Eurovisionpartaj!

Jag hade en galet rolig kväll tillsammans med nära och kära igår! Vi drack gott och tittade på Eurovision samt sjöng singstar däremellan! Kvällen avslutades på Flurran där vi dansade så att svetten rann! Tack ännu en gång mina bästa för en grym kväll :) Idag är man sliten.. men det är det värt!



















    

Ready!






Jag sitter och väntar på att Jonte ska komma hem så att han kan skjutsa mig till "Arena Stagnelius" där kvällens och årets Eurovisionfest ska hållas! Det har verkligen ösregnat hela dagen så jag la ner promenaden dit... Jag är laddad till tusen :) Håll utkik efter bilder under morgondagen! Här ska festas :)

Mycket nu...

Idag jobbade jag över och var inte hemma förrän närmare 17.30 och då bytte jag bara om och åkte vidare till stallet direkt. Chili var grymt fin idag och jag bara satt i sadeln och glänste kändes det som! Fler sånna dagar tack :) På kvällen har jag och Jonte varit ute och åkt lite. Jag ska till Wiks slott på planeringsdag med jobbet imorgon och var lite osäker på vägen så vi tog en sväng bortåt så att jag kan sova gott inatt! Nu vet jag hur jag ska köra. Har gått och fasat lite för morgondagen utan någon egentlig anledning, har väl bara svårt att anpassa mig till saker som bryter av vardagen antar jag... Jag och Jonte avslutade kvällens biltur med att stanna och käka på mcdonalds. Nu ska jag försöka komma i säng.

Den här händelsen fick vi reda på av chefen på jobbet idag. Får absolut inte hända! Artikeln är hämtad från UNT...


Barnen glömdes på förskolan

När föräldrar skulle hämta sina barn på förskolan  Kastellet i Nyby i Uppsala på på onsdagseftermiddagen var barnen ensamma. Personalen hade gått hem. 

- Jag är alldeles skakig, vad som helst hade kunnat hända, säger mamma Anna Samuelsson, 35 till Expressen. 
Klockan var kvart i fem när Anna Samuelsson i Nyby gård utanför Uppsala, kom till förskolan Kastellet i går för att hämta sin son Emil. Utanför huset mötte hon två föräldrar som också stod och väntade på att personalen skulle komma ut.
- Dörren stod öppen men ingen ur personalen kom, efter ett tag började vi undra om något hade hänt, säger Anna.
De gick in och började leta men kvar på förskolan fanns bara de fyra barnen.

Eva-Marie Wallqvist, chef för förskolan Kastellet, bekräftar för Expressen att hela personalstyrkan gick hem i går - utan att kontrollera att barnen var hämtade.
- En anställd hade sett fel på schemat och trott att det var hennes tur att gå hemDet blev ett missförstånd, sådant här ska inte kunna ske, säger Eva-Marie Wallqvist som säger att hon ska se över rutinerna på förskolan.


Nöjd!

Det har varit en fullspäckad och ganska stressig dag på jobbet men väl hemma runt 17tiden så lagade jag och Jonte middag tillsammans i lugn och ro som vi åt i "normal" middagstid för en gångs skull! Jag ska erkänna att mina matvanor inte är dom bästa och det är väldigt sällan som jag och Jonte äter ordentlig middag tillsammans, det inträffar mest på helgerna tyvär... Så idag känner vi oss duktiga :) Jag har även betalat räkningar och fixat och känner att jag är värd några vuxenpoäng faktiskt! Åkte till stallet lite senare ikväll och tog en mysig sväng ut i skogen, det uppskattades av både Chili och mig. Det är så skönt att rida ut sånna här ljumma sommarkvällar. Jag njuter varenda sekund av denna underbara årstid!

