Roadtrip!

Imorgonbitti packar jag och Jonte bilen och drar iväg på en liten roadtrip! Efter att ha velat fram och tillbaka vart vi ska åka så tänkte vi att bästa lösningen var att packa och bara dra iväg. Första stopp imorgon blir nog Göteborg och Liseberg och sen tänkte vi försöka besöka Halmstad och lite ställen påvägen, får se vart vi hamnar. Vi har faktiskt inhandlat en GPS till kompispris på Elgiganten idag så den ska vi ha med så att vi vet hur vi ska köra, spännande och intressant semester ska det bli!

Tidigare idag cyklade jag ner på stan där jag konstigt nog inte varit på hela sommaren nästan.. Jag träffade Sanna och vi tog oss till cafe linne' för att fika och prata lite, hade inte träffats på länge. På kvällen har jag varit i stallet och red ut en sväng när solen sken så skönt! Nu får Chili ta det lite lugnt några dagar när jag är borta, mamma har lovat att motionera honom lite! Jag har även spenderat kvällen i soffan och tittat på Allsång på Skansen och ätit tårta *sommarmys*

Nu måste jag sätta fart och duscha, raka ben och packa! Uppdaterar om semestern när jag är hemma igen!

-Ha det bra gott folk!-

Meeting i Avesta

I fredags var det dags för sommarens andra meeting! Vi styrde bil och trailer mot Avesta. Vi räknade ut att det var tredje året vi varit där och att vädret varit sidådär varje år..... Även i år mötte vi en blöt och lerig tävlingsplats då regnet fullkomligt hade öst ner i Avesta hela torsdagnatten och förvandlat Avesta ridklubb till ett lerbad.. Som tur var hade jag och mamma varit rutinerade och packat ner gummistövlar, dom behövdes kan jag säga! Men vi hade tur, det sprack upp på fredagen och blev riktigt fint väder hela helgen, banan och allt annat torkade upp och jag kunde vara glad igen :)

                            

Chili sköter sig utomordentligt bra när man är borta på meeting och det är så tacksamt att ha en häst som står så snällt i boxen som han gör. Han boade in sig ordenligt i sin box och hade till och med legat ner på natten!
Han har även hoppat fanstastiskt i alla klasser hela helgen och jag är supernöjd! Jag tror att lite hoppvila gjorde susen för han var verkligen taggad! I fredagens 110 som var en A:0 hade vi ett litet skitpet på ett förbannat björkhinder, sen på lördagen var han felfri :) I 120:n hade vi två pet men annars en väldigt bra runda. Jag känner att jag börjar få till det bättre och bättre och ju mer avspänd och säker jag blir desto bättre rider jag, så nu är vi på gång! Vi har inge bråttom då både han och jag behöver tiden på oss men det är roligt att veta att det "finns" där och att det är så pass lätta saker att träna vidare på. Det är så härligt att åka ifrån en tävling och känna sig såhär nöjd! Jag, mamma och pappa bodde natten mellan fredag och lördag på vandrarhem i Krylbo och det funkade helt okej men jag var bra slut på lördagkväll när jag kom hem och somnade som en sten i min egen säng på kvällen! Det tar mer än vad man tror att tävla 2 dagar och sova borta.

Idag red jag bara ut en liten sväng så att fina Chili skulle få röra lite på sig efter att ha hoppat och varit så duktig i helgen.
Sen skyndade jag mig hem igen för att åka med Jonte till Vänge och fira Lotta som fyllde år. Där blev vi bjudna på middag och tårta! Väl hemma igen blev det filmmys under filten i soffan då vi kände oss lite fryssna, mysmys.



En konstig känsla har slagit mig de senaste dagarna att sommaren bara rusat iväg, att man egentligen inte hunnit gjort allt man planerat, dagarna bara försvinner och det är kallt och börjar bli mörkt på kvällarna. Sommaren kan väl inte vara slut än?

Blåsor....

