Money,Money,Money

Idag är det lön! Yes :) Äntligen kommer den riktiga heltidslönen som man spänd och förväntansfull gått och väntat på! Det klirrade in ordentligt på kontot, men det är väl inte mer än rätt när man jobbar o sliter varje dag, jag är ju på jobbet nästan jämt känns det som! Nu kan jag snart köpa mina Tretorn ridstövlar som jag håller på och sparar till! Jag har ju 1700 undanlagt som jag fick för dom jag sålde så snart kan jag köpa mig ett par nya!

Jag och Jonte håller även på att spara till en ny säng, det är stordags då den blev lite misshandlad på en fest vi hade för några veckor sen :( Lite äldre dubbelsängar håller inte för ett gäng fulla killar som krälar runt och hoppar i den... Vi har tittat ut en som vi vill ha på Ikea.. Så nu ska det sparas!

Något annat som behövs är en rejäl klippning och färgning av mitt hår! Jag vill inte längre ha min hockeyfrisyr och har börjat spara ut... men det behöver fräshas till ordentligt så idag ringde jag Salong panczel och beställde tid. På lördag är det dags! Elli är så duktig så jag ska be henne om råd och ge henne fria händer så får vi se vad det blir, ska bli spännande!

Jag har avklarat min stängningsdag, känns skönt. Men det är riktigt deprimerande när man ställt om klockorna till vintertid och det börjar skymma redan vid 16. Det var alldeles kolsvart när jag skulle låsa och åka hem... tur att man inte är mörkrädd.

Pappa fick ta Chili ikväll när jag jobbade sent. jag ska försöka hålla mig vaken och se Prison Break som börjar kl 22, alldeles för sent egentligen men det är ju så spännande!


Här är vi!



Hopplaget kom på en 2:a plats i sista omgången, de som red var: Robert Ålund-Milou, Ida Aronsson-Chili Pepper, Lena Malmström- Spread Eagle TL, Marie Jansson- The Way Up med bild på även Oscar Thisner och Ronny. Lagledare Veronica Nilsson. Fotograf: Helena Thisner

Lagfinal på Jälla 25/10

Idag var det dags för finalen av div 2hoppningen som gick av stapeln på Jälla (men det var Storvreta som arrangerade)
Vi var i stallet redan 7.15 för att släppa ut alla hästar... det var en aning motigt när alarmet ringde imorse.. Men när man väl kommer igång så flyter allt bara på. Dagen har gått väldigt fort och man har knappt hunnit andats ut mellan varven.. Vi fick ett litet skitpet i första klassen, typ hälften av startfältet rev hinder nummer 2  och även jag fast jag tyckte att jag låg jättebra och fick ett bra språng.. det var nåt skumt med det hindret eller linjen som gjorde att bommen föll hur man än kom... Men Chili kändes jättefin och vi brydde oss inte så mycket om det där lilla petet. Han fick faktiskt gå in på prisutdelningen fast med Therese på ryggen då hon snällt frågade efter klassens slut: Är din häst snäll på prisutdelningar? Min blir galen! Så självklart lånade jag ut honom så att hon fick hämta sitt pris till häst! Det blir ju lite fel när man inte rider in på sin egen häst som egentligen kommit trea, men så gör dom t.o.m på världscupen ibland! Chili fick heta Super Fly istället :) Sen var det dags för finalen. Chili var inte lika uppmärksam som i första klassen och blev lite trött och okoncentrerad så vi petade två men det var många lag som hade mycket fel och trots att vi hade några pet så slutade vi på en andra plats vilket var lite otippat men jättekul!!! Så det var bara att sadla hästen igen och in på prisutdelningen tillsammans med dom andra lagdeltagarna som var Robert (våran junior),Marie och Lena. Naturligtvis blev kameran kvar hemma så det finns inga bilder att visa... men Helena Thisner tog ett par stycken bilder på oss med sin mobil så jag hoppas att hon publicerar dom på Björklinge RF:s hemsida sen! Det har varit en bra dag och jag känner mig nöjd och Chili har varit inne på prisutdelning 2 gånger, det är inte illa! Nu har jag två tävlingar kvar av säsongen som jag tänkte anmäla mig till. Acka 13/11 och Heby 23/11,regionala.


