Plattång-Ett måste!

Min bäste vän plattången har tackat för sig och ville inte alls imorse när jag skulle platta håret :( Jag fick åka till jobbet med orakt hår och var inte alls nöjd med det... Det blev till att ta en sväng ut till Elgiganten när jag slutat och omedelbart köpa en ny, för plattång klarar jag mig verkligen inte utan! För övrigt så är mitt hår numera svart och jag funderar på att klippa det och lägga i lite slingor snart.



Helgen började bra och bjöd på roligt födelsedagsfirande hos Emelie i fredags, eller hos Emelies syster i Årsta rättare sagt. Det blev rolig förfest med otroligt god after eight tårta och en hel del cider och annat! Vi blev ett litet gäng som sen tog bussen ner på stan för att fortsätta firandet där. Jag och Sanna bjöd på fin sång :Ja,må du leva i microfonen på bussen ner till stan, modigt av oss tycker jag :) Vi hamnade till sist på Birger Jarl där vi hade riktigt roligt. Vi stannade ända till stängning och sen var det dags att traska hem, det tog sin tid att promenera i en kjol som är en aning svår att röra sig i och absolut inget att rekommendera för promenader, jag hade god lust att ta av mig kjolen och gå i strumpbyxorna hem... Var hemma vid 4 snåret och man mådde ju som man förtjänade dagen efter-inte alls bra...

Party!





Helgen slutade väl inte lika bra då det mest blev depp, prestationsångest och dåligt självförtroende... Chili var spänd och gick inte alls lika bra på tävlingen i Rådmansö som han gjorde förra helgen.. Allt runtomkring störde honom så att varken jag eller han hade fokus på det vi skulle göra. Det är i den mentala biten det brister hos mig och jag får väl jobba på det antar jag för det är ju verkligen det här jag vill göra! Jag älskar ju att tävla och önskar såå att det skulle funka med nerverna också... Jag tappade både ork och lust igår och ägnade mest kvällen till att grubbla och tänka...jag är rätt duktig på sånt nämligen även fast jag har två underbara föräldrar som pepper till att:Glöm det som varit, Tänk positivt, Var inte för hård mot dig själv, Ställ inte för höga krav. Men ändå är det precis det jag gör...

Jaja.. Jag är iallafall glad för Jontes skull som igår gick upp i div 1 med Hagunda i innebandy! Grattis älskling, du är så duktig!

Nu blir det lite glass med chokladsås,det kan jag behöva!

Skön dag i solskenet!

Ännu en skön torsdag har passerat och jag har utnyttjat min lediga eftermiddag maximalt!
Redan halv 7 imorse när jag åkte till jobbet började solen titta fram och sen har den värmt härligt hela dagen!
Jag tog en härlig promenad till tåget i vattholma i lugn och skön takt och lyssnade på fåglarna som sjöng glatt. Jag skulle möta mamma på stan vid 12 för att äta lite lunch :) Vi bestämde oss för Rififi och åt spaghetti bolognese båda två,jättegott! Efter det blev det systemet då jag behövde inhandla lite drickbart inför morgondagens lilla kalas! Jag köpte hårtoning till ett bra pris på Åhlens och kommer bli väldigt mörkhårig i helgen!! Jag köpte även lite söta dekorationer till badrumsväggen, jag tror att jag har fått pippi på självhäftande väggdekorationer :) Jag ska testa imorgon och se hur det blir, tror att det kan bli riktigt fint! Jag och mamma avslutade med lite fika innan vi skildes åt så när jag kom hem kände jag mig en aning mätt... Jag tog mig hem och ställde in drickan på kylning och tog bilen direkt till stallet. Bäst att passa på medans solen fortfarande är framme! Jag tog en underbar ritt  på Chili ut i solskenet, man kände hur solen verkligen värmde på ryggen! Han var pigg och visade hur man travar riktig mellantrav, flög fram som värsta dressyrhästen :) Han skötte sig riktigt bra den här gången och vi hade det supermysigt! Det blev spolspiltan när vi kom tillbaka för det hade stänkt lera långt upp på benen. Jag mockade och fixade och var hemma redan vid 17,30, då åkte jag och Jonte och handlade lite och har lagat mat och tittat på finalen av "Sveriges värsta bilförare", galet roligt program, hur har dessa människor ens lyckats få körkort? Det är helt otroligt!


