Äntligen lördag :)

Om några timmar kommer Jonte hem, åhhh så jag har saknat honom <3 Igår åkte jag ut till stallet direkt efter jobbet, plockade upp Matilda på stan och mamma och pappa i Björklinge och så åkte vi till Viksta. Jag red Chili på ridbanan och han var hur fin som helst! Sen åt vi kräftor och en massa annt gott hos Micke och Carina och pappa och Micke drack öl och Whiskey i mängder så att pappsen satt med gamnacke i baksätet när jag körde hem :) En väldigt trevlig kväll iallafall! Jag sov över hos mamma och pappa och idag har det varit en ganska slapp dag.... Ska ta och fixa lite i lägenheten nu innan Jonte kommer hem.


 Väldigt trevligt kräftmys hos familjen Höglund!

Godis och tvkväll!

Har blivit lite dåligt uppdaterat här nu när jag börjat jobba, skärpning! Jag har också dragit på mig en förkylning efter bara en arbetsvecka och nu är nässprayet totalt slut, PANIK! Hur ska jag kunna sova inatt, andas igenom munnen och gilla läget :/ Suck... Idag har det regnat oavbrutet och jag fick skippa kvällens ridtur :( istället kom Malin hit och goffade godis, kollade tv, och snackade skit med mig, riktigt mysigt! Det var inte en dag försent med en påse lösviktsgodis kan jag säga :) Imorgon är det fredag, wihooo vad skönt och mamma ringde och skvallrade nåt om kräftor?? Får se vad det blir.


Trött......

2 dagar har jag jobbat och jag känner mig som en extremt trött och sliten människa utan liv :( Det mesta beror nog på att jag inte vant mig ur "semestervanorna" än.... Känner mig som ett vrak när klockan ringer på morgonen. Det är också sjukt tomt hemma utan Jonte, speciellt på kvällen när man ska gå och lägga sig... Men på lördag kommer han hem så bara 4 dagar kvar att vara resänka nu :) Idag åkte jag hem till Emil efter jobbet och käkade pasta ost och skinksås på hans balkong :) Här gör man allt för att slippa laga mat själv! Svullade även lite gott fikabröd från Willys innan jag åkte hem och nu tänkte jag bege mig isäng, trött, mätt och belåten! Blev en stallfri dag och vilodag för Chili idag.

Vill verkligen inte.....

3 och en halv veckas underbar semster har svishat förbi i en rasande fart, vädret har varit fabulöst och jag har haft det så jäkla bra och nu är det dags att börja jobba igen, fasen så segt det känns :( Jag har varit och ridit idag, Chili kändes riktigt fin och vi börjar så smått att komma igång ordentligt igen. Efter stallet blev det grillad korv och hallonpaj hemma hos mamma och pappa, supergott. Nu återstår bara en dusch och lite fix innan det är dags för sängen. Imorgon ska jag vara duktig och trampa iväg på cykeln till jobbet (obs att det bara är till Polacksbacken och inte till Sunnersta) bara att hålla tummarna att jag inte får punka eller något annat påvägen..... Wish me luck!




Jobbångest......

Vi trotsade gårdagens regnväder och drog iväg till Sandrorna på asmysig förfest och utgång till Platina! Det känns som att allt regn som inte har kommit på hela sommaren tömdes över Uppsala igår :( Men vi hade kul ändå och lätt värt att vara bakis idag när man fick tillbringa sista helgen på semestern med underbara vänner! Idag har jag TUNG jobbångest inför morgondagen och ska väl mest ligga inne och tycka synd om mig själv... Nej jag ska faktiskt ställa mig och baka hallonmuffins nu, hur gott???


   Emma, Malin och Jonas i djup diskussion!


 Myyyys med missen


   Duktiga Sandra sjöng och spelade gitarr
    för oss!