Jag har fått lite "skäll" för att jag uppdaterar bloggen för sällan så jag ska försöka skärpa mig! Ibland räcker tiden bara inte till för allt men jag ska göra ett försök :)

Vi var hemma från tävlingen redan vid 5 vilket kändes väldigt tidigt om man ska jämföra med förra lördagen..käkade tillsammans med mamma och pappa och åkte hem till stan sen. Nu är jag hemma på Hällbygatan igen. Jonte har spelat hemmamatch och inte kommit hem än. Jag har lite dåligt samvete för att jag inte har kommit och tittat nåt.. Han har kommit och hejat på mig två helger i rad nu :/ känns inge bra... Jag får faktiskt också visa att jag bryr mig!

Imorgon:  Sova ut tills jag vaknar! Gud så skönt, handla en massa nödvändiga saker på ÖB (tvättmedel och annat som behövs),tvätta kläder då våran tvättkorg snart svämmar över, fixa och trixa med annat som behövs här hemma.


Pizzasöndag...

Då hade man söndagsångest igen då.... Har just vräkt i mig en pizza... attans att Stabby pizzeria ska ligga precis bakom hörnet :)

Igår var jag i Lurbo och tävlade. Vi visste med oss sen tidigare att Lurbo är dåliga på att arrangera tävlingar men igår var dom verkligen helt värdelösa. Dom började tävlingen 1 timme tidigare för att det var så mycket starter men ändå höll tävlingen på till framåt 8 på kvällen, dom hade 4 klasser under dagen varav en var medbedömning A:1A (den klassen jag red) då man hoppar omhoppning efteråt som tar ännu längre tid. Varför tog dom inte bara bort en klass?? Underlaget släppte för många b.la för mig och ibland hade dom inte ens nån koll vem som var inne på banan! Kritik, Kritik men man måste ju få säga vad man tycker. Till nästa gång får Lurbo ridklubb skärpa sig och dra upp tempot! Dom har en anläggning med 2 fina ridhus och skulle kunna arrangera perfekta tävlingar om dom hade kunniga funktionärer.
Jaja nog om det.. jag var precis utanför placering, lite störande faktiskt menmen.. hade ju 4 fel i omhoppningen. Chili skötte sig jättebra, nu ska vi bara trimma lite mer dressyr så att han blir lite mera lydig!

Idag tog jag en skön uteritt tillsammans med en tjej från stallet. Det var soligt och fint höstväder och skönt att komma ut och "rensa" tankarna lite. Var lite smådeppigt imorse.... men nu känns det bättre.

 
Avslutad ritt




Pappa vill också så gärna vara med på bild!


Lyckades få en jättebra bild på Chili i hagen!!

Jag har precis mailat iväg bilderna till pappas chef som i sin tur ska skriva ut dom på fotopapper och ge till pappa, och sen får jag dom :)

Pizzan ligger fint i magen och jag känner mig en aning jäst.. har kollat på Andra Avenyn och ska väl börja förbereda mig inför en ny jobbvecka *Suck*

Björn,Störtskön!

video            

Det här är ju så bra! Är så ledsen för att jag missade honom när han var i Uppsala i helgen :(

Halkbana

Idag har halkbanan i Gillinge avklarats och ännu ett moment är ur världen, känns skönt! Nu är det bara uppkörningen kvar och denna procedur med körkort börjar lida mott sitt slut! Fick ta ledigt från jobbet idag för att åka iväg på denna "Riskutbildning" och fick sovmorgon ända till 9.30 vilket kändes jättelyxigt när man egentligen skulle gått upp 05.50. Det var ordnat med buss från Uppsala och tillbaka så det gick smidigt. Vägen dit kändes väldigt lång och kringelikrokig och man trodde ett tag att man var på väg till något som låg mitt ute i ingenstans men vägen var bekant då jag åkt där flera gånger tidigare när jag tävlat i Vallentuna så jag hade lite koll på läget. Lite nervös var jag men när man fick in snitsen på att panikbromsa och slira några gånger så var det riktigt roligt! Fick rycka i handbromsen också som man tyckte var så roligt när man var ute och busåkte i skogarna i Vendel för några år sen!! Det här var nog det roligaste och nödvändigaste hitills, man betalade ju trots allt 1650 spänn (som egentligen kan gå till viktigare saker) men jag måste faktiskt erkänna att jag tyckte att det var värt det!