..... är något man får stå ut med inom ridsporten :( Men när det är såhär varmt är det olidligt att rida med handskar och jag slängde av mig mina efter framridningen till dagens hoppass på Jälla. När jag sen kände att det började svida en aning på ena långfingret så upptäcker jag ett blödande finger och en STOR fingerblåsa..AJ! Men det är bara att bita ihop och köra! Det var lite ringrostigt i början att hoppa igen men när vi kommit in i rytmen så gick det riktigt bra och Chili kändes pigg! Det tar ett tag för maskineriet att komma igång men när jag hoppade hela banan på slutet så var han rapp i benen och gick jättebra! Jag hade sällskap av Annette och hennes döttrar och vi hade skoj ihop! När vi var klara körde vi hem med en genomblöt häst i bak som fick en välförtjänt dusch när vi kom hem till stallet!


                                       
                                         -Kärlek- <3

Tidigare idag åkte jag och Jonte ner till Studenternas för att ta en årlig runda minigolf! Jag höll humöret uppe och det gick riktigt bra för mig faktiskt! Jonte vann ju såklart men jag låg inte långt efter! Efter minigolfrundan tog vi en promenad i stadsparken och kollade in båtarna *myspys*

Nu väntar jag på att Jonte ska komma hem så att vi kan få i oss lite mat, sen ska vi hålla oss vakna inatt för att hämta Viktor på Arlanda 02.30! Känns onödigt att ens gå och lägga sig!

Hemma igen

-Borta bra men hemma bäst-

Nu är jag hemma igen efter 5 dagar i Malmö! Det har varit en mäktig upplevelse att få se Falsterbo horseshow och alla kändisar runtomkring! Vi har faktiskt sett kändisar i både hästvärld och tv-värld för på ditresan åkte vi första klass på tåget och hamnade mittemot Mikael Persbrandt!! Jag som sett alla Beckfilmer har ju honom som en liten favorit och höll på att tappa hakan när karln sätter sig mittemot mig på tåget!! Jag och mamma betedde oss som två riktiga fjortisar gör när dom ser en kändis, fnittrade och försökte viska så att han inte skulle höra hur desperata vi blev, jag kunde ju inte slita fram kameran och fotografera honom direkt! Han såg inte alls så gammal och sliten ut som jag trodde utan var riktigt stekigt klädd i jeans, gympadojor och en snygg jacka. Jag dreglade och stirrade hela resan tills han klev av i Nässjö!


                                                                                       

På torsdagen när vi kom fram var vi trötta efter en dags resande och det blev mest att checka av Malmö som vi insett var en ganska stor stad! Vi käkade lunch på en restaurang och tog en tupplur på hotellet som låg mitt på gågatan i Malmö centrum! På fredagen tog vi oss till Falsterbo där vi tillbringade hela dagen i underbart väder! Det var riktigt häftigt att få se de stora tävlingarna med egna ögon! Mässan hade ett enormt stort utbud av hästsaker och vi shoppade en del, b.l.a ett nytt fint träns till Chili, longeringsgjord, flughuva, ridstrumpor, ridhandskar och en del annat välbehövligt!
Mellan varven så drack vi lite cider och lyssnade på livebandet, jättemysigt! Pappa tog sig såklart en och annan öl medans jag och mamma irrade runt bland stånden!





