Dumma snö......

Jag fick ägna lördagkvällen och söndageftermiddagen med att titta på Världscuphoppning från Göteborg på tv istället för att  tävla själv.. En hel massa snö ställde till det så att vi inte kom iväg på den första tävlingen för säsongen i Högbo idag. Jag hade förberett allt och och både Chili och jag var taggade så det kändes lite surt att all den här onödiga blötsnön skulle komma just idag :( Det har varit bra väder hela veckan men just när jag ska åka en lite längre bit för att tävla så ska det bli snökaos, så typiskt. Jag känner mig en aning less på snö just nu, vill bara att det ska bli vår så att allting går lite lättare. Nu är det en månad tills nästa tävling eftersom tävlingar inte växer på träd den här årstiden så jag hoppas på bättre tur med vädret den 22/3 när det är tävling i Heby.

Jag och mamma satt på helspänn i soffan igårkväll och försökte hjälpa till med alla möjliga roliga rörelser när stjärnorna hoppade i Scandinavium! Det var riktigt spännande! En av de svenska ekipagen red en häst E:Landlord och det var roligt att se! Den hoppade fint och kom runt på 4 fel!
Idag har jag legat i soffan i 2 timmar och tittat på väldscuphoppningen igen på eftermiddagen och det blev svensk seger av Svante Johansson, lite otippat men kul! Det är så grymt att se alla fina hästar och maffiga hinder.



Förutom besvikelsen att det inte blev någon tävling så har helgen varit bra. Det är inte så dumt att vara hemma hos mamma och pappa och bli lite bortskämd. Jag hoppade en studs och ett plank idag och Chili var riktigt i gasen, tror att b-vitaminerna har gjort susen! Sen blev det en skrittur ut i snön.

Igår tog jag och Jonathan en välförtjänt sovmorgon, låg väl kvar lite väl länge för sen fick vi lite bråttom eftersom jag skulle träffa Linnea på stan 12.30 och han skulle ha innebandylunch inför matchen här hemma. Jag slängde bara i mig lite yoghurt eftersom jag och Linnea hade planerat att fika på stan, tänkte att jag kunde köpa någon god macka då.
Det blev en smarrig lördagsfrukost på Storken med ostfralla, varm choklad med grädde och en choklad boll. Vi pratade och skvallrade ett tag tills vi bestämde oss för att ta en tur till HM, där fyndade jag en snygg randig tunikatröja och matchande strumpor.

Veckan som gått:

Började måndagen med att ställa alarmet på nya mobilen på 07.45 istället för 06.45 och vaknade till vid 7.15 och insåg att jag försovit mig. Upp som ett skott för att hinna med bussen och vara på jobbet 8.30, upptäcker på vägen till bussen att mitt busskort gått ut för 2 dagar sen och att jag inte har några kontanter på mig.. Fick springa in på fyrishov för att ta ut 100 kr och betela bussen med, missade såklart bussen jag skulle ta och kom en halvtimme försent eftersom Jonte hade bilen den dagen.. suck,bra start på veckan. Jag hade ju kört bil i helgen och inte alls tagit reda på hur länge busskortet var giltigt.

I onsdags körde jag bil till jobbet för första gången och kunde sova en hel halvtimme längre på morgonen! Tog bilen direkt till stallet efter jobbet och sparade massor av tid!

I torsdags var det dags för den första torsdagsträningen för Tomas så vi brummade iväg till Jälla på kvällen. Träningen gick super och Tomas märkte stor skillnad på Chili vilket kändes skönt att höra, då har träning och trimning själv gett resultat, nu är det bara att fortsätta finslipa på våra svagheter. Nu dröjer det ju en vecka tills det är dags nästa gång eftersom han bara kommer varannan vecka :( Så nu får han läsa mitt målkort och lägga upp träningen efter det.

Idag kom jag hem till stan igen vid 14.30 och har mest degat. Jag och Jonte åkte iväg och Käkade kebab vid sextiden och nu väntar en Beckfilm och lite glass kanske!

Njuter av livet!

