Mina älsklingar!

Mitt nyinköpta gosiga fårskinn

                    OCH

Min skadade sambo som stukat sin lilla fot...

                           <3
Imorse var jag uppe med tuppen för att åka och fixa stallet på morgonen. Eller egentligen vaknade jag 5 minuter innan alarmet skulle ringa av ett sms från Sanna där det stog:  
Hej darling! Hade glömt att det är röd dag idag, d.v.s systemet är stängt. Har du en flaska vitt mousserande vin jag kan köpa av dig? Jag svarade att jag hade en flska vin hemma men att jag nog skulle ha den själv om det blev fest... Sen brummade jag iväg till stallet och gjorde alla sysslor och red ut till travbanan och galopperade med Lisa,mysigt! Sen åkte jag hem igen, hoppade in i duschen och svidade om för att åka iväg och shoppa lite med Jonte. Hans fot börjar sakta men säkert att bli lite gladare och han kan iallafall skippa raggsockan och kryckorna! Första stopp blev Ikea där vi köpte en byrå och en fårskinnsmatta som jag förälskat mig i! Den ligger nu så fint på vardagsrumsgolvet och jag kan inte låta bli att gosa med den då och då! Vi passade på att fylla magarna med lite mat när vi ändå var på Ikea och sen åkte vi vidare till Gränby centrum för att kika lite där och köpa chips, läsk och lösviktsgodis för 3,90, goffisar...  Tidigare i veckan var jag sugen på att festa lite idag men efter lite snack med de andra så verkade ingen särskilt taggad så jag och Linnea bestämde att köra hemmakväll istället. Blir nog en Johan Falk film i soffan tillsammans med allt godis vi köpt istället :) Igårkväll var jag hemma hos Linn på lite tacos + idolmys med några av tjejerna så jag känner mig ganska nöjd ändå efter lite skvaller och skratt!

Höstlovskänsla?



Somliga
har höstlov den här veckan medans andra jobbar och sliter veckan ut... När jag var yngre och gick i skolan brukade alltid jag, mamma och Emil gå på bio på höstlovet. Jag och mamma försöker bevara traditionen fast skoltiden är slut för länge sen och bokade in onsdagen den här veckan som vi skulle träffas för att käka och gå på bio. Emil bangade... så jag mötte upp mamma på stan efter jobbet och vi satte oss på Cupido och goffade i oss varsin sallad (jag är inne i någon "plocka egen sallad period".)  Mätta och belåtna gick vi till Royal för att hämta ut biljetterna till "Bröllopsfotografen" och sen for vi vidare till Hemköp för att köpa tilltugg till filmen! Där inne är det något slags firande och vi hinner varken säga bu eller bä förrän det hamnar tårta, ckoklad, chips och annat snaskigt i händerna på oss, bara att tacka och ta emot, lite tårta säger man aldrig nej till! Vi fick dock lite bråttom att betala det vi skulle ha för att vi skulle hinna tillbaka till bion :) Filmen var en rolig komedi med bra svenska skådisar, Kjell Bergkvist är ju alltid Kjell Bergkvist och det var en passande "Mor och dotter film"! Det livar upp tillvaron att "bryta" vardagen lite och det behövde jag verkligen. Sånt här borde man göra mitt i veckan mycket oftare, det mår man bra av!

Fina Chili <3

Några bilder från helgen
















Flyt!!

