Semester!!!!

Musiken är uppskruvad på högsta volym för nu ska det firas att jag har SEMESTER!!!! Hur skönt och efterlängtat är inte det då?? Jag ska börja med att ta en välförtjänt sovmorgon imorgon för att sen ta tag i alla sommarplaner :)    





Bye Bye Sandbro!

I igår packade vi ihop vårat pick och pack och flyttade stall, något som har varit bestämt ett tag. Så numera bor Chili hos Familjen Höglund i Viksta och blir ompysslad och gosad med till tusen! Det känns jättebra allting och äntligen kan vi få ro i själen! När jag och mamma kom dit idag så stog han och sov i nya boxen, snacka om att ha funnit sig till rätta :) Jag och Matilda red ut så att hon kunde visa lite ridvägar. Jag ska ta lite bilder på nya stallet vid tillfälle så att ni får se hur han bor.



                    

Uppdatering!

Jag har haft ett väldigt pressat tidsschema i helgen och tyvär inte haft någon tid att sätta mig vid datorn och blogga... Men nu måste jag bara få berätta om min underbara midsommar och kanske den bästa starten på en fantastisk sommar?! Midsommaraftonen har ni redan fått ta del av och som jag redan nämnt så var det ett klockrent firande ute i Vänge tilslammans med en massa galna och roliga människor. På midsommardagen åkte vi ut till Tomas i Risby för att tillbringa kvällen och natten där. Emma ställde upp som chaufför dit och jag gjorde mitt bästa för att agera kartläsare i framsätet, men ändå lyckades vi köra fel :/ Men fram kom vi till slut och då vankades det sill &potatis och grillat med tillbehör tillsammans med brorsan och hans gäng, sjukt trevligt. Efter det blev det 3-kamp med krocketturnering som avslut och nattens timmar tillbringade vi i en badtunna, hur mycket midsommarkänsla är inte det då?? Lätt det mysigaste jag gjort på länge! Midsommar SKA man ju fira någonstans ute på landet och självklart i onyktert tillstånd så vi snodde sovplatser allihopa och övernattde ute på virsan, mysigt! Tack alla underbara för en otroligt lyckad och rolig midsommar och tack vädergudarna för solen och värmen vi fick hela helgen :) Nu har jag bara 2 ynka arbetsdagar kvar att jobba innnan jag får semester!!!


Midsommardagen i Risby





       











      













Midsommarafton!


Som bilderna visar så hade vi en grymt rolig kväll i Vänge igår! Precis som en midsommarafton ska vara när den är som allra bäst! Idag tar vi nya tag och styr bilen mot Björklinge för att se dragkampen på Björkvallen på eftermiddagen och drar sen vidare till Viksta för fest nr 2, JIHAAA :)
























Trevlig midsommar!

På morgonen har jag varit ute i skogen och ridit tillsammans med två tjejer från stallet och efter det åkte jag hem till mamma och pappa och åt lite glass och umgicks med dom. Nu sitter jag nyduschad och i startgroparna för att åka ut till Vänge och fira midsommar tillsammans med Jonte och hans gäng och andra bekanta därute. Blir lite grillning och andra trevligheter, kommer säkert bli kul :) Dokumenterar med bilder efterhand jag lovar :)


Ha en trevlig midsommar nu allihopa med Små grodorna runt midsommarstången, jordgubbar och en jäkla massa alkohol!




Fjällnora!

Snacka om sommarvärme! Härligt att det äntligen är lite stekarväder :) Det blev till att gräva fram bikinin när jag kom hem från jobbet och så åkte  jag, Jonte och Kalle till Fjällnora på eftermiddagen och solade och badade fötterna, ljuvligt! Känns som en bra uppladdning inför midsommar också. Ser verkligen fram emot flera dagar på badstranden. För övrigt så har jag sagt glad sommar till barn och personal som idag gått på semester men själv ska jag jobba 3 dagar till nästa vecka innan det är min tur... Har pratat lite med chefen idag om hösten och det ser ut som att det kommer lösa sig ganska bra! Jag har tagit mig en "hästfri" dag idag så jag ska väl lägga mig mig raklång nu och inte göra ett dugg :)


