Onsdagsmys

Jag kom hem trött som ett as vid 18tiden idag efter en lång och intensiv dag på jobbet. Jag som aldrig kan säga nej tog åt mig stängningen för en kollega som var borta och har spenderat dagen bland en massa ungar utklädda till påskkärringar idag då vi hade påsklunch med diverse påskaktiviteter dagen till ära! Vore jag några år yngre skulle jag inte banga en sekund på att själv vara utklädd till påskkärring och springa runt och plinga på och tigga godis hos folk! Jag hoppas att påskharen lämnar ett stort påskägg till mig i år :) Nu är det bara en dag kvar att jobba, sen blir det 4 dagar ledigt, ska bli superskönt! Jag och Jonte har lagat spaghetti och köttfärssås som vi precis ätit ur våra "stekiga" pastatallrikar som vi fått av Kalle och Emma. Jag ska nu sträcka ut mig i soffan med en skål glass och invänta kvällens avnsitt av Andra Avenyn!



Fika med en gammal vän!

Idag har jag fikat på stan tillsammans med min barndomskompis Emma som jag tyvär inte har haft kontakt med eller träffat på jättelänge, så det var verkligen på sin plats att träffas! Hon hade med sig sin lilla son Elias också som jag äntligen fick träffa på riktigt efter att bara sett honom på bilder, ett riktigt litet charmtroll :) Man hade ju hur mycket saker som helst att prata om när man inte setts på evigheter och man får nästan lite dåligt samvete när man tänker tillbaka på tiden som bara har sprungit ifrån en... Nu får det bli ändring på det och vi får hålla kontakten bättre! Vi har ju trots allt känt varandra sen kyrkans barntimmar! Man ska ta tillvara på sina vänner, jag är så glad för alla underbara jag har!




Mysmåndag i stallet

Jag hämtade upp mamma efter jobbet idag och tillsammans har vi tillbringat eftermiddagen i stallet som bara vi kan! Det är så mysigt att dela hästintresset tillsammans med sina föräldrar (för det mesta iallafall!)


           Mamma ryktar för fullt!




 Chili älskar att bli ompysslad, helst av två stycken samtidigt!



 Jag tog en härlig ridtur till skogen och Chili traskar på med
öronen spetsade :)





 Efter ridturen smakar det väldigt gott med mat i boxen!




 Chilis fina utebox som han trivs så bra i!

Veckans ridning


Måndag: Uteritt i snön, med trav och galopp på majsvägen!

Tisdag: VILA

Onsdag: Hoppträning på Sandbro för Christine Fältström

Torsdag: Lösgörande arbete i ridhuset

Fredag: Mamma red

Lördag: Skrittade fram ute i alle'n och därefter markarbete i ridhuset, trav- och galoppbommar på böjt spår

Söndag: Longering i ridhuset. Chili var spänd och hade svårt att koncentrera sig så det blev mycket bus och sparkar mellan arbetet...

Veckan som kommer ska jag fortsätta att jobba vidare med lösgjordheten och vara tuffare med att han går fram för skänkeln, lägga övningar som är stärkande så att han orkar mer och försöka lägga in lite markarbete/hoppning.

Våfflor och födelsedagsfest :)

Igår fick jag äntligen äta våfflor som jag pratat så mycket om! Jag åkte nämligen och hälsade på mormor igår mitt på dagen och hon om någon kan grädda våfflor vill jag lova :) Jag åt och åt och mormor lassade på och lassade på tills jag verkligen inte fick i mig mer! Den 1 juli flyttar mormor till seniorboende i svartbäcken så då blir det nära och bra att komma och hälsa på och få en massa godsaker lite oftare! Mätt och belåten så åkte jag vidare till stallet och red lite markarbete på Chili. Han har varit lite oengagerad och inte tagit skänkeln ordentligt  när jag har ridit och jag har som vanligt varit alldeles för snäll och inte gjort så mycket åt saken men igår sa jag åt honom på skarpen att han minsann fick börja lyssna och sen dansade han runt resten av passet! Det kanske jag skulle ha gjort för en vecka sen för jäklar vad jag har fått jobba på dom senaste dagarna. Ska försöka ta lite hjälp att tömköra honom någon dag så att jag kommer åt det jag inte rår när jag rider. På kvällen åkte jag hem till Linnea för att fira hennes 24-årsdag. Hon hade bjudit lite vänner och bekanta och gjort mysigt med gurk-morotsstavar med dipp, chips och en massa godis, det gillas! Vi hade en trevlig kväll och jag var hemma i hyffsad tid runt 1. Idag blir det en väldigt lat dag och lite pizza tror jag!