5 dagar har gått sen jag fick körkort och jag bara älskar att köra bil! Det är så roligt! Jonathan var med dom första gångerna men i lördags körde jag till Björklinge ensam för första gången och det gick galant, sen hämtade jag Jonte vid Scandic hotell när han kom hem från innebandymatchen igårkväll, körde dock lite för långt och fick köra in vid Heidenstams torg och vända men det gjorde inget :) Känslan av att bara sätta sig i bilen och köra iväg och sjunga till en riktigt bra låt är underbar! Nu kan jag ta igen alla gånger som Jonte har fått skjutsa och hämta mig överallt! Jag har varit på strålande humör hela veckan och jag tror att hela jag har förändrats en del sen det här. Nu slipper jag gå runt och vara bitter och tänka på att jag inte har något körkort varje dag, nu är livet uppstyrt och jag är redo för nya utmaningar! Jag träffade brorsan i torsdags som ville bjuda på fika för att fira att jag klarat körkortet. Vi testade det nya fiket cafe Årummet som ligger där cafe Lion låg förut, brassade såklart på med en riktigt bakelse när man dagen till ära blev bjuden :)

I fredags firade jag och Jonathan Alla hjärtans dag i förväg eftersom han skulle vara borta på match hela lördagen. Det blev middag på Kött,kök och bar där Daniels Per jobbar. Till min stora förtjusning hade dom Marängsvish på efterättsmenyn och det gillar jag skarpt :) Till varmrätt blev det grillar entrecote med pommes frites och bearnaiesås. Det blev en supermysig kväll och absolut ett ställe som vi tänker äta på igen! Jag fick en Naomi Campbellparfym av älsklingen.

I lördags brummade jag iväg till stallet mitt på dagen för att rida ett dressyrpass för Daniel och förhoppningsvis få igenom högersidan på hästen. Chili var faktiskt riktigt lösgjord hela passet och det känns som att det börjar släppa. Red öppnor och slutor i galopp och Daniel sa att slutor för hästar är som att gå ner i spagat för människor, då förstår jag varför han tycker att det är lite jobbigt... avslutade med en skrittur ute i solen,jättehärligt väder!
På kvällen blev det godis och mys till Melodifestivalen. En riktigt bra rockdänga gick vidare! Och så Måns Zelmerlöw såklart!

Idag var jag duktig och städade på förmiddagen fast jag kände mig jätteseg när jag vaknade.. Sen åkte jag och Jonte ner på stan för att titta på mobil åt mig. Jag har gått och kikat lite på en samsung som jag varit sugen på och idag slog jag till!! En samsung U600 blev det, så nu slipper jag öppna luckan tusen gånger innan displayen kommer fram på min f.d sony Ericsson, det blir soporna för den! Känns roligt med en ny flashig mobil som man kan ta lite kort med och lyssna  musik på. På mindre än en vecka har jag köpt både nya ridstövlar, ny mobil och klarat körkortet, mitt liv känns underbart just nu!


Så ser den ut!


Nu ska vi goffa popcorn och titta på Beck.




Klarat körkortet!!!!

Idag, Tisdagen den 10 februari kl 9.00 hade jag min uppkörning på vägverket i Uppsala och jag klarade det!!!!
Det här kommer nog vara en av dom bästa dagarna i mitt liv!

Känslan av att ha klarat av något man kämpat med under en längre tid är så grymt skön, att jag äntligen har fått mitt körkort nu känns helt overkligt! Pappa var den första jag ringde och berättade för med skakande händer och darrig röst imorse vid 9.45 när jag var klar, sen har mobilen och gratulationer på facebook strömmat in under hela dagen!
Jag är nog fortfarande i chocktillstånd och kan inte riktigt fatta att jag är fri att ta bilen och köra vart jag vill!! Vilken frihet!!! Vad mycket lättare mitt liv kommer bli nu, att bara kunna ta bilen till stallet eller till jobbet, vad mycket tid jag kommer att spara! Men det känns fortfarande helt fel att sätta sig i bilen och köra själv, utan någon som sitter bredvid. Senast igår körde jag lektion på trafikskolan och senast i helgen körde jag med pappa och den gröna ÖVNINGSKÖRNINGSSKYLTEN i bak, nu kommer den aldrig mer att sitta där!