Vilken mysdag :)

Det har varit en riktigt trevlig tisdag det här! Vädret har varit underbart och jag fick sluta en timme tidigare från jobbet eftersom vi har det lite lugnare nu på sommaren, så jag var hemma redan vid 13.30 och då Kom Therese på besök :) Vi gick till Konsum och köpte en massa frukt och gjorde världens godaste fruktsallad som vi mumsade i oss, Me like! Nu kommer vi inte att träffas förrän i augusti... snyft... På kvällen har jag varit i Bemersberg och tränat för Tomas Hammar. Klart att man måste passa på och vara med när han är i krokarna :) Både jag och Chili var nog lite trötta sen helgen men vi kämpade på så att svetten rann! Nu är jag trött i rygg och axlar så ska ta en dusch och bege mig i säng! Bara 2 dagar kvar att jobba, sen är det MIDSOMMAR! Planer smids för fullt och allt är faktiskt klappat och klart och jag känner att läget är under kontroll! Känns skönt!



  Otroligt god fruktsallad!


Chili och jag i Mariefred





Meeting i Mariefred!

Solen lyser alltid i Mariefred! Även i år har vi haft tur med vädret och kunnat sola oss mellan klasserna, underbart :) Det är tredje året i rad som vi åker på Mariefreds sommarmeeting för att vi tycker att det är så trevliga tävlingar och vi kommer lätt tillbaka nästa år igen! Vi har haft en helmysig helg hela familjen och Chili har skött sig jättebra. Dock så har bommarna inte riktigt legat på min sida och jag är den ständiga 4felaren känns det som... Men i gårdagens 120 var han superfin och jag gjorde en kanonrunda så den är jag verkligen nöjd med! Dom andra skitpeten känns mest retliga och väldigt onödiga så nu peppar jag för att rida felfritt nästa gång och hoppas att "4felssvackan" går över...  Chili praktiskt taget älskade sin utebox som han fick stå i och fönstret som han tittade ut igenom hela tiden så jag fick slita loss honom därifrån när vi skulle åka hem, söta Chili. Han är så snäll och lättsam att ha med sig på meeting. Nu är jag hemma i stan igen och känner mig ganska sliten efter en hel helg borta. Det ska bli grymt skönt att få sova i sin egen säng inatt utan en snarkande pappa i samma rum!


  Chili stormtrivs med att kolla läget utanför fönstret!




  Pappa och Chili



 
   Jag känner mig fin i nya kavajen ;)



 Ompyssling!

Middag med kollegorna

Jag har precis kommit hem efter att ha käkat middag på Saluhallen med arbetskollegorna, mycket trevligt! Är nu proppmätt och lite fryssen om tårna eftersom jag invigde mina nya sandaler ikväll :) På jobbet firade vi "Rabarberns dag" idag och gjorde rabarberpaj med barnen, jag skojar inte om jag säger att jag åt 3 STORA portioner med en massa vaniljsås, och så har man hur mycket tårta som helst kvar i kylskåpet sen gårdagen, vilken goffarvecka det här blir....

Födelsedagsfirande!

Nu är min födelsedag snart slut för i år... Jag är ju som ett litet barn fortfarande som tycker att det är väldigt roligt att fylla år och bli uppvaktad fast man är 24 :) Mamma, pappa, mormor, Cattis, Christer och Viktor har varit här hela kvällen och gratulerat mig och en massa fina presenter har jag fått. Tårtan var supergod och kvällen har varit jättebra. Mest stolt är jag över Jonte som köpt världens snyggaste sandaler alldeles själv i födelsedagspresent åt mig, Va duktig du är älskling! Sen kommer jag även bli snyggast på tävlingsplatsen i min nya kavaj ;) Tack allihopa för gratulationer, fina presenter och ett Jäkla drag på festen i fredags! 1 år kvar tills 25 nu då, då jäklar blir det STOR fest!


