3-årsdag och Nyårsafton!

JAG OCH JONATHAN FIRAR 3 ÅR IDAG 31/12-2009 <3



OCH JAG ÄLSKAR DIG DAG IN OCH DAG UT AV HELA MITT HJÄRTA!


Jag har precis ätit fukost och sitter här i morgonrock för att snart byta om, gå ut och skrapa rutor på bilen och brumma iväg till stallet för att ta en liten "nyårsritt" med mammas varma choklad efteråt :) Det är verkligen upp och ner med hästlivet just nu och man vet snart varken ut eller in men nu har vi iallafall varit i kontakt med Anna som förhoppningsvis ska kunna hjälpa oss med Chilis allergi som inte vill ge med sig... Men nu ska jag försöka lägga "hästbekymmer" bakom mig för ett tag och fira nyår! Vi är bjudna på 4-rätters ikväll tillsammans med Emil och hans kompisar i Nyby så det kommer nog bli en riktigt rolig kväll! Och med min nyårsklänning och Jontes fina outfit som han shoppade i sista minut så kommer vi bli kvällens par!


GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ER ALLA!!!

GRATTIS PAPPA!!




Idag fyller bästa pappsen 55 år och det ska vi fira med middag och en massa mys ute i Björklinge ikväll! Dagen annars har jag tillbringat på stan tillsammans med Sanna och Linnea, mellandagsrean i Uppsala är en stor hysterisk invasion av människor som river och sliter i samma kläder men jag har faktiskt lyckats hitta mig en fin nyårsklänning på rean, Me like! Annars njuter jag av min julledighet som hittills inneburit att lyssna sönder Erik Grönwall på Spotify och inte göra så mycket alls! Det börjar dra ihop sig till nyår och jag och Jonte försöker få ihop hur vi ska lösa allt! Vi är bjudna på lite allt möjligt och vet inte riktigt vad vi vill men det blir nog bra till slut!

JUL -09


Julafton


Tomten hade lämnat halva soffan full av julklappar
till mig som jag till min förtjusning upptäckte på
julaftonsmorgon :)




Jag och Jonte åt leverpastejsmackor och hade
julklappsöppning :)



Sen bar jag av till Björklinge för julfirande med
familjen där. JULMAT i alla ära :)




Choklad och fika i massor i väntan på tomten....




Nyfikna Tiger måste undersöka ALLA presentsnören!




Jag är mycket nöjd med alla fina julklappar :)



Juldagen

SLÅR VI KLACKARNA I TAKET OCH STYR TRADTIONELL JULDAGSFEST PÅ HÄLLBYGATAN!


Grabbarna spelade förfestspelat som tydligen gick
ut på att man skulle sitta halvnaken och göra en
massa konstiga uppdrag....















          


Efter en galen förfest fortsatte vi kvällen på Platina där vi shakade ass och armbågades bland tusentals folk.... Idag har man röjt upp i en svinstia till lägenhet och jag funderar på om jag är körduglig att ta mig ut till stallet- Det vettefan alltså!



Dan före dan...

... har jag tillbringat på jobbet så julstämningen känns ju sådär förtillfället. Vi hade 1 barn idag som jag har suttit och spelat spel, byggt torn och läst saga med så det har varit en väldigt lättsam och soft dag @ work :) Igår kom Jonte hem på kvällen efter världens julmatshandling på Willys så vi tjuvstartade med prinskorvar, leverpastej och rödbetssallad igårkväll och nu är hela kylen proppad med en massa mumsigt, Me like! För att slippa stressa iväg till systemet idag och trängas bland folk dagen innan julafton så var vi smarta och handlade "drickbart" när vi var ute och åkte igår så nu är även det färdigt inför juldagen, känns skönt. Jag vill kunna slappna av och slippa känna stress och måsten såhär innan jul men det är ändå en del som måste fixas in i det sista innan jag kan pusta ut! Jag ska försöka hinna med lite julstädning här hemma nu innan Jonte kommer hem, även fast han tycker att det är totalt ondödigt när vi ändå ska ha fest här på juldagen... Om det finns någon ork kvar sen så ska jag åka till mormor och överlämna lite julklappar.

