, sånt som man numera inne hinner med i veckorna.
På eftermiddagen var jag, mamma och pappa i stallet, alltså full styrka! Vi skurade den nya boxen som Chili ska stå i från golv till tak vilket tog sin lilla tid... jag var helt slut efteråt men fint blev det! Nu sitter alla vinstplaketter på plats (en skruvade pappa dit upp och ner för att han inte hade några glasögon på sig men det ska vi ändra idag, täckeshängaren är uppskruvad och ny halm är inlagd! Då var det bara att hoppas på att Chili skulle gilla sina nya grannar i boxarna bredvid och det verkade funka jättebra! Han såg ut att stormtrivas i sin nya stora box.

Imorse när jag vaknade blev jag otroligt sugen på kladdkaka så jag gick upp och bakade en innan frukost! Jag tror dessvärre att det vart en chokladkaka istället då den fick stå lite för länge i ugnen... Jag har inte smakat den än men med lite vaniljglass så blir det nog smarrigt ändå! Resten av dagen blir lugn. Jag tror att jag ska kika över lite varmare kläder i garderoben. Det har blivit kyligt i luften och det känns som höst ute... Ush inte redan... :( I fredags frös jag hela dagen och satt med en stor fleecetröja på mig inne. Det är ju bara början på september nästa vecka. Kan det inte få vara varmt ett tag till? Det är nu man ska tänka tillbaka på den underbara semestern i Turkiet med 40 gradig värme och bad i havet! Åh så skönt vi hade det!!!!




Nu ska jag smaka på mitt mästerverk till kaka! Sitter fortfarande i morgonrock och det är så skönt att strosa runt så när det är helg.




Milkshake!

Just nu är jag inne i någon slags milkshakeperiod...... det är så himla gott! Receptet kommer ifrån mellanstadiet och jag har inte druckit det sen dess, men en kväll för några veckor sen fick jag för mig att jag skulle blanda iordning en och sen dess kan jag inte få nog av det :)

Idas Bananmilkshake:  (2 pers)

1 mosad banan
mjölk i lagom mängd
vaniljglass i lagom mängd
3 tsk oboy
en liten skvätt apelsinjuice

Rör ner allting i en bunke, vispa med elvisp tills det blivit fluffigt, Häll upp i glas- Färdigt att servera!



Helgen har varit skön, har vaknat vid 9.30 både lördag och söndag och känt mig utvilad! Igårkväll var jag hemma hos mamma och pappa och käkade lite tacos och hade det mysigt. Idag har jag varit på stan och träffat Sanna och Linnea vilket var väldigt trevligt! Det blir ju inte så ofta nu när man jobbar och är i stallet nästan varje kväll i veckorna, så vi har ju ett och annat att prata och skvallra om när vi ses :) Det blev en lättare lunch på Barista (efter att gått runt halva stan för att komma överns om vilket ställe vi skulle äta på!) och efter det vidare till cafe Linne, mitt favvofik, där vi tog en fika. Efter den trevliga stunden med tjejerna cyklade jag hem för att åka vidare till stallet och ta hand om Chili. Pappa hade köpt ett nytt fleecetäcke åt honom som var jättefint, tack pappa!

Imorrn är det måndag igen då, helgerna går fort och jag inleder veckan med att stänga 17.30... suck... men det ska nog gå bra, jag hoppas på sol!





Yeeees!!

Idag klarade jag teoriprovet!!!!!!! Det känns jätteskönt och som en stor lättnad att ha ur världen! Nu är jag ett steg närmare :) Jag trodde nog inte att jag skulle klara det på första försöket.. men det känns bra för den 1 september i år införs det att man gör teoriprovet och körprovet på samma dag.. det hade inte mina nerver klarat av...
Underbara Jonathan gick upp kl 6 imorse med mig för att köra mig till Gävle och vara med som moraliskt stöd. Vad skulle jag göra utan dig? När provet var klart blev jag bjuden på fika för att fira, Kärleksmums och varm choklad ute i solen, kan det bli bättre! Jag har varit nervös och spänd hela dagen, kunde knappt slå numret till pappa när jag skulle ringa och berätta, det släppte i bilen på vägen hem och nu känns allt toppen! Jag stannade i stallet påvägen hem och red Chili och fixade, skönt att vara där tidigt ibland och bara mysa!

En vecka på jobbet har gått och det känns skönt att vara igång igen. Jag kommer att fortsätta jobba heltid för en som är sjukskriven och det känns toppen, fick reda på det av chefen i måndags, hon är så snäll. Jag trivs ju så bra där och kan barnen och rutinerna så det är tråkigt om man inte kan stanna. Det har varit tidiga mornar och fullspäckat shema i veckan så man känner sig ganska slut om kvällarna men det är ju så det är- Välkommen till verkligheten!

Nu har man helgen framför sig och det känns skönt! Imorgon ska jag sova ut och inte röra mig ur fläcken (förrän jag ska till stallet då) Ikväll blir det bara mys i soffan med godis och film, det gillar jag :)

Kräftskiva Ala Stall Sandbro

I Fredags var det dags för Kräftskiva med hela stallgänget. Den hölls hemma på Bettans inglasade altan. Perfekt att mamma och pappa bor på samma gata, fort att ta sig dit och fort att ta sig hem :) Mamma hade lagt kräftorna i vattenbad hela dagen för att de skulle tina ( men tydligen missat att spadet till kräftorna skulle vara kvar och inte hällas ut i vasken) vilket gjorde pappa väldigt upprörd.... Ingen av oss är några kräftexperter så det är ju inte så lätt... Efter c:a en kvarts muttrande så skalade han flitigt på utan att suga i sig spadet... Jag trodde inte ens att jag tyckte om kräftor men där hade jag fel, de var riktigt goda de små rackarna! Synd bara att det tar en evighet med alltihop för att äta en ynka liten kräftstjärt som blir kvar av djuret när man äntligen lyckats skala alltihop..... Drinkar och nubbar hälldes upp, partyhattarna var på plats och nubbevisor sjöngs, och så var kräftkalaset i full gång!