Stallmys






Mamma och jag har haft en sån där myskväll i stallet som bara hon och jag kan ha, strosat omkring och gjort saker i vår egna takt, så fridfullt att vara där på kvällen när det är lugnt. Drömmer verkligen om att ha ett eget litet stall någon gång i framtiden! Red ett markarbetspass på ridbanan och lyckades få ihop Chili så att han kändes riktigt riktigt fin! Det är ju lite häst att rida ihop nämligen.... Stackars pappa har gått och blivit förkyld och inte kunnat mocka på 2 dagar.. men det börjar väl bli dags att klippa navelsträngen nu kanske? Efter stallet blev det varm choklad och leverpastejsmackor :) Har varit duktig och ägnat min lediga eftermiddag åt att dammsuga och göra fint hemma, därför får man belönas med lite rulltårta som efterätt :)

Skön start på veckan

Jag har haft en väldigt soft dag på jobbet idag och lika soft blir det imorgon då jag som kompensation för att jag jobbade över på utflykten förra veckan får sluta kl 13 2 dagar i rad, Me like :) Jag åkte ner på stan efter jobbet och strosade en stund, köpte ett linne, en packe rakhyvlar och lite fika med mig hem :) Kvällen har jag spenderat i stallet som vanligt, mockat, gjort mat och ridit. Blev ett pass nere på gräset i solen, Chili kändes riktigt fin idag! Fick duscha och skrubba gula maskrosfläckar på vita kotorna när vi kom tillbaka :) Efter stallet svängde jag förbi mamma och pappa och tröck i mig mammas raberberpaj med vaniljsås innan jag åkte hem till stan igen! Bra start på en ny vecka måste jag säga!

Rainy day...

Usch vilken ruggig dag det har varit idag. Min och Linneas fika på stan blev en lunch på Gränby centrum istället! Precis när jag skulle sätta mig på cykeln och trampa ner på stan vid 12.45 så kom det världens störtskur så jag tog bilen och hämtade Linnea istället! Jag fyndade även en blommig kjol på gränby som ska invigas på lördag när Eurovision går av stapeln! Körde vidare ut till stallet efter att jag släppt av Linnea för att ta hand om Chili som gått utan regntäcke hela dagen :( Som tur var så fick han komma in vid 15 och få torrt fleecetäcke på sig, sen red jag lite lösgörande i ridhuset eftersom det fortfarande regnade ute. Tog en härligt varm dusch när jag kom hem för att tina upp lite, tänk vad fort vädret kan slå om, igår var det ju liksom strålande sol och 25 grader varmt... Jag och Jonte har precis ätit soppa och pannkakor *söndagsmys*. Nu- kvällens Wallanderfilm :)


Jonte är en hejjare på pannkakor :)

Städdag

Idag har vi haft städdag i stallet och jag har tillbringat hela dagen där. Jag har målat Chilis boxdörr och skaffat mig en trevlig bränna på axlarna :) Även sommarhagarna har fixats och på eftermiddagen släppte vi ut hästarna där. Chili blev överlycklig att få komma ut på gräs och sket i att hästarna brevid galopperade i full kareta och levde rövare, han bara åt och åt! När vi städat färdigt tändes grillen och alla grillade medtagen mat, gott! Tog en lagom ansträngande skrittur efter maten och sen begav jag mig hem och tog en skön powernap, det tar på krafterna att jobba ute i solen en hel dag! Är faktiskt så slut att jag inte orkar ägna lördagkvällen åt något speciellt.. kan vara skönt med en lugn helg också.

Duktiga Chili!

Hoppträning en fredagkväll hör väl inte till vanligheten precis men eftersom Christine inte kunde komma till Sandbro i onsdags så blev det träning ikväll istället. Mygginvation och damm moln på ridbanan bekymrade inte Chili som var en klippa och hoppade kanon! Han var en riktig fighter och ville verkligen vara felfri sa Christine som tyckte att det var hans bästa träning, så sånna lovord är ju alltid trevliga att höra :) Fina chili gubben <3 En stor guldstjärna till mina underbara föräldrar också som har varit till Enköping tur och retur för att köpa horsehage till Chili idag! Efter träningen blev det efterlängtat fredagsmys med Jonte. Vi hyrde en film och käkade grillad kyckling och potatissallad i soffan, en riktigt nagelbitande Wallanderfilm, we like! Nu blir det nog sängen och imorgon väntar städdag i stallet, inte så jättelockande en lördag direkt....




Bad hairday....