Imorgon är det fredag och jag har sovmorgon, sen på kvällen ska jag till Emelie på födelsedagskalas,ska bli kul :)


Akon gör återigen en riktigt bra låt!

Akon - Beautiful (Official Video) 2008

Intensiv helg!

Jag har farit och flygit mellan shopping, födelsedagsfiranden, stall och tävling den här helgen, det har varit full fart hela tiden! Igår åkte jag och Jonte till Chilli först och köpte finkuddar till sängen, slog på stort och köte fyra stycken på en gång. Sen for vi vidare till ikea för att kika på present åt kusin Jennie och Emil. Hittade det jag hade tänkt och vi stressade vidare till Willys för att handla mat och desperat titta efter presentpapper då jag inte lyckats få mina presenter inslagna i affärerna *morr*. När vi äntligen var färdiga med det vi hade tänkt köpa åkte vi hem med bilen full av kassar, hann precis packa in allt i lägenheten när mamma och pappa kom och hämtade mig för att åka vidare och fira Jennies 18-årsdag, sova får man göra i graven som det heter... Det bjöds på både mat och tårta och jag åkte med mamma och pappa till Björklinge sen för att rida, packa inför tävlingen och sova över. Somnade rätt gott den kvällen efter en så fullspäckad dag!

Söndag 22/3, Första tävlingen för säsongen!



Äntligen hade det blivit dags för den första tävlingen för säsongen! Vi har ju trimmat och tränat flitigt hela vintern så nu var man tävlingssugen! Vi bar av till Heby för att börja lite lagom med en 110. Banan var ganska mastig och utsmyckad med både påskägg, påskris och blomlådor. Chili kändes jättefin och fick kanonsprång! Vi petade ett och det blev alltså 4 fel men helt klart godkänt för att vara första tävlingen för i år, Jag är supernöjd! Eftersom jag bara red en klass var vi hemma redan till lunch och Chili fick glatt gå ut och äta sitt lunchhö i hagen och jag kunde åkte hem och sova middag,underbart!
Nu tar vi nya krafter och åker till Rådmansö nästa helg.

Ikväll har vi varit hos Emil och firat honom, han fyller 28 år imorgon och bjöd på supergod princesstårta, Grattis brorsan, du närmar dig 30!!!



Nu är jag hemma igen och kan äntligen pusta ut efter denna intensiva helg.. Jag har fört över filmerna på Chili till datorn.. Nu ska jag bara klura ut hur jag kan lägga till dom på bloggen.


Vad skönt...



... att snön börjat smälta och att det äntligen börjar bli mer vårliknande väder ute! I veckan har solen visat sig en hel del och det har varit riktigt härligt väder. All snö som onödigt skulle komma i början på förra veckan har smält bort och bildat stora sjöar så vi har knappt vågat ha de små barnen ute på gården på jobbet... Men nu har det börjat torka upp lite bättre och vad jag har hört så ska det bli upp till 15 grader varmt om några veckor,gud så härligt!

