Störande...

I helgen började vi undra varför vårt internet var så segt... Allting gick väääldigt långsamt och vi kunde inte komma på vad felet var.. Så i måndags ringde Jonathan till Tele2 och frågade och fick till svar att dom hade strypt vårat internet! Ursäkta liksom??? Anledningen var att vi hade laddat ner för mycket den här månaden och man inte fick ladda ner mer än ett visst antal. Och hur fan skulle vi kunna veta det??? I månadsskiftet, alltså i slutet av den här månaden skulle det bli normalt igen. Jonathan frågade om vi kunde betala något för att få det att gå fortare igen men det kunde man tydligen inte! Otroligt störande och ännu mera irriterande att dom stryper internet utan att meddela det först, TACK! Så i veckan har jag gjort det viktigaste på jobbets dator som att kolla mailen, betala räkningar och annat, så får man väl överleva med det här sega tills mitten på nästa vecka *suck*

Jag kan iallafall glädja mig åt att Andra Avenyn har börjat igen :) Fick veta det av en slump i söndags. Jag som knappt hinner titta på tv på kvällarna anstränger mig verkligen för att hinna se varje avsnitt! Som tur är går det i repris på svt24 vid 22, och då brukar jag hinna vara hemma!

Idag ringde mamma precis innan jag skulle cykla hem och ville bjuda på fika för att hon och mormor lyckats gå om varandra på stan. Hon lyckades tajma perfekt! Vi satt ute på cafe linne' (såklart!). Det har varit superväder i 2 dagar i rad nu, underbart! Senare i eftermiddag blir det stallet med Jonte som medhjälpare!


Seg

Det tar på krafterna att jobba mycket.. Igår öppnade jag på jobbet och började 06.20.. väckarklockan ringde kl 5, verkligen enormt tidigt :/ Jag vaknade kl 1 på natten i panik och trodde att jag hade försovit mig, kastade mig upp ur sängen och såg att det var fyra timmar kvar att sova *pust*. Som tur var slutade jag kl 13 och kunde åka hem och ta mig en tupplur, åhhh vad härligt! Helgen känns ju lite längre när man slutar tidigt och två dagar i rad den här veckan har jag slutat kl 13,LYX!

"Tuppluren" blev lite längre än vad jag hade tänkt. Jag TOKSOV mellan 14.15 och 17.00. Då väckte Jonte mig och sa att det var dags att vakna för vi skulle ju vara i universitetsaulan 17.30,STRESS! Jag blir så grinig när jag får sova för länge också...

Vi hann iallafall till universitetsaulan i tid, tog bilen den lilla biten och hittade parkeringsplats precis utanför. Vi hade fått biljetter av Hasse och Lotta för att se Krisfoffer (Jontes halvbror). Dom hade kabare' där. Något jag hört talats om men inte hade en aning om vad det var... Det var iallafall en slags rolig teater med en massa musik. Krisfoffer spelade piano. När han visade sig på scenen innan det började skrek Viktor allt vad han hade: Freakshow!!! Klockrent! Det var en rolig föreställning, väldigt annorlunda men det är ju kul att se nåt annat ibland. I pausen fick vi gå bakom scenen med Kristoffer och se hur det såg ut, spännande! Vi gick också ner i källaren där skådespelarna höll till, där dracks det öl och vin för fulla muggar :) Efter föreställningen gick jag, Jonte, Hasse och Lotta till Vedala och åt och drack lite öl, mysigt.

Idag åkte jag till stallet vid lunchtid för att vi hade lunchfodring av stallets hästar. Vi blev där några timmar och fixade och gjorde fint i stallet. Sen fick jag huvudvärk och var tvungen att åka hem till mamma o pappa och lägga mig :( Däckade i deras säng och sov i 2 timmar. Tror att jag är lite trött och har haft mycket att göra i veckan, men grejen är att jag inte har några som helst problem att sova på natten igen! Det är ju så skönt att sova middag!

Ikväll blir det nog lugnt, det känns som en hyrafilmkväll, vi får väl se.

Härlig helg!

Det har varit fullspäckat shema i helgen med saker att göra hela tiden redan från fredagkväll. Det känns roligt att jag har haft så mycket saker att göra eftersom tidigare helger mest har gått åt till att vila och ta det lugnt...
I fredags träffade jag Jonte en stund på eftermiddagen och vinkade av honom för att han skulle packa och åka till Köping över helgen. Jag åkte vidare med pappa till gränby centrum, känns som att jag blivit stammis där.. :/ Speciellt på fredagar vid 17-tiden då det är som mest kaos där... Inhandlade lite alkoholhaltiga drycker till lördagens inflyttningsfest hos brorsan. Sen sprang vi vidare in på kvantum och handlade kräftstjärtar och räkor som vi skulle ha till fredagsmyset hemma hos mamma och pappa. Vi bullade upp med kex&ost, vin och kräftor på kvällen när vi kommit hem från stallet.

