Myshelg och dressyrträning

Som jag har längtat efter att få komma igång ordentligt med ridning och träning igen och idag var det dags för första dressyrträningen för Sussie Pettersson efter c:a 4 månaders ofrivilligt uppehåll. Kl. 10.40 satt jag till häst imorse och träningen gick faktiskt över förväntan! Sussie visste ju om att både jag och Chili var ganska ringrostiga och inte riktigt igång men jag tyckte att han kändes väldigt fräsh faktiskt! Jag fick hjälp att lösgöra honom ordentligt och nu är det hårt arbete som gäller framöver för att bygga upp musklerna igen. Det är nog lite träningsvärk som väntar imorgon för både Chili och mig misstänker jag men det är det värt för det känns riktigt bra att få komma igång igen! Efter ett svettigt dressyrpass satt det superfint med en pizza hemma hos mamma och pappa! Igår styrde jag och Jonte bilen mot Kista för lite shopping i Kista centrum! Vi tog en heldag där tillsammans bara han och jag och jag hittade äntligen min efterlängtade jeansskjorta som jag letat febrilt efter och så blev det ett par tights med nitar och en randig top från Cubus. Självklart så svullade vi i oss lite gott fika på ett cafe innan vi åkte hem också, Me like :) På kvällen bjöd vi över Emma och Kalle på lite kex och ost och hade det väldigt trevligt här hemma så helgen har varit supermysig! Nu funderar jag på om jag ska orka dra fram dammsugaren och städa lite eller inte......

 

Trevlig middag med brorsan!

Det har varit en riktigt soft vecka med endast 3 (väldigt lugna) arbetsdagar på jobbet. Jag skulle ha jobbat till 16.30 idag men klockan 15.30 skickade ena kollegan hem mig för då hade vi bara 3 barn kvar :) Så jag åkte ner på stan och träffade Emil, vi hade bokat in lite "syskondejt" med middag denna fredag, mycket trevligt :) Men innan strosade vi lite i affärer då Emil behövde smakråd. I UNT imorse läste jag att min favorit och stammis restaurang Troja ska läggas ner och istället ska det flytta dit en grekisk restaurang, men URSÄKTA mig! Hur många grekiska restauranger har vi inte redan i den här stan?? Jag är DJUPT besviken! Så Emil kom med det underbara förslaget att vi skulle gå dit och äta en sista middag, och där hamnade vi och åt en god middag med efterätt på det, uppdaterade oss med senaste nytt, skvallrade en massa och gapskrattade åt våra "Helan & halvan skämt" som bara vi förstår, Vad livet vore bittert utan syskon egentligen! Och inte nog med det så bjöd Emil på hela kalaset också.... Det blev verkligen en helmysig fredagkväll och nu tillbringar jag resten av kvällen hemma med att inte göra så mycket, det är jag egentligen alldeles för rastlös för men det är ganska nyttigt för mig att lära mig att varva ner och inse att man inte MÅSTE göra nåt hela tiden!


                         SYSKONKÄRLEK <3

Skön dag i bubbelpoolen!

Jag och Emma har spenderat dagen i bubbelpoolen på Fyrishovs relaxavdelning idag och har haft det tokmysigt! Eftersom man vanligtvis brukar bada på äventyrsbadet när man är på fyrishov så kände både Emma och jag oss ganska lost när vi skulle leta reda på relaxavdelningen. Det hela slutade med att jag låste upp dörren till herrarnas relax och stövlade in med Emma tätt bakom mig när jag till min stora förvåning ser att det står ett gäng killskor innanför dörren och att vi nog har kommit fel! Vi smäller igen dörren på en gång och känner oss dummare än dummast som inte ens tittat på "herrskylten" ovanför dörren, PINSAMT! Men väl inne på rätt relax så hoppar vi i bubbelpoolen där vi sitter och skvallrar och myser i flera timmar, sånt man borde unna kropp och själ mycket oftare! Vi fikade och tog varsit åk i vattenrutshkanan innan vi åkte hem också! Tack för en jättemysig dag Emma, det får vi göra om snart! På kvällen har jag varit i stallet och frysit.. nu får det vara nog med 17 minusgrader.. Tog en promenad med Chili i ridhuset, alldeles för kallt för att rida, hoppas på mildare väder imorgon, då ska jag avnjuta ännu en ledig dag, UNDERBART!