Jag och Jonte har firat dagen med Princesstårta från Savoy och kollat på film, och jag känner mig extremt stolt över mig själv! Sitter och funderar på om jag ska våga ta bilen och köra till mamma och pappa i Björklinge eller inte.. :)

Tack snälla för alla gratulationer! Jag lovar att jag ska köra lugnt på dom hala uppländska vägarna!

-Stolt och glad- 



Nu är dom äntligen mina!

Idag åkte jag och pappa till sporren för att prova ut och köpa de efterlängtade tretornstövlarna! Mina nuvarande tävlingsstövlar har hållt bra i 6 år  men börjar nu bli lite slitna så det var läge för ett par nya och såklart de flashigaste av dom alla! Dom ser kanske lite aviga ut (liknar faktiskt ett par crosstövlar eller nåt) men dom är riktigt sköna och jag gillar materialet och passformen!



Det blev även en stor stoor flaska bluelotion som förhoppningsvis räcker lite längre den här gången, ett par nya transportskydd och gummiplattor till stigbyglarna. Men än finns det kvar av sponsorpengarna så vi tänkte fortsätta shoppingen på nya Hööks på söndag!!

Nu ska jag ta mig i kragen och börja städa lägenheten, Jonte kommer hem vid 19.30 och då blir det lite fredagskäk tillsammans och sen ska jag hem till Sofia en sväng och hänga lite där!


Mot ljusare tider!

Jag har känt mig allmänt glad och sprallig dom senaste dagarna vilket känns väldigt bra!
Dagarna går fort, jag har mer ork och Chili är inne i en bra period och går väldigt bra just nu och livet känns bara så lätt helt plötsligt! Mycket av det här beror nog på att det är mycket ljusare ute, både på mornarna och eftermiddagarna. Jag märkte stor skillnad i helgen när jag red ut och inte kom iväg förrän vid halv 4 och det fortfarande var ljust ute. Det är så underbart att vi går mot ljusare tider! Man har till och med fått sett solen i veckan och det var längesen den visade sig! Nu ska bara snön försvinna så att det kan bli vår.

Var in och pratade med chefen idag om fortsättningen och hennes förhoppning är att jag ska bli kvar hela terminen och det hoppas jag verkligen på! Som tiderna ser ut  nu så känns det osäkert med jobb så jag är glad så länge jag kan vara kvar!

Idag blev jag hästledig, mamma ville rida så det är väl bara att tacka och ta emot! Kändes lite fel att åka direkt hem efter jobbet, är ju så inställd på att åka ut till stallet varje dag. Men det är faktiskt ganska skönt att få ledigt någon dag i veckan så att man hinner göra lite annat (städa,tvätta, handla te.x..)
Jonte kom precis hem från gymmet så nu ska vi passa på att umgås när vi har en hel kväll tillsammans!

Våran väggdekoration blev jättefin. Trodde inte alls att lite självhäftande svarta blommor från ikea skulle se så flashigt ut! Vi var riktigt pyssliga i söndags och Jonte gjorde faktiskt det mesta jobbet, tänk att man har en sån händig karl!


Så här fint blev det! Jag kan stirra mig blind!

Hunnit med mycket

Det har varit en betydligt lugnare vecka på jobbet än veckan innan. Jag åkte på öppningen i torsdags eftersom ordinarie öppnare hade VAB så jag fick gå upp lite tidigare än vanligt, men annars har jag överlevt veckan riktigt bra!

Hade hoppträning för Ann i torsdags och hon hade jättebra övningar med mycket svängar som vi fick göra, Chili var jätteduktig och kändes fin! Det blev ett ganska hårt pass och jag har varit öm i axlarna sen dess... det sitter fortfarande kvar så jag tror att jag ska be Jonte om lite massage ikväll.