Pappa fick ta stallet ikväll eftersom jag inte var hemma förrän efter sex. Imorgon ska jag åka och träna för Tomas Hammar, ska bli riktigt kul! Har inte tränat för honom sen i början på juni så jag hoppas att han ser någon förändring!
Vi ska genom min handskrivna vägbeskrivning försöka ta oss till Lilla Bärsta som ligger åt Lurbohållet, ett privat ridhus, så vi får väl se om vi lyckas hitta dit utan att köra fel. Jag har nämligen aldrig varit där.

Jag har två "mysdagar" kvar på jobbet av den här veckan. Jag har min öppningsfredag och slutar 1 både imorgon och på fredag så det känns underbart!

Nu ska jag faktiskt slänga mig i soffan och titta på Bonde söker fru när man för en gångs skull är hemma den här tiden. Jag missade förra avsnittet och måste ju bara se den där Hästbonden som är härifrån trakterna!!!!!

På bättringsvägen...

I torsdags åkte jag till jobbet och kände mig lite halvkrasslig men eftersom torsdagar är korta dagar så tänkte jag att jag borde klara av det ändå. Det blev en ganska betungande dag eftersom jag totalt tappade rösten och var jättehes :( blev lite svårt att kommunicera med barnen då... Blev hemma på fredagen och proppade i mig halstabletter. Den enda som tycker att det är sexigt när jag är hes är Jonathan... jag låter ju förjävlig....

I lördags gick jag på stan med Linnea, fortfarande hes men skönt att komma ut lite. Vi diskuterade varför man är så trött och sänkt på helgerna, det är ju då man vill vara pigg och ha kraft till att göra saker...hm....
Jag köpte en kortärmad polotröja med puffärm från hm som jag fått inspiration till från Linnea! Jag tittade runt lite efter en svart kjol med hög midja men tiden tickade iväg så det blev ingen, tänkte kika vidare tills jag hittar någon som passar.
Jag spenderade lördagkvällen i stallet och hemma hos mamma och pappa. Jag hade beställt att pappa skulle göra hemlagad pizza och såklart fick jag som jag ville!

Igår var jag i Tierp och tävlade. Blev lite nytändning eftersom jag inte tävlat nåt sen början på sommaren. Var anmäld till förklassen 110 innan laget men strök mig eftersom regnet stod som spön i backen hela dagen, och blåste gjorde det dessutom... varför måste det vara sånt skitväder när man ska på tävling???? Aja, vi kom iallafall iväg, utrsustade i alla regnkläder vi hade... förutom pappa som inte äger några men han är som han är... Vi red nolla i lagklassen och Chili kändes jättefin, verkligen pigg och taggad! Han tyckte nog att det var roligt att komma iväg och tävla igen :) Jag var den enda i laget som var nolla så tyvär gick vi inte till omhoppning men vi gjorde bra insatser ändå, i ösregn och blåst. jag har nog aldrig varit så blöt någon gång! Ridbyxorna satt fastklistrade på benen och jackan var tung som bly... Jag hade glömt att ta ur min mobiltelefon ur jackfickan när jag red smart som jag är så den blev totalt fuktskadad och gick inte att få liv i igen :( Det var Jontes nokia som jag lånat "tills vidare" eftersom min samsung gick sönder för ett tag sen.. Nu har jag haft sönder mobil nummer 2 så nu har jag fått lånat mammas tills jag köpt en ny... för det har jag insett att jag måste göra nu, det här håller inte.... Jag är iallafall supernöjd med tävlingen. Finalen av div 2 går på Jälla 25/10, Heja BRF :)

Jag är fortfarande frustrerad över att det regnade heeela dagen igår och idag skiner solen och det är värsta fina höstdagen...


Så här fint kan det faktiskt vara på hösten och då är hösten en helt okej årstid!

Jag är hemma idag också men rösten är mycket bättre så imorgon är jag back to work igen. Hittils har jag inte gjort nånting, jag sov till 12 och det behövde jag.

Imorgon 7/10 fyller mammsen år så vi ska hem till henne på kvällen och äta tårta. Grattis mamma, I love you!


RSS 2.0