                  Grattis vännen!!









Jag och Linnea var ju såklart tvugna att
skratta lite åt några härliga klipp ur
fantastiska "Drömkåken"


Fredag!!

         Fredagsmyset kan börja!




Det är ju faktiskt löning så jag och Jonte har lyxat till det ordentligt ikväll och ätit fläskfile' med rödvinssås och pommes frites till middag, underbart gott! Efter en lång fredag på jobbet så känner man sig faktiskt ganska mör så vi har hyrt en Wallanderfilm som vi ska mysa ner oss i soffan och titta på snart. Mamma och pappa har varit gulliga och tagit hand om Chili idag när jag jobbade sent. Ni är så snälla och hjälpsamma mina underbara föräldrar <3

Våffeldagen utan våfflor...

Jag är grymt besviken över att jag inte ätit några våfflor idag trots att det är våffeldagen, så jag och Jonte åkte lite halvdesperata till Ica Maxi efter att jag varit i stallet för att köpa oss ett våffeljärn! När vi kommer fram till hushållsavdelningen ser vi att det bara är "Icakortskunderna" som får betala 250 kr för ett våffeljärn medans vi andra som inte har nåt förbannat Ica kort får betala ordinarie pris 400 kr så då blev jag och Jonte lite snåla och åkte hem och stekte pannkakor istället! Vi passade även på att handla en massa käk när vi ända var i farten så nu har vi fyllt kyl och frys med en massa gott och är redo för fredagsmys imorgonkväll :)


Första hoppträningen!

Ikväll har jag och Chili varit med och hopptränat för Christine, våran första riktiga hoppträning sen slutet på oktober så det var nästan så att det var lite pirr i magen innan vi skulle bröja...Vi är ju lite ringrostiga både Chili och jag efter ett ganska långt träningsuppehåll. Vi tog det lite lagom lugnt och hoppade inte så jättehögt när det var första träningen men vi hoppade faktiskt en liten bana på slutet och jag hade fullt sjå att hålla mig kvar då Chili gjorde glädjeskutt och for efter hinderna :) Han tyckte minsann att det var riktigt kul att få hoppa igen, så det känns jättekul att han är så pigg och fräsh och Christine som inte sett oss på länge tyckte att han såg välriden ut vilket kändes väldigt roligt att höra! Sen att han blir lite lång och ofokuserad mellan hinderna är något vi får jobba vidare med och som kommer med tiden, det här är iallafall en början! Jag kom hem till dukat bord då underbara Jonte lagat pasta carbonara till sin utsvultna flickvän *kärlek* Jag har också tryckt i mig lite rulltårta och tittat på Andra Avenyn. Nu ska jag ta en dusch! Fan va bra det känns att vara igång igen, och vad taggad jag är tills jag kan tävla igen! Jag måste tacka gud för att Chili blev frisk och kan fortsätta sin karriär med mig på ryggen <3


                   

Födelsedagsfika!


 Emil bjöd vänner och bekanta på trevligt
 födelsedagsfika ikväll för att fira sin 29 årsdag,
 och då fick han såklart
presenter också :)



 Jag ville gärna lägga beslag på det här
 enorma påskägget med BARA choklad i!!! 



Några höll till i köket!


Vi sjöng för födelsedagsbarnet som fick sitta
på en stol och lyssna!