Fy faaan vilken dålig hårdag jag har haft idag :( Plattade och stylade det som vanligt imorse men det fuckades till redan på promenaden ner till bussen eftersom det var så fuktigt ute och sen har det stått åt alla håll och vikt sig utåt hela dagen..SUCK! Har god lust att typ raka av mig hela håret sånna här dagar... Det har varit en ganska stressig och jopbbig dag på jobbet idag men när jag slutat så åkte jag ner på stan och fikade med Therese, en ny bekant genom jobbet, väldigt trevligt! Sen blev det en kvällsritt på Chili vid 19.30, otroligt skönt att man kan rida så sent nu och känna doften av sommar och ljumma vindar ute. Även en otrolig frihet att kunna ta bilen när man vill, och den går så bra! Hemma är det tomt då Jonte inte kommer hem förrän imorgonkväll :( Jag har gottat mig i leverpastjsmacka och kall oboy efter stallet och nu blir det en dusch innan jag lägger mig i en tom dubbelsäng... Lååång torsdag väntar imorgon...


                             


Full rulle...

Idag har jag tillbringat hela dagen i gamla Uppsala på utflykt med alla barnen på förskolan. Åkt buss, ätit äcklig pastasallad och gått guidad tur på vikinga museumet så man känner sig en aning mör nu då jag bara mellanlandade hemma i c:a en halvtimme innan jag åkte vidare till Björklinge för att rida. Schemat är väldigt fullspäckat för tillfället.... Imorgon åker Jonte som jag knappt hunnit träffa på hela veckan på utbildning i Enköping och kommer hem på torsdagkväll, så jag hoppas att vi kan vara lite sociala med varandra då iallafall... Imorgon väntar jobb och fika med en nykomling efter jobbet :) Ska bli trevligt!

Chili i Tierp!






                                           <3 


Sommar!

....Och så kom sommarvärmen, fan va skönt! Jag har njutit i solen med årets första mjukglass tillsammans med brorsan efter jobbet idag, och jäklar vilken fotsvett jag hade när jag kom hem.. Stordags att raka benen och måla tånaglarna för nu jäklar är det sommar! Hoppas att det håller i sig veckan ut iallafall :) Kvällen har spenderats i stallet tillsammans med mamma och nu måste jag hoppa in i duschen för att hinna förbereda lite inför morgondagen innan jag går och lägger mig. Vi ska till Gamla Uppsala museum med förskolan och alla barnen hela dagen imorgon så man lär vara utvilad...


Jag lyssnar för tillfället sönder den här låten!
http://www.youtube.com/watch?v=vIaH35-MLsk

Lördagsnöje!

Jag och Emma cyklade till Stagneliusgatan igårkväll för lite grill/hemmafest hos CA. Delar med mig av lite tokiga bilder från kvällen här nedan!























Tävling Tierp!

Igår avverkades första tävlingen på 7 månader. Den gick av stapeln i Tierp och jag började lite lagom med att rida 1,05 och 110 på Chili och vi hade ett pet på samma hinder i båda klasserna, lite retligt men klart godkänt för att vara första tävlingen på länge. Chili var pigg och fräsch och tyckte att det var frihet att få komma ut på STOR utebana så han gjorde t.o.m några glädjeskutt! Fick riktigt runda och fina språng i 110:n så jag känner mig faktiskt riktigt nöjd! Nu är det bara att ligga i hårdkörning och leta nya tävlingar för nu är vi på g igen! Däremot var jag helt slut när vi kom hem på eftermiddagen då sommarvärmen plötsligt slog till, ska ju absolut inte klaga men det var en aning klibbigt under kavajen kan jag säga :) Vi avslutade den lyckade dagen med grillning på verandan hemma hos mamma och pappa, ljuvligt!



 Chili vilar sig i form med en förmiddagslur i hagen innan 
 vi ger oss av!  


Firat bilköp!