Ledig i 2 dagar!!!

Det har kommit makalöst mycket snö den här helgen men imorse var det sol och klarblå himmel och hela alle'vägen vid stallet var nyplogad så vad passade inte bättre än en härlig ridtur ute i snön! Vad skulle jag göra utan häst? Finns inget mysigare än en galopptur ute i snön en vinterdag som denna! På eftermiddagen åkte jag in till stan igen för att uträtta lite ärenden innan affärerna stängde och ta en fika med Linnea. Den här veckan som kommer har vi jättelite barn på förskolan p.g.a sportlovet så jag ska faktiskt unna mig semester måndag och tisdag, ska bli gryyymt skönt och jag ska verkligen tänka på alla stackare som måste ut i kylan för att ta sig till jobbet imorgonbitti medans jag själv kan ligga kvar under varma täcket och sova tills jag vaknar, Lovely! Jag och Emma har bokat in förmiddagen på relaxbadet på fyrishov imorgon så jag ska in i badrummet nu för att snygga till kroppen lite så att man törs visa sig i bubbelpoolen imorrn!


-Ingen söndagsångest, bara lycka!-

Insnöad....

Jag blev kvar hemma hos mamma och pappa i Björklinge ikväll för att det är världens snöstorm ute och jag är så gott som insnöad här... Men här bjuds det på vin och fläskfile och så är det ju melodifestivalen på tv så det blir mysigt ändå! Vi har varit till Hööks och shoppat hästprylar för sponsorpengarna idag, det är inte dumt att vara sponsrad faktiskt, sen att vi får ha JN isolering som logga på trailern spelar ingen som helst roll, bara man får handla hästprylar för pengarna :) Jag har köpt mig ett par efterlängtade lädershaps som sitter som en smäck och är helt underbara, jag är redan kär och har ridit i dom idag! Dom är för jäkla stekiga om jag får säga det själv!



En lugn helg väntas

Jag har precis kommit hempulsandes från jobbet, det är ju självaste f*an att det ska komma en massa mer snö, kan det inte räcka med den vi redan har? Börjar bli lite less på snö och kyla nu faktiskt.. Ge mig vår! Efter en ganska intensiv och stressig arbetsvecka så ska det bli skönt med en lugn och partyfri helg! Jag och Jonte ska snart åka iväg (om vi lyckas skotta fram bilen från gatan) och handla lite fredagsgott, hyra en film och bara ha mysig hemmakväll ikväll, känner att jag kan behöva det efter att ha varit ute och svirat flera helger i rad nu. Mamma och pappa var så gulliga så dom erbjöd sig att ta stallet idag så det här är enda dagen på hela veckan som jag kommit hem direkt efter jobbet... Därför ska jag nu unna mig en skön tupplur under en varm filt innan det är dags för fredagsmys!




 GRATTIS TILL SÖTA EMMA SOM FYLLER 24 ÅR IDAG!!

 


Chili äntligen på bättringsvägen

Det har varit två hektiska dagar på jobbet den här veckan och jag har jobbat över både igår och idag p.g.a sjuk personal... Imorgon har jag öppning och sen är det kvällsmöte till 20.15 vilket innebär att jag kommer vara på jobbet i 13 timmar, JIPPI... Men jag är faktiskt glad ändå för igår gick jag, Emma och Emil och bokade kryssningen så nu är det klappat och klart att 13 personer bär av ut till havs med Silja Galaxy den 13/3 och det ska bli så grymt roligt!!! Det är också en stor lättnad att Chili varit utan kortison i 4 dagar utan att få klåda eller bölder så det är bara att hålla tummarna att allt håller sig i shakt... Isåfall ska jag köpa ett nytt fint täcke åt honom snart! Nu känns det som att man kan se lite ljus i tunneln att han faktiskt är på bättringsvägen och att jag kan sätta igång mer och mer. Det gjorde susen med havrefri musli och torvströ! Nu ska jag käka lite kvällsmackor, trycka i mig en semla som blev kvar från föräldrafikat på jobbet och ta en dusch, sen är det dags att gå och lägga sig om man ska orka med århundrades längsta dag imorgon....

