<3

Kalla mig barnslig men jag blev världens lyckligaste när Jonte kom hem med en chokladkalender till mig idag!!!Jag bara måste ha en sån varje år så att jag kan öppna en lucka varje dag och räkna ner dagarna till julafton. Imorgon får jag öppna första luckan och snaska chokladbit efter frukosten  Me like!


                           

Bio+Inflyttningsfest!

I fredags så var ju veterinären ut till stallet för att titta på Chili och hon tog biopsi och fick sy några stygn på flera ställen, min lilla Chili ponke. Han har nu fått kortison som han ska äta några veckor och så har vi tagit bort allt kraftfoder och bytt ut halemen till spån för att försöka ta reda på vad det är han är överlänslig mot. Hittils så har det inte kommit några nya bölder och han har inte kliat sig något änsålänge så det verkar som att han svarar bra på behandlingen och förshoppningsvis så blir han bra fort, så nu känner jag mig lite lugnare inombords.
Fredagkvällen tillbringade jag och Jonathan i soffan framför Idol och snaskade en massa gott!

Lördagen blev en fullspäckad dag i min kalender och mycket jag skulle hinna med på samma dag, tyvär kan man ju inte vara på flera ställen samtidigt... Jag åkte ut till stallet direkt på morgonen för att fixa och ta en skritt tur ut i skogen tillsammans med Lisa och Michelle. Chili blev jätteglad av att få komma ut efter 2 dagars vila så han traskade på med raska kliv. Väl hemma igen så dushade jag och fixade med ditt och datt och gjorde mig iordning för att först gå på bio och sen åka direkt på inflyttningsfest efteråt. Jag, Jonte, Kalle och Emma träffades kl 18 för att se den sista filmen i Stieg Larsson triologin Luftslottet som sprängdes.  Jag satt på helspänn nästan hela filmen och smågömde mig bakom Jonte. Nu känns det nästan lite sorgligt att det var den sista filmen och att det inte kommer någon mer fortsättning :( Vi hade bilen på stan där min påse med cider låg och väntade så Jonte skjutsade mig direkt till Linn när bion var slut där det vankades inflyttningsfest med temat Black&White och jäklar vilket drag det var! Jag släppte loss och shakade ass tillsammans med brudarna i Linns vardagsrum! Det var superkul! Det är riktigt härligt med sånna där traditionella hemmafester ibland när folk dricker bål och dansar i sofforna, man dras tillbaka i tiden och blir "barn" igen :) Jag traskade ganska berusad ända hem till Luthagen någon gång på natten och somnade sen som en sten. Idag har jag inte alls mått så bra och klockan hann bli 15.30 innan jag ens tagit mig ur morgonrocken. Men jag har faktiskt tagit mig till Björklinge och tillbaka, ganska starkt om jag får säga det själv! Nu ska jag dusha och vänta på att klockan blir 22 så att jag kan titta på Globen horse show som visas på tv. Det hade varit roligt att vara där.


                    Yeeeeeaaah Partyyy!




     

Hjälp

SNÄLLA, Gör så att Chili blir bra nu. Det skär i mitt hjärta varje dag jag är i stallet och ser hans utslag som bara blir värre och värre, och det är så fruktansvärt frustrerande att känna sig så maktslös att man inte kan hjälpa honom. Imorgon kommer veterinären och då ska vi be på våra bara knän att han får något mot klådan och att vi kommer fram till vad han är allergisk mot för nu orkar jag inte se honom såhär längre.... Jag vill att min älskade häst ska bli bra!


                                                I LOVE YOU <3
                           

Återhämtningsdag!

Idag är det dags för lite återhämtning och Mitt-i-veckan-mys! Hästen har jag överlåtit till mamma och pappa ikväll medans jag och Jonte ska bada skumbad, äta tacos och kolla på film, mysigare än så kan det bara inte bli och vi behöver verkligen lite tid för varandra. Jag har längtat efter det här hela dagen och vi vet precis hur man piffar upp tillvaron lite den här årstiden! VÄRT ATT ÄLSKA!



                                


Inte min dag för storhandling?