Satan vilken galet rolig kväll jag hade med tjejerna igår! Linnea kom hem till mig strax efter 17 och då tog vi en premiärtur med bilen till Ica maxi för att Linnea behövde ladda på sitt busskort. Sen korkade vi spontant upp Champagnen som Jonte fick i 25årspresent för nu skulle bilköpet firas minsann :) Sanna och Sofia kom vid 19 och tillsammans flummade vi oss som bara vi kan! När champagnen tagit slut gick vi in på Rom&Colan istället och skakade loss till Lady Gaga! Sen begav vi oss ner på stan för att som planerat sätta oss på Plock, men där var det i vanlig ordning dryg väntetid på att få ett bord så vi mötte upp brorsan och CA och gick tillsammans till Terassen och satte oss i stället. Jag har en grym träningsvärk i skrattmusklerna idag kan jag säga, herregud vad roligt vi hade igår :) Måste göras om snart! Idag jobbar Jonte och det är tråkväder så vad passar inte bättre än att jag nöter golven med dammsugaren :) I eftermiddag beger jag mig till Björklinge för hästfix inför morgondagen.


   Linnea testar huvudmassage!




  Champagnen är serverad! Skål!






  The Wild Girls!



    Brorsan visar hur en bordsduk/scarf
    lätt görs om till en turban :)
  


          Tack för en underbar kväll mina bästa!

Bilägare :)

Jag är numera stolt ägare till en grön Volvo S40!!!!! Var och hämtade den igår så nu står den fint parkerad på gatan utanför mitt sovrumsfönster, grymt härlig känsla med en alldeles egen bil! Gårdagen blev en väldigt lång dag och vid 23.00 hade jag fortfarande inte ätit middag... Så det var sjukt skönt med sovmorgon idag. Nu är man ledig ända till på måndag, lovely :) Jag och Jonte har degat i sängen och precis käkat frukost, blir nog en liten sväng ner på stan sen. Have a nice Kristi himmels färds dag lovers!


              Mitt fina gröna vrålåk!

Hööksshopping och annat fix!

Idag efter jobbet har jag och pappa varit på banken och gjort klart med billlånet. Snart har jag en egen bil! Förhoppningsvis kan jag hämta den imorgon, wieee :) Efter det så åkte vi vidare till Hööks och köpte ny magplatta och dom vita benskydden till Chili, supersnygg kommer han bli nu när det är dags att tävla igen! Åkte direkt ut till stallet och kollade så att allt passade, och det gjorde det :) Vi tog några varv på travbanan i skogen idag när det var så soligt och fint väder, sen fick man skavsår i ärslet av skritt turen dit och tillbaka på köpet, men det var det värt! Jag och Jonte har varit på Willys och storhandlat efter stallet och så har vi ordnat en lite snyggare "tlilsvidare tv-bänk" till nya tv:n, har hunnit med en hel del idag faktiskt och känner mig nu ganska trött.







      

 

Förkyld...

Den mystiska huvudvärken som jag har haft har nu brytit ut i en förkylning... SUCK. Jag har hostat och snörvlat mig igenom hela måndagen och knaprat ipren och pumpat nässpray om vartannat.... Men en Pan pizza på det här så kanske man blir piggare :) Jag har precis kommit hem från stallet. Red Chili med graman idag, det är lättare att få ihop honom när jag ska göra byten och nu sitter dom klockrent! Han kändes riktigt lösgjord och fin på slutet. En liten tanke slog mig och mamma häromdagen att Chili kanske inte kommer tappa sin vinterpäls som han fortfarande inte har släppt och isåfall måste jag klippa honom ganska snart... Tänkte ringa och rådfråga Anna lite hur jag ska göra.
För övrigt så tycker jag att solen och vårvärmen kan komma tillbaka, 7 grader och mulet känns inte okej i mitten på maj.

Hemma igen!