Hemmakväll

Fredag idag och ännu en dag närmare slutet på min semester- VILL INTE!!!! Jag har varit nere på stan mitt på dagen och mysfikat och snackat skit med Linnea, lika mysigt och trevligt som vanligt! Efter det åkte jag ut till Björklinge för att ge katt och hund mat och ta en promenad med Lita då mamma och pappa unnat sig en heldag i Stockholm. Därefter brummade jag vidare till Viksta och tog hand om Chili, red en sväng på vallen och nattade alla hästarna innan jag åkte hem. Nu är det mys med Jonte som gäller hela kvällen för imorgonbitti åker han till Santorini en vecka för att fira sin mamma som fyller 50 år, sakna :(



                                 <3  Kärlek <3


Torsdag

Vilken skönhetssömn jag sov inatt! Vaknade pigg och utvilad, läste UNT i sängen och åt en god "svensk" frukost sådär vid 11.30 snåret, myyys. Sen var jag och Jonte duktiga och åkte iväg till sopstationen och slängde en massa tidningar och annat skit, tog en liten sväng förbi Gränby centrum och sen lagade jag köttfärsås och spaghetti, det är sällan jag står framför spisen men när jag väl gör det så blir det riktigt gott! På kvällen har jag varit i stallet och tagit en mysig ridtur. Mamma och pappa hade hyrt Snabba Cash som kändes mer än lockande att stanna kvar och titta på för andra gången men jag väntar på att Jonte ska komma hem så att vi kan hyra film och äta chips.


Efterlängtat stallbesök :)

Som jag har längtat efter Chili hela veckan!!! Ikväll har jag varit i stallet och njutit av att mocka skit, borsta dammig häst och känna hästlukt igen :) Han har ju vilat och blivit lyxigt omhändertagen av mamma och pappa hela veckan så honom har det inte gott någon nöd på. Jag skrittade ut en liten sväng så att han fick röra på sig lite lagom till att börja med, sen får jag väl öka på succesivt men det är lugnt med tävlingar fram till mitten på augusti så vi kan trimma på i lagom takt. Jag har påbörjat uppackningen av kläder m.m men ska nog fortsätta imorgon, efter att bara ha sovit 3 timmar inatt och suttit som ett mähä på ett flygplan i 3 timmar och 40min så är man ganska sliten nu. Det ska bli grymt skönt att få sova i sin egen säng inatt utan att behöva somna till en dunkande bargata utanför fönstret!


                      <3   Fina Chili  <3

Hemma igen!

Efter en helt fantastisk vecka på Rhodos så är vi nu hemma igen Jonte och jag! Vi har haft en grymt bra vecka med en massa sol, bad i havet, goda drinkar och galna nätter på bargatan! Vi har gjort en massa roliga utflykter, träffat sjukt mycket roligt folk och ätit otroligt god mat, mer lyckad semester kunde det faktikst inte bli! Efter att ha dödat oss själva med tzatziki, sol och drinkar så är vi nu ganska mättade och redo att återgå till vardagen igen...... Helt klart en oförglömlig vecka och ett ställe vi lätt återkommer till :)

Bjuder på några smakprovsbilder på hur vi haft det!



















           




Bye bye Sverige!

Resfebern är enorm nu men allt är packat och klart, tånaglarna är nylackade och vi är redo för en veckas semester på Rhodos! Dags för lite sömn nu om Herr och Fru Stork ska orka med morgondagens flygning :) Om jag inte lyckas ta mig in på hotellets datorer mot avgift för att berätta hur jag har det så hörs vi när jag kommer hem igen!


Bye bye lovers!!!!

2 dagar kvar...

Lite resfeber och lite ångest över att jag inte kommer kunna åka till stallet på en hel vecka......- På Onsdag kl 10.45 lyfter planet mot Rhodos! Idag har vi varit nere på stan och växlat pengar och skrivit ut biljetterna så nu återstår bara packningen och att fixa någon som vattnar blommorna i lägenheten medans vi är borta. Det är väl typ lika varmt här hemma som på Rhodos nu ( även fast värmen och luftfuktigheten är en annan där nere) men det ska hursomhelst bli skönt att få koppla av, se någonting annat och bara njuta av sol, bad i havet, god mat och en massa goda drinkar en hel vecka! Vi har ju hört att partylivet ska vara ganska bra där nere också, we like :) På kvällen åkte jag till stallet och tog en lagom ansträngande skrittur ut på Chili och nu har vi precis ätit supergod korvstroganoff. Kvar att göra: Rakning av ben+ dusch!