Julafton kommer att se ut enligt följande:

06.00- Följa med Jonte och skjutsa Viktor till Arlanda!
         - Därefter komma hem och somna om några timmar igen för att runt
10.30 - Äta grötfrukost, mysa och ha julklappsöppning med Jonte!
c:a 13- Delar vi på oss och Jonte åker till familjen i Vänge och jag till familjen i Björklinge där vi firar jul och sover kvar!


God Jul önskar jag er alla!

Söndagsmys i Björklinge

Igår inhandlades de sista julklapparna och det var mer eller mindre kaos på både Gränby centrum och nere på stan.... Jag hakade på mamma och pappa till Hööks och snyltade till mig ett par varma ridkängor, helt underbara att ha i stallet nu när det är snö och kallt. Kvällen tillbringade vi i Vänge tillsammans med familjen Hedlund där det var "Glöggmys" för fulla muggar. Viktor bojkottar ju den traditionella mysiga julen här hemma i år och drar till Egypten så vi hade lite julklappsöppning i förväg. Lite lätt överjästa av allt gott vi stoppat i oss i Vänge så åkte vi hem på kvällen igen och jag ägnade flera timmar åt att slå in julklappar och lägga allt i ordning så nu är jag faktiskt helt klar och känner att jag ligger i fas :) Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta ända fram till julafton!Idag åkte Jonte till Stockholm för att spela match och jag begav mig hem till mamma och pappa för lite söndagsmys i Björklinge. Vi fikade mammas lussekatter och ischoklad innan vi åkte till stallet. Chili tramapde sig på ena bakbenet med brodd igår när mamma och pappa var i stallet så att det blev ett jack vid kronranden så Johanna hjälpte till att lägga bandage. Som tur var blev det inget djupt sår och han verkar ha klarat sig bra men f.r.o.m nu så blir det boots på JÄMT! Det har snöat massor idag och jag och Chili tog en rejäl pulsningsrunda i snön, så mysigt! Efter en vinterdag i stallet smakade mammas falukorv och stuvade makaroner jättegott! Nu är det en kort vecka som väntar och jag jobbar fram till onsdag, sen går jag på lite välförtjänt julledighet, ska bli såååå skönt!

En vinterdag som denna så är lite härliga hästvinterbilder ett måste:







   
      


      

Första galoppturen i snön!

Termometern visar 17,4- grader  och jag har varit ute och ridit i snön!! Det var dock inte lika kallt då tidigare på dagen men det var säkert 11- iallafall och Chili såg ut som farbror frost när vi kom tillbaka :) Han pep, bockade och var allmänt vild men det var det värt för jag älskar att galoppera ute i snön på vintern! När jag kom hem tog jag ett RIKTIGT varmt bad och nu är det fredagsmys med Jonte inne i värmen som gäller! I helgen väntar det sista fixet med julklapparna och ännu mera galopp i snön, Me like!



SNÖ

Jag gick och la mig kl 21.30 igår och imorse när jag gick upp och vickade på persiennerna ser jag till min förvånelse JÄTTEMYCKET snö... Röda dunjackan och vinterstövlarna åkte på och så pulsade jag ner till svartbäcken för att ta bussen, höll på att drutta på arslet x antal gånger och hoppades att ingen såg! Man är lika oförberedd varje år den första snön kommer som skapar "Snökaos". Visst är det mysigt med snö när den väl ligger på marken men det är lite jobbigt och problematiskt när allt ska komma på en gång. Dom berättade på radion att det var en som hade omkommit i en bilolycka norr om Uppsala tidigare i förmiddags och när jag senare pratade med mamma så berättar hon att bilen som körde före bussen hon satt på hamnade på fel sida av vägen och kolliderade med en timmerbil och föraren omkom,jättehemskt ju, och mamma tyckte att det kändes ganska jobbigt också... Jag tog iallafall en mysig fika med Emma på stan idag efter jobbet. Hon åker till Mora på fredag och blir där över jul så vi var tvugna att svida lite nyårsplaner! Efter en mysig fikastund så åkte jag vidare till stallet för att pyssla om Chili. Jag tog med hans supervarma vintertäcke+ halstäcke till stallet så nu är även han redo för vintern! Nu är det bara broddar och snösulor som fattas så kan vi ut och rejsa och busa i snön! Förhoppningsvis så kommer hovslagaren och skor honom på torsdag och om allt går enligt planerna så kan vi ut och rida i snön till helgen isåfall, längtar! Påvägen hem från Björklinge så ser jag fullt av eparaggare som slirar runt i snön i sina volvobilar och har jätteroligt och det är nästan så att man längtar tillbaka lite till vendeltiden :) Jag är faktiskt ruskigt sugen på att dra fram pulkan och ta mig ett åk om snön ligger kvar över jul!
Jag har precis duschat och sitter här i Jontes långkalsonger som jag lånat som pyjamasbyxor, extremt sexigt! NATTI NATTI!