ALLT gick emot mig idag när jag och Jonte var på Gränby centrum för att handla. Det hela började med att vi (eller mestadels jag) irrade runt efter en adventsstjärna på fot, när jag äntligen hittat en på åhlens som jag ville ha och skulle betala så funkar inte chipet på mitt kort och Jonte hade inga pengar på sig... Så kassörskan lägger undan mina saker och jag springer iväg till närmsta bankomat för att ta ut pengar. Tror ni kortfan funkar där då? Nej,kortet är oläsligt. Jag stampar med klackarna i golvet och bli vansinnig så att folk stirrar på mig. Jonte lugnar ner mig och  försöker för fjärde gången att stoppa in kortet i automaten och DET FUNKAR! Jag tar ut en tusenlapp så att det räcker till mat också och springer in och ställer mig i kö för att på nytt betala mina saker. Sen irrar vi vidare för att handla mat på kvantum och inser att vi måste ut och hämta en kundvagn. Jag har en tia löst i plånboken och ska stoppa in den i kundvagen och är så blåst att jag stoppar in den i fel hål så att tian fastnar och inte går att få ut. Där står jag och svär återigen medans Jonte försöker få ut tian med hjälp av att pilla med bilnyckeln, men utan resultat. Sen har vi inga mynt kvar och Jonte får springa in på Coffehouse och växla en tjuga. Han lyckades bättre än mig och fick tag på en kundvagn och vi kan äntligen börja handla mat efter min långa inköpslista. När vi äntligen betat av hela Gränby centrum och ska gå ut till bilen så går vi förbi en kärring som håller på att backa ut sin bil bredvid oss, jag tänker inte så mycket mer på det utan går förbi och börjar lasta in varorna i bilen. Då kör hon förbi och vevar ner rutan och säger med utländsk brytning till mig: Jag undrar vad fan du glor på?? Jag svarar lite kaxigt att jag inte tittat nånting mer än vart hon backade bilen någonstans. Hon svarar: Jag är inte blind. Jävla kärring alltså! Jag tål verkligen inte kärringar som beter sig sådär,Ush! Så det var inte min dag att vistas på ett köpcentrum helt enkelt....
Jag måste också passa på att berätta att jag för första gången igår blev stoppad av polisen och fick blåsa! Blev dock lite besviken att han inte bad att få se mitt körkort :(
Kvällen har vi tillbringat i Vänge där Lotta och Hasse bjöd på middag, riktigt gott och skönt att slippa laga mat. Nu ska man samla kraft för att orka ta sig igenom ännu en ny vecka *suck*


Tung vecka...

Ush vilken vecka jag har haft.... Jag har varit allmänt omotiverad till allt och inte alls känt mig på humör... därför fick Chili lite vilovecka eftersom jag inte har orkat med att vara lika "ambitiös" som jag brukar. Jag red lite dressyr i måndags och sen i tisdags kom veterinären+ 4 veterinärassistenter i gröna rockar och gummistövlar och tog en massa olika prover på hans märkliga utslag. Efter det förvsann min motivation och han fick bli longerad några dagar och lite vila i veckan, det blev nog bäst för oss båda. Nästa vecka ska jag förska ta tag i mitt liv igen!

Efter en hård vecka passade det alldeles utmärkt med lite After Work på Flustret  så jag, Jonte, Kalle, Emma och Peppe drog dit igår och käkade gratis mat och drack cider/öl, precis vad jag behövde! Det var tydligen årets sista After Work för i år så det var mycket folk. Vi hade en väldigt trevlig kväll måste jag säga men eftersom grabbarna skulle upp mitt i natten för att åka till Umeå och spela innebandy så skippade vi buggen den här gången och drog oss hem i hyffsad tid, men nästa gång slipper ni inte undan!
Nu ska jag åka ut till Björklinge och passa på att ta en ridtur i solen, underbart.

                           Emma <3 Kalle



                        Jonte <3 Ida



 Linn, Sandra.J och Sanna rockade loss vid bordet bakom!

Fullspäckat schema!

Chili har varit jättefin hela veckan och jag har varierat min ridning mycket:




Måndag: Dressyr

Tisdag: Markarbete/lätt hoppning

Onsdag: VILA

Torsdag: Hoppträning på Jälla

Fredag: Longering

Lördag: Uteritt

Söndag: Framskrittning ute c:a 15 min, därefter lösgörande arbete i ridhuset


Idag har jag och mamma varit på Acka och tittat på hästtävling. Man hinner aldrig sitta i lugn och ro och bara titta när man tävlar själv så det var roligt att få vara åskådare för en gångs skull. Träffade lite bekanta, fikade och tittade på fina hästar, kalla mig hästnörd men det är ju mitt liv! På kvällen har jag tittat på innebandymatch i allianshallen tillsammans med Emma och Hagunda vann efter en spännande match. Jonte har jag dessvärre inte hunnit träffa mycket alls då helgen bara försvann i ett nafs :( Så det känns lite tråkigt.... Imorgon är det måndag igen....

Personalfest!