Vi har sett 7-års championat, grand prixhoppning, derby och H&M duell där 3 tjejer mötte 3 killar i banhoppning, derby och som avslutnig höjdhoppning! Först 1,55 sen 1,65 och till slut var hinderna 1,75! Riktigt häftigt att se och tjejerna vann och fick rida ärvarv i knallrosa vinnartäcken vilket var riktigt roligt! Falsterbo bjöd på väldigt mycket roligt och en stor upplevelse att få vara med om! Vi kände oss väldigt möra i kropparna efter några heldagar där och fick avsluta resan inne i Malmö där vi gick och strosade i affärer och fikade på riktiga kondis! Man har skyfflat i sig mat för mer än en veckas tid framöver nu men man ska väl passa på när man kan, det är ju så gott att äta ute!
Scandic hotel som vi bodde på var fint men rummet var en aning lyhört på nätterna då det låg med fönstret utåt gågatan... Det ena gick inte att stänga helt så pappa försökte så gott han kunde att täta det med hjälp av ett täcke... det hjälpte dock inte särskilt mycket då vi ena natten fick stå ut med trubadurer som spelade och fyllon som skrek... men annars har jag sovit ganska okej! Vi har iallafall avnjutit en underbar frukostbuffe' varje morgon och det är något jag kommer sakna!
Vi tuffade hem igår med ett 2 timmar försenat tåg men hem kom vi till slut och då väntade Jonte på tågstationen i Uppsala! Man längtar bra mycket efter sambo och häst när man varit borta några dagar och det var grymt skönt att få sova i sin egen säng igen utan att behöva höra en massa konstiga ljud utanför fönstret! Det har varit en rolig semester i hästväg tillsammans med mamsen och papsen och jag kan nog konstatera att vi är 100% hästnördar alla tre!

Idag har jag sovit ut ordentligt och ägnat förmiddagen åt att packa upp och bara ta det lugnt, man blir ganska trött av att åka på semester. Framåt eftermiddagen så träffade jag Malin och vi tog en långpromenad och ventilerade lite. Sen har jag varit i stallet och träffat min älskade häst som var sig lik! Malin Kellgren hade tagit hand om honom så bra och varit noggrann och ambitiös! Guldstjätna till henne! Jag red och trimmade man och svans! Så härlig känsla att få rida igen när man inte gjort det på några dagar! Imorgon ska vi åka till Jälla och hoppa lite på kvällen och stämma av så att allt känns bra inför Avestameetinget i helgen!

Här kommer lite bilder från Falsterbo! Enjoy!

                                                                               
                                                                                    Svante Johansson!

                                                   
                                           Peder Fredricsson!                    Alexander Zetterman!

                                                   
                                           Prisutdelning                            Höjdhoppning!

                                                  
                                        Sylve, Jan Svanlund och          Peter Gustafsson
                                        Henrik Johnsson!                      från Bonde söker fru!

                                                                                    
                                                                                   In och utsläpp!

Malmö och Falsterbo nästa!

Imorgonbitti kl. 07.23 avgår vårat tåg från Uppsala centralstation som ska ta mig, mamma och pappa till Malmö!
Jag håller som bäst på att packa och fixa med det sista inför våran lilla resa nu. Det är alltid lika svårt att veta hur mycket man ska packa ner för att slippa se ut som en packåsna.. Vi ska vara borta i 5 dagar och förhoppningsvis så blir det lagom med några par långbyxor, en jeanskjol, lite tunikor och leggings och så bikinin förståss om solen får för sig att skapa badväder! Vi ska bo på hotell mitt i Malmöcity och få avnjuta lyxig frukostbuffe' varje morgon, ska bli såå gott :)
Sen ska vi självfallet ta oss till Falsterbo för att se Falsterbo horse show på riktigt, ska bli riktigt häftigt och något jag längtat och sett fram emot  länge! Det enda som är lite tungt såhär innan avresa är att lämna bort sin bebis (Chili).. Jag vet att han är i goda händer och att Malin kommer rida och ta hand om honom jättebra när vi är borta men han kommer ändå finnas i mina tankar hela tiden... Jag tror att det kommer bli en fantastisk rolig semester iallafall, återkommer med bilder och uppdatering när jag är hemma igen!

-Ha det bra gott folk!-


Silverpärlan

I mitt hjärta! Man fäster sig lätt...