Duktiga Chili <3

Äntligen satte jag den där efterlängtade dubbelnollan!!!! Skam den som ger sig, idag var Chili och jag dubbelnolla och kom 4:a i 110:n i Edsbro, superroligt! I 120 var det ackumulatorhoppning med joker och vi samlade ihop 57 poäng och klarade jokerhindret :) Det har varit en sjukt varm men lyckad dag och eftersom vi kom hem i skaplig tid så slängde jag mig i långsjön med huvudet före när vi kom hem, svalkande :) Nu blir det ett litet tävlingsuppehåll på några veckor så att både Chili och jag får ta ett break och samla nya krafter. Chili ska få en välförtjänt vilovecka nästa vecka när jag och Jonte åker till Rhodos, det är han guld värd när han har hoppat så bra!








Fixardag!

Det blev lite ändrade planer idag då vi tyckte att vädret inte var helt okej imorse, lite för blåsigt och molnigt för att åka ända till Öregrund, tar det en annan dag i stället. Vi passade istället på att åka och fixa en massa saker inför Rhodosresan som närmar sig med stormsteg... Så nu är diverse sololjor, after sun, kortisonsalva, ipren, åksjuketabletter, rakhyvlar och strandväska inhandlat! På kvällskvisten tog jag och Jonte varsin glass nere vid ån och bara mös. Nu har vi ätit tacos och jag har kollat på hoppningen från Falsterbo, mäktigt! Det var ju hundra gånger mäktigare att vara där på riktigt förra året, längtar dit igen och får nog göra ett besök nästa sommar. Tills dess får jag kolla på tv och avundas alla som är där!



Sol & Bad!

Vi hamnade på Björklingebadet idag också där vi har stekt och haft det skönt tillsammans med Emma och hennes lilla Elias (som inte är så liten längre), Erika, mamma och pappa. Jag och Jonte körde varsin bil så att jag kunde stanna kvar i Björklinge och rida efteråt. Man kan nästan inte tro att det är sant att vädret har varit såhär fantastiskt första veckan på semestern att man har kunnat steka och bada varenda dag, UNDERBART! Om vädret är lika fabulöst imorgon så går Jonte och jag upp tidigt och drar till Öregrund :)
















Chilis nya hem


                                     Stallet




                                       Chilis box



                                  Wille & Aleks


                                       
                               Chilis hage





                                         Ridbana

Fullspäckad dag!

Dagen började med att jag och Jonte gick upp i skaplig tid (kl 10), åt frukost och packade badkläder för att ge oss iväg till Björklinge för sol och bad! Vi svängde förbi Hemköp påvägen och köpte lite gott med oss och sen kom mamma och pappa förbi också med ännu mera godsaker i fikakorgen :) Så vi hade en väldigt trevlig dag tillsammans med sol, bad och en massa gott tilltugg! Me like! Väl hemma i stan igen så svidade jag om och cyklade ner på stan för en fika med Linnea! Vi drack varsin jordgubbssmothie och uppdaterade oss med senaste nytt så att tiden gick alldeles för fort! Dags att ge sig iväg till stallet där jag tog en skrittur ut tillsammans med Ninna. Idag har det verkligen varit fullt upp hela dagen men nu sitter jag här ensam medans Jonte är på stan och kollar på fotboll, vad ska man hitta på?


Sommarfyndat!

Mamma ringde och väckte mig kl. 10.45 imorse. Då låg jag och Jonte fortfarande och sov, skäms på oss.... Mamma ville ha sällskap och gå på stan så jag gjorde mig iordning och cyklade ner och mötte henne. Jag fyndade en jättesöt jeansklänning och ett par jeansshorts som det var rea på på HM, så nu blir jag sommarfin när jag och Jonte åker till Rhodos om drygt en vecka :) Nu ska jag hämta upp mamma hos mormor och så ska vi åka ut till stallet.





Bad+Beachvolley!