Jag har tillbringat fredagkvällen på personalfest med jobbet i en kvarterslokal vid polishuset. Temat för kvällen var "Wild Wild west" så det var bara att gräva fram passande kläder! Jag hade ett par gamla coyboystövlar undangömda i garderoben som var trendiga för ett par år sen och tillsammans med jeanskjol och en coyboyhatt så blev jag faktiskt riktigt cool! Under kvällen käkade vi tacos och dansade linedance, absolut värt att göra om!
Nu ska jag krypa i säng och ta sovmorgon imorgon. Helgens schema är ganska fullspäckat!


                  

Mitt-i-veckan-mys :)

Vi är nu inne i den absolut tråkigaste och mörkaste månaden på hela året-November....
Man blir lätt trött, deprimerad och less på allting...men det är tyvär något man bara måste ta sig igenom, så därför har jag kommit på det här med "Mitt i veckan mys". Det krävs så lite för att lätta upp tillvaron denna mörka tid som vi har framför oss. Och man behöver ha saker att se fram emot hela tiden, om det nu är att hyra en film, äta en god middag eller gå på bio. Så idag efter jobbet träffade jag Linnea på stan och vi gick och strosade i lite affärer först. Sen åt vi varsin sallad på cupido medans vi surrade om allt möjligt och helt plötsligt tittade vi till på klockan och upptäckte att den var 18.45 och att affärerna stänger kl 19. Så fort går tiden när man har roligt och jag känner mig mycket gladare nu! Jonte är i österbybruk och spelar innebandymatch ikväll så jag tillbringar onsdagkvällen i min ensamhet men är ganska nöjd och belåten med dagen ändå! Imorgon är det Tomasträning :)

Andra mysiga saker jag har planerat in härnäst för att liva upp tillvaron lite är:





Kolla hästtävling med mamma i helgen

Bio med Jonte, Kalle, Emma och ev Linnea den 28/11 (Luftslottet som sprängdes)

"Första advent mys" med glögg och pepparkakor för mina och Jontes föräldrar här hemma

En heldag med Jonte i Stockholm, julhandling+middag!

Och en hel del mysiga hemmakvällar med film och godis!

Hemmafest!

Igårmorse åkte Jonte iväg tidigt på morgonen tillsammans med "grabbarna" för att ta en tur med Ekerölinjen och inhandla diverse sprit :) Jag tog sovmorgon och åkte iväg med Emma till Gränby centrum för att köpa fars dagpresent. Efter avslutad shoppingtur där skjutsade Emma hem mig och jag brummade vidare till stallet. Stackars Chili har haft en massa kliande utslag i veckan som bara blivit värre och värre och han har på en veckas tid lyckats ha sönder 3 täcken :( Det ena har mamma lycktas lappa ihop men dom andra två måste vi på nåt sätt lämna in på lagning någonstans, vi hästfolk vet ju att hästprylar inte är gratis direkt... Jag ringde iallafall veterinär Anna i torsdags för att fråga om råd då Chili hade ett öppet sår på sidan av magen som han troligtivs har fått efter att han stått och kliat sig mot något vasst i boxen och då var jag tvungen att ta reda på vad sjutton vi ska ta oss till för att hjälpa honom på något sätt... Anna trodde att det kunde bero på något med täckena, att det blev varmt och tätt och att det då uppstod kliande bölder, så hon gav som tips att han skulle stå inne utan täcke för att lufta och att vi skulle badda "bälderna" med äppelcidervinäger, låter jäkligt avigt men det har faktiskt hjälpt så nu ser han mycket bättre ut och såret har redan läkt. Hursomhelst så red jag ut en sväng igår och han var pigg och understimulerad efter att ha vilat i två dagar i rad. Jag åkte hem och goffade pizza tillsammans med Jonte, Viktor och Nisse som var tillbaka efter Ålandsvistelsen. Spriten stod på bordet och dom var såklart partysugna så vi styrde lite "hemmafest" här hemma! Kalle&Emma kom förbi och några andra från Jontes innebandylag och tillsammans drack vi drinkar, spelade spel och hade det trevligt. En mycket rolig kväll!
Kvällens höjdpunkt var nog när Viktor lånade våran dusch och kom ut och hade tvättat håret med min Dove Bodylotion som hårshampo! Jag tyckte att det doftade lite annorlunda!

Idag blir det lite söndagsgöra och farsdagsfirande i Björklinge!









Nyklippt!

Jag tyckte att det var dags att tuffa till frisyren lite så jag åkte ner på stan idag efter jobbet och klippte mig!

RESULTAT:






RSS 2.0