I veckan har faktiskt Jonathan och jag haft riktigt seriösa samtal om framtiden. Att köpa lägenhet har varit ett samtalsämne, att Jonte någon gång ska börja plugga har varit ett annat. Jag tänker mera framåt i mina framtidsplaner medans Jonte tänker idag och imorgon, därför blir det svårt att tillsammans planera sin framtid kom vi fram till. Jag vill väldigt mycket (ibland lite för mycket) och blir lite ivrig i mina planer men det kändes faktiskt som att våra samtal börjar leda någonstans. Vi ska iallafall börja med att ta kontakt och prata med någon på banken om lån och så, sen får vi se vad det leder till! Man är ju två stycken som ska vara överens och det är inte alltid det lättaste! Men vi båda är riktigt sugna på att köpa oss en egen fin lägenhet som man kan göra hur man vill med! Visst trivs vi bra med hur vi har det nu men att sitta och betala ganska mycket pengar varje månad till någon man inte ens känner känns ju sådär....

I helgen har jag iallafall hunnit med riktigt mycket och det känns såå skönt att få lite saker uträttat när man äntligen är ledig och har tid. Man har inte tid eller ork att styra upp så mycket i veckorna p.g.a stall, träningar och sena kvällar och oftast så rusar helgerna bara iväg och "det där" man hade planerat att göra blir aldrig gjort.....

Igår hade jag dressyrträning för Sussie på förmiddagen och Chili börjar fatta vad det innebär att gymnastisera sig! Han kändes faktiskt jättefin men vi jobbar på med den där högersidan som fortfarande sitter fast lite.. blev en skrittur ut i snön efteråt. Efter det åkte jag hem och var för ovanlighetens skull hemma redan vid 15,wow! Dushade och käkade lite och gjorde mig iordning för att åka och titta när Jonte spelade innebandymatch i allianshallen kl 18.30. Första matchen jag ser för säsongen så jag har lite dåligt samvete för att jag inte kunnat titta på fler...men men.. Med mig som sällskap hade jag Linnea, jätteroligt att hon ville följa med! Matchen var jättespännande och vi satt på läktaren och hejade och skrattade! En lagkamrat till Jonte hade svarta långa strumpor som helt smällte ihop med hans svarta skor så vi satt och trodde att han sprang runt i bara strumporna! När dom sen ropade ut :Viktor Strömkvist i högtalarna så fick han ett nytt namn för oss : Viktor Strumpkvist,hahahaha! Hagunda vann iallafall matchen och Jonte gjorde ett mål, bra jobbat älskling!
På kvällen åkte vi till Flogsta där Viktor numera bor. Vi inspekterade deras lägenhet och var med och firade vinsten!

Idag, söndag gick vi upp i hyffsad tid för att åka till Ikea! Dags för lite inredningsshopping! Vi hade ett presenkort på 700 kr sen i julas så vi proppade ikeapåsen full! Sen åkte vi vidare till Gränby centrum för att fortsätta lite shopping där. Vi har handlat:

Fönsterlampor
Rund matta till vardagsrummet
Skohorn
väggdekoration
ljus
Röd badrumsmatta
Dushdraperi
handdukar
Duk till köksbordet
Sovkudde till Jonte

Och det ska bli såå kul att fixa iordning allt ikväll. Jag tror att badrummet kommer kännas mycket finare när det blir lite färgglatt! Det kommer att vara prio nummer 1 när vi köper lägenhet sen, ett fräsht badrum och ett fint kök!
När vi var färdiga med shoppingen åkte jag till stallet och red ut i snön med Chili. Dom har öppnat upp sommarhagen som är ganska stor så det är jättebra att kunna rida där. Det blev en hel del galopp och bus :)
Sen åkte jag och pappa in till stan och lämnade Lita hos mormor som ska vara hundvakt tills på tisdag. mamma ska bort på kurs så då passade det bra att mormor är pensionär och har all tid i världen! Oj vad den hunden kommer bli bortskämd!

Nu ska vi sätta igång att laga fläskfile som vi ska äta tillsammans med Rödvinssås och pommes frites, sen ska det inredas, mmm vilken kväll!!



RSS 2.0