  Mina kanonfina sandaler!

HAPPY BIRTHDAY TO ME :)


                        
                             JAG FYLLER 24 ÅR IDAG!!!
                      
                                         
                    

Skogstur!

Det har varit en ganska slapp dag på jobbet idag faktiskt, skönt med tanke på hur stressigt det har varit dom senaste veckorna... Jag åkte till stallet vid 16 och kom precis hem, blev en lång visit :) Jag och Lisa red till skogen och tog en liten "upptäcktsfärd" på vägen tillbaka då jag kom på att jag inte har ridit ner till sjön sen förra sommaren. Även fast jag vet att Chili inte vill bada fossingarna så är det bara mysigt att stå där vid strandkanten och titta ut över vattnet. Så vi var säkert borta i 1,5 timme, härligt! Nu har jag slängt i mig några potatisbullar och funderar på att lata mig i soffan en stund. IMORGON är det en alldeles speciell dag.......



                        

Tävling Märsta!

Idag har jag varit och tävlat i Märsta. Gick upp klockan 6 imorse eftersom tävlingen började kl 8, snacka om att man brinner för det man gör :) Red en klass idag, 110,  och Chili hoppade riktigt bra inne på banan men petade tyvär ett i omhoppningen. Måste faktiskt ge några guldstjärnor till Märsta ridklubbs enormt fina utebana och godsaker i cafeterian! Jag och mamma köpte nygjord raberberpaj med vaniljvisp efter att jag hade ridit, grymt gott! Sen rullade vi hemåt igen och var hemma i stallet lagom till lunch. Nu är det bara att ladda till Mariefred meetinget nästa helg, längtar! När jag kom hem till stan igen hade underbara Jonte moppat golven i hela lägenheten så att jag slapp göra det! Så vi åkte till Willys och handlade en massa gott och åkte hem igen och åt grillad kyckling, potatissallad och vitlöksbröd, jättemumsigt! Nu är Jonte på gymmet och själv ska jag slappa i soffan och käka ostbågar :)

   
                Finaste Chili Pepper <3

På BJ!




Födelsedagsfest!

Igår gick traditionellt födelsedagsfirande av stapeln (några dagar i förväg) och i år med ännu flera gäster! Roligt att mina födelsedagskalas är så populära :) Dock är det inte lika roligt att ta hand om svinstian så blir när festen är slut men det är väl sånt man får ta med i beräkningarna, det var bara toalettpappret som akut tog slut och en systempåse som brändes fast på spisen, annars är lyan välbehållen och allt återställt! Tack alla underbara som kom igår med fina presenter och gjorde kvällen och natten så bra! Kvarglömda saker återfås mot beskrivning :)
Man mår ju som man förtjänar idag så Jonte fick komma med frukost på sängen för att jag inte orkade ta mig upp... Nu ska jag försöka styra upp mig själv då mamma och pappa snart kommer och hämtar mig för att ta en tripp till Hööks.


 
      Mmm kalaset kan börja :)









 
Emma och jag! Kärt återseende :)




        

                 Tååååårta!
     

Storhandling!

Jag sitter här framför datorn och lyssnar på "Maybe were about to fall in love" med Tommy Nilsson, hade inte en aning om att det var han som sjöng den fantastiska låten :) Försöker varva ner lite efter min storhandling på egen hand på Gränby centrum...Jag är ju van att ha Jonte med mig som bär och jag plockar i men idag fick jag slita och släpa själv, tungt jobb för en ung kvinna efter en lång arbetsdag! Men nu är allt klappat och klart inför morgondagens kalas, känns skönt! Bara att börja ladda nu! Ska glo på tv och bara lata mig ikväll, känner faktiskt att jag är värd det efter den här stressiga veckan.