Nu är jag och Jonte hemma igen efter våran lilla weekend i Stockholm. Vi har haft det jättemysigt trots att vädret inte alls var på vår sida igår- regn och 5 grader varmt hela dagen... Jag trodde att jag skulle frysa ihjäl på promenaden från hotellet ner till city :( Men vi värmde upp oss med shopping och massa gott fika och sen tänkte man inte så mycket mer på det. Hotellet låg i hjärtat av Södermalm så där strosade vi också omkring lite på kvällen för att hitta en lämplig restaurang b.l.a. Vi hittade till slut en jättemysig där vi njöt av god mat! Senare på kvällen träffade vi Christopher (Jontes brorsa) och hans sambo Jenny som av ett rent sammanträffande också var i Stockholm över helgen så vi sammantsrålade och gick till Södra Teatern och njöt av en fantastisk utsikt och drack öl :) Jonte fick en försenad födelsedagspresent som han öppnade på plats- en jättehäftig ljusstake fick han! Efter en heldag med shopping, promenader, tunnelbaneåkande och öldrickande så var vi ganska möra och var tillbaka på hotellet runt 1 någon gång, somnade jätteskönt i det fräscha rummet som doftade nyrenoverat och vaknade utvilade imorse och njöt av en fantastisk frukostbuffe' :) Det var nästan höjdpunkten på hela helgen! Vi borde VERKLIGEN unna oss sånt här lite oftare. Vi har verkligen haft tid att bara umgås med varandra den här helgen, det är värt mycket för 2 annars väldigt upptagna människor! Det tar på krafterna att vara borta över en helg så jag och Jonte tog en skön powernap när vi kommit hem till Uppsala. På eftermiddagen åkte jag ut till stallet! Man får lite "ridabstinens" när man inte ridit på 1 dag :) Jag red nere på gräset idag på en ganska så pigg Chili! I veckan är det förhoppningsvis bara en 3-dagars arbetsvecka (om inte jag måste jobba på fredag...) Nu är det en dusch och kvällens Wallanderfilm som återstår av söndagen.


VÅR HÄRLIGA HELG I STOCKHOLM!




















Fredag!

Jag hade tidigt fredag på jobbet idag och har tillbringat eftermiddagen i stallet tillsammans med mamsen. På kvällen har mamma, pappa och även brorsan, Christopher och Kenny varit här och grattat Jonte. Vi har alltså goffat tårta för andra dagen i rad! Efter fikat mixtrade grabbarna med nya tv:n och fick efter mycket om och men igång den och sen blev det hockeykväll med chips och Rom&Cola! En köksstol och en pall får duga som tvbänk tills vidare... Jag som är så ointresserad av hockey som man kan bli tryckte in mig i soffan mellan grabbarna och drack en bacardi breezer :) Mycket mysig fredagkväll måste jag säga. Nu har gästerna precis åkt hem och jag har inte ens duschat eller packat till imorgon.... Jag och Jonte åker nämligen på en liten kortweekend till Stockholm över helgen och bor på hotell en natt. Så imorgon väntar shopping och god middag i huvudstaden, ska bli jättemysigt att komma iväg! Är åter igen på söndag! BYE BYE!








25-års kalas!






 En platt- tv...


 ... och en snoppavgjutning är inga dåliga
 25-årspresenter :)







         

Älsklingen 25 år idag!!!!!!


         GRATTIS ÄLSKLING PÅ 25-ÅRSDAGEN!

     
                             I LOVE YOU <3

Hoppträning på hemmaplan

Jag snodde åt mig en plats och var med och tränade för Christine Fältström på sandbro ikväll eftersom det inte blev någon träning på Jälla den här veckan. Första träningen ute och jag trodde nog att Chili skulle vara lite vild men han har coolat ner sig betydligt :) Han kändes riktigt fin ikväll, gjorde sitt jobb och fick riktigt fina språng. Vi hoppade lite olika linjer och en trekombination med lådor och ny vattenmatta som kommit till stallet. Alltid kul med lite nya hinder. På slutet hoppade vi bana och Chili fick gå lite större sista svängen, känds riktigt fin! Kom hem lagom till en färdiglagad Carbonara som Jonte slängt ihop och sen blev det soffan för att se det allra sista avsnittet av Andra Avenyn :( Jag grååååter, ska det verkligen inte komma en fortsättning? Vad ska jag nu spendera mina onsdagkvällar med?? Tänk vad lätt man kan fästa sig vid ett tv-program... Men det är fastiskt det enda på länge som jag verkligen följt och nu är det plötsligt finito :(



           

"Glassa"