Veckan har bjudit på lite av varje. Jag har jobbat lite extra timmar p.g.a att det fattats folk på jobbet. Det blev några sena dagar på raken men fint med lite extra klirr i kassan sen!
Chili tappade ju en framsko i söndags och hovslagaren kom inte förrän i onsdags och skodde honom. Det var ändå dags för skoning så då fick han sko hela Chili. Det blev lite lätt longering i början på veckan eftersom det är så pass mjukt i ridhuset och han verkade inge ömfotad. Sen när skona satt på plats i onsdags igen så var han fit for fight och vi tog ett rejält pass i ridhuset. I torsdags var det dags för mysdag igen,jag gillar torsdagar :) Jag hade bilen och det gick fort att ta sig hem, så jag lagade lite lunch och fixade lite hemma i lägenheten. Sen vid 14.30 hakade jag på Emelie på en tripp till Hööks. Jag har ju inte varit där sen dom öppnade butiken i Uppsala så det var stordags för ett besök. Hon var snäll och hämtade upp mig hemma på Hällbygatan. Jag blev jätteavis på hennes fina rosa "rattmuff", en sån måste jag också införskaffa, men då får väl Jonte spader :) På hööks köpte jag ett grått shabrak till Chili som jag tror att han blir fin i när vi ska tävla. Jag spande även in en longeringsgjord som jag ska slå till på när jag har fått lön! Emelie köpte boots och skydd. Sen åkte vi vidare till mcdonalds och käkade lite, en mycket trevlig eftermiddag blev det!
På kvällen åkte vi iväg till Jälla på Tomas träning. Jag har gått och laddat i över en vecka för att det gick så bra förra gången jag var där och även den här veckan kändes det jättebra! Tomas såg en klar skillnad och tyckte att jag hade fått upp nacken på honom jättebra, hoppade bana på runt 120, pappa filmade!

Idag hade vi fortbildningsdag på förskolan mellan 8-16 och det kom en tjej dit och hade en jätteintressant föreläsning om kommunikation på förmiddagen, det är inte ofta som en föreläsning är så intressant och rolig! Dagen gick riktigt fort och nu är det helg igen! Ikväll ska jag och Jonte gå på bio och se "Män som hatar kvinnor", ska bli spännande att se om den är lika bra som man har hört att den ska vara. Jag har inte läst boken men jag tror att det är då den blir som bäst!

Imorgon ska vi ge oss ut och handla lite småsaker som behövs, har även en kusin som fyllt 18 som ska firas och så ska jag till stallet så det blir en fullspäckad helg.

Grattis på födelsedagen Chili Pepper!

Idag 15/3 blev älskade Chili ponken 9 år,stora grabben! Tänk vad tiden går fort, jag tyckte inte det var längesen jag köpte honom, den 7-åriga jättebebisen som låg lite efter i utvceklingen men som nu har mognat på sig riktigt ordentligt och blivit en riktig häst :) Förra året glömde vi bort hans födelsedag och jag hade jättedåligt samvete men i år kom vi ihåg honom och vi firade med morötter som han glatt snaskade i sig.


Du är bäst! Fina Chili!

I fredags
tog jag en shoppingrunda på stan med mamma efter jobbet som vi hade bestämt, hon mötte upp mig på tågstationen. Jag köpte ett par jätteläckra gummistövlar på Skoaugust som jag tror att jag kommer ha stor användning av nu när det är så slaskigt och blött ute. Perfekt att ha på jobbet och i stallet när man ska hämta hästen i lerig hage.
Mamma köpte röda med mönster och jag svarta likadana! Jag inhandlade även en ny väggklocka på household som passar perfekt hemma på köksväggen! Trötta av att bära på en massa kassar avslutade vi shoppingen på mcdonalds! Jag hade inte ätit hamburgare på jättelänge så det var riktigt gott faktiskt! Sen tog vi bussen hem till Björklinge så det kändes riktigt som på den gamla goda tiden när man bodde hemma. Jag övernattade hos mamma och pappa för att slippa sova ensam... Jonte var påväg med nattåg till Piteå för att spela innebandy.

I lördags tillbringade jag dagen hos mamma och pappa, låg i soffan halva förmiddagen och tittade på film,jätteskönt! Sen åkte jag och pappa till stallet och utförde de vanliga sysslorna.
På eftermiddagen åkte jag hem till stan igen för att titta att lägenheten var välbehållen då Jonathan glömt att både släcka lampor och stänga av datorn,Slarver!! På kvällen kom Emelie hem till mig för att äta lite middag som jag avancerat gjort iordning,hehe (chicken nuggets och pommes frites i ugn) inte så svårt alls! Sen bänkade vi oss framför tvn för att se melodifestivalen! Malena Ernman med låten La voix gick och vann vilket kändes väldigt otippat. Men det kanske går hem i eurovision med popopera, men själv så är det inte riktigt min musiksmak och jag förstår inte hur svenska folket röstade igår.. menmen nu är det som det är! Vi goffade godis, pratade en massa och hade en trevlig kväll iallafall.