Kommer aldrig glömma när jag fick en haklapp
och en barnmatsburk i födelsedagspresent förra
året :)


Onsdag

Onsdagen har flytit på riktigt bra och efter jobbet slängde jag i mig lite snabbt käk och bytte om för att åka till stallet och vara med på kvällens hoppträning för Christine. Chili var lite seg till en början men kändes piggare på slutet när vi hoppade bana, då kom trycket och krutet tillbaka och han kändes riktigt fin! Han gör alltid sitt jobb och sitt yttersta på träning min duktiga Chiliponke. Nu ska vi ge honom lite b-vitamin och öka på maten lite så att han är pigg till helgen. Efter träningen körde jag snabbt hem för att hinna se slutet på "Strul", hur bra är inte den då?? Gammal svensk action när den är som bäst :) Förra veckan visade dom ju "Drömkåken" så nu har jag lyckats sett mina favoritfilmer två veckor i rad, me like! Imorgon blir det lite vilodag för Chili då jag har en del att fixa med under eftermiddagen/kvällen.




Fråga Bertils semestertips!


Klicka på den här länken här nedan så får ni se ett av Fråga Bertils sjukt roliga semestertips :) I love it!



http://www.youtube.com/watch?v=v1qdWRh1e6k

Stressad....

AHHHHH vad mycket jag har att göra den här veckan! Skulle behöva dela mig själv i två delar eller göra en kloning av mig själv för att hinna med allt i livet just nu... Jag skulle bara vilja sitta rakt upp och ner, njuta och  bara vänta in semestern men den här månaden på året verkar vara den stressigaste av dom alla både jobbmässigt och privat. Det är väl bara att ta ett djupt andetag antar jag.... Igår stress städade jag hela lägenheten när jag kom hem från jobbet, svetten rann men fint blev det! På fredag vankas det födelsedagsfest här hemma som det ska handlas hem och fixas till, måste hem till mamma och pappa och sno morsans bålskål igen. Jag jobbar till 16 på fredag och kl 19 kommer inbjudna gäster, kommer jag hinna? Mina födelsedagsfester har ju blivit superlyckade varje år så varför skulle det inte bli det även i år? Nästa punkt på schemat blir att åka till stallet och hästryggen är nästan det enda stället jag riktigt kan koppla av på.... Jag ska nog lyckas ta mig igenom den här veckan också! Räknar ner dagarna till semester nu...




Intensiv helg...

Jag känner mig riktigt nöjd nu när söndagen snart är till ända. Jag har hunnit med riktigt mycket den här helgen och verkligen legat i! Idag åkte jag ut till Björklinge direkt efter frukosten och dammsög och tvättade bilen (ännu mera vuxenpoäng till mig!) Därefter åkte jag och mamma till stallet. Chili fick bli longerad idag, kanske inte det allra roligaste han vet men han var duktig och gjorde det han skulle. F.r.o.m imorgon ka vi trimma på som vanligt igen. Väl hemma i stan igen tog jag en dusch och gjorde mig iordning för att trampa ner på stan och träffa Therese. Vi satte oss på cafe 018 och käkade lite, det blev bakad potatis med skagenröra för min del. Vi pratade lite om sommaren och kom fram till att vi måste styra upp lite sol och bad framöver om det är fint väder för sen kommer vi inte att ses förrän i augusti :( lite tråkigt när vi precis börjat umgås... Känns däremot riktigt skönt att det bara är drygt 3 veckor kvar att jobba! Söndagsångesten är för tillfället enorm..... Vill också passa på att ge mig själv en guldstjärna för att jag cyklade hem från stan i ösregn! Liknade en dränkt katt när jag kom in...

Morgonmys, grillning och Bio!