Jag har haft turen att få låna Emils volvo, även kallad "Silverpärlan" under en ganska så lång period och man blir väldigt bekväm när man har tillgång till egen bil ett tag... och nu har jag kärat ner mig i denna underbara varelse...
Nu har bror min gått och satt ut pärlan på annons på blocket för att köpa en ny bil. Emil trodde att han skulle bli telefontrakasserad av folk som ville köpa volvo under semestern men det var lugnt på den fronten så jag kunde låna bilen ett par dagar till, Yes tänkte jag och har brummat glatt till stallet fram och tillbaka! Sen imorse så ringde mobilen och jag orkade inte svara på första signalen, då var där en arg storebror i andra änden luren som trodde att jag var i stallet med bilen på söndagmorgonen! Han bad mig komma till Nyby med bilen ögonblickligen då det var en kille som hade ringt på annonsen... Jag slängde på mig ett par mysbyxor och for iväg. Det var ett ungt par från Eskilstuna som kom för att titta och provköra silverpärlan och som lät väldigt intresserade och skulle höra av sig till Emil i eftermiddag igen. Ledsen i ögat åkte jag hem igen.. Senare på kvällen fick jag glada besked att paret backat ut och att Emil inte ville pruta så mycket på priset så nu kan jag köra bilen några dagar till och få ta avsked ordentligt! Hade jag möjlighet hade jag köpt bilen själv!

Jag har varit på stan idag och ätit lunch tillsammans med Linnea. Vi hann även fönstershoppa lite innan vi skildes åt!
Resten av dagen har jag mest muttrat över att jag inte har en egen bil och att jag och Jonathan behöver fler garderober för att alla våra kläder ska få plats... Är det någonting som går snett för mig en dag så blir det lätt fel på allt, sån är jag tyvär... Det blev lite longering av Chili i ridhuset idag för att det regnade ute, han var riktigt duktig! När jag kom hem från stallet blev det dusch och atackätning av after eight.. Nu känner jag mig på bättre humör!

Det börjar dra ihop sig tills det är dags för mig, mamma och pappa att åka till Falsterbo. I veckan väntar lite shopping och packning inför resan!


Grillkväll!

Då har man avverkat första veckan på semestern då..... Det har tyvär inte varit något sol&badväder som man hade hoppats på så då fick man sysselsätta sig med annat! som Storstäda lägenheten, tvätta, baka chokladmuffins, hänga vid datorn, mysa i soffan! Sen har jag även hunnit med att umgås med min bror litegrann. Vi hade planerat att åka på en liten shoppingtripp i torsdags men eftersom vädret var så dåligt så höll vi oss inom ramarna i Uppsala och tog en sväng på Gränby centrum, hyrde en film och bakade god pizza som vi åt och låg sen i varsin del av hans gigantiska devansoffa och goffade godis :) Det blev en riktig mysdag inomhus helt enkelt! Jag har även hunnit med att umgås med Malin en hel del då hon har varit hemma hos mig några kvällar i rad. I tisdags fastnade vi framför tv:n till Michael Jacsons begravningsceremoni som vi satt och småsnyftade till... Sen i onsdags blev det tjejsnack kvällen lång, riktigt trevligt med besök sådär! På kvällarna har jag åkt ut till stallet och ridit lite, mest har det blivit tempoträningar utomhus, ganska skönt att göra lite annat ibland också. I onsdags red Malin Kellgren Chili för att känna lite hur han känns inför nästa vecka när hon ska ta hand om honom när vi åker till Falsterbo. Hon tyckte att han kändes jättefin och jag hoppas för allt i världen att han inte hittar på några dumheter när vi är borta!

Idag kom en glad älskling hem vid 12.45 och fick se mig sittandes vid datorn i morgonrock fortfarande!
-Nu har jag semeeeeester!!!!
-Grattis älskling!!!