Idag kom Jonte hem och kröp ner bredvid mig i sängen kl 6 på morgonen. Vi tog en rejäl sovmorgon och gjorde god frukost tillsammans vid 11. Sen brumade jag iväg till stallet för att träna för Daniel kl 14. Det blev ett riktigt hårt pass och Chili blev trött och svettig, hade nästan lite dåligt samvete att han fick gå sånt hårt pass på sin egen födelsedag :( Vi hoppade klockan med fyra block på volt där jag skulle lägga in olika många galoppsprång och det gick bra och han kändes fin. Han blir bara rundare och rundare och även Daniel påpekade att han tyckte att jag skulle starta någon dressyrtävling, så jag får väl ta mig samman och försöka med det snart! Efter det hårda ridpasset åkte jag hem svettig och totaldäckade i soffan... Vid 18.30 kvicknade jag till och hoppade in i dushen. Vi hade planerat fläskifile' till middag men hamnade istället på Gamlisgrillen...
Imorgon är det måndag igen och jag ska inviga mina nya gummistövlar och plaska i vattenpölarna riktigt ordenligt!

Vilken dag!

Idag slutade jag redan vid lunch eftersom tiderna har ändrats en del på det nya schemat, så torsdagarna blir softare än vad dom någonsin har varit! Jag åkte hem och åt lite lunch och hämtade bilen för att brumma iväg till stallet. Hade bokat in Emelie på lite hästmassage vid 14.30 så då passade jag på att rida innan. Tog en sväng ut i snön på en lite halvgalen häst som såg spöken lite här och var, fick arbeta honom ganska ordentligt för att hålla hans nerver i styr, som tur var lyckades jag hålla mig kvar iallafall fast han kastade sig lite hit och dit. Jag ångrade att jag inte red efter massagen då han brukar vara lite mera avspänd.... Emelie tyckte iallafall att han kändes riktigt bra idag och att han lossnat mer i bogarna så det känns kul. Han var t.o.m tillräckligt avslappnad så att hon kunde stretcha och dra i benen riktigt ordentligt på honom! Nästa gång kanske han är ännu mera harmonisk, vissa hästar har ju mera nerver än andra och det tar sin lilla tid innan de kommer till ro men jag tycker att han är riktigt duktig min lilla Chiliplutt :)

Nu är jag hemma igen och sitter här och snaskar på dumle.. Jag har varit så fruktansvärt godissugen hela veckan och har t.o.m börjat bygga på ett litet godisförråd på jobbet.. får väl försöka sluta upp med dom dumheterna och införa lördagsgodis eller nåt hur nu det ska gå till :) Det har iallafall varit en grymt skön dag och det är så härligt att ha en hel eftermiddag fri att bara göra vad man vill med, idag valde jag att vara i stallet och bara ta all tid i världen på mig!

Imorgon är det fredag och Jonte ska åka till Piteå för att spela innebandy hela helgen så imorgon lutar det åt att det blir en shoppingrunda på stan med mamma efter jobbet.

Nu ska jag göra soppa och pannkakor och bara mysa resten av kvällen :)

Nu får det räcka...

... med snö och vinter! Jag som hade starka förhoppningar och verkligen trodde att det var påväg att bli vår hade tydligen fel :( Imorse vaknade jag 10 minuter innan alarmet av ett sms från pappa där det stod: Kör försiktigt, ring när du kommer fram,Kram pappa. Då kunde jag gissa att det var snö ute och mycket riktigt, när jag tittade ut genom fönstret var det alldeles vitt igen,SUCK! Jag är så fruktansvärt less på snö och slask nu. Idag har det snöat precis hela dagen och vi har varit i skogen ooch grillat korv med 25 barn på jobbet, Det finns inget dåligt väder,bara dåliga kläder, Det är något man får lära sig när man jobbar på dagis! Så nu sitter jag här och luktar brandrök!