Jag och pappsen!

Timmarna gick och mörkret kom, jösses vad fort det blir mörkt nu.... Bettan serverade god efterätt och det dracks mer.

Ida tänker: Åh vad full pappa kommer bli nu- Mycket riktigt!
Han tackade artigt men bestämt nej när nubbe tidigare serverades. Han bortförklarade med att han inte kunde dricka nubbe tillsammans med kräftor... men ville bara inte erkänna att han inte klarar av stark sprit, hahaha han är rolig min pappa!

Klockan närmar sig 00 och folk börjar droppa av.. vi sitter kvar och gaggar ett tag till!



När vinflaskan tagit slut, gäsparna börjat komma och pappa blivit ännu fullare bestämde vi oss för att ta oss mot våran sida av Ålidsvägen.. Alla skojade om att vi skulle  sätta ut ett rep som pappa kunde följa när han gick hem, då han på tidigare kräftskivor hemma på gatan också blivit väldigt full och haft svårt att hålla rak kurs hemåt!! :)

Resten av helgen har faktiskt tillbringats hemma i Björklinge hos mamma och pappa. På lördagen åkte vi till Tierp för att titta på de de nationella tävlingarna. När vi kom dit stod regnet som spön i backen och dumma som vi var hade vi inte utrustat oss med varken regnkläder eller paraply. Jag tittade på dom jag kände men sen åkte vi därifrån....
Jag har friserat Chilis man så nu ser han riktigt prydlig ut! den hade växt på sig ordentligt under sommaren.

Idag, söndag hade vi utsläpp av stallets alla hästar. Efter det åkte vi hem och åt en god frukost med färska frallor från Hemköp :) Kl 10.30 var vi tillbaka i stallet för att rida och fixa annat. Väl hemma igen efter att ha hållt igång hela morgonen somnade jag skönt på soffan....

Nu är jag hemma i lägenheten igen och hos Jonathan som jag inte träffat något på hela helgen :(
Nu ska vi åka till Vänge och lämna en godispåse till Viktor som han lyckats glömma i Jonathans bil och är väldigt ledsen över... faktum är att vi tagit en och annan godisbit var ur den.. sorry!

Imorgon börjar jag jobba och det kanske låter konstigt men det ska bli ganska skönt att komma igång igen.. De flesta andra har fetaste ångesten när semestern är slut och det är dags att börja jobba igen men inte jag.. Är det nåt fel på mig?!

Hjärnan på högvarv

Igår började jag köra körlektioner på Nybrons trafikskola här i Uppsala. Efter att ha övningskört med pappsen ett bra tag var det dags att ta några "riktiga" lektioner. Redan efter första lektionen igårmorse kände jag mig riktigt stolt över mig själv, den här stan är egentligen för jäklig att köra i, det är cyklister och gångtrafikanter över allt och i vissa korsningar är det rena kaoset och idag var det en cyklist som cyklade åt fel håll i en rondell! Såg ganska kul ut. Jag trodde att jag hade bokat 40 minuters lektioner när jag ringde trafikskolan i fredags men det visade sig att körlektionerna var 80 minuter, så jag har kört 2 dubbelllektioner om dagen (vilket motsvarar 4 st 40 minuters lektioner) Inte undra på att man har gått därifrån med huvudvärk.. Hjärnan har jobbat på för fulla muggar för att hålla reda på allting samtidigt så jag har känt mig ganska trött....

Kvällen har spenderats i stallet med Chili. Nu blir det nog en dush och en kopp te och sen tror jag faktiskt inte att jag orkar göra så mycket mer....

Fina Chili


Joråå satte

Nu har jag fått för mig att jag ska ha en blogg. Alla pysslar och donar med sitt facebook och allt var det är och tycker att man är helknäpp när man inte har facebook, så nu fixar jag en blogg istället :) Helgen har susat förbi i rasande fart. Igår var vi i Avesta och firade Jontes farmor som fyllde 80 år, deras dalmål är ju så himla härligt! Det bjöds på mycket god mat och både efterätt och tårta vilket man inte tackade nej till!!! Kakmonstret själv. Jag var klumpig och lyckades ha sönder Viktors halsband med ursprung från Grekland som han haft på sig i 5 år utan att ta av sig det.. alla pärlor ramlade av :( jag känner mig jätteelak men det var faktiskt inte meningen. Jag såg även ett brudpar i häst och vagn och blev lyrisk,det ska jag också åka när jag gifter mig!!

Idag har det inte hänt så speciellt mycket alls. Jag fick med mig Jonte till stallet för andra gången den här veckan, det gillar jag :) När jag kom dit sprang Chili som en tok och bockade och brallade i hagen, det bådar ju gott när han ska sättas igång..... hade ett litet sår nere vid hoven som han antagligen fått när han sprungit rodeo i hagen, jag tvättade av det och såg att det inte var någon fara *pust*

När vi kom hem till lägenheten igen blev det tacos i stora lass, jättegott :) Nu tror jag att jag ska gå och blanda en smarrig glassdrink.. och ladda inför min körlektion imorgonbitti 7.45... snaaark.

RSS 2.0