                                          Vinterbild från förra året
                           

Lucia avklarat

Helgen har varit lugn, iallafall för min del! I fredags hade jag och Jonte världens mysigaste ostbricka, delade en flaska vin och kollade på Idolfinalen. Eftersom jag fortfarande är en "orutinerad" vindrickare så somnade jag i soffan direkt när det var slut! I lördags städade jag och gjorde fint hemma på förmiddagen, red + gjorde en massa duktiga saker i stallet och på kvällen var Jonte på lagfest så jag passade på att ha lite "tjejmys" här hemma och bjöd över Emma och Linnea som kom och käkade pizza och snackade en massa skit, riktigt mysigt!
I söndags var jag också riktigt pysslig! Vek en massa tvätt, storhandlade mat och gjorde sånt där som man aldrig hinner i veckorna. Jonte hade haft en vild lagfest i lördags och låg bakfull i soffan typ hela dagen.... Någon luciakänsla fick man ju inte direkt eftersom lucia inföll på en söndag i år och jag är väl inte den som knäpper på tv:n kl 7 på morgonen för att höra "Nu tändas tusen juleljus"... Men däremot så har vi haft luciatåg med barnen på jobbet ikväll och det var julstämning det! Jag har varit på jobbet med kliande glitter i håret och ungar överallt till kl 19 ikväll så nu känner jag mig faktiskt ganska trött. Skönt att ha det överstökat för i år! Det blir nog lite varm choklad och en köttfärspirog nu!

ERIK VANN!


Sjukt bra vinnarlåt som satt sig direkt!

http://www.youtube.com/watch?v=ulHRjBi-bu4


Julhandling+Idolfinal!

Jag hade kort dag på jobbet idag och slutade kl 13, underbart och ett perfekt tillfälle att åka ner på stan och julklappshandla :) Mellan 13.30 och 17.30 har jag sprungit i affärer och fyndat en massa roligt. Älskar att handa julklappar! Jag unnade mig faktiskt en fin klänning och några fina nagelack, något ska man väl ha till sig själv också. Sen kommer man ju på under bussresan hem och sittandes med tusen kassar bredvid sig att man inte har så bra "koll" på hur mycket pengar man egentligen gjort av med när man bara handlar på kort.. Vi var ju faktiskt i Stockholm förra helgen och brände en massa pengar också så det är nog lte köpstopp för min del några dagar nu.... Det blev en mysig fika med mamma på Cafe' Årummet innan jag åkte hem också. Me like.

Nu ska vi duka fram ostbricka och vin för att se på årets IDOLFINAL och heja på Erik så att han vinner!! Kör så det ryker Erik, heja,heja! Fredagsmys på högsta nivå!



                       

                                                               
                            http://www.youtube.com/watch?v=LkAkVwZ-Kkw 



Magsjukestrejkar!

Igår när jag kom till jobbet var hälften av alla barnen på vår avdelning hemma p.g.a magsjuka! Eftersom jag blev extremt dålig förra året så blir jag livrädd och får rysningar i hela kroppen bara jag hör ordet spya. Jag lyckades ju bli magsjuk precis dom lediga dagarna innan jul förra året och låg däckad 1 vecka och jag VÄGRAR bli det i år igen, så jag hoppas att folk håller sig hemma om dom känner sig lattjo i magen för jag ska minsann inte bli smittad av den där skiten i år! Vi har hållt oss utomhus i stort sett hela dagarna för att minska smittorisken lite iallafall...Man ligger ganska risigt till med "sjukdomar" när man jobbar på förskola tyvär.. Idag jobbade jag till stängning p.g.a kort om personal så jag är faktiskt ganska trött nu och ska lyxa till det med lite gott fika och titta på Andra Avenyn snart.