                     Finaste Chili <3


ALLA HJÄRTANS DAG <3

Igårkväll när jag kom hem så stod det en bukett röda rosor i en vas på vardagsrumsbordet, hur gulligt är inte det då?? Sen att Jonte kom hem kl 4 på morgonen, la skeden på mig och luktade sprit är en annan sak... Idag är det iallafall Alla hjärtans dag och jag har varit på en snabbvisit på Gränby centrum med Emma på dagen för att uträtta lite ärenden ( i sista minuten.) Efter det brummade jag iväg till stallet och tog världens underbaraste ritt med Chili i solskenet, var nästan så att min fick vårkänslor! Ikväll ska jag och Jonte ut och äta romantisk middag bara vi två så jag ska göra mig färdig nu innan jag hungrar ihjäl!


Jag önskar alla nära och kära (mamma, pappa, Jonte, Chili och alla mina underbara vänner) en fantastisk dag! En massa kärlek till er från mig. Jag älskar er <3





Partyprinsessorna!

När man inte kan träna och tävla som vanligt så får man sysselsätta sig med annat på helgerna, som att hänga på Flurran varje fredag te.x! Nu är vi .t.o.m igenkända av vakten... Vi hamnade där även den här fredagen då det var shlageryra med Linda Bengtzing och Wille från Bonde söker fru, kunde inte missas! Vi åt mat, lyssnade på kareoke och stämningen var på topp när vi tog varsin stämpel och lämnade Flustret för en stund för att åka på en förfest hos en klasskompis till Emma i Salabacke. Där hade Emma dumpat två vinflaskor som jag, Emma och Linnea delade på på kort tid, sen åkte vi tillbaka till Flustret igen och kom precis lagom tills Linda Bengtzing stod på scen! Jag som inte än är någon rutinerad vindrake fick lite för mycket av det goda igår kan man säga men jag hade en väldigt rolig kväll tillsammans med mina roliga vänner! Det har ju blivit väldigt mycket festande på sista tiden men man ska väl passa på att leva livet medans man kan, eller??

Idag har jag och pappa åkt med bil och trailer till Granngården för att köpa en pall med torvströ och en 20 kg säck med havrefri musli, det var ett jäkla kånkande och bärande och allt detta för att vi fått reda på att Chili är damm och kvalsterallergiker och inte klarar av miljön inne i stallet och kvalster som finns i halm och foder, så därför har vi nu bytt ut en massa saker och flyttat Chili till utebox för att han ska må bättre. Han ska nu vara utan kortison i 2 veckor för att sedan börja en behandling med ett cerum i sprutor som ska göra att hans immunförsvar förbättras. Det är en hel vetenskap den här allergin som vi har tragglat med i flera månader men jag hoppas att han blir bra till slut min lilla snutt... Jag tog en ridtur ute i snön efter att vi mockat ur boxen och gjort fint med torvet, ganska skönt när man är bakis faktiskt! Sen åkte jag hem till mamma och pappa och fick avnjuta pappas korvstroganoff, supergott!

Den här fredagen var det så mycket folk så
att vi fick sitta på golvet och äta!




En något mörk bild på "Wille" som höll i
kareoketävlingen




PARTYPRINSESSORNA!






Linda Bengtzing i egen hög person!

Kryssningsplaner!!

Idag träffade jag Emma på stan efter jobbet och vi satte oss på Storken för att smida lite kryssningsplaner! Jag kom på den brilljanta ide´n att slå två flugor i en smäll så Emma ska höra hur många av hennes klasskompisar som är intresserade att haka på brorsan och gänget som har ordnat partykryssning! Vi hoppas att intresset är stort för isåfall så bokar Emil för allihopa imorgon och så bär vi av ut till havs den 13 mars, jag hoppas verkligen att det blir av!!!!! Efter vår mysiga fikastund var jag tvungen att åka tillbaka till jobbet på personalmöte vilket inte kändes så lockande.. Men nu är jag hemma igen och jag och Jonte har hunnit storhandla på Willys + lagat middag också, idag har man legat i minsann :)

SNABBA CASH!