Imorse åkte Linnea till Kenya så nu får jag inte se henne på 2 månader, snyft :(
Partyt i lördags blev iallafall jättelyckat och vi hade det supertrevligt hemma hos mig. Kvällen avslutades på Platina där vi dansade natten lång. Emelie och jag har börjat umgås lite mer och det känns roligt med tanke på att vi är lika "hästnördiga" bägga två! 





Jag är jättenöjd med mitt nya shema på 80%. Det känns alldeles lagom att sluta vid 14.45 vissa dagar och imorgon har jag sovmorgon och börjar inte förrän 09.45,Lyx! Antagligen kommer jag gå på det här shemat ända fram till sommaren så det känns super!

Nu ska jag ta igen mig lite innan det är dags att fara iväg till stallet. Tror att jag ska trimma lite med gramanen idag och kämpa ihop Chili riktigt ordentligt!

Good bye my friend

Var uppe med tuppen imorse och gick runt halva Luthagen för att köpa diverse saker som jag glömde köpa när vi var och handlade igår, det man inte har i huvudet får man ha i benen som det heter. När jag kom tillbaka från min lilla promenad låg Jonte fortfarande och sov... Jag började brassa på med frukost som vi sen åt tillsammans. Varma baguetter har blivit en klassiker till frukost på helgerna.

Vi hade en liten tvist om vem som skulle få ta bilen men det slutade med att jag vann och fik ta den :) Jonte skulle hem till Vänge och äta Pyttipanna och dricka öl och sen gå på bandy tillsammans med Hasse och Viktor och jag skulle åka till Björklinge och träna dressyr. Det blev en rejäl genomkörare och jag var helt slut när jag ridit färdigt. Chili var duktig och jobbade på bra och mot slutet så fick jag faktiskt ihop honom riktigt bra och jag börjar mer och mer närma mig ett dragspel till häst! Jag har ju inte så mycket till vikt att sätta emot så det är mycket svårare än man tror att "rida ihop" en häst, speciellt när den är stor som ett hus och lång som en långtradare. Mamma och pappa befann sig i stan och hjälpte brorsan med lägenheten så jag fick klara mig utan mina trogna medhjälpare idag. Åkte dit och käkade lite middag när jag var klar i stallet.

Ikväll ska vi ha lite partaj här hemma så jag håller så smått på att förbereda inför det nu.

Linnea min älskade vän ska åka till Kenya och bli borta i 2 månader så därför har jag passat på att samla ihop ett gäng för att festa och säga hej då ordentligt innan hon ger sig av på tisdag. Fyyy vad jag kommer sakna dig... men det är väl tur att det inte är ett halvår du ska vara borta, 2 månader får jag väl försöka stå ut. Men en vän som står en så pass nära som Linnea blir det tomt utan :( Jag önskar att jag vore lika tuff och vågade ge mig av så där för att pröva nya saker men tyvär är jag alldeles för hemmakär för det men jag önskar dig all lycka och hoppas att du kommer trivas bra i Kenya bland lejon och elefanter! Vi får använda oss av sms och facebook så mycket vi kan under tiden du är borta!


Jag kommer sakna dig massor <3

Nu ska jag börja göra mig iordning innan det börjar strömma in folk här hemma!

Underbara Fredag!

Som rubriken lyder så är det fredag och det är väl en av de bästa dagarna på hela veckan kan jag tycka, speciellt när jag som denna slutar kl 13 :)
Därför:

* Man känner pirret i kroppen redan på torsdagkvällen att det är sista dagen kvar att jobba
* Man orkar upp ur sängen på fredagmorgonen för att man vet att det snart är helg och ledigt!
* Det är alltid mycket lugnare på jobbet och man kan göra lite som man vill
* Det är en underbar känsla att åka hem från jobbet och veta att man har en hel helg framför sig (som oftast försvinner i en rasande fart..)
* och så sist men inte minst, Jag älskar Jontes och mina Pizzafredagar :)