Det firade vi med grillkväll hemma hos mamma och pappa i Björklinge ikväll. Pappa gick också på semester idag och firade det med vin, öl och päronkonjak, alldeles på tok för mycket för min lättpåverkade far som inte tål så mycket! Han blev full som vanligt och höll låda... men vi åt gott och hade roligt ändå :)
Jag fick vara chaufför hem då Jonte också unnat sig några välförtjänta öl för att fira att semestern börjat. Vi hämtade upp Malin hos hennes föräldrar så att hon slapp ta bussen hem till stan!

Imorgon har vi inte så mycket planerat men jag anar att det kommer bli en ganska seg förmiddag...


SEMESTER!!!!

Nu har man jobbat och slitit i 1 år för att äntligen unna sig denna underbara semester!
Jag jobbade sista dagen på förskolan i fredags och f.r.o.m idag ska jag avnjuta ett par härliga veckors ledighet!
Jag känner att jag behöver coola ner mig själv och verkligen gå ner i varv efter ha stressat och farit i ett par veckor nu så det här är något jag verkligen behöver för att min kropp ska må bra!

I lördags var det en fullspäckad dag med tävling på UPK på eftermiddagen. Om jag själv fick välja skulle jag mycket hellre gå upp direkt på morgonen och rida första klassen för att sen kunna slappna av och ha det överstökat men ibland får man inte välja hur klasserna ligger... Vi åkte iallafall iväg och var på UPK vid 14.30, jag startade runt 16 och red 110:n som var en A:0. Chili var allmänt seg och slapp i benen och vi hade 2 pet. Kanske hade han träningsvärk sen hoppträningen i torsdags eller så var han bara allmänt trött, hursomhelst så ska han få lite välförtjänt vila från hoppningen ett par veckor tänkte jag. Det kan vara skönt för både honom och mig att ta ett break från träning, tävling och nervositet... Sen ska vi börja hoppa lite igen lagom till Avestameetinget i slutet på juli! När jag kollade reslutaten igår så upptäckte jag förvånat att jag hade kommit fyra om jag inte hade haft 8 fel eftersom tiden var ganska bra så tydligen gick det inte så segt som det kändes...
Efter tävlingen skyndade vi oss tillbaka till stallet eftersom jag skulle till Sandra på födelsedagsfest på kvällen. Jag blir så stressad när jag ska göra flera saker på en och samma dag... Vi fixade allt lite snabbt och jag slängde mig in i dushen hemma hos mamma och pappa för att sen köra vidare hem till stan och svida om till klänning! Jag och Malin tog en promenad ner till stan där vi mötte upp Linnea. Tillsammans tog vi bussen mot Lagerlöfsgatan där Sandra bor. På vägen till Sandra upptäcker jag att jag har fått världens skavsår på hälen efter Malins och min lilla promenad.... Linnea som är skavsårsexpert lånar ut några stycken plåster till mig och jag plåstrar om min stackars häl som var alldeles blodig :(
Väl hemma hos Sandra var kalaset i full gång och vi hamnade vid köksbordet som var uppdukat med bål och massa gott snacks! Senare på kvällen blev det presentöppning och invigning av "Fia med hutt" som jag köpt åt henne! Det blev en väldigt lyckad kväll tillsammans med mycket trevligt folk. Vi tog oss senare ner på stan och avslutade nattens timmar på Platina. Där träffade jag Jonte som var där med hela innebandylaget, det blev ett galet roligt avslut på kvällen!


Linnea och jag!


Alla sjunger "Ja må hon leva.." för födelsedagsbarnet


Sandra öppnar paket!


Något hände efter Fia med hutt spelandet och jag och
Malin blev lite glada i hatten!

Igår
var jag extremt duktig och tvättade bilen på eftermiddagen så att min käre bror ska bli nöjd när han kommer hem imorgon. Jag vill då poängtera att jag häll på i 2 timmar och gnodde och putsade bland tusentals mygg och var bakis dessutom. Guldstjärna till mig! Bilen har nog aldrig varit så ren som nu!

Nu ska jag enligt min plan storstäda lägenheten, så det är väl bara att sätta fart! Vilken start på semestern...

RSS 2.0