Brorsan 29 år idag!!


         GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN STOREBROR!



Jag ser fram emot tårta på Wivalliusgatan ikväll :)

Bakat!


 Mitt mästerverk :)


Jag slängde ihop en sockerkaka när jag kom hem från jobbet som jag precis har tagit ur ugnen, mmmm så gott det ska bli! Ska ta mig en smakbit nu innan jag åker till stallet!

Jag blir så less....

.... när man vaknar av att det är snöstorm ute och att all snö som smält undan så fint nu har kommit tillbaka... Jag orkar inte mer!! Det var ju vår igår... Det är väl bara att nöta på dunjackan ett tag till känns det som, och jag som tvättade min vårjacka idag och trodde att jag skulle kunna använda den i veckan, det kan man ju bara glömma... Jag tog mig iallafall ut till Björklinge på dagen efter att jag hade städat och fejat klart här hemma. Ute i hagen står en snögubbe till häst som tycker att det är dags att komma in! Chili får stå och torka med ett fleecetäcke på i stallet innan vi går till ridhuset och tar dagens markarbetspass. Han börjar bli riktigt fin nu faktiskt. Efter stallet så blev det Köttfärsås och Spaghetti hemma hos mamma och pappa och jag fick beklaga mig över att jag är fruktansvärt less på snö nu... Öm i axlar och trött i benen så ska jag nu beklaga mig lite för Jonte också, lite massage skulle sitta på sin plats!

Hudvudmassage!

Jag och Jonte tog en promenad ner på stan i det otroligt härliga vädret mitt på dagen, jag blev dock en aning blöt om fötterna då mina stövlar läcker och det var ganska blött på vissa ställen... Jag har jagat födelsedagspresent och mitt bland allt roligt inne på Stockhome så hittade jag en huvudmasseringsgrej som Jonte köpte, helt fantastiskt skön :) Vi tog en mysig fika på Storken också innan vi åkte hem *myspys*  Eftermiddagen har jag tillbringat ute i stallet tillsammans med mamma. Tog en härlig skrittur i alle'n först när det var så skönt väder och sen jobbade jag på som tusan i ridhuset så att svetten rann längs ryggen när jag var klar, nu jäklar ska jag vara ambitiös när jag har legat på latsidan ett tag! Nu tror jag att vi ska äta någon onyttig middag innan det är dags för "Millenium" kl 21!

 Skönt med massage i pallet :)

Old Times!!





OMG!! Den här gamla bilden hade min barndomskompis Emma rotat fram då hon hittat sin gamla kamera med minneskort i och lagt upp på facebook igår! Jag och Sanna är väl 19 bast, hade löshår båda två, hade suttit hemma i mitt rum på Ålidsvägen då man fortfarande bodde hemma och sitter nu vid busshålplatsen i Björklinge och väntar på "bondbussen" för att åka in till stan och röja järnet på "seven"! Det var tider det!! Vilka minnen man får när man ser sånna här gamla bilder på sig själv!


Fredagsmys!

Det här är första helgen på länge som faktiskt är helt oplanerad. Men som jag har flängt runt på allt möjligt varje helg så känns det faktiskt ganska skönt att bara ta det lugnt och ägna lite tid med den man faktiskt bor ihop med, Jonte. Jag har faktiskt haft lite dåligt samvete över att jag inte varit lika mycket med honom den senaste tiden :( Så ikväll blev det Fredagsmys Ala Ida&Jonte. Vi åkte till Willys först och handlade en massa gott och sen blev det full fart hem för att laga Lövbiff, pommes frites och bearnaiesås då vi var hungriga som as! Nu ligger vi i soffan, Jonte med sin öl och jag med mina dumle och har precis tittat på "Solsidan" som alla pratat så gott om och fan va vi skrattade!! Det här behövde vi!