Jag och Jonte började lördagen med en riktig lyxfrukost! Åkte och köpte färska frallor och lyxade till det lite extra. Sen har vi varit sådär pyssliga som vi faktiskt kan vara ibland, gjort sånna där vuxensaker som att åka till sopstationen och slänga sopor, åka till Granngården och köpa hästfoder och handla mat på Willys, en massa vuxenpoäng till oss :) Runt 15 åkte jag ut till Björklinge och plockade med mig mamma till stallet igen. Tog en sväng ner på gräset idag och Chili kändes bra, har tagit det lite lugnt i 2 dagar sen han slog sig lite på bakbenet men det verkar inte alls vara någon fara så det är skönt. Åkte tillbaka hem till mamma och pappa sen där grillning väntade! Jonte kom och gjorde oss sällskap och till efterätt mumsade vi jordgubbar och glass så att magen nästan sprängdes,otroligt gott! På kvällen har jag och Jonte varit på bio och sett "Kommisarie Späck", den hade väl sina stunder men var kanske ingen tiopoängare direkt... men vi hade mysigt ändå och har framförallt haft en underbar dag TILLSAMMANS! Imorgon står biltvättning, ridning och lite fika på dagens schema.


                                   <3

      (Jag och Jonte på Liseberg förra sommaren)

Studentfirande

Jag och mamma har varit hos kusin Jennie på studentfirande på kvällen, ätit god mat och kakor och tårta i massor :) Eftersom jag var chaufför så fick jag avstå alkoholen den här gången men mamma sörplade rödvin och gjorde mig sällskap till stallet efteråt! Nu har jag svidat om från "finkläderna" till mysisarna och tar lite fredagsmys!













Min lilla olycksfågel...

Igår var det Tomas Hammar träning på Jälla, jättekul att rida för honom igen! Han har alltid så roliga övningar och nya grejer att komma med. På framridningen fick vi rida med ett balsnöre som var knytet framtill i sadeln och som vi skulle hålla i för att känna hur det kändes att rida ordentligt med yttertygeln, jäklar vad stadig man blev :) Hoppningen gick också bra och Chili var pigg som vanligt. Sen när vi skulle avsluta och binda ihop allt till en bana så blev det en miss på en oxer och Chili räcker inte riktigt över och får bommarna mellan bakbenen och skrapar sig lite på vänster bak, väldigt ytligt som tur var och det hade kunnat vara värre men han är en liten olycksfågel och inte så rädd om sig min lilla Chili... Han fick stå lindad inatt och mamma och pappa var i stallet och kollade till honom imorse och det var ingen fara så idag blir det en liten skritttur bara så ska det nog se bra ut på ett par dagar. Jag hade tidig dag på jobbet idag och ska göra mig iordning nu för att åka på studentmottagning hos kusin Jennie som tagit studenten idag! Tänk att det var 5 år sen jag tog studenten nu, jösses vad åren går!

                     <3

"Hemmakväll"

Tack gud för att att den här dagen är över! Jag är helt slut! Vi har arrangerat sommarfest på jobbet i värmen så jag har sprungit som ett jihuu med det där leendet på läpparna hela dagen. Men vi fröknar fick en otroligt fin present av alla föräldrar som tack för terminen, ett jättefint kakfat som jag faktiskt gått och önskat mig! Så ikväll har jag tagit en välförtjänt stallfri dag och ska ha myshemmakväll och rå om mig själv. När Jonte åker iväg på träning ska jag gotta mig i det som finns under plasten på kakfatet och titta på Drömkåken som visas på 4:an, kan inte bli bättre :) Först blir det lite fotvård och invigning av nya nagelacket som jag fick av mamma igår!


   Fin present va?

Shopping och mys med mamma!

Jag har haft lite att stå i dom senaste dagarna och igår var jag inte hemma förrän vid 23 och skulle då duscha och fixa innan jag kunde komma i säng, så det var lite trögt att gå upp imorse... Som tur var så hade jag hyffsat tidig dag på jobbet idag och hade bestämt träff med mamma på stan. Vi shoppade lite och åt varsin mjukglass medans vi satt och stirrade på folk på en parkbänk, väldigt underhållande faktiskt :) Jag shoppade ännu en söt liten tricotkjol och lite hudvårdsprodukter. På jobbet är det fullt ös medvetslös för tillfället då allt ska bli klart och hinnas med innan semestrar och sommarlov så imorgon väntar sommarfest.... Mamma och jag har varit i stallet tillsammans nu på kvällen och verkligen haft en mamma&Idadag :)



 Sådan mor sådan dotter!  Mamma <3

RSS 2.0