04.45 ringde alarmet imorse och det var dags för tävling igen! Hästarna tittade yrvaket på oss när vi öppnade stalldörren och tände lampan och undrade väl va fan vi gjorde där mitt i natten! Men Chili åt glatt sin frukost och stövlade in i transporten i mörkret och så brummade vi iväg mot Stäket, det låter som en liten håla i Haparanda eller nåt men det var en jättefin ridanlägging precis intill vattnet i Stockholm. Vi kom fram en halvtimme innan klassen skulle starta och trodde att vi hade god tid på oss men ändå blev det tokstressigt, och jag HATAR att stressa... Massor med ekipage i början av klassen uteblev och kom inte till start så helt plötsligt när jag satt och travade fram så var det min tur! Jag försökte irra mig fram till framhoppningen som jag först inte hittade och tog några språng där och sen kastades jag in med andan i halsen på tävlingsbanan och det var bara att köra! Duktiga Chili skötte sig sååå bra och vi rider felfritt i båda faserna och kommer sexa! Duktig häst! Det kallar jag bra gjort efter den korta framridningen innan.. men Chili verkade inte bry sig om att jag blev virrig och att det blev stressigt, skönt det! Han brydde sig inte heller om att det var vattenmatta, halmbalar och haloweenpumpor vid hinderna, det är riktigt lyxigt med en häst som inte är tittig! Vi fick komma in på prisutdelningen och vann en STOR fin rosett och en jättefin grimma med kedjegrimskaft till-Otroligt välbehövligt! Sen kunde hela familjen Aronsson pusta ut och andas inför nästa klass! I 115 rev vi första hindret :( Vi kom bra emot och så föll en bom bara sådär,riktigt retligt! Men han hoppade jättebra och allt annat flöt på bra så jag känner mig jättenöjd med dagen, perfekt med dom där 115 klasserna. 3 felfria tävlingar på raken och 2 placeringar, vilket flyt vi har haft :) Vi ger oss nog för i år och avslutar tävlingssäsongen med bravur :) Chili har bara gått bättre och bättre och det känns verkligen som att vi har hittat varandra! Nu ska vi ligga i hårdträning i vinter för att komma ut på tävlingsbanorna pigga och fräsha i vår igen! Då jäklar! För övrigt så är stämningen lite halvdyster här hemma.. Saaben är fortfarande inte lagad och igår stukade Jonte foten rejält på matchen i Fyrishov och hoppar nu runt på kryckor här hemma, stackarn. Jag får agera personlig assistent och pyssla om min älskling lite extra. Vi har mumsat pizza och haft lördagsmys. Det finns ju faktiskt vissa fördelar med att tävla på en lördag, jag har ju hela söndagen att vila upp mig på -Välbehövligt!

                               


                    Chili är fin med sin rosett <3


Veckan som varit

Veckorna bara susar förbi och även helgen har försvunnit i ett nafs... Nu sitter man här med söndagsångest igen och tycker synd om sig själv. Jag har haft mycket att göra i veckan men jag tänkte iallafall dela med mig lite av vad som hänt dom senaste dagarna. Jonathan bjöd på en romantisk start på veckan och lagade middag med tända ljus till mig när jag kom hem trött och fryssen efter en kväll i stallet, sen blev det varm dusch och massage på det,Värt att älska! Fler sånna romantiska överraskningar tack! Det förgyller verkligen min inrutade vardag att bli romantiskt uppvaktad sådär <3

I torsdags höll Tomas en jättebra träning för oss som verkligen fick mig att tänka till och blicka framåt. Han började träningen med att prata jätteviktiga och nyttiga saker för oss tävlingsryttare att ha i baktanke när vi rider och ALLT han säger är så himla bra! Han har även gjort upp delmål för alla hur vi ligger till träningsmässigt och nästa säsong ska jag träna 130/140 för att så småningom börja rida lite 130 och det känns skönt att höra det från honom att man faktiskt har kommit en bra bit påväg! Det är Tomas förtjänst att jag överhuvudtaget har kommit såhär långt i min ridning och jag är grymt stolt att jag har möjlighet att träna för honom! Chili hoppade super i torsdags och känns fortfarande superfräsh!

I fredags slutade jag kl 13 och tog en runda på stan med mamma efter jobbet. Jag köpte mig faktiskt ett par snygga höststövlar, svarta med spännen på sidan, riktigt tuffa om jag får säga det själv! Vi avslutade med mumsigt fika på Storken och åkte sen till Björklinge för att ta hand om Chili. Det var riktigt höstrusk ute så det passade bra med en vilodag med bara mockning+ fix i stallet! På kvällen blev det hemmagjord pizza och Idol, Michael Jackson tema,me like!