Ännu en dag har tillbringats på stranden, underbart! Idag har jag, Jonte, Kalle och Kenny badat och spelat beachvolley ute i Fjällnora. Jag som är emot alla bollsporter tyckte faktiskt att det var riktigt roligt att köra med grabbarna och kan gott och väl tänka mig att göra om det snart igen :) På kvällen har jag varit ute i stallet och tagit hand om hästarna då familjen Höglund åkt till sommarstugan i Öregrund. Jag red ett lösgörande dressyrpass på ridbanan och Chili kändes riktigt fin. Väl hemma i stan igen så har jag och Jonte lagat köttfärssås och spaghetti och smällt i oss och nu kan man väl så gott som säga att dagen är slut. Nya äventyr väntar imorgon!

Ljuvligt!

Igår när man kom hem från tävlingen var det bara att slänga sig i duschen och svida om för att cykla iväg till Sandra på födelsedagsfest. Kvällen blev väldigt trevlig trots att jag kände mig trött. Efter några glas bål+ vin så piggade man på sig och kvällen avslutades på Platina. Idag har jag njutit av en dag på stranden. Jag, Jonte och en kompis till honom åkte iväg till Fjällnora och badade när vi hade kvicknat till, väldigt skönt! På kvällen har jag tagit en lagom ansträngande ridtur ut på Chili och nu har jag och Jonte precis sett "Farsan" som vi hyrde tidigare idag, riktigt bra! Jag njuter varenda sekund av att ha semester! Får se vad morgondagen har att bjuda på, underbart att bara ta dagen som den kommer.


  Sandra-Dagens födelsedagsbarn!



  3 galna brudar röjde järnet!

Varm tävlingsdag i Vallentuna

Jag befann mig i Vallentuna på tävling i värmen igår men det varma sommarvädret verkade inte bekymra Chili som var superpigg och fräsch :) Han bjöd till och med på några rejäla bocksprång inne på framhoppningen den busen, hihi! Det blev ett ner i bägge klasserna igår (110 och 115) men med en superhärlig känsla! 4fels svackan verkar tyvär hålla i sig, retligt.... Bjuder på några riktigt fina bilder på oss från igår!


                           Finaste Chili Pepper <3













Kortklippt!



  Tunnat ut och klippt ihop




 Riktigt kort och härligt i nacken





Jag studsade upp ur sängen redan kl 9 imorse och bokade en klipptid på nätet, trampade ner på stan och klippte mig kl 11. Känns jätteskönt att vara korhårig igen! När jag var klar hos frisören så gick jag och köpte present till en kompis och därefter träffade jag spontant på Sanna och Jonas som jag sällskapde och åt lunch med, riktigt trevligt! Efter det åkte jag och hälsade på lilla mormor som har flyttat till Svartbäcken, väldigt nära och bra! Blir mycket plättar med jordgubbssylt sen när hon har kommit iordning lite bättre :) Det är sjukt varmt idag så nu ska jag hålla mig inne en stund om jag ska orka åka ut till stallet senare ikväll. Det ska ridas och fixas inför morgondagen så jag blir kvar i Björklinge inatt.

Bokat resa!

Nu är resan bokad och betald! Den 14 juli åker jag och Jonte till Rhodos en vecka, ska bli superhärligt! Äntligen en hel vecka att bara rå om varandra, det behöver vi verkligen! För att fira så gick vi på bio ikväll med Kalle&Emma och såg Beck-Levande Begravd och dra mig baklänges vad spännande den var!


 Om mindre än 2 veckor drar vi till utlandet baby!

Godmorgon :)

Jag har tagit en härligt lååång sovmorgon, ätit mackor med korv och tomat på, fixat och donat i hemmet och nu njuter jag till fulla drag av att bara vara ledig :) Sitter fortfarande i pyjamas och håret står åt alla håll men så får det vara när det är första dagen på semestern! Jag väntar på att Jonte ska komma hem från jobbet så att han och jag kan hitta på nåt skoj. Chili får vila idag och det är ingen fotboll på tv så vad passar inte bättre än en Ida&Jontedag?!

RSS 2.0