Idag har jag "glassat" på en uteservering efter jobbet tillsammans med Sanna och Sandrorna, riktigt härligt! Vi fikade och snackade en massa skit. Sanna fick skänka mig en ipren då huvudvärken från i söndags fortfarande sitter kvar.. Jag som typ aldrig brukar ha huvudvärk har gått med spänningar i tinningen i 3 dagar nu, inge vidare... Men nu känns det bättre. Kvällen har jag tillbringat i stallet som vanligt och Chili kändes riktigt fin att rida idag. Kollade min mail precis och fick reda på att Marcusträningen på torsdag är inställd, åh vad besviken jag blev som gått och sett fram emot det... Nu är det liksom 2 veckor till tills nästa träning :( Och alla förbannade kvällsmöten vi har på jobbet krockar med träningarna så jag vet inte hur jag ska lösa allt.... Avslutar dagens inlägg med en stor SUCK!

Fullspäckad vecka


* Jag och pappa har varit på banken idag, glada besked väntar och fortsättning följer :)

* Fika med Sanna efter jobbet imorgon

* Älsklingen fyller 25 år på torsdag och 25årskalas ska planeras och hållas :)

* Hoppträning på Jälla för Marcus Westergren på torsdag

* En liten kortweekend i Stockholm med hotellövernattning för att fira Jonte väntar till helgen :)




 Den här underbara varelsen gör mig stark VARJE dag om något
 känns jobbigt. Det är höjdpunkten på hela dagen att få åka ut till
 honom och rida och pyssla. Ingen ska få förstöra den känslan!
 Chili Pepper i mitt hjärta <3

Söndag

Det känns verkligen som söndag idag. Jag har haft lite småont i huvudet hela dagen, vet inte om det sitter i sen valborg eller om det kommit bara ändå. Jag tog en promenad ner till statoil i förmiddags och lämnade tillbaka filmen jag och Jonte hyrde igår. På eftermiddagen åkte jag ut till stallet och red ut med en ny tjej som flyttat till stallet, visade henne Sandbros ridvägar och idag red vi bort till travbanan. Chili verkade gilla sin nya "ridautkompis" och lunkade på snällt bakom :) Skönt att komma ut i det fina vädret! Väl hemma i stan igen så åkte jag och Jonte till Willys och handlade lite och påvägen hem stannade vi i MCdonalds drive in och köpte äppelpaj och varsin glass som vi åt i bilen, söndagsmys!  Imorgon ska jag och pappa till banken, Jag har en liten grej på gång :)

Valborgsfirande!

Valborg  blev lyckat även i år! Kändes skumt att åka och jobba på morgonen bara, hade gärna varit ledig! Det var helt dött kl 8 när jag åkte, bara jag och gatusoparna ute kändes det som! När klockan äntligen blev 13 åkte jag direkt ner till stadsparken och mötte brorsan och gänget för picknick med pastasallad och tillbehör! Vädret var kanon och dagen kunde inte bli bättre :) När vi ätit färdigt drog vi vidare till Ekonomikumparken för att slå ner filten där och trängas bland ALLA andra, sjukt mycket folk där och vart man än tittade så såg man snoppar överallt! På valborg är det plötsligt okej att urinera synligt överallt... ush... men vi drack cider, sjöng och hade det trevligt tills det var dags att dra vidare till Luthagen livs för att handla grillbart till kvällen! Linnea hakade på hem till oss en stund där vi svidade om och bättrade på sminket för att beställa en taxi hem till Chrsitopher där grillfest väntade! Jag, Linne'a och Jonte hade sista tjing på grillen så det började regna lite när vi tappra brudar stod och grillade vårat kött under ett paraply, guldstjärna till oss och gott blev det :) Vi hade en grymt trevlig kväll på Stagneliusgatan (där faktiskt min mamma och pappa bodde när dom träffades) Jag tror dock att min kära bror glömde läsa mitt torsdagsinlägg där jag gav goda råd om hur man skulle dricka för att klara hela valborg, varannan vatten eller hur sa vi?? Och idag är det 1:a maj, herregud MAJ! Jag var enormt duktig och städade hela lägenheten i förmiddags, annars har jag inte gjort så mycket mer än att varit i stallet. Nu ska jag och Jonte goffa lösviktsgodis och kolla på en film vi har hyrt.


VALBORG 2010


















      






      







RSS 2.0