I lördags var jag och Emma i allianshallen och tittade på innebandymatch! Hagunda vann mot Mora med 6-4 och Jonte gjorde ett mål, Bra jobbat älskling! Kul att det gick så bra när "brudarna" satt på läktaren och hejade :)
På kvällen var vi i Fålhagen på lite fest hos en lagkompis till Jonte. På natten när vi kom hem blev jag från ingenstans så grymt sugen på Cupidosallad men det var svårt att göra något åt då Forumgallerian stängt för längesen.. men i förmiddags brummade vi ner på stan för att jag skulle bli nöjd och få min förbannade Cupidosallad och jäklar så gott det var!! Senare på dagen kom mamma och pappa och hälsade på. Mamma ska gå på datakurs i veckan och då hon aldrig har suttit framför en dator tidigare så är hon dödsnervös och behövde personlig datakurs av sin dotter! Klart man ställer upp för sin älskade mor :) Nu vet hon iallafall hur man använder en mus och hur hon skriver sitt namn, en bra början! Sen åkte jag med ut till Björklinge och red en lång och härlig sväng på Chili till travbanan där vi galopperade och hade det mysigt. Skönt att få komma ut ordentligt på helgen när det är ljust! Resten av söndagkvällen har jag tillbringat i soffan framför tv:n med en kopp te och tittat på "Ensam mamma söker", Älskar!!!!

Veckan som kommer är en riktig mördarvecka med långa arbetsdagar och APmöte, blää. Ambitiös och dum som jag är så har jag tagit åt mig att jobba till 16.30 på fredag när jag egentligen skulle ha slutat kl 13, hur dum får man bli?? Men det blir ju lite extra klirr i kassan sen, man får se det så...

Överladdad häst!

Jag och min kompanjon pappa gick upp kl 5 imorse för att släppa ut alla stallets hästar innan vi tuffade iväg med bil och trailer till Rimbo för att tävla... så jag är ganska trött nu kan jag säga! Vi har iallafall varit på Rimbos nya anläggning och tävlat idag, jättefint med sprittnytt STORT ridhus! Chili har betett sig som en hingst hela dagen och taktat runt och gnäggat åt allt och alla och jag och pappa hade fullt sjå att orka hålla i honom med kedjegrimskaft båda två, vet inte vad det var med honom idag... När jag äntligen fick komma in på framridningen var han spänd även där och kastade sig och for och var som en exploderande bomb! När det var min tur att komma in i ridhuset coolade han äntligen ner sig lite men han kändes fortfarande pigg och överladdad. Vi tog oss runt banan felfritt den här helgen också och han gjorde det han skulle inne på banan trots att han kändes så spänd och hispig innan, så det kändes skönt! Jag nöjde mig med en klass och det känns bra såhär i slutet på säsongen att ha några bra och felfria rundor i bagaget! Vi åkte hem runt lunchtid och Chili fick gå ut och käka lunch i hagen och där stog han lugn som en filbunke och tuggade nöjt på sitt hö, Knäppa kuse! Jag unnande mig en skön tupplur i mammas och pappas säng när vi kom hem från tävlingen och avnjöt sen pappas spaghetti med köttfärsås! Sen åkte jag in till stan för att ta en fika med Emma och vi hade verkligen mycket att prata och diskutera om, me like! Blev en mysig fika på cafe Linne'. Jonte har varit ända borta i Övik hela dagen för att spela innebandymatch och kommer hem någon gång inatt... så jag har självklart tittat på söndagsfavoriten "Ensam mamma söker"! Men nu är det nog sängen som väntar...

Pappa och Chili ligger mig
väldigt varmt om hjärtat <3


After Work!