På lördagen vaknade jag upp i min gamla säng i mitt gamla rum i Björklinge eftersom jag sovit kvar hos mamma och pappa. Det är riktigt mysigt att bli väckt sådär vid 10 snåret och få frukosten serverad :) Vi fixade stallet på förmiddagen eftersom jag skulle bort på kvällen. Vi åkte vidare in till stan och uträttade lite ärenden och avslutade med middag på Forno Romano som jag nästan tror blivit min nya favvorestaurang :) har ätit där 2 helger i rad nu men den här gången blev det lasagne, riktigt gott! Väl hemma i lägenheten igen pysslade jag och donade lite och gjorde mig iordning för fest!

Emil hade bjudit in till inflyttningsfest/ sammankomst som han kallar det. Jag, Linnea, Sanna och Sandra anlände vid 8 tiden. Vi gick runt hela kvarteret för att hitta rätt nummer på huset och till slut kom vi tillbaka dit vi hade börjat och då visade det sig att huset låg precis vid busshålplatsen där vi gick av,kändes oss lite dumma...
Lägenheten var jättefin, var första gången jag såg den. Vi inspekterade lite och det rullade in folk och ganska snabbt var festen i full gång. Några ur gänget höll på att koppla in mikrofoner till Singstar så vi förstod vad som var på gång. Jag har varit lite skeptisk till singstar.. En tjej på jobbet har berättat att hon och hennes sambo kan sitta nästan varje helg och dricka och sjunga singstar och att det är så roligt.. Men efter att själv ha prövat igår så förstår jag att folk tycker att det är kul för det var verkligen skitkul!!! Jag sjöng så mycket så att jag har fått ont i mellangärdet... alldeles öm där idag! Jag och Linnea klämde b.l.a i med Barbados: Kom hem, vi börjar om igen, Vi glömmer allt, där ute är det såå kallt!!
Singstar livar verkligen upp en fest och det är såhär det ska gå till när man festar!!!


Emil sjunger!

Linnea fick fatt på Tomas kamera som var en rikig värstig (riktig fotografkamera) som hon sprang runt och fotade allt och alla med! Och jäklar vilken kvalite det vart på bilderna.... Du kommer bli fotograf i ditt nästa liv gumman,jag lovar :)
Emil bjöd på goda mjölkdrinkar med Polsk sprit :) Dom var supergoda!

Sanna och Sandra drog vidare vid 22.30 men vi stannade kvar och sjöng! När alla blivit ordentligt berusade vart det alltifrån Emil i Lönneberga till Eye of the tiger!


Linnea och jag!

Vid 1tiden brjade det bli dags att röra sig ner mot krogen. Emil ringde taxi och efter ett tag (förvånansvärt kort tid för att vara kulturnatten) kom det 2 taxibilar som körde oss ner till stan. Vi hamnade på Platina hela gänget där även Sanna och Sandra redan var. Där var det överfullt av folk. Emil bjöd på drink och vi dansade och hade kul! Vi var kvar tills det stängde. Sen var Linnea och jag tvugna att gå hem själva åt varsitt håll.. :( värdelöst att vi inte bor åt samma håll...
Jag traskade på med mina klackar och var nog hemma på en kvart. Tack för en jätterolig kväll!


Sötnosen och Partypinglan nummer 1!

Och så var det söndag igen då.. och man var bakis dessutom. Vaknade av att mamma ringde vid 10.15 och frågade om jag var vaken och kom ihåg att vi skulle åka och titta på hästtävling. Upp som ett skott ur sängen och gjorde mig iordning. Hade ju lovat att vi skulle åka till UPK och titta på div 2 häst hoppningen. Det var roligt att komma iväg och träffa lite bekanta och snacka lite skit och så var det faktiskt riktigt spännande att se laghoppningen! När man tävlar själv har man oftast aldrig någon tid att sätta sig och titta på andra. Vi var där några timmar och blev ganska fryssna, men det var bara att åka vidare till stallet och rida Chili. Tiden bara rinner iväg när man är i stallet på helgerna. Vi skulle vara hos Johan vid 6 för att gratulera honom och vid halv 6 höll jag på att skritta av så det vart till att skynda hem och dusha och iväg igen!