Det gick superbra på Tomas träningen igår och jag gjorde nog den bästa banhoppningsrundan någonsin! Jag har till och med bevis på det för pappa filmade den fina rundan! Nu ska jag bara leta fram kablar och sladdar så att jag kan föra över det till datorn. Tomas var ridsugen igår och hade tagit med sig ridhjälmen så han satt upp på Chili och red ett tag, han behövde bara rida i en kvart så blev hästen superfin.. då känner man ju sig sådär lagom dålig.. hehe.. Men Tomas är ju så proffisionell och rider ett tiotal hästar varje dag så det är väl inte så konstigt att hästarna går fint med honom på ryggen. Det var riktigt häftigt att se faktiskt och målet nu är att Chili ska bli ett dragspel istället för en långtradare!

Nu ska jag bege mig till systembolaget för att inhandla lite alkholhaltiga drycker till morgondagens lilla partaj! Fortsättningen följer...

Slappat!

Ännu en vecka har susat förbi och det har hunnit vara fettisdag och löning :)
Eftersom det inte får tas in mandel på förskolor p.g.a svår allergi så fick vi jordgubbssylt och grädde på semlan i tisdags vilket inte var någon jättehit... Kokerskan bjöd på "riktiga" semlor i onsdags som vi egentligen skulle ha haft till AP.mötet men på morgonen fick vi veta att det blivit inställt och alla blev jätteglada och goffade semlor som aldrig förr! Mötet skulle ha hållt på ända till 20.15 istället för till 19.35 så det var faktiskt jätteskönt att det inte blev nåt!  Jag som inte är någon semelälskare nöjde mig med att äta locket och grädden ;) Jag spenderade kvällen med att spana in de nya affärerna på Gränby centrum som hade invigning, betydligt roligare än att sitta på något tråkigt möte!

I helgen har jag faktiskt mest slappat. Åkte ut till stallet för att träna dressyr för Sussi i lördags kl 11, alldeles för tidigt på en lördag egentligen men det fick gå. Träningen gick kanon och Chili blir faktiskt bara finare och finare, mot slutet av passet blev han riktigt flott och Sussi tyckte att jag skulle försöka starta någon lättare dressyrklass! Vi får väl se om vi vågar oss på det i sommar någon gång! Efter träningen åkte jag och mamma in till stan för att hälsa på mormor. Det var snorhalt från Ålidsvägen fram till kyrkan och faktiskt lite läskigt att köra när man kände att bilen bara spann och knappt kom någonstans, men fyrhjulsdrivet och lite halvkassa vinterdäck gör väl att det inte är helt lätt i halt väglag... Efter att ha pratat med Lotta,Jontes mamma så vågade hon bara köra den bilen en vinter och aldrig mer för att hon tyckte att den var så slirig! Men jag och mamma kom välbehållna till mormor och blev bjudna på massa fika. Jag fick två tekoppar och en skål i körkortspresent, gulliga mormor! Sen åkte jag vidare hemåt för att Jonte behövde bilen. Jag kände mig trött efter ett hårt pass i stallet och la mig för att sova middag, vaknade efter 2 timmar och då var klockan 19.. sovit lite länge kanske :/
Blev en hemmakväll framför tv:n till melodifestivalen.

Även söndagen har varit ganska slapp och lugn men det känns som att man behöver sånna helger ibland också. Det har varit underbart väder idag denna första mars och man längtar ännu mer till våren när kan man hänga undan alla vinterkläder och ta fram vårjackan! Det känns som att solen börjar visa sig och värma mer och mer nu. Jag red ut i solen mitt på dagen och tog en liten galopptur i snön. Sen lockade mamma med fläskfilegryta så jag följde naturligtvis med hem och åt. Nu är jag hemma i stan igen och det är väl dags att börja ladda batterierna inför en ny vecka, det blir sista veckan med ordinare shemat, veckan därpå börjar jag nytt shema och det verkar som att tiderna är riktigt bra! Jag ska få veta mer när jag pratat med chefen i veckan.

RSS 2.0