Igår tillbringade jag fredagkvällen på Flurran :) After Work here we come! Det var meningen att Jonte och 2 polare till honom också skulle haka på men då dom bangade ur i sista sekund så blev det en kväll med tjejerna istället! Jag mötte upp Linnea strax efter 18 och då var Sanna, Frida och Sandra. P redan där. Vi käkade gratis mat och drack cider/vin till ett glatt liveband som spelade! Sanna och Frida drog vidare till BJ efter ett tag men jag och Linnea stannade kvar och släppte loss längst framme vid scenen tillsammans med 40+arna, men vem bryr sig :) Vi hade galet roligt och det är nog bara vi som kan göra nåt sånt! Jonte hämtade upp mig med taxi efter avslutad kväll då saaben fuckat ur och vägrat starta... Hoppas den blir glad snart och att det inte är något stort fel... Idag har man rinnsnuva och extrem huvudvärk (som till viss del är självförvållad..) Jag sov till 11.30 och har ägnat dagen åt att strosa omkring i morgonrock och knapra ipren! Jag hoppas inte att det är någon förkylning som är på gång för senast häromdagen gick jag runt och sa att det är så skönt att jag har klarat hela hösten utan att vara sjuk..

                                <3

GRATTIS MAMMA!

Idag har världens bästa mamma födelesedag och jag och Jonte har varit i Björklinge och firat henne på kvällen tillsammans med pappa och Emil. Hon bjöd oss på smarrig middag och massa gott fika, jättemysigt! Jag var i stallet en snabbis efter jobbet och red ut en sväng på Chili i blåsten innan vi åkte till mamma och pappa. Jag hade dressyrtränig för Sussi igår och det blev en ordentlig genomkörare så vi kunde med gott samvete ta det lite lugnare idag! Nu är både jag och Jonte proppmätta, klockan börjar bli alldeles för mycket och jag måste hoppa in i duschen. Imorgon väntar en ny dag....



Lyckad tävlingsdag på Jälla+Maskeradfest!

Nu börjar inomhussäsongen och igår åkte jag till Jälla för att hoppa en klass (110). Chili kändes riktigt fin, hoppade super och jag red dubbelnolla och kom 4:a!!! Eftersom jag var efteranmäld så startade jag först och jag ledde hela klassen fram till startnummer 20 då det kom tre snabba ekipage som petade ner mig till fjärdeplatsen, men jag är hur nöjd som helst! Både jag och pappa lyckades naturligtvis glömma kameran hemma så jag flirtade lite med Annette som mer än gärna ville ta några bilder från prisutdelningen och maila över till mig :) Chili var duktig och stretade inte emot alltför mycket när prisutdelaren Tove satte på rosetterna så jag red ärvarv med en fin röd rosett till Tina Turners "Simpley the best", Vilken känsla! Det var skönt att bara rida en klass och vi kom hem i god tid och släppte ut Chili i hagen med hans splitternya tegelbruna regntäcke på. Fina Chili <3
På kvällen var det dags för Sandrornas inflyttnings/maskeradfest och jag, Malin och Linnea begav oss dit tillsammans med Emil som fyllechaffis, vad gör man inte utan syskon! Där hemma kryllade det av folk som var utklädda till både det ena och det andra och under kvällens gång lekte vi "Sätta snoppen på Mannen" (istället för sätta knorren på grisen) bra påhitt av Sandra. P tyckte jag! Med ögonbindel lyckades jag nästan sätta snorren mitt i prick!! Vi hade en trevlig kväll och det var kul med en lite annorlunda fest. Vi tog oss ner på stan senare där jag mötte upp Jonte som satt med några killkompisar på Red room. Jag, Malin och Linnea gick in där för att säga hej och jag blir i vanlig ordning stoppad av vakten i dörren för att visa legg, Ser jag verkligen inte äldre ut än 18?
Jaja.. hursomhelst så kände vi oss ganska trötta och inte så taggade på att gå vidare någonstans så jag, Jonte och Malin tog en taxi hem och lät Malin sova på soffan så att hon slapp vänta på sista nattbussen till Björklinge.

Idag har det varit en väldigt lugn och slapp dag och jag har hållt mig hemma inomhus heela dagen, bortsett från visitin till Gamlisgrillen och konsum för att hyra film och handla lite! Jag och Jonte har legat i soffan under filten och kollat på "Wallander" och ätit kanelbullar. Det är ju faktiskt Kanelbullens dag idag! Riktigt söndagsmys har vi haft!    Snart- Ensam mamma söker!



Jag var pricksäker!



RSS 2.0