Apropå ingenting så har jag hört rykten att Hoffmaestro ska komma till Katalin i mitten på januari, då ska jag sitta längst fram och sjunga med! Hur bra är inte dom???



http://www.youtube.com/watch?v=SMNDH0RSO3E

Fabulös helg!!

Vilken helg jag har haft! Fullspäckad, supermysig och alldeles perfekt!

I fredags blev det stallet efter jobbet och eftersom Jonte skulle bort på julbord så passade jag på att tillbringa kvällen hos mamma och pappa med pizza och Idolmys! Nästa fredag är det Calle och Erik i final, Heja Erik!!

I lördags tog jag och Jonte tåget till Stockholm för att tillbringa hela dagen med julhandling där. Vi hade en underbar dag tillsammans som vi faktiskt ägnade åt att inte stressa runt i varje butik som yra höns utan tog istället god tid på oss att fika i lugn och ro och strosa omkring i små mysiga affärer utan att känna någon stress, alldeles perfekt faktiskt! Nu har jag iallafall påbörjat min jalklapsshandling och faktiskt fått en hel del inspiration och tips vad jag själv önskar mig i julklapp. Det blev ett tufft nitskärp och nitarmaband till mig själv igår, det ska plötsligt vara nitar på allt förtillfället, det är coolt :) Efter en hel dags promenerande i stockholms stad så hade jag galet ont i tår och fötter så det var ganska skönt när vi satte oss på tåget tillbaka mot Uppsala på kvällen, men vi konstaterade att vi borde göra ett återbesök inom en månad igen! Det var bara hem och vända i stort sett för vi skulle vidare och fira en kompis till Jonte som fyllt år så vi traskade dit och lämnade över en present och var sociala en stund. Sen for vi vidare i taxi ner på stan för att äta middag på Troja tillsammans med Kalle och Emma, gudomligt gott och mycket trevligt! Mätta och belåtna traskade vi vidare till Plock för att ta varsin drink, så nu har man varit där också! Och inte nog med det så gick vi vidare till Hotell Gille där vi fortsatte att dricka i trevligt sällskap. Helt otippat så kommer Linn och Sandra.P dit och slår sig självklart ner vid vårat bord, så vi blev ett glatt gäng som satt där och pratade om ditt och datt tills dom plötsligt stängde av musiken och tände lamporna, då var klockan 1 och stället stängde :( Men efter en hel dag i Stockholm och födelsedagsfirande och middag på det så var jag och Jonte ganska möra och vi delade en taxi hem med Kalle och Emma. En lång men helt fantastisk dag!

Idag åkte jag ut till stallet vid 12 för att luncha alla hästar och därefter tog jag och mamma en tur i skogen, jättehärligt! På kvällen har vi haft lite adventsfika här hemma med familjen Aronsson+Hedlund, väldigt lyckat!
Det har verkligen varit full fart den här helgen och den har gått i en rasande fart men det är roligt när det händer saker, Mindre roligt att det är måndag imorgon igen....

                                   Nitar ska det vara!
                              

Bad Romance!


http://www.youtube.com/watch?v=ACm9yECwSso

Den här låten surrar i mitt huvud hela tiden, så bra!

Äntligen!

Saker och ting börjar ordna upp sig och livet ser genast lite ljusare ut!


Chili går ju på kortison och blev på bara några dagar mycket bättre vilket känns fantastiskt skönt. Hans sår har sakta men säkert börjat läka och inga nya bölder har kommit så han ser riktigt fin ut! Han får gå på lite vintervila nu eftrsom han inte ska ridas så hårt när han går på medicin, så i veckan har jag ridit lösgörande travarbete och till helgen blir det nog lite vila och skrittur i skogen bara, känns som att det passar ganska bra att trappa ner nu när det börjar bli kallt ute och träningar och tävlingar är slut för i år.

Fick även en glad nyhet i eftermiddag att saaben äntligen är lagad och körbar igen :)

Så ikväll firar vi att livet är värt att kämpa lite för med traditionellt Onsdagsmys ala Ida&Jonte med soppa, pannkakor och en Johan Falkfilm som jag har varit på Statoil och hyrt efter jobbet. <3 Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och vänta på att Jonte kommer hem från frisören. Myyyyyys


                                      
                                              

RSS 2.0