Apropå ingenting så har jag namnsdag idag! Fick namnsdagspresenet av mamma och mormor, som är duktiga på att komma ihåg sånt där!

Nu har Jonathan kommit hem igen och laget vann hela cupen,Grattis Hagunda! Grattis älskling! Vi har inte settes sen i fredags så nu ska vi mysa lite innan det är dags att sova.

Imorrn är det måndag igen.........



Njuta

Nu närmar sig slutet av den här arbetsveckan. Varför jag väljer att inleda inlägget med att skriva så är bara för att beskriva att det varit en tung och tuff vecka på jobbet... Jag har varit helt slut när jag kommit hem på kvällarna och ibland har jag inte ens haft ork att sätta mig i soffan.

Idag hade jag min tidiga dag då jag slutar kl 13 och det är underbart! När man har en dag i veckan som man slutar tidigt så uppskattar man verkligen den och försöker utnyttja den till max! Det är lite skillnad från förra terminen när man vanligtvis slutade vid 14 och alltid var hemma före Jonathan, det händer aldrig nu förutom idag! Men jag försöker att se positivt på det hela, det blir mera kosing!

Jag och Jonathan ska ta en riktig mysdag idag och inte åka iväg till stall eller innebandy, bara umgås med varandra! Han åker ju till Köping på innebandycup imorgon och kommer hem på söndag så jag blir själv hemma i helgen :( Därför passar det bra idag att ha lite extra tid tillsammans! Mamma ska rida Chili så han får motion ändå!

Imorgon ska jag på fortbildning på Eklondshof med jobbet, måttligt roande... Det är bara att utrusta sig med block och penna så att man kan rita fina teckningar hela dagen och inte somna :) Det känns skönt att helgen är nära nu!


Söndagsångest....

Även denna helg har gått åt till att kurera mig känns det som.. förkylningen sitter fortfarande kvar men är något lindrigare kanske.. Näsan är fortfarande täppt och i torsdagskväll tog nässprayet slut, aa panik kan inte andas. Fredagen vart en lång dag på jobbet med en väldigt täppt näsa, slutade 16.45 och då åkte jag och Jonte direkt till apoteket på Gränby c för att köpa nytt nässpray. På parkeringen utanför Gränby centrum blev vi ögonvittnen till en väldigt roliga händelse: Vi sitter kvar i bilen en stund innan vi kliver ur ( som vi brukar göra men iallafall) En kärring kommer och kliver in i bilen bredvid, Hon startar bilen och utan att märka att bilen rör sig framåt så kör hon rakt in i bilen som står parkerad framför henne, hon ser lite rädd ut och tittar försiktigt ut genom framrutan för att se om det vart något på bilen framför, men utan att bry sig lägger hon i backen och försöker på nytt ta sig ut från parkeringen. 1: Bra att foten på bromsen när man startar bilen, 2: Dumt att kliva ur och titta hur det gick med den krockade bilen. Jonathans kommentar: Kärringar ska fanimej inte köra bil! Det var bara så roligt att vi satt kvar i bilen och såg alltihop!

Igår var vi seriösa och gjorde en ordentlig lördagsmiddag för en gångs skull. Vi åt fläskfille med klyftpotatis, rödvinsås och en god salld.  Vi borde ägna mer tid åt goda middagar.


Idag har jag känt mig allmänt seg, nästan bakis fast jag inte druckit en droppe alkohol.. Jag var ju hemma hela kvällen igår och tittade på tv, hur kan det komma sig? :(
var med Jonte och kollade på innebandy i allianshallen en sväng i förmiddags. Efter det åkte vi och åt lunch på den italienska restaurangen uppe på Gränby centrum. Jag var också tvungen att springa in på coop när vi ändå var där för att köpa en påse söndagsångest godis till kvällen... Helgerna bara försvinner fast man inte ens har gjort så mycket känns det som så nåt måste man ju ha att trösta sig med.. Har jag tur så finns det lite kvar att ta med sig till jobbet och snaska på imorrn :)

Jag och Chili har hoppat lite idag och han känns fin! Det är bara lite bättre kondition som fattas för oss båda två. Svetten rann och lunchen rullade runt i magen när jag red och efteråt var jag nästan illamående...

Nu är klockan alldeles för mycket ser jag, jag hade tänkt försöka komma i säng för länge sen....


Underbart!


Chilis första språng på c:a 2 månader!




                                     Stilig!!



Fotograf: Pappa

RSS 2.0