                        <3

Fina Chili

Jag har åkt på en liten förkylning som jag antagligen dragit med mig från kryssningen så jag har varit snörvlig, haft huvudvärk och inte riktigt varit på topp....dessutom har jag haft världens stressigaste dag på jobbet idag
:( men när jag åkte ut till Björklinge och fick mammas stuvade makaroner med korv och hoppa min fina häst så kändes allt mycket bättre! Nu är det tredje gången jag hoppar Chili sen uppehållet och han känns jättepigg och fräsh! Dom hade haft hoppträningar i ridhuset ikväll så då fick dom spara 5,5:an åt mig som jag och Chili glatt skuttade över! Det känns så bra att vara igång på riktigt igen! Jag kom hem precis lagom till Andra Avenyn och nu är det stordags för mig att gå och sova.



KRYSSNINGEN!



"Gänget" är utsvultna och redo att inta
  smörgåsbordet!



Alla på plats och fri tillgång på vin :)



Det blev några glas....



Vi roade oss med att trolla ihop två äpplen
ovanpå varandra, knepet är hemligt!




Roligt förhäng i en av hytterna!



 

 Jag och Linnea drack supergoda drinkar
med blinkande isbitar i :)







När discoteket hade stängt roade Frida och jag
oss med att köra varandra i en kundvagn längs
hela korridoren! Galen fyllegrej :)



Kenny&Frida underhöll oss med att sjunga
"peta in en pinne i brasan" i kareokebaren
på söndagen! Bra gjort!



CHILI PEPPER 10 ÅR IDAG!



     GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN FINA CHILI <3




Åbo here we come!!!!

Idag smäller det!!! Det är äntligen lördagen den 13/3 och dags för Aronssons med besättning att ge sig iväg ut till havs på våran efterlängtade kryssning!! Kl 15.30 ska vi träffas på Terassen allihopa för att ta en cider/öl eller två innan bussen avgår kl 17.15 från Hjalmar Brantingstorg. Innan avfärd ska jag försöka hinna med att städa lite här hemma, benen ska rakas, naglarna ska målas, håret ska plattas, väskan ska packas och en lagom make up ska läggas. Så jag har lite att stå i här på förmiddagen! Sen är jag redo för att äta mig proppmätt vid smörgåsbordet, dricka goda drinkar och skaka rumpan tillsammans med mitt galna gäng på dansgolvet! Det här kommer verkligen bli 24 galna timmar ombord på Silja galaxy :) Jag återkommer med bilder och annat när jag är hemma igen! Ska vi riva hela haket,SÅKLART!

SKEPP OHÅJ!


SOOOOOL!


                       

Det har varit underbart väder i flera dagar nu och man kan nästan inte tro att det är sant! Härligt takdropp, värmande sol och lite vårkänslor, finns det hopp om vår ändå?? Chili fick t.o.m gå utan täcke en timme i lördags och han ställde sig direkt i ett hörn och bara njöt! Igår när jag kom till stallet så stod det en ambulans parkerad mitt utanför stalldörren och då undrar man ju såklart vad det är som har hänt och vem som har råkat illa ut.. Det visade sig att en tjej i stallet hade ramlat av när hennes häst blivit rädd för snöraset från ridhustaket och gjort illa ryggen.. Så det finns vissa nackdelar med att all snö ska bort också... Jag hoppas att Chili (som mycket väl kan bli rädd för minsta lilla) håller sig i skinnet om det får för sig att rasa ner mer snö från ridhustaket när jag ska rida för jag har ingen lust att åka ambulans! Jag tog en liten sväng på stan eftersom jag slutade tidigt igår och kunde inte hålla shoppingfingrarna i styr så jag köpte en söt liten partyväska med nitar på som ska med på kryssningen i helgen! Jag är såååå taggad inför den här kryssningen så jag vill bara att det ska bli lördag nuuu så att vi kan komma iväg! Det ska bli galet roligt! 4 dagar kvar...

Snart Fit For Fight!