Jag har i 2 timmar suttit i en biosalong och dreglat till Joel Kinnaman då jag och Jonte varit och sett Snabba cash på spegeln ikväll. Den var riktigt bra och jag försöker nu muta Jonte med att köra med bakåtslickat hår ;) Helgen har varit riktigt bra men imorgon är det dags att återvända till verkligheten igen.... Söndagen har annars bjudit på strålande sol så jag och Emma tog en skön promenad i förmiddags och pratade igenom den roliga fredagkvällen, sen åkte jag till stallet där jag och mamma fixade och tog en sväng ut i solen vi med, riktigt härligt!




-Dags att komma ner på jorden och återgå till vardagslivet...-



Helkväll!

Jag har ju sovit hos Emma i 2 nätter för att Jonte har haft tre vänner från Schweiz på besök som sovit i vårat vardagsrum. I torsdags åkte jag till Emma efter att jag varit i stallet på kvällen och vi käkade hennes goda tacopaj, kollade på tv och hade det mysigt. Jag hade tidig fredag på jobbet den här veckan och jag och Emma tog en sväng på gränby centrum på eftermiddagen och jag handlade b.l.a ett par nya tights. Till kvällen hade Emma bokat bord till Flustrets after work eftersom hon skulle dit med sina klasskompisar, så jag och Linnea hakade på tillsammans med ett gäng blivande poliser :) Vi blev 13 st personer som tog plats på första parkett längst framme vid scenen! Några drog hem efter after workens slut men jag, Emma och några till körde helkväll och blev kvar på Flustret till 12 innan vi drog vidare rakt över gatan till BJ där vi trängdes bland folk och fortsatte festandet. När klockan blivit 5 på morgonen och jag och Emma halvdäckat i hennes soffa efter att vi kört efterfest konstaterade vi att vi varit ute i 12 timmar då vi startade kvällen kl 17 på Flustret, inte konstigt att man mår som man gör idag....... Jag har varit i Björklinge och ridit på eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat i soffan till melodifestivalen och nu känner jag att min mage inte är som den ska och att jag är väldigt trött, bakfulla Ida måste nog gå och lägga sig!



Linnea värmer upp sig med en kopp te då det
var sjukt kallt inne på Flustret...




Emma håller stolt upp sin VIP skylt :)
Stekigt att boka bord!









Emma, jag och två av hennes klasskompisar.
(jag verkar gilla att köra tummen upp ikväll)





     Jag och 2 av Jontes tyska polare som jag
     raggade upp på Flustret!
  


        

Nyklippt!


           

Ja, jag är iallafall nyklippt och fin i håret men annars så är min tillvaro ganska tung just nu och jag har därför inte orkat uppdatera och mycket av det beror på Chili... Det tar så mycket kraft och energi av allt som kretsar runt honom och hans problem så det har varit mycket tårar och depp den sista tiden, men hoppet är det sista som överger människan som min underbara mamma brukar säga så vi får väl bita ihop och försöka ett tag till och jag vill framföra en varm kram till min mamma för att hon stöttat mig så bra dom senaste dagarna när jag bara velat gråta och gräva en grop och hoppa ner i. Älskar dig mamma <3

Men för att lätta upp tillvaron lite och bli lite gladare så har jag och Jonte varit på Ikea idag efter jobbet och shoppat en massa nytt fint till lägenheten och ätit billig "Ikeamat" så nu lyser det fina neongröna fönsterlamopr i sovrumsfönstret och toaletten är upppiffad med ny toasits med tillhörande toaborste :) Ikväll är det Andra Avenyn som gäller så jag ska bänka mig i soffan om en timme tillsammans med en påse chips. Imorgon får Jonte gamla tyska vänner på besök så jag ska packa min saker och "rymma" till Emma och sova där några nätter. Jag vågar inte äta frukost när det ligger en hel drös tyskar i hela vardagsrummet...


RSS 2.0