  
Inte långt kvar tills vi är tillbaka på tävlingsbanan igen!
                               <3



I fredags hämtade vi äntligen ut Chilis cerum på apoteket, 17 sprutor ska vi ta på honom med jämna mellanrum fram till slutet på oktober. VeterinärAnna kom ut till stallet i eftermiddags och visade hur man gjorde med första sprutan (verkade inte alls invecklat utan busenkelt) och så passade vi på att vaccinera honom eftersom vi var tvugna att grundvaccinera så om 3 veckor ska han ha en till vaccination och sen är han fit for fight helt och hållet! Det är bara att tuta och köra sa Anna så det känns jätteskönt att vi nu har kommit så här långt! I förmiddags avverkade jag ännu ett dressyrpass för Sussie och Chili kändes jättefin idag. Efter det åkte jag hem till mamma och pappa och avnjöt pappas goda lövbiff med pommes frites och bearniesås innan det var dags att åka tillbaka till stallet för andra gången. Nu lyder helgen mot sitt slut och jag tänkte glo lite Wallanderfilm innan jag går och lägger mig.


"Förhäng" + After work!

Igår var brorsan, Kenny och Sanna här hemma på lite Förhäng innan kvällens After Work på Flustret! Vi drack lite vin och cider och snackade lite skit innan vi tog bussen ner på stan. Jag stressade dock som en tok hem från stan och hade andan i halsen när jag kom hem 15.55 och hade sagt till "gästerna" att dom skulle vara här vid 16! Jag gick på stan med mamma efter jobbet och tappade helt bort tiden på klockan... men då brorsan aldrig kan passa tider så var dom som tur var inte här förrän vid 16.30 så jag hann köra raggardusch och sminka mig i lugn och ro innan dom kom :) Kvällens After Work blev jättelyckad och med trevligt sällskap dansade vi och drack tidernas godaste shot som Emil bjöd på : Skånsk äppelkaka, och det var verkligen en otrolig smakupplevelse som man bara ville ha mer av! Sjukt god :) Imorse vaknade jag vid 10.15 och kände mig faktiskt ganska pigg, har skjutsat Jonte till innebandysamlingen och idag väntar en härlig ridtur i solen!






Det räcker med snö nu!

Nu är det typ tionde gången i år som det är snöstorm och har kommit massvis med snö, det är 2:a mars idag och nu får det vara nog med vinter! Det är lite mer än 1 månad kvar till valborg nu, är det meningen att man ska sitta påbylsad med dunjacka och gummistövlar i ekonomikumparken då eller?? Det är väldigt svårt att tro att det någonsin ska kunna bli vår när man tittar ut genom fönstret idag men man ska väl inte vara pesimistisk... Det hände en väldigt läskig grej när jag körde hem från stallet i lördagskväll, apropå snö och vinter. Det regnade på eftermiddagen när jag körde till Björklinge men under tiden jag var där blev det världens snöoväder och vägarna var jättemåddiga och sikten jättedålig så när jag hade kört halva vägen ungefär (någonstans mellan Svista och Ulva) så får jag sladd och bilen glider åt alla håll över vägen och jag har NOLL kontroll! Jag körde kanske i 60 men ändå så gick det hur snabbt som helst och jag försökte med full kraft att ratta och få stopp på bilen utan att gripas av panik, vilket inte var helt lätt. Som tur var så var det nästan ingen trafik och till slut hamnar bilen på andra sidan vägen, vänder runt i 90 grader och hamnar precis vid vägkanten utan att kana ner i diket när jag äntligen får stopp på den! Jag pustar ut men ringer till Jonte och tokgrinar i telefonen och berättar vad som hänt. Resten av vägen krypkör jag hem med båda händerna stenhårt på ratten, ush vad läskigt det var, men ändå är jag grymt stolt över mig själv som klarade upp situationen så bra som jag gjorde! Och stackars pappa som alltid är så nervös när jag ska köra bil på vintern blev ju såklart jätteorolig när jag berättade vad som hade hänt... Så nu får det f*an bli vår så att allt går lite lättare!

RSS 2.0